PREGNANCY WEEK 39

Week 39
Days left: 7
Weight: +10,5kg

Bebis status: Nu är han ca 50 cm och väger runt 3,1 kg (fick vi veta på ultraljudet idag!). Han lägger inte på sig så mycket vikt vilket min läkare sa var för att han gör sig redo för att komma ut snart. Inte så mycket annat händer just nu, han gör sig redo för att kika ut någon dag snart. :-) LÄNGTAR!

Min status: Jag mår fortsatt bra så det känns ju inte som det är på gång riktigt ännu, haha! Läkaren sa dock idag att jag var öppen ungefär 1 cm, och bokade in ett nytt ultraljud om en vecka. Hon sa “vi kanske ses innan dess, typ fredag” så jag vet inte. Jag tror han kommer stanna kvar där inne iallafall, haha! Har lite tryck nedåt men inte för mycket, sover lite oroligt men bättre än för några veckor sedan och jag mår helt enkelt väldigt bra för att vara supergravid. Börjar bli riktigt sugen på att träffa lillen där inne nu, både nyfiken och lite orolig. Jag har ju varit väldigt lugn genom hela graviditeten men nu har tankar som “hoppas han mår bra, att han är frisk” osv kommit, vet inte om det är så man börjar tänka mot slutet. Han kommer när han är redo tänker jag! :-) Kommer det här vara sista veckouppdateringen? Ingen vet, så spännande!!

Cravings: Fortfarande kolhydrater, är inte alls sugen på protein… Försöker få i mig en del protein iallafall dock för hans skull, plus grönsaker. Blir en del bröd, pasta och potatis däremot haha! MUMS!

Baby’s status: Now he’s around 50 cm and weighs around 3,1 kg (she told us at our ultrasound today!). He’s not putting on that much weight which my doctor said is because he’s getting ready to come out soon. Not too much else is happening right now, he’s getting ready to come out soon. :-) CAN’T WAIT!

My status: I’m still feeling great so it doesn’t feel like anything is about to start yet, haha! The doctor said that I was around 1 cm open though, and booked a new ultrasound in one week. She did say “we might see each other before that, maybe friday” so I don’t know. I think he will stay in there anyhow, haha! I have some pressure down but not too much, I sleep a bit weird but better than a few weeks ago and I just feel very good for being super pregnant. I’m really excited to meet the little boy in there now, both curious and a bit worried. I’ve been very calm during my entire pregnancy but now I have thoughts like “hope he’s feeling ok, that he’s healthy” etc, now sure if that’s how you think in the end of the pregnancy. He’s gonna come when he’s ready, that’s how I think! :-) Will this be the last weekly update? No one knows, so exciting!!

Cravings: Still carbs, don’t really feel like eating protein… I try to eat protein anyways for him, plus veggies. I eat a lot of bread, pasta and potatoes though haha! YUM!

25 reaktioner på “PREGNANCY WEEK 39”

 • Amy says:

  Hej Janni! 😊 Följer dig med spänning då jag själv fick barn för 6 månader sedan. Du har en underbar tid framför dig!!! (Dock sjukt jobbig också men allt allt ALLT värt det)

  Hur är dina tankar inför förlossningen? Peppad, pirrig, någon rädsla, hur vill du bli stöttad, hur tänker du kring bedövning (är det någon skillnad där i Spanien?)osv! Kram

  • janni says:

   Åh grattis!! <3 Jag är mest peppad, lite pirrig men ingen rädsla än sålänge! Jon kommer nog mest vara tyst när jag har ont (haha, jag har sagt det. gillar inte att få massa "ååh det går bra") och jag kommer ta bedövning. :-) Kram!

 • Emelie says:

  Ååh det här är så spännande!! 😍 Har varit så kul att följa din resa, och extra roligt när jag dessutom snart ska bli faster! Skiljer bara 3 veckor 😄

 • Getter says:

  So exciting time for you! 🤩🤩
  How long are you planning to stay in Marbella after the baby is born?

  • janni says:

   Yes, we’re so excited!! :D We’re gonna stay for 2-3 months I guess if he’s healthy and everything is good. We want to take the vaccinations he needs and then we have to go to Sweden to get him a passport. :-) Xx

 • You look amazing! Wish you relaxed last days of your pregnancy.

 • Shayla says:

  You look amazing Janni, my best wishes on your journey to bring your boy into the world. 💓🥳✨

 • Lisa says:

  Congratulations! A little tip: get the Medela symphony pump and the hand held bra. Looks like you’re getting the manual one which will take you ages!

  One thing I was shocked about was how long it takes to breastfeed and pump.

  Good luck, you look fab! Xx

 • Annie says:

  Hur räknar du dina veckor? Lite nyfiken då jag också är också gravid och för mig är v 39 samma som v 38+0, dvs 13 dagar innan BF (BF v 40 (39+6)).

  • janni says:

   Jag räknar som du (här i Spanien räknar dom annorlunda, när jag är i 38+0 så är det vecka 38), men jag skriver alltid uppdateringar när veckan är slut. Då vet jag hur jag har mått den veckan så det är därför. :-) Kram!

 • Agnes says:

  Hey Janni!

  Almost 😱 it felt like yesterday that you told the news! Shocking how fast time goes. Me and my boyfriend are right now trying.*fingers crossed*.

  Just curious, do you in Sweden send birth cards? (Like a card with name, sex, birth time date etc to family and friends) its a big thing here in Holland, but my other friends from Poland or Lithuania dont really do it. How is that in Sweden?

  • janni says:

   I knoow, it flew by!! Oh fingers crossed for you guys! <3 <3 No I don't think we send those, I've never heard of it actually. Cozy thing to do! :D Xx

 • MiaLu says:

  You look so nice and healthy. I’m pretty sure you will look after birth almost the same as before you got pregnant. It’s not a lot you gained weight wise, but it’s enough. Many people think that women should gain 15/20 kg what is not true. Enjoy the last days and enjoy your little one. I wish you and your family all the best!

  • janni says:

   Thanks sweetie! <3 I have no stress to get back to a specific body, I've been active during my entire pregnancy and tried to eat healthy (as usual) so I think that's why my body reacted like it did. Every body is SO different though, and it's amazing that we can grow humans! :-) Xx

 • bechtelar says:

  The strategic element is what truly sets five nights at freddy’s apart. You need to manage your power supply carefully, using lights and doors strategically to deter the animatronics.

Leave a Reply

Your email address will not be published.