A REGULAR DAY IN MONACO

Finally time for a vlog! Just a chill one from home, some working out, packing and talking more about the environment and how we think.

Hej hjärtan! Äntligen dags för en ny vlogg (som jag hade tänkt posta imorse men har inte ens haft mottagning på mobilen idag haha)! Vi har haft bra internet so far, det var nog bara något fel på masterna här idag. :-) Innan jag börjar visa er bilder härifrån så tänkte jag att jag skulle posta vloggen jag filmade dagen innan vi åkte. En väldigt enkel vlogg, vi är hemma, tränar, packar och pratar lite om miljön som vi fick en hel del “skit” för i min Q&A. Ni kan se lite mer om hur vi tänker i videon. Det var kul att filma igen och jag valde väl kanske en dag där det inte hände jättemycket men det var kul att vlogga igen iallafall! :-) Nu – ut och lägga mig i skuggan och läsa en bok. Senare ikväll ska vi till stranden och kolla solnedgången, det är så galet vackert här… Hoppas ni gillar vloggen, PUSS <3

//Hey loves! Finally time for a new vlog (that I was planning to post this morning but I haven’t even had reception on my phone today haha)! We’ve had great internet so far, it was just probably something wrong with the phone masts here today. :-) Before I start showing you pictures from here I thought I would post the vlog I filmed the day before we left. A very simple vlog, we’re just at home, training, packing and talking about the environment that we got a lot of “shit” for in my Q&A. You can see a bit more of how we think in the video. It was fun to film again and I didn’t really pick the most eventful day but it was fun to vlog anyhow! :-) Now – out and lay down in the shade and read a book. Later tonight we’re going to the beach to watch the sunset, it’s so beautiful here… Hope you like the vlog, HUGS <3

25 reaktioner på “A REGULAR DAY IN MONACO”

 • Eri says:

  Hi Janni! I love your jewellery in this vlog, may I ask where is it from? ☺️

 • Anonymous says:

  Hei Janni☺️ hvor er rammene med bryllupsbildene fra? Kjempe fine😍

 • Julia says:

  Hej!
  Jag gillar dig sjukt mycket och har följt både dig och Jon ett bra tag nu.
  Men jag känner att när du säger att du vill inspirera folk, att till exempel göra bättre val. Hur menar du då, förutom vattenflaskor och vegans mat? För ditt innehåll på tex instagram består ju 80% utav turkost vatten, palmer och stora solar, och du är en influenser, som vill vadå? Inspirera! Med ditt innehåll inspererar du, självklart, men till vadå?
  När jag kollar ditt innehåll så vill jag 1. RESA! 2.SHOPPA.
  För låt oss vara ärliga, det är inte bara flygningar man känner dig manad och sugen på utan du lägger upp hauls, rabattkoder, samarbeten om produkter. ALLT DETTA ÄR KONSUMENTHETS! Och deeeet om något, är GIFT för miljön! Ert egna klädmärke kompenserar inte upp 2% för all shopping du uppmanar till genom dessa koder, sammarbeten.
  Så, att ni flyger och manar till konsumtion, JA det är sant och det ska INTE himlas om.
  Genom allt detta så, som sagt gillar jag er, och tycker ni verkar som smarta och iniotiva människor som säkert kan hitta en smartare väg ut ur det här. För jag sitter med handen på hjärtat och säger att jag kanske inte källsorterar 100%, men jag kommer åtminstone inte sitta här när jag är 80 och se hur jorden förfaller framför mina barn och barnbarns fötter för att jag skulle resa jorden runt 3 gånger, ha en ny outfit varje dag och inspirera unga som äldre att följa samma mörka spår.

  Förlåt om jag låter hård, men detta är fan dagens sanning. Period.

  Och, jag tycker det är grymt att du tar upp ämnet, för det kanske neutraliserar mer att andra influensers också fattar vinken snart.
  Ta hand om er!

