CHICKPEA PATTIES

Quick and easy (and not so pretty haha) – chickea patties!

Det här lagade jag ihop igår, allt går med lite fantasi. ;-) Jag hittade massa kikärtor och olika bönor hemma och tänkte på vad jag skulle hitta på att laga. Jag googlade lite recept och sen slängde jag bara ihop det jag hade hemma! Det blev en burk kikärtor, en halv gullök, vitlök (efter smak, jag älskar vitlök) och lite vatten. Jag saltade, pepprade och tog lite cayennepeppar och sen mixade jag allt. Stekte gjorde jag i kokosolja, och jag smetade ut det i stekpannan till små biffar direkt. Om jag hade gjort om det hade jag nog haft i lite mjöl eller något så det kanske kunde hålla ihop lite bättre, men det var så gott iallafall! Stekte på varje sida tills biffen hade fått färg, och sen serverade jag med en enkel sallad och vitlöksmajonäs. Enkelt, sjukt gott och vegetariskt! :-) Hoppas ni vågar prova, men som sagt lägg till någon slags mjöl för presentationens skull haha! PUSS, ha en fin kväll <3

//I cooked this yesterday, everything is possible with some imagination. ;-) I found lots of chickpeas and different beans at home and thought about what to cook. I googled some recipes and then I just put together things I had at home! I used a can of chickpeas, half an onion, garlic (as much as you like, I love garlic) and some water. I added salt, pepper and some cayenne pepper and then I just mixed it all. I fried it in coconut oil and just spread it out to beefs in the pan. If I would’ve done it again I would probably add some flour and then hopefully they would stick together better, but it was really tasty anyways! I fried it on each side until the beef got some color, and then I served it with a simple salad and some garlic mayo. Simple, super tasty and vegetarian! :-) I hope you want to try, but as I said add some kind of flour for the presentation haha! HUGS, have a great night <3

18 reaktioner på “CHICKPEA PATTIES”

Leave a Reply

Your email address will not be published.