Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:56 | November 30, 2018

CHIA CINNAMON OATMEAL

Chia Cinnamon Oatmeal with toppings, and a cup of ginger/lemon tea for breakfast. <3 Ps. look at my cute spoon from Bali! 

God morgon hjärtan! Såhär startade jag dagen idag, ett nytt gröt-recept och te. :-) Jag gjorde gröt blandat med chiafrön och kanel, det var så gott! Jag tog 1,5 dl havregryn, 0,5 dl chiafrön, 4 dl vatten och kanel. Jag la allt i en kastrull och kokade på låg temperatur tills det såg färdigt ut, man får blanda runt lite så det inte fastnar i botten. Det blev två portioner chia-gröt (eftersom jag gjorde till Jon också). Jag toppade med frysta hallon, kokosflingor och en nötmix – yum! Jag blev så mätt efter det däremot, tror att chiafrön gör att man blir mättare och det är proteinrikt och rikt på omega 3 = perfekt! :-) Avslutade frukosten med en kopp te som jag hittade i bio-butiken här, det är citron och ingefära. Riktigt gott, även om jag är sugen på en kopp kaffe… Haha! Ska stå emot däremot, vill nog mest bevisa för mig själv att jag kan stå emot och jag vet att det är en vanesak. Jag har slutat dricka kaffe några gånger så vet att huvudvärken är där i två dagar och sedan försvinner. ;-) Nu väntar jag in Madde så ska vi köra Pilates och prata om vårt lilla projekt, har en grej på gång som jag kommer vilja fråga er om senare. Jag kan säga att det har med träning/kost/mindfulness att göra. PUSS, ha en magisk fredag! <3

//Good morning loves! This is how I started my day today, a new oatmeal recipe and tea. :-) I made oatmeal mixed with chia seeds and cinnamon, it was so good! I took 1,5 dl of oats, 0,5 dl chia seeds, 4 dl water and cinnamon. I put it all in a pot and boiled it on a low temperature until it looked ready, you have to mix around a bit so it doesn’t get stuck in the pot. That amount ended up being two portions (since I made it for Jon as well). I topped it with frozen raspberries, coconut flakes and a nut mix – yum! I got so full after it though, I think chia seeds make you full and it’s full of protein and omega 3 = perfect! :-) I ended my breakfast with tea that I found in the bio store here, it’s lemon and ginger. Really tasty even though I felt like having coffee… Haha! I won’t though, I mostly want to prove to myself that I can resist and I know it’s just a habit. I’ve quit coffee before a few times so I know that the headache will be there for two days and then disappear. ;-) Now I’m waiting for Madde to come here and then we’ll do pilates and talk about our little project, we have something going on that I will ask you about later. I can say that it’s about training/food/mindfulness. HUGS, have a magical friday! <3


14 kommentarer14 kommentarer om “CHIA CINNAMON OATMEAL”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Måste tipsa om en jättegod gröt som jag gör varje dag. Byt ut mjölken mot chokladmjölk! Jag använder havredryck från Oatly. Det blir sååå gott! Har man i lite salta nötter i den får man snickersgröt. Sen är det jättegott att blanda i små äppelbitar i gröt med ej smaksatt dryck innan du kokar den, krydda med kanel och voila, äppelpaj till frukost. Jag älskar havregröt haha. 😋😋😋

  Reply
 • Men woow vad gott det lät, haha! Måste försöka hitta någon chokladmjölk här i Monaco som är typ havre/mandel. :-) Tack för tips!!

  Reply
 • I’m pretty sure that in Infusion you don’t have Tea so it’s even better for you who tries to get rid of your caffein addiction (as in the tea you have the theine as well) :)
  <3

  Reply
 • Låter supergott! Måste testa :) Var kommer din guldring ifrån? Kram <3

  Reply
 • Den är från Bianca Ingrossos kollektion för Guldfynd :-) Xx

  Reply
 • Älskar pilates! Fler borde upptäcka det. Grym träning och man känner sig så härligt avslappnad men ändå fylld med energi efteråt.

  Reply
 • hello. i am from poland. i uwielbiam was!

  Reply
 • Åh låter som min gröt jag äter varje morgon! Jag har dock aldrig haft kokos eller nötmix på, det måste jag testa!

  Reply
 • Jaa prova! :D Xx

  Reply
 • Mmmmh, this looks so delicious! Thanks for the recipe. <3
  Love, Sandra / https://shineoffashion.com/
  https://www.instagram.com/sandraslusna/

  Reply
 • This looks really good!

  Mireia from TGL
  https://thegoldlipstick.com/

  Reply
 • Alltså jag måste bara säga att din blogg har blivit mycket mer intressant sen du börjat skriva mer om mat och träning och tankar! Känns mer personligt och roligt :)

  Reply
 • Vad kul att höra! Jag ska försöka dela med mig mer. :-) Kram!

  Reply
 • Alltså vart är dom fantastiska skedarna ifrån? Fick stort ha-begär efter dom, så fina!

  Reply