PREGNANCY WEEK 25


Week 25
Days left: 105
Weight: + 6kg

Bebis status: Han är nu ca 30 cm lång (så galet!) och väger ca 790 gram vid veckans slut. Näsborrarna som varit igentäppta tills nu men har nu öppnat sig och han övar på att andas där inne med hjälp av fostervatten. Han sparkar på som en galning där inne, och ibland känns det som han trycker ut ryggen mot magen och den blir stenhård på ett ställe haha! <3

Min status: Jag har mått bra men det var inte superskönt att flyga, ser inte fram emot min nästa flygresa om ca 2,5 vecka… Det löser sig, vägen tillbaka till Marbella var bättre så bara jag tänker på att äta sånt som är snällt för magen så verkar det vara lugnt. Magen har verkligen vuxit på senaste veckorna, nu har jag typ ingen midja kvar (ska fota framifrån nästa gång, vet inte varför jag inte gjort det innan? Man har ju inte sett sån skillnad framifrån så kanske därför). Annars inget speciellt den här veckan, tog en paus från träningen i Sverige och inser att både jag och magen mår så mycket bättre av att röra på sig. Jag blir hungrigare, piggare och känner mig bara bättre när jag tränar så nu är jag back on it! :-)

Cravings: Riktigt oklart men pizzasallad! Finns det bara i Sverige? Jag har aldrig sett det någon annanstans. Jag var så sugen på det men köpte det aldrig, så har någon ett riktigt bra pizzasallad-recept som smakar som det gör på pizzerior – holla at me! ;-)

Baby’s status: He’s now around 30 cm long (so crazy!) and weighs around 790 grams at the end of the week. The nostrils has been closed until now but now they’ve opened up and he’s practicing breathing in there with the amniotic fluid. He’s kicking like crazy in there, and sometimes it feels like he’s pushing his back out towards my stomach and it gets super hard in one place haha! <3

My status: I’ve been feeling good but it wasn’t awesome to fly, I don’t look forward to the next flight in like 2,5 weeks… It will figure itself out, the way back to Marbella was better so as long as I think about what I eat and eat easy things for the stomach it seems to be fine. The belly really grew the last few weeks, now I barely have a waist left (I will take photos from the front next time, don’t know why I haven’t before? Guess it’s because you haven’t really seen a difference so maybe that’s why). Other than that nothing special this week, I took a break from training in Sweden and realized that both me and the belly feels so much better when I move around. I get hungrier, more energized and just feel better when I train so now I’m back on it! :-)

Cravings: A bit weird but swedish pizza salad! Is that only available in Sweden? I’ve never seen it anywhere else. I was craving it but I never bought it, so if someone has a great pizza salad recipe that tastes like in pizzerias – holla at me! ;-) 

16 reaktioner på “PREGNANCY WEEK 25”

 • Klaudia says:

  Swedish pizza salad? Never tried but sounds great :)

  http://carmelatte.co/midsummer-wardrobe/

 • Carin says:

  Är suuperenkelt att göra själv (och nyttigt om du använder en bra äppelcidervinäger istället för vitvinsvinäger). Jag brukar riva vitkål, sen ha i äppelcidervinäger, olivolja (smaka av så det blir den där perfekta syran) och sen massa italiensk salladskrydda (Bästa kryddan, men kanske svårt att hitta i Marbella iofs… hehe… Men kanske går att hitta ungefär vad som är i en sån?)

 • Alexandra says:

  Ni är för söta som gift par, han städar för din skull och har längtat så efter dig :-)
  Nyttigt för honom & dig att vara ifrån varandra ett litet tag – så ni uppskattar varandra mer därefter <3
  Din makes solbränna var snygg dessutom och Du bara "glowing".

 • Johanna says:

  Jag hade (eller har lite fortfarande;)) precis samma craving – PIZZASALLAD! När det var som värst så var salladen det viktigaste, själva pizzan var sekundär (och jag älskar pizza).. Är i slutet på v.34 nu :)

 • R says:

  Hej! Jag trodde också att min lilla pojke i magen ”tryckte” ut sig med rumpan eller huvudet mot ett ställe men fick förklarat för mig att det var en sammandragning, att det är livmodern som spänner sig och övar inför förlossningen( Typ bara på ena sidan i taget) . Dom började komma för mig i ungefär den veckan du är i nu:) Behöver inte vara det såklart men fråga barnmorskan nästa gång ;) Nu har jag sammandragningar mest hela tiden (är i v.31).
  Du är jättefin som gravid och vad skönt att du kan träna på så bra, det har jag saknat!
  Lycka till:)

 • Anna says:

  Jättelätt att göra själv. Skiva vitkål tunt. Sen det viktigaste, ha på salt och massera kålen i en bunke, alltså krama ur den i 5-10 min. Du märker att den blir mjuk. Sen en enkel dressing med vinäger och olja, örter. Låt stå en stund i kylen. Klar! Håller flera dagar i kylen.

 • Netti Starby says:

  Åh vad vacker du är och älskar din och din systers podd! <3 Kramis

 • Lisa says:

  Would you mind sharing a swedish pizza salad recipe? ;)

  xx Lisa – Joy Della Vita Travel Blog

 • Elin says:

  VArt köper du dina underkläder? Letat efter en skön/snygg BH och den du har ser sååå skön ut! :) Kram

 • Anonymous says:

  Jag brukar gå efter Leilas recept på pizzasallad men kan inte hitta det på nätet nu (har bara tittat i hennes kokbok innan). Det är dock inte särskilt svårt! Tricket är att strimla vitkålen tunt, gärna med mandolin eller en osthyvel. Blanda sen med vitvinsvinäger, ättika, rapsolja, salladskrydda, svartpeppar och eventuellt lite salt. Se upp med doseringen av vinäger och ättika bara! Den smakar som riktig pizzasallad tycker jag. Kram!

 • Cynthia says:

  Lookig good Janni haha why is this what I look like on a good day and I am not even pregnant

 • Mireia says:

  The bum is growing! Widh you the best!

  Mireia from TGL
  https://thegoldlipstick.com/

 • Anonymous says:

  Janni I am so happy for you and for Jon. You are gonna be amazing parents. You are incredible person so is Jon. I love you guys❤️

 • A says:

  Som utlandssvensk har jag testat olika recept på hemmagjord pizzasallad. Tycker detta recept är bäst http://lindasmat.blogspot.com/2009/11/pizzasallad.html?m=1

  Brukar göra det dagen innan jag ska äta så att det får stå i typ 12-24 timmar :)

 • Kejtis says:

  Haha åhh hade också crave på pizzasallad under ett par veckor! Var det där krispiga och syrliga jag ville ha 😋👌 Nu vill jag mest ha nektariner, körsbär och potatis (v33 här)🙈

 • Felicia Stenström says:

  Världens godaste pizza sallads recept:
  Vitkål som man skär tunt
  Rapsolja
  Vitvinsvinäger
  Salladskrydda, oregano, salt och vitpeppar(även lite vitlökspulver kan va gott)

  Så himla gott! Är också gravid men i vecka 15 och har också denna cravingen…

Leave a Reply

Your email address will not be published.