PREGNANCY WEEK 24

Week 24
Days left: 112
Weight: +5,5 kg

Bebis status: Han är nu ca 28 cm lång och väger runt 665 gram. Lungorna fortsätter att utvecklas och nu finns det en liten chans att han skulle överleva utanför livmodern, men oftast är lungorna inte tillräckligt utvecklade… Skönt att nå dit iallafall, det gör att man känner sig lite lugnare. En fråga, hans sparkar gör seriöst ont ibland för att det är så mycket kraft. Är det ens möjligt redan? Haha, vill inte ens veta hur det kommer kännas om några veckor då. ;-)

Min status: Jag börjar faktiskt känna mig riktigt obekväm med mina bröst… Dom växer och växer och ingen bikini känner jag mig bekväm i, och typ inga tröjor/klänningar heller. Många säger att det är något positivt med graviditeten när brösten växer, but I don’t agree. Jag vet ju såklart att min kropp förändras men just den här veckan har jag bara känt att mina bröst är ivägen. Vänjer mig förhoppningsvis snart och håller tummarna för att just dom stannar av snart, måste ha blivit 4 strl större sedan start. Annars mår jag bra, känner fortfarande inte så mycket men nu har magen exploderat senaste dagarna. Känns som jag känner skillnad på den varje dag, så otroligt mysigt! <3

Cravings: Typ ingenting förutom mjukglass, men det åt jag i helgen en gång och efter det så släppte det. Jag har verkligen inga megacravings, haha!

Baby’s status: He’s now 28 cm long and weighs around 665 grams. The lungs are continuing to develop and now there’s a small chance that he would survive outside the uterus, but the lungs are usually not developed enough… It feels so good to reach there anyhow, it makes you feel a bit more calm. One question, his kicks seriously hurts sometimes because it’s so much power in them. Is that even possible already? Haha, I don’t even want to know how it will feel in a few weeks. ;-)

My status: I’m actually starting to feel really uncomfortably with my breasts… They’re growing and growing and I don’t feel comfortable in any bikini, and almost no shirts/dresses either. A lot of people are saying that it’s something positive during pregnancy when the boobs are growing, but I don’t agree. Of course I know my body is changing but this week I’ve just felt that my boobs are in the way. I will get used to it soon hopefully and fingers crossed they will stop growing soon, they must’ve grown 4 sizes since the start. Other than that I feel great, still don’t feel too much but the belly has exploded the last few days. It feels like I see a difference every single day, so cozy! <3

Cravings: Almost nothing but soft ice cream, but I had one this weekend and after that it went away. I really don’t have any mega cravings, haha!

16 reaktioner på “PREGNANCY WEEK 24”

 • A says:

  Alltså det där med boobsen, i feel ya! Jag är bara i vecka 10 men fick köpa en ny bh i veckan. Jag hade gått upp lite i vikt innan jag blev gravid så tyckte mina bröst var lite förstora då men nu. Nej jag gillar det inte, och jag har 30 veckor kvar..
  Nu har jag också morning sickness, var riktigt glad att du verkar sluppit det. Igår var min värsta dag hittills, mådde illa fram till lunch, sen lite bättre i två timmar och sen illa igen till kvällen.
  Så kul att få följa din graviditet :)

 • Hanna says:

  Så fin du är och roligt att följa din graviditet!! Gällande bebisens sparkar så tänker jag att det kanske kan vara att lillen har ganska mycket plats därinne att röra sig på, längre fram upplevde jag att rörelserna ändrade sig lite från de ganska tydliga sparkarna (min lille pojk var också superaktiv tidigt) till mer svepande, buffande rörelser. Men är ju så individuellt för både för hur det känns för mamman och hur bebis är!

 • J says:

  Is your baby outside the uterus?

