MOVING

janni-deler-DSC_9413
janni-deler-cleaning-outDSC_8653-980x674

Packing my entire home to get ready for the move (old pictures but all I found, haha!)

God morgon babes! Mycket packning och flytt-snack här senaste dagarna, men to be honest är det vad mitt liv går ut på nu haha! Har tre dagar på mig innan flyttlasset går… Spännande! Har precis kört massa kläder jag rensat till mammas lager, ska rensa allt en gång till där när flytten är klar. Nu har jag massa kartonger och ska börja packa ihop, läskigt och kul! :-) Jag frågade ju er om tips på flyttfirmor och lösningar och jag måste börja med att säga TACK igen för grymma tips och ideér. Ni är bäst (men det vet ni redan att jag tycker)! Jag kom i kontakt med Grabbarna Flytt tillslut och det är dom som kommer hjälpa mig med flytten härifrån Stockholm till Monaco, vi kommer göra ett samarbete kring detta så jag kommer berätta efteråt hur allt har gått och mina tankar. Hittills är jag mer än nöjd med grabbarna, sjukt flexibla, svarar snabbt och hittar lösningar på alla mina frågor. Ska bli kul att träffa dom på onsdag när vi ska påbörja flytten! :-) Ett nytt kapitel i livet och just nu känner jag mig bara sjukt pepp! Dags att börja packa, hörs sen <3

//Good morning babes! A lot of packing and moving-talk here the last few days, but to be honest that’s what my life is all about now haha! Have three days left before the real move is happening… Exciting! Just drove over lots of clothes to my moms storage, will go through it all again when the move is done. Now I have lots of boxes so I’m gonna start packing up my things, scary and fun! :-) I asked you guys for help about moving companies and solutions and I have to start by saying THANKS again for great tips and ideas. You’re the best (but you already know I think that)! I got in contact with Grabbarna Flytt in the end and we’re gonna to a collaboration during this period so I’ll tell you afterwards how it all went and my thoughts. So far I’m more than happy with the guys, so flexible, answers quickly and they find solutions for all my questions. Will be fun to meet them on wednesday when we’re starting the move! :-) A new chapter in life and right now I just feel so stoked! Time to start packing, talk later <3

13 reaktioner på “MOVING”

 • Mamma says:

  Lycka till min underbara <3 Älskar dig! puss o kram <3

 • Anna says:

  Så spännande :D

 • Raquel says:

  Hii, where is the bomber from, the bomber just behind you ? The blue/green one, with the orange inside, i love it !
  I hope you’ll enjoy your new life with Jon at Monaco (this city looks amazinggg) and good luck with packing :p
  Xoxo

  • janni says:

   Oh, I don’t remember… :-/ I left it in Sweden so I’m not sure of the brand! Thanks a lot babe, Xx

 • Cherie says:

  Spännande :) Alltid kul att läsa om andras flyttar tycker jag ;) Kanske för att jag själv önskar att vi kunde flytta nu också :P

 • ellen says:

  åh va roligt! jag har varit lite M.I.A här så jag måste nog läsa ikapp om vad som händer :D haha

 • ISA says:

  så otroligt spännande, verkligen! visst att det säkert är läskigt men sånt grymt äventyr:)

 • Thao says:

  Så utrolig gøy. Blir spennende å følge med på livet ditt i Monaco. Hvor lenge skal du og Jon bo der? :)

 • Andy says:

  Hur har det gått med ditt uppehållstillstånd? Är det beviljat? Permanent eller temporärt?
  Monaco lär vara lite smågriniga men jag förmodar att det går lättare för dig i och med att du flyttar ihop med Jon som har bostad och (antar jag) permanent uppehållstillstånd.
  Har du behövt redogöra för din egen ekonomi eller har du kunnat hänvisa till Jon?
  Av egen kraft är det inte lätt att bosätta sig i Monaco har jag förstått. Har man inte arbete och arbetstillstånd måste man ju vara ekonomiskt oberoende för att flytta dit. Man måste naturligtvis ha bostad i furstendömet för att kunna söka uppehållstillstånd. Och bostad handlar (som i Stockholm) bara om pengar.
  Vore kul om du vid tillfälle kunde berätta lite om hur formaliteterna är när man ska söka uppehållstillstånd i Monaco.
  Går det t ex att prata med myndigheterna på engelska eller vill de helst prata franska? De är förmodligen mer vana vid och positiva till icke fransktalande än vad de är på franska sidan.

  • janni says:

   Halloj! Yes, det är beviljat. Man får ju residence-card i ett år åt gången, tillslut 3 år sen 10 år. Komplicerat men man lär sig rätt snabbt. Det är inte superenkelt att bara flytta hit, så absolut underlättade det att Jon har bott här i 10 år. Jag pratade engelska men hade med en tjej som pratade franska, det bor ganska många här som inte kan franska så dom är vana. :-) Ha det toppen!

 • Cierra Mais says:

  I think moving is always an exciting moment! When moving from Texas to Los Angeles… amazing!

  xx

  http://cierramais.blogspot.com/

 • Så kul att se er i Närr & Fjärran! Berlin verkar vara en rolig stad :)
  Kram <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.