PREGNANCY WEEK 38

Week 38
Days left: 14
Weight: + 10kg

Bebis status: Nu väger han 3 kg (fick vi veta idag på ultraljudet!) och ligger fortfarande med huvudet neråt. Han är nu färdig och lägger bara på sig mer fett och förbereder sig för att komma ut. Inte så mycket mer händer just nu!

Min status: Jag har mått bra och smärtan “down there” har inte varit lika intensiv, jag har dock inte gått eller tränat som jag brukar… Vill ta upp det igen då jag mår så mycket bättre av det! Har gått kortare promenader sista två dagarna och det har känts bra. Vi var på ultraljud idag också (<3) och allt såg bra ut, det gör mig alltid lika glad. Älskar ultraljuden och kommer sakna det när han är ute, haha! Då har vi en liten bebis att gosa med istället däremot så kommer säkert inte tänka så. ;-) Nu känner jag av den stora magen på natten när jag ska byta position, det är inte lika enkelt som förut and magen börjar bli tung. ÄLSKAR min växande mage, hur ball är inte kroppen!? <3

Cravings: Fortfarande bröd, helst mjukt med smör och ost. :-) Mums mums mums!

Baby’s status: Now he weighs 3 kg (we got to know at the ultrasound today!) and his head is still down. He’s ready to come out and he’s just putting on more fat and preparing for life outside. Not too much else going on right now!

My status: I’ve felt good and the pain “down there” hasn’t been as intense, I haven’t been out for walks or trained as I used to though… I want to start again since it makes me feel so much better! I’ve been out for short walks two days in a row and it has felt good. We went for another ultrasound today too (<3) and everything looked good, it always makes me happy. I love the ultrasounds and I will miss them when he’s out, haha! Then we will have a little baby to cuddle with instead so I will probably not think like that. ;-) Now I really feel the big belly at night when I want to change position, it’s not as easy as before and the belly is getting heavy. LOVE my growing bump, how cool is the body!? <3

Cravings: Still bread, preferably toast with butter and cheese. :-) Yum yum yum!

15 reaktioner på “PREGNANCY WEEK 38”

 • Olivia says:

  Hej janni! Jag har aldrig kommenterat varken för dig eller Jon (följt honom sen det långa håret ”aaaldrig ska klippas av” haha) och sedan dig sen ni blev tillsammans så det är ett bra tag! Kände bara att jag ville berätta att jag senaste veckan varje (!) natt drömt att ni fått er kille så varje morgon har jag dykt in på era sidor på instagram för att se om det hänt något haha! Drömmen är att du har värkar och jag som är undersköterska nu jobbar på förlossningen ni kommer in till, på något sätt är jag och Jon kompisar sedan innan och har kört gumball och annat tillsammans många år tidigare och verkligen bara som vänner då, men inne på förlossningen har du blivit sååå arg på mig som har varit den som hjälpt er under förlossningen för du trott det varit något mellan mig och Jon vilket det verkligen inte varit. Så vi är i full färd med att försöka få dig använda ilskan till att samla kraft till krystningsarbetet som ska komma och under tiden som går när det blir jobbigare och jobbigare så inser du att det såklart inte stämmer utan Jon såklart aldrig skulle lämna din sida oavsett och du och jag har oxå varit vänner i många år då och som någon trycker på en knapp går du från att vara skitförbannad på mig till att vi är bästa vänner igen och du skyller på gravidhjärna och vi alla skrattar tillsammans igen! Du går in i ditt ”zen-mode” och jag assisterar när er kille föds fram, du lika cool som vanligt med världens power och Jon är en klippa som stöttar lite extra när det blir lite extra tufft ibland. Allt går superbra, er lille mår så bra som det går och ni tvingar mig vara med i er vlog som ni börjar filma ett par timmar efteråt med en liiten kille med yvigt hår och putig mun som tittar fram i grå kläder och superliten mössa! Sjukt att jag drömt det där, och att ni alla mår så bra, så många nätter i rad dessutom är alla drömmar nästan likadana haha! Men kanske betyder det att det är på gång vem vet, jag är inte ”andlig” eller så men att drömma det en vecka i sträck? Haha! Skickar en styrkekam inför förlossningen som för resten av livet med er lilla kille tillsammans. Tack för att ni är så jordnära och härliga äkta människor som låter oss följa en så stor del i ert liv och tack till dig janni som är dig själv och ingen annan, fler såna på planeten om jag får önska! Stor stor kram! <3

  • janni says:

   Hahaha vad galet!!! :D Inte ens jag har drömt det så får hoppas på att du är lite andlig så jag föder snart. ;-) KRAM!

 • Anonymous says:

  Wishing good luck! And i ve got a question: why do u update so badly now? I mean you used to post 2 posts per day,now it is barley once a day… sometimes every second day…

  • janni says:

   I knoow, I’ve been so bad!! :-( I’ve focused more on Youtube so I’ve barely taken any photos, but I will try to get better! Xx

 • Maja says:

  Hej! Kan du inte lägga upp ett inlägg med alla magbilder bredvid varandra så man kan se skillnaden? Tycker graviditeter är så häftiga och har varit så roligt att följa din graviditet. Längtar till lillkillen är här och få se er i föräldrarollen! Lyckönskningar till kommande förlossningen ❤️

 • a says:

  i think you write whatever regards the weight gain because ever since you started with these posts in week 18 your weight gain has been way to steady. like one week you went 0,5 kilo up then nothing, then again 0,5 kilo up and so on. from the begging (well week 18 ). till now its the same scheme. thats just impossible. first of all in the beginning you dont gain as much week to week as you do druring the end because the baby grows a whole lot more during the end

  • janni says:

   Hahaha what? Are you trying to say I’ve had a steady weight gain? To be honest I have no idea how much I gained in the beginning compared to the end, but impressive that you keep track. ;-) I just weigh myself every week and write down what it is to see that I gain weight, can’t really understand why I would lie about it? :-) I guess it’s great that it’s steady then, sounds healthy to me haha! Xx

 • I can’t believe you’re already in week 38 :O Almost there!
  https://www.thoughtsinstyle.com/

 • Mireia says:

  You look fantastic!

  Mireia from TGL
  https://thegoldlipstick.com/

 • Love those posts! <3
  Love, Sandra / https://shineoffashion.com

 • Sophie says:

  Nästa vecka kommer han, eller kanske till och med till helgen ;-)
  Hoppas jag på då, ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.