MOVING TO MONACO

janni-deler-DSC_6863

Monaco from above, such a small and cute little place… <3

God morgon hjärtan! Idag mår Jon bättre, men han ligger fortfarande och sover lite. Jag vaknade upp med ont i halsen, har inte varit sjuk på evigheter så jag hoppas att det stannar vid lite halsont. Brukar ha bra immunförsvar! :-) När jag frågade er om vad ni ville läsa om så var ni några som ville läsa om flytten till Monaco, tankar osv så tänkte berätta lite om det.

Jag och Jon har ju varit tillsammans i över 4 år nu, så det är ju ett tag… Vi har vant oss vid att bo på olika ställen men ses så ofta vi kan, det brukar ju inte gå mer än 1-2 veckor mellan gångerna så att flytta ihop har egentligen inte varit något som iallafall jag funderat så mycket på. Jag har ju alltid velat bo nära stranden/palmer, men att flytta har känts lite läskigt men alltid ett mål för mig i livet. Det var väl när vi åkte hem från våran långresa i USA som jag kände att det var tråkigt att åka åt varsitt håll, Jon ville hem till Monaco och jag ville hem till min lägenhet i Sverige. Ni vet när man längtar hem? Så kändes det och då tänkte jag bara att jag vill ha ett gemensamt hem att komma hem till. Så – jag tog tag i det på riktigt (har snackat om att flytta förut men inte tagit tag i det) och nu är det nära. :-) Ni har säkert märkt att jag inte är största fanet av Sverige, jag är beroende av sol och värme för att vara glad (haha!) så att flytta hit var ett självklart val. Monaco är ett speciellt land att flytta till, de ställer lite krav på dig såsom en speciell summa pengar på banken, du måste ha en lägenhet osv. Eftersom Jon bor här så är mina krav lite special, han har ju bott här i 10 år så jag flyttar in till hans lägenhet vilket gör det hela enklare. Vi kommer bo i den här lägenheten så länge det känns bra, den är ju inte superstor men den funkar absolut för oss två. Jag älskar Monaco, stället, nära till allt, kul people watching och att det är palmer överallt och oftast fint väder. :-) Det är ju väldigt litet så att hänga här i mer än två veckor kan bli lite tråkigt, då är det härligt att man kan åka till Cannes, Nice, St Tropez eller Italien på några minuter. Det är nog det jag gillar mest! Nu blev det ett långt inlägg här men jag kommer berätta mer under vägen såklart, hur det känns att bo här och hur vi bor. Undrar ni något är det bara fråga! :-) Nu ska jag laga frulle till Jon (om han vill ha), så vi hörs senare. Puss <3

//Good morning loves! Today Jon feels better, but he’s still in bed sleeping. I woke up with a sore throat, haven’t been sick in ages so I hope it stays like this. Usually have a great immune system! :-) When I asked what you wanted me to write about many of you wanted to read more about me moving to Monaco, thoughts and so on so I thought I would talk a bit about that.

Me and Jon have been together for more than 4 years, so it’s been a while… We’ve gotten used to living in different places but see each other as much as possible, it usually never goes more than 1-2 weeks until we see each other so moving in together haven’t been something I’ve been thinking about too much. I always wanted to live close to palmtrees/the beach, but it’s been a bit scary to move but always been a goal to me in life. I guess it was when we came back from our long trip in the US and it felt sad that we were going to different places, Jon wanted to go to Monaco and I wanted to go to my apartment in Sweden. You know when you just want to go home? That’s how it felt and by then I just felt that I want to have ONE home to go to. So – I finally decided to do it (been talking about moving before but never really done anything) and now it’s close. :-) Guess you’ve noticed that I’m not Sweden’s biggest fan, I need sun and heat to be happy (haha!) so moving here felt like an obvious option. Monaco is a special country to move to, they have some requirements like a special amount of money in the bank, you need to have an apartment and so on. Since Jon lives here I have some special requirements, he’s been living here for 10 years so I’m moving in to his apartment which makes it a bit easier. We’re gonna live in this apartment as long as it feels good, it’s not super big but it’s enough for the two of us. I love Monaco, the place, it’s close to everything, fun people watching and there’s palm trees everywhere and almost good weather every day. :-) It’s really small so to spend more than two weeks here can be a bit boring, then it’s nice to have Cannes, Nice, St Tropez or Italy just a few minutes away. I think that’s what I like the most! Now this ended up to be a long post but I’m gonna tell you more on the way, how it feels to live here and how we live. If you’re wondering anything just ask! :-) Now I’m gonna make Jon some breakfast (if he wants it), so I’ll talk to you later. Hugs <3

