PREGNANCY LIST

Hej babes! <3 Hoppas ni mår toppen! Jag väntar in Mira som kommer snart, yeey! Jag måste ju typ smälta all er kärlek och att vi faktiskt äntligen har gått ut med nyheten, så här kommer ett inlägg med lite roliga frågor som jag hittade i ett gammalt inlägg hos min syster när hon väntade Valter. :-) Vilka cravings, ultraljud, om jag känt sparkar än osv. Hoppas ni gillar det! <3

//Hey babes! Hope you’re feeling great! I’m waiting for Mira who arrives soon, yeey! I have to process all the love I’ve gotten from you and also that we finally told you guys the news, so here’s a post with some fun questions I found in an old post from my sisters blog when she was expecting Valter. :-) Cravings, ultra sound, if I’ve felt kicks etc. Hope you like it! <3

LET’S START!

1. Vilken vecka är du i nu? Vecka 17 redan, det har gått så snabbt!

//1. What week are you in now? Week 17 already, it has gone so fast!

2. När är du beräknad? 22 November!

//2. When is your due date? November 22nd!

3. När fick du reda på att du var gravid? 

Jag bestämde mig för att ta ett test när min mens var 2-3 dagar sen och mina tuttar kändes som dom skulle sprängas, haha! Jag tog ett test som var med streck och ett digitalt, jag började med det digitala och det stod 2-3 veckor på det!

//3. When did you found out that you were pregnant?

I decided to take a test when my period was 2-3 days late and my boobs felt like they were going to explode, haha! I took one test with lines and one digital, I started with the digital and it said 2-3 weeks on it!

4. När och hur berättade du för din partner att du var gravid?

Samma kväll, jag kunde absolut inte vänta haha! Jag slog in testet i ett litet paket och sa att jag hade köpt en present, han förstod ingenting och förstod fortfarande ingenting när han fick testet i handen. Tror aldrig han hade sett ett sånt förut, haha! ;-)

//4. When and how did you tell your partner that you were pregnant?

The same night, I couldn’t wait at all haha! I wrapped the test in to a little gift and told him I bought a gift, he didn’t understand anything and he still didn’t understand when he had the test in his hand. I don’t think he’s even seen a test like that before, haha! ;-)

5. Hur gamla var du och din partner och hur länge hade ni varit tillsammans? 

Jag är 29 och Jon 36, och vi har varit tillsammans i 7,5 år!

//5. How old were you and your partner and how long had you been together for? 

I’m 29 and Jon is 36, and we’ve been together for 7,5 years!

(I was pregnant here craving acai bowl, just like normal haha)

6. Mådde du mycket illa i början?

Jag har faktiskt inte mått illa någonting, det är jag otroligt tacksam för! Jag är dock noga med att äta regelbundet (som jag alltid är!) och det tror jag hjälper också. :-)

//6. Did you feel sick in the beginning? 

I actually haven’t felt sick at all, and I’m incredibly thankful for that! I’m pretty strict on eating several times per day though (as always!) and I think that helps too. :-) 

7. Är du känslig?

Nääe, skulle inte säga att jag har känt av hormoner speciellt mycket heller… Jag är ju inte en så känslig person så jag trodde nog att det skulle komma dessa månader, hoppas väl fortfarande på att det kommer haha!

//7. Are you sensitive?

Nope, I wouldn’t say that I’ve felt any hormones a lot either… I’m not a very sensitive person so I thought I would feel it these months, still hoping for it haha!

8. När kände du bebisens första sparkar?

Har inte känt det än, ganska tidigt fortfarande! Nästa vecka ska vi på ultraljud så då ska jag fråga om moderkakan ligger framför eller bakom (min syster hade framför med Livia och bakom med Valter), det kan skilja flera veckor innan man känner sparkar på grund av det. Längtar ihjäl mig tills jag känner det dock, tror det kommer vara en riktigt häftig känsla!