  • Pongo says:

   Det finns många slags influencers som är tänkta att påverka sina följare.
   Janni och Jon är inFLYencers vars livsstil går ut på att flyga runt och överkonsumera. Tyvärr är det många följare som hänger på och inbillar sig att detta är målet med livet.
   Själv blir jag mer influerad av influencers som vill påverka mig i en mer hållbar inriktning.
   Den flygande och hejdlöst konsumerande influencern är på väg bort och den smartare och mer långsiktiga influencern på väg in. Som t ex Greta Thunberg som trots sin ringa ålder verkar ha fattat mer än många vuxna.
   Nu är det upp till sponsrande företag och reklamköpare att inse att det inte alltid lönar sig att ha samarbeten med influencers som står för en kortsiktig och miljöförstörande livsstil.

  • Linda says:

   Håller med dig till 100%. Har också det på det flera gånger – inspirera till VAD? Köpa kläder från Nakd? Resa jorden runt? Mer än så tycker jag inte att du, Janni, inspirerar till tyvärr.

  • Lina says:

   Själv är jag så otroligt trött på denna hets mot i influencers som reser.

   Om jag ska vara ärlig har jag knappt sett detta mot utländska influencers? Mest hets från svenskar mot svenskar. Typiskt svenskt med andra ord – vi ska alltid vara ”bäst”.

   • Concerned says:

    No Lina, it is Not a typical Swedish behavior. People commenting about this are not “haters” or jealous, they are concerned about the future of our earth!!! Do you think you’d be able to even have any grandchildren if everyone was inspired by Janni’s lifestyle and lived and consumed like her and her husband? The answer is No, the environment would be so bad that your grandchildren, or even children(!) if we continue at this rate, have no where to live.

    Peace. Sending love.

 • Paulina says:

  Gillar när det är en vanlig dag, känner mig lugn och vill vara en del av er familj haha. Weirdo ja.
  Man blir inspirerad till att bry sig om miljön och bli världens vettigaste människa istället för köpa en ny väska jag inte behöver hehe.

  Först, Hat kommentarerna kan inte vara många procent jämfört med dom som fattar vad ni menar när ni vill tänka på miljön. Fortsätt prata miljö, jag lyssnar!
  Sen, Den personen som hatar är inte 100% vegan+cyklar överallt+bryr sig om djur och natur+ har aldrig flugit eller försöker till 100% göra något åt vår planet, FÖR godhjärtade mijöhjältar inspirerar och sprider kunskap och kärlek.
  Nä.. Jag är inte en spirituell hippie som bor i ett vindskydd med min hittekatt på 3 ben, bara mina tankar till allmänheten..

  • M says:

