PREGNANCY WEEK 34

Week 34
Days left: 42
Weight: +9 kg

Bebis status: Nu är han cirka 44 cm och väger 2,5 kg. Det centrala nervsystemet är snart helt klart och matsmältningen är nästan färdigutvecklad. Han fortsätter lägga på sig vikt och fyller nu ut nästan hela livmodern. Det är inte så mycket annat som händer denna vecka, han ska i princip bara gå upp i vikt nu!

Min status: Jag mår bra men somnar så lätt, lägger jag mig ner så somnar jag. ;-) Jag känner också att magen är större nu när jag ska knyta skor eller böja mig ner haha! Jag försöker lyssna på kroppen och vila när jag känner mig trött men känner också att promenader och träning får mig att må bättre och gör mig extra hungrig. Jag njuter av tiden nu och är så peppad på att få vår leverans med alla baby-grejer, jag vill bygga ihop skötbord, få upp säng och tvätta alla kläder. Borde börja packa väskor också så allt står redo. I vilken vecka hade ni fixat sånt? Vi är så relaxed med allt men känner väl nu att vi borde få klart allt!

Cravings: Hmm svårt denna vecka… Inget jag kan komma på men har ätit yoghurt och granola varje kväll! :-)

Baby’s status: Now he’s around 44 cm and weighs around 2,5 kg. The central nervous system is almost done and the digestion is almost fully developed. He’s putting on more weight and is now almost filling out the entire uterus. There’s not a lot of other things going on this week, he’s mostly putting on weight now! 

My status: I feel great but I fall asleep easily, if I lay down I fall asleep. ;-) I also feel that my belly is bigger now when I’m tying my shoes or bending forward haha! I’m trying to listen to my body and rest when I feel tired but I also feel that walks and training makes me feel better and makes me extra hungry. I’m really enjoying this time and I’m so excited to get the delivery of our baby stuff, I want to build the changing table, get the bed ready and wash all the clothes. I should start packing the bags too so everything is ready. In what week did you have all of that ready? We’re so relaxed with everything but I feel that we should get it done now!

Cravings: Hmm that’s a tough one this week… Nothing I can think of but I’ve had yoghurt and granola every night! :-)

28 reaktioner på “PREGNANCY WEEK 34”

 • A says:

  Så fin!! 😊 även i videon också. Jag är lite nyfiken på om ni i framtiden (eller från start) tänker prata engelska också med barnet? :)

  Snart får jag reda på om det är en pojke eller flicka i min mage. Så nyfiken.

  • Johanna says:

   Jag tog tag i en hel del redan i vecka 19 efter jag gjort RUL och fått reda på kön. Var mysigt att få sätta igång och gillar att vara ute i god tid. Är i vecka 29 nu och har bara lite småfix kvar men vill kunna ha allting klart OM det skulle dra igång för tidigt också, det vet man ju aldrig. I övrigt går jag och njuter av allting som kommit på plats, ser så mysigt ut!

   • janni says:

    Du låter smart, haha! Min graviditet har gått så snabbt så jag har liksom inte fattat det… Nu är jag på gång dock och har börjat fixa allt i lugn och ro! :-) KRAM!

  • janni says:

   Tack fina! <3 Vi kommer prata svenska med barnet, absolut. Eftersom vi inte bor i Sverige så kommer han prata engelska på förskola/skola så för oss är det viktigt att svenska är första språk även om det är asballt om han lär sig engelska, franska och spanska. ;-) Kram och wow, så häftigt när man får reda på det! Blir liksom mer verkligt då! <3

 • Anonymous says:

  Hej Janni.
  Du är så otroligt vacker och följt både dig och jon i ca 3 år. Du är absolut den mest inspirerade Youtubern jag kollat på!
  Jag undrar bara ifall du kommer lägga upp förlossningsberättelser sen? Eller du känner att de är för privat?
  Mvh Emma

  • janni says:

   Men gulle du, tack! <3 Jag kommer nog göra en förlossningsberättelse (dels för att minnas det själv haha) men inte filma själva födseln och posta på YT. Det vill jag hålla för oss. :-) Prata om det kommer jag absolut kunna göra däremot! Kram!

 • Emma says:

  Värkarna startade på natten i vecka 39+1 och vi packade väskan på morgonen, åkte in till förlossningen vid 17-tiden. Det fanns gott om tid att packa med andra ord :)

 • Wow, you look stunning as always! It must be a strange feeling to have such a big belly. :)
  Love, Sandra / https://shineoffashion.com

 • Michelle says:

  Hur ska ni göra med bil? 😃 kram! <3

  • janni says:

   Vet inte exakt än… Kanske hyr en bil första tiden eftersom jag inte hittat någon än! Kram!