8. When did you feel the baby’s first kick?

I haven’t felt it yet, pretty early still! Next week we’re going for another ultra sound and I will ask if my placenta is in front or behind (my sister had in front with Livia and behind with Valter), it can differ several weeks before you feel kicks because of that. I can’t wait to feel it though, I think it will be such an amazing feeling!

9. Hur många ultraljud har du gjort?

Två stycken! Ett i vecka 8 och ett i vecka 13! :-) Häftigaste jag gjort!

//11. How many ultrasounds have you done? 

Two! One in week 8 and one in week 13! :-) The coolest thing I’ve done!

10. Är du orolig?

Faktiskt inte, men jag märker att jag börjar oroa mig lite mer nu. Jag försöker tänka att jag ska vara glad så länge allt är bra, jag har sagt åt mig själv att inte oroa mig för missfall osv. Om det skulle hända får jag ta det då! Men – jag är lite nervös inför ultraljudet nästa vecka (eftersom jag har haft och har noll symptom sedan dag ett) men allt har sett bra ut hittills så jag hoppas på det! :-)

//9. Are you worried?

Actually not, but I do notice that I’m starting to worry a bit more now. I’m trying to think that I will be happy as long as everything is good, I’ve told myself to not worry about miscarriage etc. If it would happen I will deal with it then! But – I’m a bit nervous for the ultrasound next week (since I’ve had and have zero symptoms since day one) but everything has looked good until now so I’m hoping for that! :-)

11. Har du fått bristningar? 

Inte än! Har dock inte varit så noga med att smörja in mig heller, men jag dricker typ 3 liter vatten om dagen (så törstig) så jag hoppas på att jag är återfuktad inifrån. ;-) Ska köpa mig någon mysig olja att smörja in mig med tänkte jag, en mysig stund. Har ni några tips på oljor så säg gäärna till! <3

//10. Have you got any stretch marks?

Not yet! I haven’t been that good at putting lotion either, but I drink like 3 liters of water per day (so thirsty) so I hope that I’m hydrated from the inside. ;-) I will buy a cozy oil to use, a cozy ritual to have. If you have any tips on good oils please let me know! <3

(We filmed a gender reveal where you get both pink and blue balloons and count the amount, so it’s just one baby and not two babies as it might look like haha)

12. Vet du vad det blir för kön?

Yes, det vet vi! SÅ spännande och jag drömde faktiskt vad det var några veckor innan vi tog reda på det. Efter det var jag helt säker! :-)

//12. Do you know the sex of the baby? 

Yes, we do! SO exciting and I actually dreamt what it was a few weeks before we found out. After that I was completely sure! :-)

13. Hur vill du att förlossningen ska se ut?

Om det går så vill jag gärna föda vaginalt! Det är något jag så gärna vill uppleva så jag håller alla tummar och tår för att det funkar. :-) Jag vill såklart att Jon ska vara med i rummet och så vill jag ha min syster och mamma nära när det är klart (inte i rummet när jag föder dock). Är det konstigt? Haha!

//13. How would you like the delivery to be?

If it works out I want to give birth vaginal! It is something I really want to experience so I’m keeping all my fingers and toes crossed for it to work out. :-) Of course I want Jon in the room and I want my sister and mom close by when it’s done (not in the room when I give birth though). Is that weird? Haha!

14. Vilka är dina favoritkläder?

Just nu går jag mest runt i klänningar och mjuka shorts. Jeansshorts och tighta byxor slutade jag med ganska direkt, det var oskönt och allt kändes för litet redan i vecka 13 typ. Som tur är så är vi i Marbella där jag kan gå i slappa klänningar hela sommaren!

//14. Which are your favorite clothes? 

Right now I mostly use dresses and soft shorts. Denim shorts and tight pants was something I stopped wearing almost straight away, it wasn’t comfortable and it felt too small in week 13 already. Luckily we’re in Marbella where I can walk around in comfy dresses all summer!

