SUSHI NIGHT

Dinner tonight – sushi from Planet Sushi <3

Hej babes! Allt vi gör är äter här, haha! Ne inte riktigt, men vi typ jobbar och äter gott. Idag blev det sushi som vi beställde hem från Planet Sushi. Supergott och fräscht! Vi beställde en del så vi har lite kvar, typiskt att inte sushi är gott dagen efter… Jag har vloggat hela dagen idag och då glömmer jag alltid att fota (typiskt mig!), så vloggen kommer upp på torsdag om allt går som planerat. Planen för morgondagen är att packa klart, jag har typ inte börjat tänka på vad jag ska ha med mig. Mest sköna kläder, långärmat och vitt pga myggen. Vi har köpt massa myggmedel och har även malaria-tabletter, området vi ska till har haft en del malaria nämligen. Är det någon av er som ätit malaria-tabletter? Vi har läst och hört att det är väldigt mycket biverkningar av dom så man blir ju lite rädd, men man vill ju inte få malaria… Let me know om ni har ätit det och isåfall hur ni mådde! :-) Hörs imorgon, puss och kram <3

//Hey babes! All we do here is eat, haha! Well not really, but we’re just working and eating good. Today we ordered sushi from Planet Sushi. Super good and fresh! We ordered a lot so we have some left overs, too bad sushi isn’t that good the day after… I’ve been vlogging all day today and I always forget to take photos then (typical me!), so the vlog will be live thursday if everything goes as planned. The plan for tomorrow is packing, I barely started to think about what to bring. Mostly comfortable clothes, long sleeves and white because of the mosquito’s. We’ve bought lots of mosquito spray and we also have malaria pills, the area we’re going to have had some malaria before. Have anyone of you guys had malaria pills? We’ve read and heard that they have lots of side effects so you get a bit scared, but on the other hand you don’t want malaria… Let me know if you’ve taken them and in that case how you felt! :-) Talk tomorrow, kisses and hugs <3

27 reaktioner på “SUSHI NIGHT”

 • Kristina says:

  Hex Janni, i took malaria pills for 3 weeks because i was in kenya and i didnt have anything.. neither my boyfriednd. There was also written that i should not be drinking while using them but it didnt stop me :) so no worries! Go for it you are not gonna get any side effects

 • Erika says:

  Hej!
  Jag åt malariatabletter när jag reste till Tanzania och jag fick problem med sömnen och fick mardrömmar. Minns ej vad tabletterna hette men jag började äta dem när jag kom dit och sen en vecka efter att jag kom hem.
  Lycka till på er resa!
  Erika

 • Simi says:

  Lovely night :) I don´t really like sushi because I don´t eat fish a lot as I don´t like a smell..but I am sure you did enjoy it :)

  http://www.sinnamona.blogspot.com

 • Lotta says:

  Hej!
  Jag har ätit malaria tabletter vid några olika tillfällen och har då fått rådet att köpa det dyrare alternativet. Tydligen kunde vissa av de andra alternativen ge lite obehagliga biverkningarna så som hallucinationer osv.

  De tabletterna jag tog hette Malarone, om jag inte minns fel, och jag upplevde inga allvarliga biverkningar förutom lite huvudvärk ibland och lite ont i magen (som man lätt kan få ändå när man är ute och reser), vi var en grupp på 20 pers som åt dessa tabletter och unga upplevde några större problem :)

  Hoppas ni får en trevligt resa!
  Kram

 • Louisa says:

  Whaat nej! Jag var i Colombia i över en månad, uppe i regnskogen/ute på öar i Karibien/i städer/i bergen utan att ta malaria tabletter!! Myggspray och AC på rummet så löser det sig ? KRAM!

 • Evelina says:

  Hej Janni!
  Jag var och volontärarbetade i Kenya tre veckor och åt malariatabletter. Kommer tyvärr inte ihåg namnet men vi började äta dom 1 vecka innan och åt dom varje dag under resan om jag minns rätt. Ingen av oss hade några biverkningar!:)

  Vill inte skrämmas eller så och det går bra att bota malaria men man kan få det trots att man äter tabletterna så var noga med myggmedlet bara så kommer allting gå bra!

  Ha en jättebra resa!

 • Ellie says:

  I would love to have some Sushi now!<3
  http://www.blogellive.com

 • Anton says:

  Vet inte vilken sorts malariaprofylax ni fått men personligen har jag haft minst biverkningar med Malarone (atovaquone/proguanil.
  Det preparatet brukar fungera för de flesta under de veckor man behöver ta profylax.
  Skulle ni fått Lariam (mefloquine)utskrivet så byt till Malarone. Lariam kan ge väldigt mycket biverkningar och det är synd att förstöra
  vistelsen i Colombia med att må dåligt.
  Men profylax innebär också att se till att man inte blir myggbiten så det är väldigt viktigt att ha skyddande kläder, myggmedel, myggnät osv.
  Om man inte blir biten så får man inte malaria och alla myggor är inte heller malariamyggor om man ändå får ett bett.
  Tänk på att andra sjukdomar än malaria är insektsburna (dengue, zika, chikungunya) så att skydda sig mot bett är väldigt viktigt.
  Lycka till!