 • Valeska says:

  In week 34/35 we had everything ready. We‘ve done the last couple things at 35+2 and i‘ve clean the last couple things … and then My water broke. 4 Hours later , she was there . In one week it‘s already 6 years later, Crazy remember that time if it was yesterday. All the best for you und the Little one and Greetings from Munich

  • Yeah! It’s better to get everything ready before the 30th week, actually. Because, we all know babies can come on the 7th month, sometimes. So, before that.. all things must be ready, including the hospital bag, for any emergency! Thus, answering what Janni asked on this post.. it’s not too early, but.. kinda late, indeed. Due to natural facts: It’s better to be prepared way before… And those clothes we see on the vids.. they are too loosy for a baby born. Too Big!! And she need to think about the weather, too. Marbella is so hot! There’s no winter there, actually. So, the clothes must fit those needs, even if a baby feels colder than an adult. I was born in a Summer time and no clothes mom put on me, sometimes. For you to have an idea…lol. So, about clothes.. thoses she showed on vids.. are too loosy and hot for a baby born in Spain. Also, she should have got more clothes, since babies usually make it dirty, easily and… most of ALL → diapers are the MUST have !!! But, I haven’t seen it on stock on her vids :( Sorry, only worried. Pls, don’t spread any hate around.. what comes.. goes.. I only worry about a family I also follow … nothing else. Also, I have 3 kids, so maybe my experience can help a bit.. that was my intention, only.

   God bless all babies coming to this world… :)

   • janni says:

    Before week 30 is already too late, haha! ;-) I will get it all ready during next week though so I don’t feel too stressed!
    I have lots of different sizes for his clothes and will go and buy some regular white bodies for him in smaller sizes this weekend. :-) About the weather – Marbella is usually pretty cold during winter. We always have the fire place going and in nov/dec you usually wear a jacket here. But don’t worry, I won’t dress him too warm or cold. ;-) I have a lot of diapers already, I just didn’t show my stash haha! Thanks for all the info though, a lot to think about! Xx

  • janni says:

   Oh wow, so crazy! I will try to pack the bag this weekend so it’s ready. I don’t feel too much stress about it though, it’s just that it would feel nice to have it ready! :-) Xx

 • E says:

  Kul och du ser fantastisk ut! Kan du inte visa upp alla inkop nar ni far hem dom? Behover tips och inspo sjalv :)
  Alskar er podd!

 • Netti Starby says:

  Oj vad spännande att det är så nära nu och du är så himla fin! <3

 • M says:

  Du är så fin! 😊 ❤️ Vad är det för bh du har på alla dessa bilder? Den ser superskön ut! Gillar att du vloggar mer nu, väldigt kul att följa.
  Sen ville jag bara tipsa er inför framtida swimwear kollektioner, det vore jättebra om det gick att beställa trosa och bh i olika storlekar. Jag behöver tex trosor i small och bh i large. 👙

  • janni says:

   Tack fina! <3 Det är från Organic Basics!
   Jag vet med storlekarna för swimwear, vi tänkte så mycket fram och tillbaka där så det är guld värt att veta till nästa drop! Kram <3

 • Sanne says:

  Åh 42 dagar kvar! Snart snart! :)

 • Jacq says:

  Jag packade nog våra väskor ungefär 6 veckor innan BF. Kändes skönt att packa klart så långt innan och fylla upp med saker man kommer på med tiden☺️ Att stå med det samma dag som förlossningen sätter igång hade inte funkat för oss som någon skrivit nedan. Då hade iallafall vi full rulle med att klocka värkar och ta sig igenom den smärtan!

  • janni says:

   Låter som en bra plan, nu har jag iallafall skrivit ner en lista på allt jag vill ha med och tvättat alla kläder så jag är på gång. ;-) Kram!

 • Alex says:

  Gällande skötbord och spjälsäng (värdelöst först tiden för oss för hon sov i näste mellan oss i början) så var det nog klart runt vecka 33-35. Alla kläder likaså. Förlossningsväskan började faktiskt min sambo med! Men den var väl klar runt vecka 35-36 tror jag =) det kändes skönt att ha allt klart i god tid.

  • janni says:

   Ja jag hoppas på att ha allt klart under nästa vecka, då är jag i v 36 så ganska lika! :-) Trodde nog att jag skulle ha allt klart mycket tidigare men tiden har gått så fort… Kram!

 • Anonymous says:

  Hey, following your vlog. Recommendations for diapers/ whips etc. dry out Naty. It is a swedish brand and I do think the ship to Spain. The have all, really eco friendly and disposable stuff. Maybe you want to check them out. Good luck and greetings from Germany

 • Anonymous says:

  Jag avvaktade med att packa väskan och blev lagom överraskad när mitt vatten började läcka i vecka 36. Blev inlagd och fick skicka hem sambon att packa väskan, (vet inte om han eller jag blev mest nervös över det, haha). Hur som helst föddes vår son 2 dagar senare. Han är nu 4 veckor gammal. Så saker löser sig alltid, på ett eller annat sätt :) Stort lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published.