15. Vad är du mest/minst sugen på att äta?

Mest sugen på bröd och har varit sedan dag ett, så konstigt men pratat med så många som har samma. Jag är också sugen på sallader, frukt och min “vanliga” mat. Jag är minst sugen på att äta bönor/linser däremot, något jag brukade äta varje dag. Jag har blivit lite sugen på det nu däremot så ska försöka! Vi åt indisk mat i veckan och det brukar jag älska, men det kommer jag inte äta mer haha! Fick bara helt avsmak och det smakade helt annorlunda!

//15. What do you want most/least to eat? 

I mostly want bread and I’ve been craving it since day one, so weird but I’ve talked with so many that has the same. I also crave salads, fruit and my “regular” food. What I don’t really want is beans/lentils though, something I used to eat every day. I’m starting to feel like it now so I will try! We had indian food this week and I usually love that, but I won’t eat that again haha! It just tasted completely different and I didn’t like it!

Hoppas ni gillade det! <3 Mer “vanliga” updates kommer, men känns som jag har så mycket att uppdatera er om efter dessa 17 veckor av hemligheter haha! PUSS <3

//Hope you liked it! <3 More “regular” updates will come, but it feels like I have so much to update you guys about after these 17 weeks of secrets haha! HUGS <3

67 reaktioner på “PREGNANCY LIST”

 • Siggan says:

  What ska du få tvillingar?!

  • janni says:

   Haha nee, förtydligade under bilden om du trodde det efter den rosa/blå bilden. ;-) Xx

 • Mireia says:

  This is too lovely! Wish you the best!

  Mireia from TGL
  https://thegoldlipstick.com/

 • ule says:

  Congratulations!
  But how can someone be 36 years old and doesn’t know how a pregnancy test looks like? Does he know how female hormones work and how hygiene products look like? I’m amazed at how uneducated men sometimes are… So I hope he understood, but was shocked ;)

  • janni says:

   He knows how it looks but the digital test was a bit too “modern” for him so he thought it was something else. If it said pregnant in swedish or english he would for sure understand faster, but since it was a french test it said pregnant in french which he didn’t know. ;-) Xx

 • Anju says:

  Stort Grattis till graviditeten :-)! Jag ser verkligen så mycket fram emot att få följa eran resa. Önskar er all lycka❤️

 • Anonym says:

  Kommer du va helt ärlig i bloggen och även berätta om något inte är bra för som vanligt med dig är allt en solskenshistoria och allt är så himla perfekt. Man börjar ju undra om du inte förskönar allt?

  • janni says:

   Självklart kommer jag vara helt ärlig, men jag kommer inte ljuga för att få det att låta som att jag har det jobbigt eller mår illa när jag inte gör det. Jag tror mycket i livet handlar om inställning, så jag försöker ha en så positiv inställning som möjligt. :-) Vet inte riktigt vad jag skulle vinna på att försköna allt…? Kram!

   • Astrid says:

    Gratulerer så mye, å få barn er noe av det mest fantastiske, tøffeste, slitsomme men magiske man kan oppleve! :-) Og husk at alle graviditeter er forskjellige. Jeg hadde også absolutt null symptomer, ingen kvalme og var i toppform hele graviditeten. Løp halvmaraton på to timer i tredje måned, og gikk 20km langrenn to uker før termin osv. Det er lov å være helt utslitt og det er lov å føle seg i kjempefin form! Masse lykke til! :-) PS: Bio oil er kjempegod for å smøre magen med!

 • Ellen says:

  Hej!
  Stort grattis till er!!
  Ser så mycket fram emot att följa detta.
  Uppskattade när du pratade med Livia på svenska i den senaste vloggen, kändes mer äkta på något sätt haha.
  Skulle vara kul om du filmade graviduppdateringen på svenska (med engelsk undertext). Det kanske inte blir så utlämnande för dig då eftersom du tyckte att det kändes för privat att visa allt med graviditeten Jag skulle tycka det kändes mer naturligt att se på iallafall.

  Sen till en fråga jag har. Vi tittar på hus i marbella. Är det benahavis kommun man vill bo i? Eller vilket område skulle du rekommendera?
  Stor kram!