   Tycker inte den kommentaren var hatisk alls, kritisk men det är ju sanningen. All uppmärksamhet runt miljöfrågor är bra, och det är bättre att försöka göra något än inget alls. Sen är vissa av oss bättre på det än andra av olika orsaker, efter 30 år som vegan och ytterst få flygresor är mitt fotavtryck mikroskopisk jmf med Jannis. Men jag ser att det är svårt att hantera denna frågan när man har skaffat ett jobb där man lever av att försöka få folk att konsumera kläder och resor. Det går ju liksom inte att låta bli att bli ressugen när man ser alla underbara paradisliknande bilder, det är ett extremt effektivt sätt att inspirera och påverka folk att resa MER, inte mindre. Det innebär tyvärr att flera flyger pga influencers. Jag vet inte hur ekvationen ska lösas, det är en jättesvår fråga. Men som Janni säger, att tacka nej till samarbeten som innebär flygresor är iaf en bra början, det där okynnesresandet som tex Nelly håller på med där de flyger en hög influencers till Dubai eller Paris i privat plan för en natt är ju helt sjukt och fruktansvärt onödigt. Eller de som tar en långhelg på Maldiverna… Om man nu måste eller väldigt gärna vill resa till exotiska platser så tycker jag det är rätt tänk att planera bättre så man kan stanna länge. Tex om man åker till Bali, stanna då i minst 3-4 veckor istället för att göra 4 resor på en vecka var till 4 olika delar av världen. Då har du reducerat flygandet med 75% utan att gå miste om drömsemestern. Vad gäller jobb så kan de flesta möten tas via skype, det är sällan man faktisk måste närvara fysisk. Där kan man spara in många flygresor!
   Som sagt, otroligt svår fråga men jag tycker det är mycket bättre att J&J pratar om det och försöker göra det de känner att de klarar av än att bara vara tysta. Sluta inte med det för att ni får kritik! Det är modigt att ta upp ämnet trots att ni vet att ni inte är perfekta och vet att ni kommer få hat. Jag tror dock att de mest hatiska är de som inte gör något alls själv, miljösvinen känner sig bättre om de kan dra ner alla andra till deras nivå. Ni får försöka ignorera dem, ingen är perfekt och gör allt rätt. Att man gör fel i vissa fall leder ju inte till att allt det bra man gör inte räknas/hjälper! Jag som är vegan har tex vissa saker som är i läder pga att något vegansk alternativ tyvärr ej fanns och/eller så har jag köpt/fått de begagnade. För vad är bäst för miljön? Att jag köper en ny soffa i plast eller en begagnad i läder? Är det bättre att ha en tröja i ull (från får som har ett bra liv, ingen mulesing!!) eller en i fleece som avger mikroplaster? Är eldrivna bilar verkligen bättre när tillverkningen av batteriet orsakar lika mycket utsläpp som en dieselbil? Allt är verkligen inte svart/vitt.
   Vore bra med flera veganska recept! Cooking with Janni var jättekul. En annan bra ide är att göra inlägg om loppisfynd, tex gör en outfit av kläder du köpt på Myrorna eller motsvarande. Inspirera till återanvändning! Det är jättebra att ert klädmärke använder återvunnen plast, det ska ni trycka hårt på i marknadsföringen och så kombinerar ni det med inlägg om hur skadligt plast är för djuren i havet med bilder och information. Folk behöver se valen som svalt till döds med magen full av plast och sköldpaddan som kvävts av en plastpåse för att det ska gå in. Det vore väldigt bra om du Janni kan få till samarbeten med företag som är mer miljövänliga, och att du gör pro bono inlägg för välgörenhetsföreningar som jobbar för miljön. Tänk också på att inte göra reklam för skönhetsprodukter som testar på djur (alla som säljer till China godkänner att deras produkter testas på djur. Tror du kommer må bra av att byta kurs på bloggen själv också, det märks att du verkligen vill ändra på saker men inte riktigt vet hur du ska göra för att samtidigt behålla din inkomstkälla. Förstår att det är svårt. :)

   • Mirre says:

    Man får börja med företagen som bjuder influencers på dessa resor och events på platser som förutsätter flygresor – ofta till andra kontinenter.
    Det är inte många influencers som reser särskilt mycket och ofta när de måste betala både flyg och hotell med egna pengar. En influencer lyckas alltid ordna spons och gratisresor även när det är “semester”.
    Det överdrivna resandet bland influencers beror på att det är ett vanligt sätt att sponsra och samarbeta med influencers för att få reklam i sociala medier. Influencern får resa gratis och företaget får reklam med bilder i trevlig och spännande miljö. Win-win för sponsor och sponsrad men förlust för klimatet och miljön.

 • Adelina says:

  Älskar dina vloggar! Så omtänksam, gullig och framför allt snäll verkar du vara <3

  http://adelinaadelina.se

 • Caloveline says:

  Är så taggad på bilderna ifrån Costa Rica!
  http://Www.caloveline.com

 • Netti Starby says:

  Åh vad kul med en ny vlogg! :-D

 • Eveliina says:

  Hej Janni
  Hoppas du hinner svara, vill så gärna veta vilken modell det är på den nya kameran?
  Ha det så bra i Finland, va roligt att ni kommer hit.
  Kram

 • Madelen Bark says:

  Hej!
  Jag tycker att det är fantastiskt bra att ni faktiskt vågar kommentera och prata om det, du får nog så mycket hat för att du är ganska ensam om att faktiskt inse att det är ett problem och att du vågar prata om det. Jag hade gärna velat höra mer om vad ni anser om den överkonsumtion vi har idag ivärlden och som tyvärr många influencers jobbar med, att vi följare ska handla mer produkter. Vad säger att vi behöver fler mobilskal? Vad säger att vi behöver nya kläder för att istället använda det man har och laga produkterna om det går sönder?

  Hade varit jätte intressant att höra dina tankar och ideer om det.

