TRAINING AFTER BABY

My pilates spot this weekend. <3 Felt so good to be back doing some training again!

Hej babes! Vilken helg vi har haft, så himla mysigt! Träffat vänner, gjort manikyr och pedikyr, gått promenader i solen och till och med fått till ett träningspass som jag sa förut. Herregud vad skönt det var, mitt första träningspass förutom promenader sedan jag födde Leon. Jag har verkligen känt noll stress för att träna och bara njutit av bebisbubblan, men min kropp älskar inte livet just nu. Speciellt inte min rygg. ;-) Så nu blir det fokus stärka upp bålen igen, hela baksidan och armarna. Han kommer ju bara bli tyngre så jag måste bli stark igen och jag är så glad för att jag nu känner suget efter träning vilket gör det så mycket lättare att komma igång. Vad för träning började ni med efter ni fått barn? Ni som fått barn alltså. :-) Jag tycker det är lite svårt, jag känner mig liksom sugen på riktigt tuffa cirkelpass men tror kanske inte det är optimalt att börja med. Jag tror att mina magmuskler har gått ihop igen men jag är inte helt säker så vill gå och kolla det någonstans. Tills dess kommer jag starta med pilates och se hur kroppen känns, efter förra passet så kändes kroppen så bra så jag kommer fortsätta med det. Skönt att komma tillbaka till lite aktivt liv igen! PUSS <3

//Hey babes! What a weekend we’ve had, so cozy! We’ve hung out with friends, gotten mani and pedi done, been out for walks in the sun and also done a workout that I mentioned before. Oh my it felt good, it was my first workout except walks since Leon was born. I’ve truly felt no stress to workout and I’ve just enjoyed the baby bubble, but my body does not love life right now. Especially my back. ;-) So now I’m gonna focus on strengthen my core again, my entire back and arms. He will just get heavier so I have to get strong again and I’m so glad that I feel the urge to train which makes it so much easier. What kind of training did you start with after having a baby? For you who had a baby of course. :-) I think it’s a bit hard, I kinda feel like doing super tough circuit sessions but I think that might not be the best way to start. I think my abs are back together again but I’m not sure so I want to check that somewhere. Until then I will start with pilates and see how my body feels, after the last session it felt so good so I’m gonna continue with it. Feels good to be back to some active life again! HUGS <3

16 reaktioner på “TRAINING AFTER BABY”

 • Elin says:

  Ett tips är appen mammamage! :)

 • N says:

  Hej hej!
  Jag har tränat ganska mycket under båda mina graviditeter, vilket gjorde att jag var både stark och smidig när bebisarna föddes. Kroppen återhämtade sig snabbt och jag kunde ganska snart börja träna ganska som vanligt igen. Skippade hopp den första tiden men kroppen är starkare än vad man tror.
  Dessutom var det väldigt skönt att känna sig i bra form igen!

  Lycka till med din träning!

 • Bella says:

  Vart ifrån kommer din träningsmatta? :)

 • Ana says:

  Please share your back exercices! I also have to strengthen my back and don’t really know which exercises to do at home.

 • Josefin says:

  Hej fina Janni!
  Missuppfattade jag eller hintade du i podden för några avsnitt sen att du kommer outa ett samarbete med Emmaljunga?
  Väntar barn själv och går och väntar på ifall det är någon bra rabattkod du kommer ge oss innan jag köper :) vore toppen att få nån hint om när ungefär det kommer, eller om jag helt har missuppfattat det för då är det ingen ide att jag väntar haha :’)

 • Anonymous says:

  Halloj!

  Vad skönt att du redan kan vara igång, jag kunde inte göra så mycket de första 3 månaderna då min bebis behövde närhet 24/7 Hon sov på mig om dagarna och vagnen gillades inte alls. Men min sambo tog vår bebis ibland så gick jag många promenader. Under graviditeten kunde jag knappt träna va sjuk så mycket, bebis tog mitt immunförsvar typ och i slutet hade jag så ont. Men nu när mitt barn är 7 månader så går jag på gym och kör som vanligt men började sakta lite lungt och gör inget som gör ont. Men mammamage är en app som är.jättebra efter en förlossning/graviditet!

  Ha en fin dag!

 • Elin says:

  https://bakingbabies.se/
  Bra info om både träning efter graviditet o magmuskeldelning!

 • Sofia says:

  Härligt att du har blivit sugen på att börja träna :)
  Det har jag också fått men har fått tips om att börja stärka magen och ryggen först, vill tipsa om appen ”mamma mage” den är så bra! Lätta övningar för magen och rygg som känns bra 👍😃

 • Elisabet says:

  Tips är att köra appen “Mammamage” för att stärka upp både bålen och bäckenbotten innan man kör på med tuffare träning. Vänta med att springa tills dess att bäckenbotten känns stark igen. Jag har även använt mig av Olga Rönnbergs bok; Träning för nyblivna mammor. Har alltså kombinerat boken med appen. Tycker det har gett bra resultat. 🙂 Har även kunnat göra mycket träning hemma mha matta, minibands och pilatesboll, stor fördel. /Mvh en som fick bebis i september

 • Vaccine says:

  Pls. inform yourselves of the risks…Just be aware of it at least <3
  VACCINE BOMBSHELL as U.N. health experts admit toxic vaccine ingredients are harming children worldwide – see video, transcript.
  https://www.naturalnews.com/2020-01-13-un-health-experts-admit-toxic-vaccine-ingredients-are-harming-children-worldwide-transcript.html

 • Therés says:

  Jag började med Pilates för mammor när min dotter var 4 månader, som jag höll på med i ett halvår ungefär sen började jag träna hårdare pass efter det. Men jag var väldigt otränad innan graviditeten så jag ville ta det lugnt :)

 • Chloe says:

  I did post partum yoga! Loved it!

 • Madeleine says:

  Jag körde igång med styrketräning efter 3 månader och innan de långpromenader 🤗 men började med lätta vikter för att känna kontakten med kroppen och sedan ökade jag successivt så länge det kändes bra. Efter 5 månader började jag köra lugna intervaller och nu efter 7 månader joggar jag på nästan som innan. Men det är nog individuellt, lyssna på kroppen och kör därefter. Tack för en bra blogg ❤️

 • Annie says:

  Om du googlar kan du hitta instruktioner för hur du själv kollar om musklerna gått ihop. Kolla annars med typ en osteopat / naprapat. Jag är själv gravid nu och kommer köra en kombo av pilates, Olga Rönnbergs program och Lofsans program efter förlossning. Kommer även köra MammaMage appen. Såg att Kayla Itsines har ett mamma-träningsprogram i sin app, samt att det finns mycket bra videos på yogobe med.

 • Lovely idea! I don’t have a baby, but for your back would swimming maybe be an option. :)

 • Tania says:

  You should check out Melissa Wood Health, she has an app now, and she has lots of pre and post natal workouts to ease back into, and then a whole library of other workouts which you can ease into, all about slow focused movements. It’s amazing the results you see, I’m hooked!! xx

Leave a Reply

Your email address will not be published.