  • janni says:

   Tack fina du! <3 Haha, jag förstår men eftersom jag inte har så många svenska följare på min Youtube-kanal så skulle det vara mer jobb... Jag kommer köra på engelska så länge det känns bra så får vi se om jag gör någon svensk vlogg någon gång. Hade jag haft över 50% svenska följare så hade det kanske varit annorlunda! Vi gillar Benahavis, men har inte heller provat något annat så det får ni nog känna själva! :-) KRAM!

 • Cynthia says:

  Cute pics!

 • Anneli says:

  Stort grattis och vad kul det ska bli att följa er på livets bästa resa 😍
  Uppdatera så mkt du vill, det är alltid så kul o spännande att läsa om en graviditet tycker jag!
  Hoppas du får fortsätta må bra och att det går bra på ultraljudet nästa vecka,
  Kramar /Anneli

 • M says:

  Stort grattis, gud vad kul för er! Ska bli så roligt att följa, älskade detta inlägget!! :D

 • Netti Starby says:

  Kul läsning om din graviditet och jag mådde inte heller illa under mina graviditeter :-D

 • Amy says:

  Awwwww Janni,

  I adore these pictures <3 thank you for sharing your journey with us <3

  Amy xxx

 • Emma says:

  Jag smorde in magen med bodybutter när jag var gravid och kände att det fungerade superbra! Dock när det var cirka 1 vecka innan min sons födsel märkte jag att jag hade fått några bristningar ovanför troskanten samt PÅ ”venusberget”??..! Då kände jag mig lite lurad och sååå besviken, hehe…
  Nu i efterhand har jag hört att många får det just innan förlossningen eller under förlossningen – det hade jag ingen aning om. Säkert extra mycket hormoner då?
  Klart ingen vill ha det, hur ”vanligt” det än må vara…
  Jag hoppas att du slipper och att göra allt man kan för att undvika är ju bara bra 🙂👍 Men får man det har man vant sig och glömt efter ett tag, man hinner inte tänka på det så mycket när bebben kommit haha😁

  • janni says:

   Hej fina! <3 Nee klart man helst inte får det men om jag får det så bryr jag mig faktiskt inte så mycket, men kommer försöka smörja in mig lite extra. :-) Kram!!

 • Lisa says:

  Kim K used Bio-Oil during her pregnancies and was raving about it to help prevent stretch marks. I guess she has done her research haha. Just a tip I read from her app! :-)

 • Katrine says:

  Først, gratulerer så mye! Håper alt går bra videre. Jeg selv er i uke 39 og er såå klar for å få babyen ut. Har som deg ikke vært noe kvalm, ikke hatt noe cravings eller noe. Hatt noe ryggproblemer fra ca uke 20 og tatt det litt roligere av det. Nå ser det ut som at jeg har svangerskapsforgiftning og håper virkelig noe skjer snart! Jeg har morkake i front, og så de første tydelige sparkene rundt uke 21-22. Kjente litt sånn bobler nå og da før det som legen min sa var spark. Lykke til videre <3

 • Nina says:

  I guess that you are having a boy 😄 when i was pregnant with a boy i didnt feel any kind of sickness or problems. And i also didnt like taco, which i usually love so much😂 so happy for you❤️ Cant wait to know if its gonna be a girl or a boy🥰

 • Eff says:

  I am so happy happy for you.
  Maybe you have a boy then? ;) when I was pregnant with my baby boy I had absolutely NO symptoms nothing and I was quite worried.
  I started to feel ‘pregnant’ only after week 20-24 – when you feel the baby kicks everything will be different. Congratulations and welcome to the wonderful world of parents ! I swear it is the most beautiful journey and it is worth any trip, etc !!!!

