PREGNANCY WEEK 37

Week 37
Days left: 21
Weight: +10kg

Bebis status: Nu är han ca 46 cm lång och väger ungefär 3 kg. När vi var på ultraljud i onsdags så vägde han 2,8 kg så jag gissar att han väger strax under 3 kg nu. Lilla killen börjar bli stor. <3 Nu förbereder han sig bara för livet utanför livmodern, bland annat genom att suga på tummen. Sugreflexen är viktig för att han ska kunna amma när han kommer ut.

Min status: Den här veckan har faktiskt varit den veckan där jag känt för första gången att det är lite jobbigt att vara gravid, och jag vet att jag är otroligt(!!) lyckligt lottad när jag känner det först nu. Jag har haft ett sånt tryck nedåt att jag en dag knappt kunde gå för att det gjorde så ont. Det var dagen efter en promenad i bergen som det kom så nu har jag pausat såna promenader för att slippa den känslan och det har inte kommit tillbaka efter det. Undrar om det är för att han är så tung nu eller om det är något annat? Tur att det kom såhär sent iallafall, inte så många veckor kvar nu. Alltså jag tror inte ni förstår peppen på att få träffa vår lilla bebis nu, inte många dagar kvar… Pirret i magen när man ska få träffa någon man längtat efter i 9 månader och som man inte har en aning om hur den är eller ser ut. En riktigt lång blind date där man vet att det kommer vara for life – häftigt! <3

Cravings: Bröd bröd bröd. Ge mig bröd och kolhydrater, haha! Får. Inte. Nog. :-))

Baby’s status: Now he’s 46 cm long and weighs around 3 kg. When we were at the ultra sound on wednesday his weight was 2,8 kg so I’m guessing he’s right below 3 kg now. Little boy is getting big. <3 Now he’s just preparing for life outside the uterus, one thing he’s doing is sucking on his thumb. That reflex is important for him to be able to breastfeed while he’s out. 

My status: This week has actually been the week where I for the first time feel that it’s a bit of a pain to be pregnant, and I know I’m incredibly(!!) lucky for just feeling that now. I’ve had such a big pressure down that I barely could walk one day because of the pain. It was the day after a walk in the mountains so I’ve paused walks like that to not have that feeling again and it hasn’t been back since. I wonder if it’s because he’s so heavy now or if it’s something else? Luckily it came this late in my pregnancy, not that many weeks left now. I don’t think you understand the excitement we have to meet our little baby now, not that many days left… The butterflies in your stomach when you’re about to meet someone you’ve been longing for for 9 months and that you don’t have any idea about how it is or looks. A really long blind date where you know it will be for life – just unreal! <3 

Cravings: Bread bread bread. Give me bread and carbs, haha! Can’t. Get. Enough. :-))

22 reaktioner på “PREGNANCY WEEK 37”

 • Marie says:

  Så kul med dina cravings, jag har också bröd cravings, vet dock inte vad de blir än😊

 • Ida says:

  Åh så spännande! Det är verkligen en otrolig känsla att få träffa sin bebis! Min kom i vecka 38+2 och min systers i 37+8 så man vet aldrig när de tänker titta ut. ;) inte långt kvar nu för er!
  Förstår att ni längtar efter er lille!

  Haha jag var typ alltid sugen på ostfrallor så känner igen ditt brödbehov 😆

 • Elin says:

  Får jag fråga vad din startvikt var? Är ju den som avgör hur mkt viktuppgången blir :)

  • janni says:

   Jag vägde 58 kg när jag vägde mig precis när jag fick reda på att jag var gravid, så utgår ifrån den vikten. Brukar aldrig väga mig annars pga kunde inte bry mig mindre, men nu under grav har det varit spännande att se. :-) Kram!

 • Mikaela says:

  Han kanske håller på att fixera sig (om han inte redan gjort det?) kan ju vara vad som helst men jag minns att jag hade en sjukt tryck nedåt och dagen efter var han fixerad.

  • janni says:

   Han hade inte gjort det sist vi kollade men han var påväg att göra det, så mycket möjligt. ;-) Kram!

 • Sofie says:

  Åååh, inte långt kvar nu! ^^

 • Kristin says:

  You look amazing!

 • Bianca says:

  Hi Janni,
  The photo shoot you did with Jon at the beach was beautiful, you will treasure those photos in the future.
  Now you are so close to baby coming I was curious as to whether or not you have had any birth classes? Do they have those in Spain/Sweden? In Australia it is common practice to go to the hospital or clinic where you are planning to give birth and the midwives teach you about what birth is like (both natural or C-section). They explain and show you tips and techniques to use to get you through labor safely and ways in which your partner / husband can support and assist in the delivery. It is very helpful and I found the classes useful to make labor calm and productive as nothing was a shock or unknown about the birth process. It also gave me guidance as to what to expect if things did not progress well in labor and decisions needed to be made about having a C-section. The midwives also explained all the natural pain relief options and drug options for labor. I was very lucky to have 3 natural births with very little pain relief (other than a small amount of gas just before pushing) and I truly can say that a natural birth was excellent, and the recovery was quick.
  You have not talked about this aspect of your pregnancy, so I was curious.
  All the best to you both (and bub). xx

  • janni says:

   Hi sweetie! We haven’t been to any classes at all actually, there is a few of them here but we didn’t book any… Our doctor said we didn’t really need to, she will tell us everything haha! ;-) I know pretty much from friends/sister but I will tell Jon to read up a bit before it’s time haha! Xx

 • I´m so excited! <3
  Love, Sandra

 • Netti Starby says:

  Vad skönt att du inte har haft några besvär fören nu och jag hade också ganska lätta graviditeter. Det där trycket hade jag ganska länge men minns inte i vilken vecka jag var i då. Fina bilder på dig! <3

 • Mireia says:

  You look gorgeous!

  Mireia from TGL
  https://thegoldlipstick.com/

 • Gisselle says:

  Hi Janni, I’m the United States we call what you are going through “nesting”. You’re urge to clean is yo ur body and your brain preparing a “nest” for your little one 😉. It’s a sure sign that the little one is getting ready to come out!

 • Klara says:

  Hej! Hoppas ni alla har en bra dag :D Jag säljer just nu ut massor av kläder och skor på Tradera. I all konsumtionshets vill jag uppmana om att vi inte behöver köpa nytt för att uppdatera garderoberna utan kan köpa second hand. Snällt för miljön och för plånboken! Har lagt ut märken som Spell & the Gypsy, One Teaspoon, Windsor Smith och Giuseppe Zanotti. Även oanvända kläder från Zara, Topshop, Asos och Nelly. Kolla gärna in mina annonser! :) https://www.tradera.com/profile/items/2958065/klara-872

Leave a Reply

Your email address will not be published.