STEP BY STEP

God morgon babes! Jag hade ställt klockan på 07.30 imorse (vill bli av med min jetlag direkt), men vaknade vid 9 och hade inte hört alarmet haha! Skönt att sova ut lite. :-) Jag tänkte att jag skulle visa er steg för steg hur vi byggde skolan. Såhär såg det ut när vi kom dit första dagen, dom hade fixat golvet och pelarna!

//Good morning babes! I had my alarm set at 07.30 this morning (I want to get rid of my jetlag straight away), but I woke up at 9 and hadn’t heard the alarm haha! Nice to sleep in a bit. :-) I thought I should show you guys step by step how we built the school. This is how it looked the first day when we arrived, they’d made the floors and pillars. 

Såhär mycket hann vi med första dagen! Vi byggde basen med väggarna i båda skolorna. Svettigt, kul och väldigt lärorikt! :-)

//This is how much we did the first day! We built the base with the walls in both schools. Sweaty, fun and I learnt a lot! :-)

Dagen efter satte vi dit fönster (satte fast dom med cement) och byggde toppen av husen. Vi hann inte med allt men vi kom en bra bit på vägen!

//The day after we put the windows there (made them sit with cement) and built the top of the houses. We didn’t have time to do it all but almost all of it! 

Vi gjorde klart det andra huset också, och började måla! Vilken skillnad det blir med färg…

//We finished the other house too, and started painting! It makes such a difference when there’s some paint involved… 

Sen målade vi båda husen, både invändigt och utvändigt! Taket började komma på plats och vi kände att vi snart såg målet!

//Then we painted both houses, both inside and outside! The roof started to take place and we felt that we could soon see the goal!

När allt var klart hittade vi mer saker att göra, vi la grus mellan husen och gångarna för att göra det fint och också för att slippa få lera i klassrummen när det regnar. Marken runt husen var lera så när det hade regnat (som det gjorde ibland) märkte vi hur mycket lera man fick med sig. En liten extra grej som gjorde stor skillnad! :-) Jag har lärt mig sjukt mycket om att bygga/måla och jag gillar det massor. Nu kan jag bygga ett eget hus så länge någon har gjort grunden klar, haha! Nu blir det kaffe och emails, det är ganska grått här idag. PUSS <3

//When it was all done we found more things to do, we put mini rocks between the houses and side walks to make it pretty but also to not get mud in the class rooms when it rains. The ground around the houses was mud so when it rained (it did that sometimes) we noticed how much mud you got under your shoes. A small detail that made a huge difference! :-) I’ve learnt so much about building/painting and I like it a lot. Now I can build my own house as long as someone makes the ground, haha! Now it’s time for coffee and emails, it’s pretty grey here today. HUGS <3

4 reaktioner på “STEP BY STEP”

Leave a Reply

Your email address will not be published.