 • Cd says:

  I felt that the babykicks were the most painfull around 30 weeks because the baby is big and strong but still small enough to to really kick around. Past that it’s more of a pushing then a kicking because the baby is getting to big to move around that much if that makes sense? And the boobs will stop growing around week 30 as well, so you’re almost there! 😊 Best wishes xxx

 • Lis says:

  It could be fun, if you showed a ‘before pregnant’-picture (or the firste one of these) and then one from the week you are in. Then you really can tell the difference! :)
  You look amazing <3

 • Bianca says:

  You look wonderful mama! Yes, the boobs are going to grow (hurt) and grow some more….wait until your milk comes in! I have had 3 gorgeous little ones and each time my boobs grew 4 sizes bigger and 2 sizes bigger again once milk was in. My advice is to invest in maternity bras now! If your breasts are treated well and in a good fitting bra they don’t hurt as much. Also, the kicking will settle down to more of a stretching feeling once he is a bit bigger and runs out of room to “swim” about. Around 30+ weeks it will feel more like squirming and less harsh kicking. It will feel more like he is tumbling around and not playing football with your kidneys.
  If you clothes are not comfortable, invest in some really lovely stretchy maternity clothes, there are some fabulous maternity labels around which will make you feel more comfortable. You look amazing… totally rocking the baby belly!

 • Isabell says:

  Så fin! Jag brukar aldrig kommentera men såg att du skrev att Jon hade bränt ut sig, har missat det men ”märkt” de i era videos och ville bara skriva av erfarenhet av att min kille gjorde de för nått år sedan 😊
  Innan de visste jag knappt vad de var men insåg efter vilken lång väg de är tillbaka och att man faktiskt inte riktigt blir som man har varit. Han fick hjälp från en företagsläkare som sa att han skulle träna minst 1h om dagen, alltså att riktigt svettas och få igång endorfinerna, något som hjälpte och hjälper fortfarande. Han har säkert redan fått bra hjälp men träningen räddar så jag ville bara skriva att det! All lycka till er 💗

 • M says:

  Köp stl 44 på HM! Endast modeller man kan knyta bak, annars blir de för stora runtom. Jag har lika stora bröst och det är typ det enda som funkar. Lindex och cubus brukar också ha någon modell i 44/xl som passar. Nellys xl är ju pyttesmå och det ser ganska vulgärt ut när bikini täcker så lite av brösten… Annars är jag ett stort fan av baddräkt! Ser classy ut, känner mig båda snygg och bekväm och brösten hamnar inte i fokus på samma sätt. Mycket mer praktisk när man som jag älskar att simma. 😊

 • Anoeshka says:

  Yep that’s possible! When my sister was pregnant she even had a bruised rib because her baby was kicking so hard in the stomach :’)
  Hope it’s not gonna be so bad for you though!

  XO

 • S says:

  Hej, själv fick jag varken stor mage eller bröst. Magen började växa runt v24-25, tror det är vanligt vid första barnet. Försök att inte tänka så mycket på boobsen, de går tillbaka sen o när magen blir större så får den mest fokus 😁 Jag gick bara upp ca 7 kg vid varje graviditet, åt normalt o tränade. Tror oxå bebisen har mest plats att leva runt nu därför känns sparkarna extra, sedan får den inte så mycket plats. Lycka till!

 • Klaudia says:

  Seriously, apart from the belly, you can’t tell a difference! You look beautiful as always x

  http://carmelatte.co/a-weekend-in-kuala-lumpur/

 • Julia says:

  Kan du ta magbilder framifrån också?😍😍 du ser underbar ut!

 • Leni says:

  I was the happiest person on earth when you and Jon announced that you’re expecting a baby 💕 You have always been such a great role model for me and I honesty love how relaxed and cool you stay in EVERY situation (even when you found out – that video was soooo cool too, although your eyes nearly popped out 😄). I really enjoy watching you and Jon (- and adoptive-child Benni of course 😅) growing into this whole new “parent-thing” / life situation. You guys are doing GREAT! Can’t wait to explore this incredible life-changing time myself in the future. Wish you all the best! xoxo

 • AA says:

  Förstår precis känslan med brösten! Tips; försök hitta nya kläder/badkläder du känner dig riktigt snygg i! Kanske är andra passformer/modeller som blir mer fördelaktiga nu med nya bröst och växande mage. Att känna sig ”fel” i sina före-graviditetskläder och badkläder är ej kul, så satsa på lite nytt som känns härligt, bekvämt och riktigt snyggt så kan du återgå till gamla kläderna sen när den lille kommit.

 • Sophie says:

  Vilken gullig mage! Om du inte berättat att det är en kille, så skulle jag gissat på det. Jag var exakt lika när jag väntade min son, och vet andra.
  Om det nu inte är ett stort skämt från er, hahaha… ❤️🥰

 • Sandra says:

  I´m so excited for you!

Leave a Reply

Your email address will not be published.