CARROT & ZUCCHINI FRITTERS

janni-deler-carrot-zucchini-frittersDSC_4640
janni-deler-carrot-zucchini-frittersDSC_4642 copy
janni-deler-carrot-zucchini-frittersDSC_4647
janni-deler-carrot-zucchini-frittersDSC_4648 copy
janni-deler-carrot-zucchini-frittersDSC_4651
janni-deler-carrot-zucchini-frittersDSC_4655
janni-deler-carrot-zucchini-frittersDSC_4657

Carrot and zucchini fritters with salad and hummus!

Mitt första vego-recept, typ! :-) Har gjort några soppor och postat här men det var länge sedan… Anyway, när vi var och handlade igår så köpte vi på oss massa olika grönsaker så idag försökte jag mig på några biffar. Jag freestylade bara men nästa gång följer jag nog ett recept, haha! Smaken var super men de föll isär lite, nästa gång jag ska prova mixa i lite kikärtor eller något. Man kan nog göra utan ägg men min fantasi var inte tillräcklig den här gången. ;-) Om ni vill testa så gjorde jag såhär: Rev morötter och zucchini, skar lite purjulök och la allt i en skål. Knäckte två ägg över och kryddade med salt och peppar, blandade ihop allt och hällde det i en varm stekpanna. Delade upp de i olika bitar och vände för att steka på andra sidan – klart! Serverade med sallad och hummus, perfekt lunch. :-) Mer recept kommer, har fått feeling för att laga mat nu. :D Kärlek! <3

//My first vego-recipe, kinda! :-) I’ve done some soup-recipes here but it was a long time ago… Anyway, when we went grocery shopping yesterday we bought lots of vegetables so today I tried to make some fritters. I just freestyled but next time I’ll probably follow a recipe, haha! The taste was great but they fell apart a bit, next time I’m gonna try to mix in some chickpeas or something. Guess you can do it without eggs but my mind wasn’t enough this time. ;-) If you want to try I did like this: grate carrots and zucchini, cut some leek and put in a bowl. Add two eggs over it and add salt and pepper, mix it all together and put it in a hot pan. Slice it in to pieces and turn over to fry on the other side – done! Served it with salad and hummus, perfect for lunch. :-) More recipes will come, I’ve got feeling to cook food now! :D Love! <3

21 reaktioner på “CARROT & ZUCCHINI FRITTERS”

Leave a Reply

Your email address will not be published.