43 reaktioner på “MOVING TO MONACO”

 • Milla says:

  Åh stort grattis. Ska bli härligt att följa er resa

 • Shiiiit, va coolt! Jag förstår att du är trött på Scerige.. Jag har bott här i 17år och när jag är i din ålder vill jag oxå gärna flytta till ett varmare ställe! :)

  Vad glad jag blir för era skull! Och tack, för du har nu gett mig hopp och inspiration! :)

  Ha det bra i Monaco, kram! :D

  • janni says:

   Sverige är ju mysigt ibland, men jag åker hellre dit och hälsar på. ;-) Låter härligt, bara göra det när du känner att du kan! Prova iallafall :-) Kram!!

  • Gabriela says:

   Sooo jealous Janni! I am your new reader and your blog is really inspiring. Just like you I always wanted to live in warm place, near the ocean/sea. My biggest goal is Hawaii, I cannot imagine better place to live. I feel that we have similar desires so reading your blog is such a pleasure for me. Keep going girl, in some way you are my motivation ❤️

 • Anna says:

  Så kul för er! :D

 • Jennie says:

  Vad kul att flytta till ett så (verkar det som) mysigt ställe! Det hade varit jättekul att få se lite bilder på lägenheten när den känns “representabel”! :) Ha det så fint, hoppas Jon kryar på sig! Kram <3

 • Låter som en asbra idé :) komma närmare varandra och värmen!! Credd att ni bott ifrån varandra så länge, vet lite hur det är då min kille flyttade till Luxemburg för ett år sen, nu bor jag ju i Paris så nu är det inte mer än två timmar ifrån varandra men Sve-Lux är lite för långt. Han ska strax börja veckopendla från Parre till Lux så då blir det ännu bättre. Haha lång kommentar men jag ville bara säga att jag förstår känslan och va gött att du tog tag i det!! Ska bli kul att få höra mer om flytt och lägenhet framöver :) Kram!

  • janni says:

   Ja det är ju lite jobbigt, men man får det alltid att funka! :-) Stor kram och lycka till med ert förhållande! <3

 • Marie says:

  Hur kommer det sig att ni valde just Monaco? Och inte Marbella som jag vet att du älskar också samt har hus där? :-) Kul och följa er resa och jag ääälskar din blogg :-)

  • janni says:

   Jon har ju bott här så länge (10 år), och vi båda ser nog Marbella mer som ett semesterställe än så länge. :-) Sen är Marbella ganska kriminellt, så jag skulle inte våga sova i huset där själv vilket inte riktigt funkar om man bor där på heltid. Här i Monaco är det nästa noll kriminalitet, vilket såklart känns skönt när man ska vara här själv! Kram <3

 • Julia says:

  Kul att du berättar lite med ingående. :)

 • Angelique says:

  Vad kul! :) jag kan känna igen mig lite i det du säger, jag har i många år drömt om att flytta till ett varmare land då mitt välmående också påverkas otroligt mkt av värme och sol, Sverige känns bara inte som att det är för mig. Jag har haft distansförhållande med en kille som bor i Spanien i snart två år nu och det går bra (vi ses ca 1 v/månad) men jag längtar verkligen till den dagen jag kan flytta dit! Just nu pluggar jag på universitetet så det kommer antagligen dröja 2-3 år till.. så det kanske blir 4 år som för dig och Jon, ser hur som helst fram emot den dan såå mycket. Önskar er all lycka till och att du kommer att trivas! :)

  • janni says:

   Ja men vad härligt, det är bara kämpa på och flytta när det funkar! :-) Vi har klarat 4 år men nu känner vi väl båda att det är dags att flytta ihop, hehe! Stor kram! <3

 • Veronica says:

  Wow, vilken snygg bild över Monaco!! :) Verkar fantastiskt att flytta dit, lycka till.

 • ninni k says:

  åh vad roligt! monaco ser ju hur fint ut som helst!