 • Sara says:

  Vilken rolig lista att läsa! Stort, stort grattis till er! 😍nu ska jag lyssna på senaste podden, som jag längtat! Älskar er podd och ska bli riktigt roligt att lyssna på just denna 😍

 • Iri says:

  Congrats and wishing you and your family health and happiness.
  Regarding stretch marks, when I was pregnant was worried because had them on hips from teenage years. Started using this product (link down below) from 1st month every morning, also drank a lot of water and went trough with NO stretch marks, also after birth belly went in to the same size pretty quickly. Product is eco, gluten free and vegan friendly which goes hand in hand with your lifestyle, also packaging is made from reusable materials and they main ingredients are Northern healing herbs!
  https://www.madaracosmetics.com/en/shop/infusion-vert-firming-antioxidant-body-oil-200ml

 • Tatjana says:

  Hi Janni,

  First of all congratulations for your baby!! :-) I’m really happy for you guys and I’m sure that you and Jon are going to make great parents!

  And if you want a good oil against stretch marks, you have to buy Bio Oil.

  https://www.bio-oil.com/uk/uk-en/original/uses/

 • Jessica says:

  Grattis till er båda! Har bara en liten fråga, ska barnet äta veganskt eftersom att du gör det? 😊

  • E says:

   Hon berättar det både i sin podd & sin senaste youtube-video :)

  • janni says:

   Tack fina! Har svarat på den frågan i podden och YT-videon, men vi har inte bestämt det än. Tänker att barnet kommer äta som vi gör så mest vegetariskt! Vi kommer låta barnet testa allt så får vi se sen vad den vill äta. :-) Kram!

 • Lama says:

  Congratulations Janni and jon ❤️❤️
  Best Future Parents 😍

 • Frida says:

  So happy for you guys! <3 You are really glowing!
  And I hope you get the baby on the 22th, because thats my birthday too :-D

 • Anna says:

  GRATTIS till bebis!! Och jag äääälskar graviduppdateringar, det är så kul att få följa med på hela resan :-) Plus det är inte många månader i livet man är gravid så kör på, tror många gillar sånna inlägg/vloggar/poddar. Iaf jag och mina kompisar, man vill läsa och höra allt som händer! <3

 • Anonymous says:

  Stort grattis🤗🌺

 • Caroline P says:

  Grattis till er! Så himla underbart 😍 Jag är själv gravid i vecka 33 och vi väntar också vårt första barn (Vi är 29år båda två). Har precis som du inte mått dåligt alls, men varit noga med regelbunden kost och vila när det har behövts. Jag hade dock aldrig kunnat tro att jag skulle gå upp så här mycket i vikt (alltid varit smal/normal/eller vad fan man ska säga) och det har varit lite jobbigt för huvudet. Men en viktuppgång pga en graviditet känns ändå lättare att acceptera och hantera. Menar inte att det är fel med viktuppgång, men samhällets “normer” kan fucka med huvudet även hos den med bäst självförtroende. När man känner aktiviteten i magen så skiter man fullständigt i vad man väger för det känns så jäkla coolt att min kropp kan skapa liv ❤ Avslutningsvis, stort lycka till 😍

  • janni says:

   Åh då har du inte så långt kvar, hoppas du mår super! <3 Ja alltså upp i vikt kommer man ju gå så det är bara försöka fokusera på varför man gör det, och vikten försvinner ju sen när bebisen är född så inget att fokusera på! :-) KRAM! <3

 • Caroline says:

  Jag smörjde med kokosolja på mage, bröst, rumpa och lår och fick inga bristningar. Men ja det är ju hormonellt så det kvittar väl egentligen, men det känns bra!
  Många tipsar om Bio-oil men det har jag läst såå mycket negativt om.

  Beövs inte en lång lista med ingredienser för att hålla huden mjuk!

  • janni says:

   Ja exakt, men kokosolja var bra tips! Tack! Luktar ju så gott och något jag alltid har hemma haha! KRAM!

