LEON 1 MONTH

He turned 1 month on the 19th of Dec, we took this a few days later. <3

Now: 4100 grams and 55 cm (+672 grams and +4 cm since birth)

Leon är nu 1 månad!! Lite mer men eftersom familj och Jul kom emellan så kommer uppdateringen först nu. Jag tänkte skriva lite varje månad så man kan kolla tillbaka men också för att det är kul att se alla bilder man kommer ta. Han fick denna fina mattan och jag älskar att det står “Today Leon is”, det jag funderar på dock är att den är väldigt liten så han kommer nog inte kunna ha den så länge. ;-) Anyways!

Leon är en trött liten kille som sover en heel del, i början tyckte jag han sov för mycket men enligt barnläkaren här så är det toppen och hon sa i princip “lucky you, he’s just growing a lot”. Han har börjat bli mer vaken och får ögonkontakt mer nu än för några veckor sedan, det är så mysigt. Jag blev så chockad när jag fick värsta leendet för cirka 1 vecka sedan, han stirrade mig rakt i ögonen och log med hela ansiktet ett par gånger. Det absolut gulligaste jag sett! Det har hänt några gånger till men inte så ofta, han har verkligen en bestämt personlighet redan. Är det något han inte gillar så blir han galen, precis som sin mamma. ;-)

Han är så stark i nacken när han ligger på våra magar, jag kallar honom sköldpaddan för hans hals blir så lång när han kollar upp och han ser ut som en liten sköldpadda som sticker ut huvudet från kroppen. Hans favoritställe är att ligga på magen hos antingen mig eller Jon, det är vår favorit också. <3 Han kan inte lyfta nacken när han ligger på golvet däremot, då känns det som han bara blir arg och inte förstår hur han ska göra haha. Vi övar lite varje dag när han är på humör! Han älskar vagnen och kan sova flera timmar där i, väldigt skönt när jag vill ta långa promenader. Han gillar inte bärsele däremot så jag måste prova med bärsjal, tycker bara det känns så krångligt? Tips mottages gärna! Han äter som en galning och växer som en galning, bara på några dagar nu har kinderna blivit så puffiga och gosiga. Han vaknar 2-3 ggr per natt för mat, jag ammar ca 10 minuter, byter blöja och somnar om snabbt. Det var allt jag kom på just nu – men säg gärna om det är något mer ni vill veta! PUSS <3

//Leon is now 1 month!! A bit more but since family and Christmas came in between I’m doing this update now. I thought I would write some every month so you can look back but also because it’s fun to see all the photos I will take. He got this beautiful mat and I love that it says “Today Leon is”, the only thing I’m thinking though is that it’s pretty small so he won’t be able to use it that long. ;-) Anyways!

Leon is a tired little guy that sleeps a loot, in the beginning I thought he slept too much but the doctor here said it was great and she said “lucky you, he’s just growing a lot!”. He’s starting to be more awake and have eye contact more now than a few weeks ago, it’s so cozy. I got so shocked when I got the biggest smile a week ago, he stared straight in to my eyes and smiled with his entire face a few times. The absolute cutest thing I’ve ever seen! It happened a few more times but not too often, he truly has a strong personality already. If there’s something he doesn’t like he gets super mad, just like his mom. ;-)

He’s strong in his neck when he’s laying on our stomachs, I call him the turtle because his neck is getting so long when he’s looking up and he looks like a turtle sticking out it’s head from the body. His favorite place to be is on the stomach on either me or Jon, it’s our favorite too. <3 He can’t lift his neck when he’s on the floor though, it feels like he just gets angry and he doesn’t understand how to do haha. We’re practicing a bit every day when he’s in the mood! He loves the stroller and can sleep there for hours, super nice since I want to go for long walks. He doesn’t like the baby carrier so I have to try with a baby wrap/sling, I just think it feels hard to use? I would love some tips! He eats like crazy and he grows like crazy, in just a few days his cheeks are puffy and so cozy. He wakes up 2-3 times per night for food, I feed for like 10 minutes, changing his diaper and then back to sleep quickly. That’s all that I could come up with now – but let me know if there’s anything else you want to know! HUGS <3

14 reaktioner på “LEON 1 MONTH”

 • Marissa says:

  Finns en FB-sida som heter bärsjalar, där delas det ut massor med tips och trix!

 • Anonymous says:

  Du kanske gör det redan men fötterna/benen ska upp mot hans mage i bärselen/sjalen och inte ut på sidorna när de är så små.. tänk som han låg i livmodern.. och ibland skriker de tills man börjar gå när det är ovant. Avskyr mammatips av smarta besserwissrar men här skriver jag ett i alla fall!😅

 • Ylva says:

  Hej!
  Min lilla dotter kom bara några dagar innan Leon och de verkar vara ganska lika utvecklingsmässigt och humörsmässigt:) Jag älskar den här tiden, det är så mysigt! Undrar dock hur ni gör med sömnen. Min dotter kan bara sova ovanpå mig nattetid, vaknar direkt om jag lägger ned henne i babynestet eller sängen. På dagen kan hon dock sova länge i vagnen eller en stund i babynestet och kan också ligga och chilla lite på golvet när hon är vaken. Jag har lite ångest över nattsovandet dock eftersom man avråder från samsovning pga risker. Var sover Leon? Hur får man bebis att sova i egen säng?
  Kram

 • Anonymous says:

  Hej Janni!
  Var köper man filten?

 • Jenni says:

  Hejsan! I don’t know if you have already answered this question and sorry if you have and I have missed it :) But will you speak only Swedish for Leon or English too?

 • Louisa says:

  Hi! This is completely irrelevant to the post but, I was wondering if you’re going to restock or sell the cropped c’est normal t-shirts again? Would love to buy one :) xx

 • Maud says:

  Haha sier meg enig med anonym, ikke kult å fremstå som en besewisser, men ser at du skriver at du bytter bleie etter amming, gjør du der hver gang? Om den bare er våt, fikk jeg tips av legen at man bør unngå å skifte om man ikke må. For barnet vil bli for vant med det, så når de er eldre vil de våkne for å skifte bleie fordi de tror våt bleie er oppvåkning… + ofte er de trøtte etter amming, og sovner lettest med engang. Men du vet best for ditt barn, og jeg var selv førstegangsmor for 3 mnd siden, og det er MYE å sette seg inn i (og google) heheh men nyyyyyyt å ha en sove baby, LUCKY YOU ja!! Min sov aldri og likte ikke vogn. Men nå sover han hele natten fra 21-08 uten å våkne og jeg nyyyyter ;) <3

 • run 3 says:

  the content is great, I have read a lot of articles, but for your article, it left me a deep impression, thank you for sharing.

 • Aileen says:

  Hei! Hvilke “breathing monitor” bruker dere og anbefaler du den? :) Grattis med nydelig liten gutt, nyt tiden sammen!

 • Sandra says:

  He is so cute!

 • Also, obviously, thank you in your exertion!

 • In addition to physical training, brain training is also indispensable for anyone. But, if we can choose to passively train our brains with highly entertaining games, why not give it a try? And Impossible Game is a recommendation of mine! (if you have a better and more useful game, please share it with me! Thanks for that!).

Leave a Reply

Your email address will not be published.