COMPUTER UPDATE

A little computer update – it’s working but I have to start from scratch… Macbook skin from Happy Plugs.

Hej babes! Hoppas ni haft en fin morgon? Jag har suttit klistrad framför datorn ovan, och försöker ställa in den som jag hade den förut… Jag var ju hos Apple i några timmar igår och försökte lösa problemet, tydligen var det något fel på hårddisken i datorn redan när jag hämtade ut den hos Apple i Nice även om dom aldrig berättade det för mig. Det var därför jag inte kunde säkerhetskopiera den och det var därför den stängdes av när jag försökte föra över något till min hårddisk. Så – mitt alternativ var att rensa hela datorn och börja om eller köpa en ny och försöka återskapa allt från datorn. Det skulle ta tid och vara dyrt, så jag kände att jag kör på att rensa hela haha! Konstigt nog är det lite skönt med en nystart och det jag hade på datorn kan jag överleva utan, såklart suger det lite med många bilder som försvann och vissa dokument jag gärna hade haft kvar men det viktigaste finns på mail och bilderna på bloggen. När sånt här händer är jag sjukt glad över att ha en blogg! ;-) Nu har jag lärt mig min läxa och ska säkerhetskopiera datorn minst en gång i veckan, hett tips till er också! Hörs senare, dagen innan julafton och allt… PUSS <3

//Hey babes! Hope you’ve had a great morning? I’ve been stuck in front of the computer above, trying to set everything like I had it before… I spent a few hours at Apple yesterday trying to solve the problem, apparently something was wrong with my hard drive in the computer when I picked it up at Apple in Nice even if they never told me. That’s why I couldn’t make a back up of it and that’s why it turned off every time I tried to transfer something to my external hard drive. So – my alternative was to either clean out the entire computer and start over or buy a new one and try to save it all. That would take time and would be expensive, so I just felt that I’m resetting it instead. A bit weird but it actually feels pretty good with a new start and the things I had on my computer are things I can live without, of course it sucks a bit with some pictures that disappeared and some documents I would’ve loved to still have but the most important things I have on email and pictures on my blog. When stuff like this happen I’m super happy to have a blog! ;-) Lesson learnt and I will back up my computer once a week from now on, great tip to you guys too! Talk later, one day before Christmas Eve and all… HUGS <3

17 reaktioner på “COMPUTER UPDATE”

 • Anton says:

  Ja, säkerhetskopiering är väldigt viktigt.
  Kanske trist att göra regelbundet men väldigt bra att ha när man
  behöver återskapa förlorad information. Tyvärr måste många lära sig the hard way
  men då blir man kanske noggrannare efteråt.

 • John Potter says:

  You need Dropbox. Backs up files instantly to the cloud. Am pretty sure Marcus will know about it.

  Loving the vlogs.

 • Anapana says:

  Hej Janni!
  Grymt bra blogg du har å du är så grym :D
  Jag undrar ang kamera, ska investera i en snart inför utomlandsresor och jag såg youtubvideos på Jon’s videoklipp. Vad är det för kamera ni filmar ni med i resan i maldiverna/indosien, kamerans namn/modell och drönarens? Blev så fantastiska videos att man drömde bort sig och trodde man var på plats haha.
  Tacksam för svar så snart som möjligt! :D:D God jul!!

 • e&r says:

  Hej ! Tack så sjukt mycket för att du läste vår blogg! Kram o god jul!

 • Sophie says:

  Mmmm … det är viktigt om man vill bevara saker och ting. Sjukt glad blev jag när mina kollegor köpte en hard driver till mig. Gissa vad jag ska göra under julen ???
  God jul! ?

 • Erika says:

  Var är tröjan ifrån? ???

 • Evelina says:

  Ett stort tips är att skaffa en Airport eller liknande så du kan använda TimeMachine! Då backas hela datorn upp varje gång du laddar datorn och är uppkopplad, a lifesaver definitivt! För några veckor sedan kraschade min macbook och alla mina dokument + bilder försvann, men med TimeMachine fick jag tillbaks absolut allting!

 • Wilma says:

  Vart är din tröja ifrån?, riktigt fin!!

 • finja says:

  Looks like you got hit by Mercury Retrograde! Love the marble computer cover. God jul to you and your loved ones!
  xx finja | http://www.effcaa.com

 • Veronika D. says:

  I love the case! Can I ask where did you get from? …and Merry Christmas! :*

 • Lina says:

  Hejsan Janni! Ville bara höra vart den tröjan du har på dig på bilden kommer ifrån? Superfin :D Kram!

 • Marie says:

  Hei! Veldig gøy å følge med på bloggen og vloggene dine. Jeg falt helt for tightsen du har på deg på bildene i dette innlegget, og søkt masse rundt for finne den på internett. Hvor har du kjøpt den, og er det lenge siden? :) klem

 • Eva says:

  In the case of the author’s computer update, the upgrade resulted in faster processing speeds and improved graphics capabilities, which can be especially important for tasks such as video editing or 3D modeling https://fieldworkhq.com/industries/pest-control-software/. These improvements allow for a more seamless workflow and higher quality output, which can be a significant advantage in today’s competitive digital landscape.

Leave a Reply

Your email address will not be published.