BANANA BREAD BY FOODJUNKIE

Banana bread – super easy to make and suuuper yummy!

Hej hjärtan! Om ni såg min senaste vlogg så såg ni när jag bakade det här bananbrödet. Så enkelt och så gott! Vill laga ett i veckan från och med nu. ;-) Jag snodde receptet helt från Edita, och hennes recept är alltid så enkla, oftast hälsosamma och riktigt smarriga.

Det du behöver är: 3 mogna bananer, 2 dl mandelmjöl, 1 tsk bakpulver, 3 ägg, 1 tsk salt och 2 dl havregryn.

Mixa alla ingredienser förutom havregrynen, jag mixade i en liten matberedare bara. När allt var mixat så hällde jag i havregrynen och blandade med en sked, det gör man för att få lite bitar. Smöra en brödform och häll i ströbröd om du har, och sen i med smeten. Jag toppade med en nötmix som Jon’s mamma hade gjort, men det kan man göra som man vill – antingen ingen topping eller några nötter, whatever you like. :-) In i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter – klart! Ta en skiva när den är varm med smör på, ät den som den är eller ha pålägg du gillar. Allt funkar. Tips att baka i helgen! Första helgen år 2020, hehe. PUSS <3

//Hey loves! If you watched my latest vlog you saw when I made this banana bread. So easy to make and so good! I want to make one a week from now on. ;-) I totally stole this recipe from Edita, and her recipes are always so easy to make, usually healthy and so yum. 

What you need: 3 ripe bananas, 2 dl almond flour, 1 tsp baking powder, 3 eggs, 1 tsp salt and 2 dl oats. 

Mix all the ingredients except the oats, I just mixed it all in a small food processor. When it’s all mixed I added the oats and mixed with a spoon, this is because you want some pieces in the it. Put butter in a bread baking pan and add bread crumbs if you want, and then put the batch in it. I topped it with a nut mix Jon’s mom made, but that you can choose – either no topping or some nuts, whatever you like. :-) In the oven at 200 degrees Celsius for about 30 minutes – done! Have a slice of it when it’s warm with some butter on top, eat it just as it is or put any topping you like. It all works. Great tip to bake this weekend! First weekend of 2020, hehe. HUGS <3

11 reaktioner på “BANANA BREAD BY FOODJUNKIE”

Leave a Reply

Your email address will not be published.