Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

11:13 | September 9, 2019

PREGNANCY WEEK 30

Week 30
Days left: 70
Weight: + 7,5 kg

Bebis status: Nu är han cirka 36 cm lång och väger ca 1,6 kg. Lungorna, muskler och hjärnan fortsätter att utvecklas och skelettet hårdnar ännu mer. Jag känner att musklerna utvecklas, sparkarna både syns och känns mer haha! En del barn lägger sig redan nu med huvudet nedåt och sparkar tydligt upp mot bröstkorgen. Oh yes, jag känner det. ;-)

Min status: Bra vecka och jag har kört pilates 4 gånger den här veckan, riktigt skönt och min kropp har känts riktigt smidig. Nu skulle jag väl säga att magen har “poppat” ordentligt, det känns som den växte över en natt. SÅ mysigt!! Med en växande mage så känner jag dock att jag inte är lika smidig när jag ska ändra sovposition, haha! Man har liksom en kula på magen som är “i vägen”, men det finns samtidigt inget mysigare än att sitta och klappa på magen. Mina händer dras automatiskt till magen när jag står still eller sitter. <3 Har drömt en del senaste tiden också, konstiga drömmar. Halsbrännan försvann så håller tummarna för att det bara var pga magsjukan, livet är mycket härligare utan halsbränna…. ;-)

Cravings: Kolhydrater! Sugen på bröd, potatis, ris och carbs överlag. Undra vad det beror på? Älskar det dock men har märkt att jag behöver extra mycket den här veckan.

Baby’s status: Now he’s around 36 cm long and weighs around 1,6 kg. The lungs, muscles and brain continues to develop and the bones are getting harder. I feel that the muscles are developing, his kicks feels more and you can really see them haha! Some babies are already placing their heads down and kicks up towards the chest. Oh yes, I can feel that. ;-)

My status: A great week and I’ve done pilates 4 times this week, feels so good and my body feels great. I would say that the belly have now “popped” for real, it feels like it grew over night. So cozy!! With a growing belly I feel that it’s not as easy to change sleeping position, haha! You have a ball on the belly “in the way”, but at the same time there’s nothing cozier than to sit and hold your hands on the belly. My hands are going there automatically when I stand still or sit. <3 I’ve dreamed a lot lately too, weird dreams. The heartburn disappeared so fingers crossed it was just there because of the flu, life is so much better without the heartburn… ;-)

Cravings: Carbs! I want bread, potatoes, rice and just carbs. Wonder why? I love it though but I’ve noticed that I need extra of it this week. 


10 kommentarer10 kommentarer om “PREGNANCY WEEK 30”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åh vad fin du är! :)
  Jag är i vecka 14 och det är min första graviditet så är ingen expert men tänker att bäbisen nog växer mycket nu för dig som inte har såå många veckor kvar och att bäbisen typ nästan dubblar sin vikt nu under de sista veckorna (eller iaf något kilo plus) så kanske därför du är hungrig på carbs? :)

  Reply
 • Ja kanske, haha! Älskar carbs jämt men lite extra dessa dagar. ;-) Grattis till din graviditet fina!! <3

  Reply
 • Grattis till graviditeten =) vilken fin gravidmage du har =)

  Reply
 • How cute!

  Mireia from TGL
  https://thegoldlipstick.com/

  Reply
 • Finaste Janni – är så glad att det finns vackra sunda hälsosamma(-re) influencers som dig som är NORMALA utan vare sig sjuka ätstörningar eller överdrivna hälsokostfantaster <3

  Återgå tidigast till vegetarisk mat (men inte vegan) när Lilleman är född – han behöver tillsvidare all naturlig näring som han kan få <3 å så får Lilleman bestämma själv vad han ska bli och äta när han blir större…

  Reply
 • <3 !

  Reply
 • Vad fin du är! Kan vi få se magen framifrån också?:) kram!

  Reply
 • Absolut!! Ska filma en vlogg så kan visa då :D Xx

  Reply
 • Not pregnant but I also want carbs!

  Mariya | https://www.brunetteondemand.com/

  Reply
 • Hahaha I feel ya, I love carbs all the time but I’m craving it next level now. ;-)

  Reply