  Hälsningar
  Madelen

 • Anonymous says:

  Hey Janni, I just watched your new vlog and im so happy to see you back in the game :D
  I was just wondering wich model of the Fujifilm you are using – would be so nice to know !
  Greetings from Germany – Anna

 • J says:

  Skulle vara kul med lite svenska vloggar med :)

 • Anonymous says:

  Hey Janni, it would be interesting to know what are you reading now/your favourite books… just to have some inspiration!! Have a nice trip😘

 • I love your vlogs so much. <3

 • Mary says:

  We don´t need a handful of people doing zero waste etc. perfectly. We need millions of
  people doing it imperfectly (ig. zerowastechef)
  You reach a lot of people and they start to think about it and maybe change their habits.
  You guys doing great! And don´t give a shit about people who talking shit.
  Most of them are just frustrated because they don´t do anything and want to blame others.

  xx

 • Mia says:

  Hi there!
  First time commenting here, and wanted to say you are doing freaking amazing for somebody who wants to help to save the environment !!! Don’t listen / get upset (easy said than done, I know..) about ppl who think they’re better than others. Going vegan, NOT wasting food, using faux-fur and less plastic, as a couple (!!); saying NO to job opportunities because they might include flying, – these are he things that not so many can do. Keep up great work & environmentally safe lifestyle, in me at least you’ve got another supporter! Lots of love to you both xx

 • Effie says:

  I have been coming here for years, since the first day your blog was launched but I am gone now.
  It’s not about flying its about promoting fast fashion and discount codes so people can buy buy always more !! how can you say that this is inspiring I am sorry!

 • Simone says:

  Dear Janni,

  To be honest I was shocked to hear about the nasty comments. But it has become so common these days to pour hate and know-it all (better) on other people, even when those people don’t even care about the subject, they just want to tear someone down.
  Yes, traveling is not the most healthy for the environment. But so are cars, motorbikes, animals like dogs, cats and cows, food prep, hairspray, shower gels, plastic, and so on, and so on. They even said that since the avocado became so popular it is now a climate killer as it has to be massively cultivated to fulfill the needs.
  So where do you start to make the world a better place? Please do not start by listening to those internet trolls – most of them would hop on any plane if they had the chance to go somewhere nice. Many will just bash you because they are jealous of your money and lifestyle but they can hardly say that.
  If you really feel you want to calm the traveling down for the sake of the environment, that’s great – but don’t do it just because frustrated trolls get on your back! They don’t care, they just want to make you feel bad. Someone who really really cares would take a different approach instead of giving you shit or nasty, stupid comments on your blog.
  We all can make sure the earth is healthy – but we all also only have one life. Trying to live our best life the way WE want it while trying to be responsible and thoughtful at the same time to the amount we can, that is what I think is important.
  And the next time someone tells me I should sell my car and use public transport to work when they at the same time let their dog poop everywhere outside or empty the cat’s litterbox into the trash, and have a steak for dinner I will … no wait… I will just ignore those people.

  Simone**

 • J says:

  Klickade mig in på din blogg idag för att jag ligger hemma sjuk, har tyvärr mer eller mindre slutat läsa den. I somras så mådde jag dåligt och efter det insåg jag vad som verkligen betyder något och vad jag vill göra med mitt liv.
  Jag bryr mig om djuren, varför jag är vegan. Jag bryr mig om klimatet, varför jag har slutat flyga och shoppa onödiga saker. Jag källsorterar i 90% av fallen och försöker att leva så miljövänligt som möjligt.
  Klimatet är något som vi alla måste fokusera på. Tyvärr bryr sig inte klimatet om att du (inte bara du såklart) jobbar med att inspirera till konsumtion och resor (som är det värsta för klimatet). Det är såklart bekvämt att äta plantbaserat (det är ju även nyttigt), men att ställa om sin livsstil (som vi MÅSTE) är inte lika kul. Tyvärr släpper din livsstil ut enorma mängder koldioxid, varför folk reagerar. Jag reagerar tex genom att sluta att läsa din blogg. Tror att många i vår generation, som inte jobbar med att inspirera till konsumtion och resor, börjar bli mer och mer medvetna och kommer att bojkotta den livsstilen.
  Vilket liv vill du leva? Medveten, men med huvudet i sanden, eller positivt bidragande?
  Vad är viktigast för dig?

Leave a Reply

Your email address will not be published.