 • jenny says:

  Lycka till med flytten! Det kommer gå super :)

 • Liesa says:

  wow, that’s a really big step! But I’m sure it will be fabulous! Living by the ocean is my absolute dream! Good luck for you!
  xx
  http://www.thefashionplaybook.de

 • Annie says:

  Det ska bli spännande att fortsätta följa dig där borta! är själv lite galen i inredning så det ska bli kul och se mer hur ni bor :) kram

 • ISA says:

  kan verkligen förstå detta beslut, och skulle det inte kännas bra så är det ju inte värre än att flytta hem. Eller hur? vi måste ta saker mindre på blodigt allvar tycker jag :))

 • Thao says:

  Så spennende! Føler du at du noen ganger må ofre litt av deg selv i forholdet? Da tenker jeg på at du vil flytte med Jon og ikke ville ha avstandsforhold noe mer.

  • janni says:

   Nej inte alls faktiskt, jag har ju valt att flytta hit av flera anledningar. :-) Självklart för att Jon bor här men också för att det har alltid varit en dröm för mig att bo vid stranden, och nu kommer jag bo precis vid den. Så offrar något gör jag inte alls, jag är mest superpeppad och redo att flytta ihop med killen jag älskar, vid stranden och palmerna. :-) Kram!

 • Alexandra V says:

  Åh grattis!!! Skulle också vilja bo utomlands.. Bodde ett år i San Diego och älskade det! Dock svårt att kunna flytta när man pluggar här i Sverige och har hela familjen här.. Hoppas att min kille och jag kanske kan bo utomlands ett tag sen när studierna är klara! Men är som sagt svårt att hitta jobb utomlands och att lämna hela familjen! Om du vet något mer om hur man kan få jobb utomlands eller hur andra gjort vore det tacksamt! Stort grattis och lycka till!! :)

  • janni says:

   Ja jag förstår det, man kan ju plugga klart och sen se vad man känner! Aldrig försent att flytta! :-) Kram <3

 • Mari says:

  Vad kul! Så skönt för er båda. All lycka :) <3

 • Vad spännande att flytta ihop och att flytta till ett nytt land. Minns hur nervöst det var då jag flyttade till New York.

 • Lidka says:

  Glad that you`ve made this decision – I`m sure you will be happy there:) I`m curious whether is there any specific reason why you and Jon, both speak and think of Monaco as your “real” home, while you have (and love) also the bigger house in Marbella?
  greetings from Poland :*

  • janni says:

   Oh me too! :-) Since he’s been living here for 10 years it’s always been some kind of “home” for me too, and I think both of us sees Marbella as a “vacation” place. :-) Also – Marbella is very criminal so I wouldn’t want to stay in the house alone and that would be a problem if that was my only home. We will still go there a lot, but together and for vacation! ;-) Xx

   • Lidka says:

    Thank you for your answer :* I understand you, I didn`t realise that Marbella has these problems with criminality, it`s sad, but still beautiful place for a vacation for 2 :) It`s nice to read about your ordinary day in Marbella or in Monaco, there`s always something interesting going on, and the beautiful landscape on top of it :) I`m also in the middle of deorating a house (my very first) so I`m sympathizing with you :* have a nice sunday :)

 • Johanna says:

  Vilken otroligt fin bild! :) Så häftigt att du vågar! :)

 • Susanna says:

  Hej Janni! :) när skall du alltså flytta helt och hållet?:)

 • L D says:

  Monaco is defiantly not boring even after two weeks. Try Milton Keynes, now that’s boring.

 • Tuuli says:

  Hi Janni!
  I have been your reader for about three years now and now this is the first time I’m writing something here.. I just love your photos, they are so beautiful and you are so stunning on your own way! It’s great that you are just yourself and not try to be anything else. It’s rare nowadays..
  Keep on being as amazing as YOU are <3

  Love from Finland,

  Tuuli
  xx

  • janni says:

   Well then it’s about time! ;-) Thanks a lot babe, makes me so happy to hear! Biggest hug to you <3

 • Chrystin says:

  Congrats on the big move! Hope you and Jon have a very happy life together! A big move can be tough (I did it a few years ago, and am doing it again in a month or so!), so please feel free to share all your thoughts about adapting to your new life in Monaco..the good, the bad, everything! Truly wishing you all the best! xx Chrystin

  • janni says:

   Hi sweetie! Oh, exciting! :D I will write more about it on the way, so I’ll keep you updated :-) Xx

 • Emma says:

  Hello Janni. Check you IG messages, some tips for Monaco as I moved here 6 months ago. Don’t hesitate if you need! :-) Xx

Leave a Reply

Your email address will not be published.