REAL SUSHI

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Real japanese sushi, a bit scary but so fun to try!

Nu kan jag säga att jag smakat riktig sushi, tydligen är våra rullar med massa fyllning och såser inte “riktig” sushi. Lax är inte så vanligt heller, jag trodde det var den vanligaste fisken… ;-) Vi gick in i en liten hiss och åkte upp till ett ställe som kändes som ett hem, där inne fanns ett bord framför kockarna med kanske 10 sittplatser så vi undrade vad vi hamnat på för ställe. Men herregud vad gott det var, fatty tuna som är en fet tonfisk var så god så jag nästan smällde av. Fiskarna vi fick till förrätt där man kunde se ögonen var kanske inget för mig, sen smakade vissa saker väldigt ovant men riktigt kul att testa. När vi var klara fick vi veta att det var ägaren som lagat maten åt oss, så vi var tvungna att ta en bild. Skulle kunna vara här en månad, utan problem! Så glad över att vi haft Yuki här som hjälpt oss med alla dessa ställen, världens bästa guide. Resdags imorgon, ser inte fram emot den långa resan men vi har hunnit med så mycket på de här dagarna så kommer flyga hem med ett smile. :-) Puss och god natt hjärtan!

//Now I can say that I’ve tasted real sushi, apparently our rolls with lots of filling and sauces is not “real” sushi. Salmon is not so common here either, I thought that was the most usual fish… ;-) We went in to a small elevator and up to a place that looked like a home, in there was a table in front of the chef with maybe 10 seats so we wondered what this place was. But oh my how good this was, fatty tuna is a fat tuna fish and so tasty I almost fainted. The small fishes we got as a starter where you could see the eyes wasn’t really for me, and some things tasted pretty weird but really fun to try. When we were done they told us we had the owner as a chef, so we had to take a picture with him. Could be here for a month, without a problem! So glad that we had Yuki here helping us out with all these places, the best guide there is. Travel day tomorrow, not looking forward to the long flight but we’ve done so much these days so I will fly home with a big smile. :-) Kisses and good night loves!

5 reaktioner på “REAL SUSHI”

Leave a Reply

Your email address will not be published.