CASHEWNUT BUTTER

Today’s mission – make cashewnut butter!

Dagens mission var att prova göra cashewnötsmör! Jag brukar ju äta jordnötssmör eller mandelsmör men jag älskar ju cashewnötter så det var dags att prova. Vi har haft en färdig som vi har köpt hit som är supergod, så jag ville prova laga en själv. Jag har ju gjort jordnötssmör själv förut och det är väldigt enkelt! Det började bra, jag mixade lite naturella med saltade nötter i mixern och det blev som med jordnötssmöret. Det brukar bli krämigt efter ett tag men det tog för lång tid så jag hällde på lite vatten, vilket jag inte skulle gjort… Haha! Det funkade tillslut men den blev inte lika krämig som den kunde bli om jag hade haft tålamod. ;-) Hett tips att göra/köpa iallafall, jag brukar ha det på gröt, yoghurt eller riskakor. Så gott och nyttigt! Puss och kram <3

//Today’s mission was to try and make cashewnut butter! I usually eat peanut butter or almond butter but I love cashewnuts so it was time to try. We’ve had one we bought here that’s super tasty, so I wanted to try and make it myself. I’ve made peanut butter before and it was super easy! It started great, I just mixed some natural with salted nuts in the mixer and it looked like it did with the peanut butter. It usually turns creamy after a while but it took too long so I added some water, which I shouldn’t have… Haha! It worked out after a while but it didn’t turn out as creamy as it would if I would’ve had the patience. ;-) Great tip to do/buy anyway, I have it on my oatmeal, yoghurt or rice cakes. So tasty and healthy! Kisses and hugs <3

12 reaktioner på “CASHEWNUT BUTTER”

 • Naghmeh says:

  I’ve made almond butter before so so tasty. Try adding a little bit of coconut oil or a teeny bit of olive oil instead of water next time to make it creamy :)

  The Fashionista Bubble

 • Viktorija says:

  yup, that’s the thing with making a nut butter yourself-you have to have a lot of patience :D And a good blender! I made myself almond butter, but my plastic blender cup did not make it :) Anyway, was totally worth it!

 • Kim says:

  Hej!
  Första gången jag gjorde cashewsmör det blev jättebra! Andra gången blev det total katastrof! Haha!
  Tre tips:
  1. Matberedare är lättare än mixer
  2. Ha tålamod!
  3. Rosta nötterna lätt först om du vill att det ska gå snabbare (mixa när de fortfarande är lite varma)

 • Emma says:

  Seems so tasty!

 • Lucie says:

  I’ve made almond butter before but never tried cashew or peanut! Really need to give this a try sometime!
  Lucie, xx

  http://thefrenchpier.blogspot.com/

 • Valerie says:

  Ahh, I’m really gonna make this! You really inspire me to eat healthy :-) XX

 • Julia says:

  Gör du dina nötsmör bara genom att mixa nötter? Inget annat i?
  Och blötlägger du dom innan eller kör du dom torra? :)

 • Lina says:

  Hade ingen aning om att det var så enkelt att göra eget, vilket bra idé!! Förstod dock inte vad mer du tillsatte än nötter? För bara mixade nötter kan ju inte bli till “smör”? :)

 • Not sure if you know, but “fritos” means “fried” so maybe next time pick “natural” or something like this – it is a bit confusing with the nut&dryfruits in El Corte Inglés, I once bought stoned dates without even realizing…

  • janni says:

   Hehe, thanks for that! We wanted a mix of natural and fried, gives a better taste. ;-) Xx

Leave a Reply

Your email address will not be published.