 • Johanna says:

  Jag har tagit Malarone vid två separata resor (10 dagar långa) utan några biverkningar alls.

 • Netti Starby says:

  Åh vad gott med sushi! :-D

 • anonym says:

  Hej Janni! Jag åkte till Tanzania med dåvarande gymnasieklass för 3,5 år sen i 3 veckor och jag personligen hade inga biverkningar av Malarone tabletterna. Hörde inte heller av någon annan att de hade någon biverkning.
  Fick rådet att ta de tabletterna istället för den andra sorten som brukar ge mer biverkningar, till och med riktigt dåliga biverkningar. Så hoppas att du/ni har fått Malarone tabletterna så att resan känns bra.
  Trevlig resa! :)

 • Anna says:

  Jag var i Tanzania för något år sedan och då åt vi Malariatabletter, minns tyvärr inte vad dem hette. Många av oss som reste blev dåliga i magen, visst berodde det på den annorlunda bakteriefloran där, men har även hört många som säger att det är just malariatabletterna som magen är känslig mot. Men precis som du säger så är tog jag hellre några biverkningar än att riskera få malaria.
  Hoppas du hittar en sort som passar dig och ha en fantastisk resa! :)

 • Luckies says:

  Vaccine. You need malaria vaccine not pills

  • Rakel says:

   For your information you don’t take vaccin to ”avoid” malaria. You actually take pills, malariapills. You can get them from your doctor or go to a place were you can take other vaccins.

 • Line says:

  Hi
  I have been traveling in south America and Africa without malaria pills.
  Took them once, but got really sick and felt so tired..
  So I rather take the chance, but I think the most important thing is to do whatever make you feel comfortable.
  They make you sick don’t take them, you are really worried about malaria – take them so you can enjoy your stay!
  Columbia is amazing – Enjoy it

 • Sabina says:

  Jag åt malariatabletter nu i somras när jag var i Brasilen (Amazonas) och jag fick lite magproblem, men fick inga myggbett bara termitbett, haha! För säkerhet skulle jag nog ta tabletter om du ska till djungeln…better to be safe than sorry!
  Älskar din blogg och youtube-videos! <3

 • Elin Victoria says:

  Jag var i Senegal i två veckor och åt inga malaria tabletter. Fick hejdundrans massa myggbett men klarade mig som tur var från malaria. Köp myggspray!!

 • Sofia says:

  Hej!! Det enda jag har hört om, och upplevt själva är at se till att ta tabletterna i samband med mat eller exakt så som förpackningen säger, tabletterna brukar vara ganska starka och kan sätta kroppen ur spel om man tar dem “fel”. Det där fixar ni! Kram!

 • Anonym says:

  Hej Janni!!
  Jag åt malaria tabletter när jag volontär arbetade i Laos under 10 dagar och kände inte av några av biverkningar :)

 • Anna Lyhs says:

  Det är värre att råka ut för dengue feber… min chef fick det i Venezuela. Riktigt otäck sjukdom som kan ligga kvar latent i kroppen. Kallas visst också bone breaking fever…

 • Alina says:

  Oh those sushi look so mouthwatering!

 • Marthe says:

  Tok malariatabletter i ca.4-5 uker da jeg var i Tanzania/Kenya, jeg tok de også før og etter jeg kom hjem en periode. Jeg hadde ingen bivirkninger i løpet av de tre ukene, og det hadde ingen andre av de som var med på turen som tok tablettene heller. God tur!

 • Ida says:

  Hej Janni! Åh vad häftigt med Colombia! Ha en safe flight!

  Angående tabletterna: jag har hört från många att de fått läskiga biverkningar (hallucinationer och obehagliga mardrömmar) av de billigare malariatabletterna. I Sverige vet jag att det finns ett dyrare alternativ (kommer dock inte ihåg namnet- men det kan man ju kolla upp)- de skulle jag rekommendera.
  Som en annan person skrev här- oavsett om du tar malariatabletterna eller inte, tänk också på risken att få Dengue fever. Så var noga med myggmedel, ha ACn på på rummet och täck med kläder.

  Ha det toppenbra i Colombia! Det låter som en fantastisk resa! Kram och tack för en superbra blogg

 • Clara says:

  Hej,
  Jag var i Tanzania för två år sedan och åt malariatabletter, tror man skulle ta dem 2 dagar innan avfärd, under hela vistelsen och även några dagar efter resan. Jag var också orolig över biverkningarna men det gick superbra förutom lite magproblem. Inget allvarligt :) Trevlig resa!

 • ELENI PANAGIOTOU says:

  hey janni <3 You are amazing <3 Keep going the nice work you are doing. I have a question. Are you still a vegetarian?

Leave a Reply

Your email address will not be published.