PREGNANCY WEEK 33

Week 33
Days left: 49
Weight: +8,5 kg

Bebis status: Nu är han ca 40 cm lång och väger 2,15 kg (ultraljudet sa 2kg +!). Kroppen fortsätter lagra underhudsfett och hans hjärna växer snabbt och huvudet ökar i storlek. Han kan nu uppfatta ljus och mörker och vet om det är dag eller natt, och om jag har känt det rätt så sover han på natten när jag sover (jag vaknar aldrig av att han sparkar) och är vaken mest under dagen. På ultraljudet idag fick vi se att han var lång (längre än kurvan i denna vecka) och låg perfekt på vikten. HAN ÄR SÅ SÖT, vi fick se 3D bild och hans läppar vill jag pussa sönder haha! <3

Min status: En bra vecka igen, jag är så tacksam för att jag fortfarande får känna mig smidig och som mig själv. Energin är inte lika på topp varje dag men det beror nog på att jag vaknar så mycket under natten för att kissa/ändra position. Min doktor frågade idag om jag var tvungen att kissa ofta eftersom han ligger så långt ner med huvudet, och svaret är ja haha! Ibland ilar det till där nere så jag tror han kommer åt någon nerv ibland, känns konstigt men det försvinner snabbt så jag tänker inte så mycket på det. Magen växer på i rakertfart och det känns som varje vecka nu kommer den bli större och större snabbt, ska bli spännande att se hur stor den blir i slutet!

Cravings: Pizza, pommes och choklad. Allt kom på samma gång, så oklart haha! Jag har ätit lite av det i veckan men också varit noga med att få i mig bra mat som grönsaker och bra protein, vill ju äta det bästa för vår lilla i magen men är man sugen på snabbmat och godis så är man. Jag är glad över att jag inte alls varit sugen på sånt innan, och redan nu har suget släppt en del. Back to healthy food nu.

Baby’s status: Now he’s around 40 cm and weighs around 2,15 kg (the ultrasound said 2kg +). The body is still putting on subcutaneous fat and his brain is growing fast and the head is growing. He can now understand light and dark and knows if it’s day or night, and if I’ve felt it right he sleeps during the night when I sleep (I never wake up from him kicking) and he’s awake during the day. At the ultrasound today we could see that he was long (longer than the curve this week) and his weight was perfect. HE’S SO CUTE, we got to see a 3D photo and I just want to kiss his lips so bad haha! <3

My status: A good week again, and I’m so grateful that I still feel like myself and that I can do everything. The energy is not as high every day but it probably is because I wake up so often during the night to pee/change position. My doctor asked today if I have to pee a lot since he’s placed so low with his head, and the answer is yes haha! Sometimes I can feel a weird pain down there so I think he’s touching a nerve sometimes, it feels weird but it goes away fast so I’m not thinking too much about it. The belly grows in rocket speed and it feels like it’s getting bigger and bigger fast now every week, will be so fun to see how big it is in the end!

Cravings: Pizza, fries and chocolate. Everything at the same time, so weird haha! I’ve had some of that this week but also been good at eating veggies and good protein, I want to eat the best for our little one in there but if you crave fast food and candy you crave it. I’m glad I haven’t been wanting much of that before, and now the cravings for it is already disappearing. Back to healthy food now. 

12 reaktioner på “PREGNANCY WEEK 33”

 • a says:

  omg you can also make it more complicated as it is. if your body gives you signals and wants certain foods you should eat it. you eat so super clean the whole time so when you eat a week (or more!) not that super healthy it wont kill your baby. you clearly dont give your body enough energy (especially carbs and fats) thats why it craves these foods. if you had upgraded your eating before with more food (healthy ones more carbs and fat than you ate before you got pregant) your body would probably now not crave these “unhealthy” foods. firstly it ok to eat them…even all in one week. and secondly if you really fear for the health then eat at least now more healthy foods. give your body more energy with carbs and fats and the cravings for unhealthy options will probably dissapear.

  • janni says:

   Haha, maybe you didn’t read but I just wrote “if you crave fast food and candy you do” and then I will eat it, and I did. ;-) Sorry for not wanting to eat food with really poor nutrition while being pregnant, to be honest it’s not only because of that since I don’t want to stuff my body with that for too long even if I’m not pregnant. My mood and energy levels are so affected by the food I eat and fast food = no energy for me. I eat enough and healthy, and once in a while I eat fast food and candy. ;-) Xx

 • A says:

  Hade också cravings efter pizza i helgen och åt svensk pizza (bor utomlands) och det var såååå gott!!
  Njöt verkligen men sov dåligt den natten och hade ont i magen dagen efter. Äter absolut inte nyttigt jämt men märker att jag får mer energi och sover bättre när jag äter bra mat för bäbisen :)

 • Sanne says:

  Kommer ihåg kissnödigheten så väl! Herregud, att en människa kan kissa så mycket!

 • Maja says:

  Fina Janni! Vad stor magen har blivit när man jämför med de andra bilderna 😍 jag önskar er all lycka, till dig och Jon – till snart nyblivna föräldrar ❤️

 • Blessed says:

  Gillar mycket att du är en så normal och sund tjej <3, utan massa hangupps med mat (bulimi osv) samt att din pregnacy har förflutit så bekymmersfritt, hitintills. Önskar er båda Varmt Lycka Till med familjelivet och hoppas även att Jon mår lite bättre nu?

 • starjack io says:

  Ha en bra helg!

 • boomsophie says:

  OMG only 49 days left…. You look beautiful btw!

 • The information is very special, I will have to follow you, the information you bring is very real, reflecting correctly and objectively, it is very useful for society to grow together.

Leave a Reply

Your email address will not be published.