JON’S FAMOUS HALLOUMI PIZZA

You have to try this! Find the recipe below. :-))

Hej babes! Jag har nog aldrig fått så många frågor om något recept som det här, så jag fick be Jon om detaljerna. Man kan såklart freestyla helt och göra exakt som man vill, men den här kombon blir perfekt. Eller ja, vi gör ju olika eftersom jag inte gillar tomatsås haha! Min är alltså utan tomatsås så den går super att ta bort, men jag skriver med den i receptet eftersom det inte är så många som är lika konstiga som jag är med röda såser. ;-) För 2 pizzor behöver du:

Tortillabröd (helst den som heter pizza-tortilla)
Tomatsås (pizza-sås)
Halloumi
Pizzaost
Pesto
Bladspenat
Gullök
2 vitlöksklyftor
Champinjoner
Röd paprika
Pinjenötter
Pizzakrydda

Börja med att steka gullök, vitlök, champinjoner, paprika och pinjenötter tills det är välstekt. Lägg 2 nävar spenat i en skål, blanda i dom stekta grönsakerna, tillsätt pesto (en halv burk) och blanda ihop allt. Lägg ut din pizzabotten, börja med pizzasås och fördela sedan ut grönsaksmixen. På med lite pizzaost och pizzakrydda – in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter (när botten börjar bubbla upp lite, haha). Stek halloumin och lägg på efter du tagit ut pizzan ur ugnen. KLART!

Ni måste prova! Ni kommer inte bli besvikna, alla som ätit dessa älskar dom! PUSS <3

//Hey babes! I’ve never gotten as many questions about a recipe as with this one, so I had to ask Jon for the details. Of course you can freestyle and do exactly how you want, but this combo is perfect. Oh well, we’re doing it a bit different since I don’t like tomato sauce haha! Mine is without tomato sauce so that’s totally fine to remove, but I will write it in the recipe since not too many people are as weird as I am with red sauces. ;-) For 2 pizzas you need:

Tortilla bread (there’s one called pizza-tortilla, but it’s not a must)
Tomato sauce (pizza sauce)

Halloumi
Pizza cheese

Pesto
Spinach
Onion
2 garlic cloves
Mushroom
Red paprika
Pine nuts
Pizza spices

Start with frying onion, garlic, mushrooms, paprika and pinenuts until it’s soft. Put 2 handful of spinach in a bowl, mix in the fried veggies, add pesto (half a can) and mix it all together. Start with your pizza bread, add pizza sauce and then spread out the veggie mix. Add some pizza cheese and pizza spices – in the oven at 200 degrees Celsius for about 10 minutes (when the bread is starting to bubble a bit, haha). Fry the halloumi in a pan and add it after the pizza is out. DONE!

´You have to try it! You won’t get disappointed, everyone who tried this loves it! HUGS <3

15 reaktioner på “JON’S FAMOUS HALLOUMI PIZZA”

Leave a Reply

Your email address will not be published.