Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

10:32 | December 9, 2018

VEGAN SAFFRON COOKIES

The weirdest recipe – that’s why I had to try it! ;-) Vegan Saffron Cookies. I found the recipe HERE!

God morgon babes! Hur mår ni den här söndagen? :-) Andra advent och allt, mysigt! I helgen var jag baksugen och jag gillar ju att prova nya recept, speciellt nu när jag äter plant based. Jag googlade efter veganska lussebullar men alla recept hade veganskt smör och ingredienser jag inte kan hitta här i Monaco… Så – efter en del letande hittade jag receptet ovan och tyckte att vita bönor lät för galet för att ha i så jag var tvungen att prova. ;-) Här är receptet:

litet skalat äpple
1/2 mogen banan
Några droppar citron
1/2 dl neutral kokosolja
1/2 pkt saffran
2 dl vita kokta bönor
1 1/2 tsk bakpulver

Koka äpplet och bananen till en kräm (tog typ 5 minuter på spisen), häll i citronen och låt svalna. Jag mixade krämen med resten av ingredienserna i en liten matberedare och sen var det klart. Min “smet” blev ganska rinnig så hade jag gjort den igen hade jag låtit krämen svalna lite mer och så hade jag haft i mindre kokosolja, men prova er fram. Efter det klickade jag ut det på en plåt och in i ugnen på 180 grader i typ 20-30 minuter. Jag la i rostade mandlar för dekoration och extra smak! SÅ goda, till och med Jon älskade dom. :-)

Enligt receptet skulle man kunna göra lussebullar av smeten men min var alldeles för lös för det, så det blev kakor istället haha! Väldigt gott, enkelt och nyttigt. Gick väldigt snabbt att göra så har ni alla ingredienser hemma så tycker jag ni ska prova! :-) PUSS <3

//Good morning babes! How are you this sunday? :-) Second of advent and all, cozy! This weekend I felt like baking and I like to try new recipes, especially now when I’m eating plant based. I googled vegan saffron buns but all the recipes had vegan butter and ingredients I can’t find here in Monaco… So – after some searching I found the recipe above and thought that white beans sounded too crazy to have in it so I had to try. ;-) Here’s the recipe: 

1 small peeled apple
1/2 ripe banana
Some drops of lemon
1/2 dl neutral coconut oil

1/2 packet of saffron
2 dl white beans (boiled) 
1 1/2 teaspoon baking powder

Boil the apple and banana to a cream (took like 5 minutes on the stove), add the lemon and let it cool. I mixed the cream with the rest of the ingredients in a small food processor and then it was done. My “batter” was pretty runny so if I would do it again I would’ve let the cream cool a bit more and maybe add less coconut oil, but try and see. After that I put the batter in cookie shapes on a plate and in the oven at 180 degrees for about 20-30 minutes. I added roasted almonds for decoration and some extra flavor! SO tasty, even Jon loved them. :-) 

According to the recipe you would be able to form it like buns but my batter was way too loose for that, so I made cookies instead haha! Very tasty, simple and healthy. It was quick to do so if you have all the ingredients at home I think you should try it! :-) HUGS <3


11 kommentarer11 kommentarer om “VEGAN SAFFRON COOKIES”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Måste testa! Ser jättegott ut!! 😍
  https://nouw.com/filippaml

  Reply
 • These look really good!

  Mireia from TGL
  https://thegoldlipstick.com/

  Reply
 • Hej!! Skulle du kunna tänka dig att skriva lite djupa inlägg ibland? Känns som man lär känna någon bättre då<3

  Reply
 • Kolla efter vanligt margarin istället för “vegansk smör”, det är ändå typ det samma. Margarin lär finnas även i Monaco. Man kan även byta ut smöret med någon olja+lite växtbaserad mjölk.

  Reply
 • The ingredients look awesome, I’ll give these a go. I usually take semi-healthy recipes and try to make them even healthier and the end result is very poor most of the time. I’ll be happy not to have to improvise with these. Thanks!

  Reply
 • I will definitelly try!

  Reply
 • Åh vad kul med recept!! Mer vegansk recept, sååå uppskattat <3 allt ifrån bakverk till mat och frukost!!

  Reply
 • Vad gott det ser ut och tack för receptet! :-D

  Reply
 • Looks really good! Will definitely try and make those:-)
  1/2 a packet of saffron, is that approx. 1/2 a teaspoon? Or what will you say?

  Reply
 • These look very tasty but what measurement is dl?

  Reply
 • Hello.
  I congratulate, you were visited with simply brilliant idea
  sd987hefd8a7shjisudhfasd657gdy

  Reply