CHAMPAGNE TRIP

Sponsored trip by Richard Juhlin.

Good morgon hjärtan! Den här gången från ett ställe jag aldrig varit men alltid velat se – Champagne i Frankrike. När jag fick frågan om den här resan för ett par månader sedan så var det ett solklart ja från min sida, jag vet inte hur många år jag har sagt att jag vill lära mig mer om viner och olika smaker (tycker det är otroligt intressant!) och vem är en bättre guide än Richard Juhlin himself? Det var så otroligt häftigt att få höra hans story. Jag har läst innan om hans otroliga världsrekord där han satte 43 av 50 flaskor/år/tillverkare på ett blindtest, personen som kommer tvåa satte fyra rätt… Häftigt och otroligt imponerande! Vi är en liten grupp på ca 15 personer och det är så kul att vara här med Mira, Michaela och Jon. <3

//Good morning loves! This time from a place I’ve never been but always wanted to see – Champagne in France. When I got asked about this trip a couple of months ago it was yes from me straight away, I don’t know how many years I’ve said that I wanted to learn more about wines and different flavors (I think it’s so interesting!) and who’s a better guide than Richard Juhlin himself? It was so cool to hear his story. I’ve read before about his incredible world record where he nailed 43 out of 50 bottles/year/makers during a blind test, the person on the second place nailed four… Cool and so impressive! We’re a small group of 15 people and it’s so fun to be here with Mira, Michaela and Jon. <3

Direkt från flygplatsen åkte vi till första stoppet – Deutz! Det kändes så pampigt vart man än åkte runt här, blandat med massa natur. Så fint!

//Straight from the airport we went to our first stop – Deutz! It felt so luxurious when we drove around here, mixed with lots of nature. So beautiful!

Här är huset och en del av gänget. :-)  //Here’s the house and a part of the group. :-)

Vi började med att prova två olika champagne-smaker med olika år, vi fick även lära oss hur man skulle provsmaka (det finns en hel vetenskap och speciell teknik). Jag tror nog att alla andra visste hur man gjorde, men inte vi hehe. Vad mycket man kan känna när man bara fokuserar på smaker och lukt, så brukar jag aldrig tänka när jag dricker något.

//We started with trying out two different champagnes from different years, we also got to know how to taste it (there’s a whole science and special technique). I think everyone else knew how to do it, but we didn’t hehe. You can feel so much when you’re just focusing on flavors and smell, I usually never think like that when I drink something.

Vi provade samma champagne inomhus och gick sedan ut där det var svalare, och det var på riktigt helt otrolig skillnad! Visste ni att det kunde påverka så mycket!? Jag hade ingen aning, det smakade som två helt olika drycker för mig. Så häftigt!

//We tried the same champagne indoors and then outdoors where it was colder, and it was such a big difference! Did you know that it could affect it that much!? I had no idea, it tasted like two completely different drinks for me. So cool!

Så glad över att vara här med min tjej, wow vad jag har saknat henne! <3 Mira jobbar med Richard Juhlin’s alkoholfria sparkling wine, första gången jag kom i kontakt med det var när min pappa slutade dricka alkohol och beställde dessa. Vi dricker det ofta i Spanien och det är en grym present när man går bort på middag, det är ju lite festligare att dricka det än en läsk till exempel när man väljer att inte dricka alkohol. :-) Vi hade deras alkoholfria sparkling wine på vårt bröllop, vi ville att det skulle finnas ett val där man fick välja med eller utan alkohol men fortfarande vara en drink. :-)

//So happy to be here with my girl, wow I’ve missed her! <3 Mira is working with Richard Juhlin’s sparkling wine, the first time I came in contact with it was when my dad decided to stop drinking alcohol and ordered these. We drink a lot of it in Spain and it’s a great gift when you’re going away for dinner, it’s a bit more fun to drink that instead of a soda for example when you choose not to drink alcohol. :-) We had their non alcoholic sparkling wine at our wedding, we wanted to have an alternative where you could choose with or without alcohol but still a drink. :-)

Det var dags för lunch – och massa olika champagne. Jag tror vi smakade 4 olika och blev serverade en 3-rätters lunch. Man känner sig inte lite bortskämd här. ;-) När vi smakar så tar man 1-2 munnar, så det är inte så att vi sitter och sveper champagne som det kanske ser ut som haha! Man dricker väldigt lite och känner mest smakerna i varje flaska.

//It was time for lunch – with lots of different champagnes. I think we tried 4 different ones and got served a three course meal. You feel pretty spoiled here. ;-) When we taste we just take 1-2 sips, so it’s not like we’re sitting there drinking all the champagne as it might look like haha! You don’t drink a lot and mostly just looking for different flavors in every bottle.

Den här blev favoriten – den var från 96 och hade en så speciell smak, jag kunde aldrig tro att det kunde skilja så mycket.

//This was the favorite – it was from 96 and had such a special flavor, I could never imagine it to differ that much.

Första desserten för dagen, det blir mycket mat här. Tyvärr är vegansk mat inte något dom vet så dessa dagar får jag försöka mitt bästa, jag försöker att inte vara så hård på mina “regler” när jag hamnar i såna situationer. Jag försöker mitt bästa men måste även bli mätt, plus att man inte vill vara otrevlig och tacka nej.

//First dessert of the day, there’s a lot of food here. Unfortunately vegan food isn’t really something they know so these days I will just try my best, I’m trying to not be so strict on my “rules” when I’m in situations like this. I try my best but I also have to eat, plus that you don’t want to be rude and say no thanks.

Så vackert hus och det var bara första stoppet – vi hann med ett ställe till men jag sparar det till sen då det blev så långt haha! Det känns så häftigt att vara med på den här resan, jag har redan sådan otrolig respekt för champagne efter första dagen. Allt som påverkar, ger smaker, hur druvorna påverkas av väder från år till år osv osv. Häftigt! Nu ska vi ner och käka frukost innan en heldag, jag tror vi ska till fyra olika hus idag så förhoppningsvis lär jag mig massor. :-) PUSS <3

//Such a beautiful house and it was just the first stop – we passed by another place too but I’ll save that for later since this was so long haha! It’s so cool to be here on this trip, I have so much respect for champagne after just the first day. Everything that affects it, gives different flavors, how the grapes gets affected by weather from year to year etc etc. Cool! Now we’re heading down for some breakfast before another full on day, I think we’re going to four different houses today so hopefully I will learn a lot. :-) HUGS <3

24 reaktioner på “CHAMPAGNE TRIP”

Leave a Reply

Your email address will not be published.