 • Anonymous says:

  Når kommer video med familie sin reaksjon på graviditeten? 😍

 • J says:

  Super kul med listor likt denna <3

 • tony carroll says:

  Hejjjjj Janni-kinssssss”” God morron .. du”” Again First** Stort Grattis!! On the news I did Comment on both You and Jon”s Vlogs But Part Of Many well Wishers”” But I knew it would come sooner Or Later.. so Now its REAL*** But I know you Have probably by the sounds of it Chosen Names But Here a Couple to run By you .. 1/Anthony 2/Emma 3/Thomas Ilee Leave it at that .. Saaaaa Ha det sa jatte bra Halsa Jon Ocksa”” Puss Och Kram Tony Carroll Uk xxxx

 • Rachelle says:

  So sooo extremely excited for you guys!
  I’ve been following you and Jon for some years now and you keep amazing me. I know having a baby is something natural but I really am SO excited haha! You will truly be one of the most beautiful moms there is.
  Can’t wait for all the updates on your pregnancy, pregnancy and baby clothing hauls? <3, and more :)

  Lots of love from The Netherlands
  x

  • Rachelle says:

   Oh and names :) Not sure if you and Jon are into these names because they’re not really Swedish or something, ánd I’m sure you already picked one.. but:
   Girls: Rosie, Amelia, Hannah, Norah, Kate, Rosamund, Elisabeth, Olivia
   Boys: Joshua, Matthew, ..
   That’s all lol, I’m more into girls names I think.

  • janni says:

   Naaw thanks cutie! <3 Haha baby clothing hauls I'm not sure of, I might post some videos of what I bought! ;-) Xx

 • Hannah says:

  Congratulations! Love to read your pregnancy story!
  I’m also 17 weeks pregnant, due november 20.
  So much fun to follow your pregnancy! Recognize a lot of things you say!
  Hope you keep feeling great! My energy is a bit low but hopefully it will be beter soon!

  Love, Hannah from The Netherlands

 • Anonymous says:

  Awwww the 22. of November is the best Date eveeeer – my birthday too! So excited and beyond happy for you Guss! All the best!

 • Ana Cruz says:

  Awe I am so happy to read this Janni! I’ve been following you for a while now and I’ve loved seeing your journey with Jon, from when he switched his flight so he could go to the same party as you to his proposal and to your wedding. You guys deserve this!

  Much love,

  Ana

 • Sandra says:

  Wow, such a cool post! <3

 • Linda says:

  Stort grattis och all lycka till er! 😍❤️

 • Johanna says:

  Congrats guys!! <3

  I didn’t like the smell of Bio Oil but Weleda has the best oil for stretch marks: https://www.weleda.co.uk/stretch-mark-massage-oil-100ml-106119

  I can also totally recommend their Weleda birth preparation oil:

  https://www.weleda.co.uk/perineum-massage-oil-50ml-606161

 • Evelina says:

  Dem bästa oljorna: https://instagram.com/labangbody?igshid=11odzquhopa2s

  La Bang Body från Australien. Naturliga ingredienser. Vet många gravida som använt deras oljor. 🙏🏻

  Kolla in dem! Kram (PS. Grattis igen <3)

 • Linda J says:

  Hej Janni. About nr 9) dont worry. Frist time I was pregnant, I didn’t feel anything at all like you. My body was normal and i could go to the gym and eat like usual. Everything was allright and I now have a healthy, smart and amazing daugther ;) same age as Livia actualy, from august 2015. Hope you continue to have a great pregnancy! Greetings from Danmark/Linda

 • Marie says:

  Vad gulligt vår tös är född 23nov =D, dock för 6 år sedan =D, blir det ju i år. Stort grattis än en gång

 • Josefine says:

  Hej! Stort grattis till bebisen🥰 Jag använde Lovely mother (olja) från Maria åkerberg från dag 1 i min graviditet, kan varmt rekommendera den. Efter förlossningen använde (och använder)jag Royal body oil från samma märke! 😍

 • Anna says:

  Stort Grattis! :) kul att du är beräknad exakt samma datum som min lilla tjej var beräknad förra året :)

 • S says:

  Tack! ÄNTLIGEN någon annan som inte har symtom eller illamående, samma med mig och det har oroat/oroar mig så. Känner mig heller inte så tjock så känns inte alls på riktigt :P Lycka till<3

Leave a Reply

Your email address will not be published.