DALARNA

Hej babes! <3 Long time no speak. Vet inte vad som hänt med mig senaste tiden men bloggen har helt kommit i kläm. Resande och att komma hem till Monaco har gjort att dagarna har sprungit iväg. Nu är det en ny månad och jag ser det som en kickstart till lite nya rutiner. ;-) Innan vi kommer tillbaka till nutid så låt oss kolla tillbaka på våra mysiga dagar i Dalarna! Leon fick se snö för första gången! Han hade på sig Jons gamla overall som hans mamma sytt för 37 år sedan. Hur coolt!? <3

//Hey babes! <3 Long time no speak. Not sure what happened to me lately but the blog has gotten completely forgotten. Traveling and to come back home to Monaco made the days fly by. Now it’s a new month and I see it as a kick start to get some new routines. ;-) Before we’re looking at what we’re up to now I want to look back at our cozy days in Dalarna! Leon got to see snow for the first time! He wore Jon’s old suit that his mom made 37 years ago. How cool!? <3

Det var ju Vasalopps-vecka och såhär fint såg det ut vid målet! Blev ju nästan lite sugen. ;-)

//It was the Vasalopp week (cross country skiing race) and this is how pretty it looked at the finish! I almost wanted to give it a try. ;-)

Min mamma har ju en skobutik i Stockholm, så hon flyttade upp butiken för två veckor i Mora. Vi åkte såklart och hälsade på! Älskar att både Jon och min familj har rötter i Dalarna, min mormor är uppvuxen där och nu har min mamma köpt huset där mormor växte upp.

//My mom have a shoe store in Stockholm, so now she moved the store to Mora for two weeks. Of course we had to go visit! I love that both Jon and I have roots in Dalarna, my grandma grew up there and now my mom bought the house where she grew up.

Jag provade lite skor men hon har ju bara provkollektionerna vilket oftast är strl 37 (jag har 38), därför heter butiken Provskor. Hur balla var dessa Doc Martens? Lite too much för mig kanske men coola!

//I tried some shoes but she has the sample collections which usually is size 37 (I have 38), that’s why the store is called Provskor. How cool are these Doc Martens? A bit too much for me maybe but cool!

Leon fick gosa med mormor, mysigt! <3

//Leon got to cuddle with grandma, cozy! <3

Vi har blivit SÅ bortskämda med mat hos Jons föräldrar, som vanligt… Jons mamma är helt fantastisk, allt är lagat från grunden. Här hade hon gjort pommes från grunden (vi snackar skära upp potatisen, koka den i ättika och något mer, fritera en gång, frysa in och sen fritera igen för bästa krisp haha). Saknar maten redan! <3

//We’ve gotten SO spoiled with food at Jon’s parents place, as usual… Jon’s mom is amazing, everything is cooked from scratch. Here she made fries (we’re talking cut the potatoes, boil it in vinegar and something else, fry one time, freeze it and then fry it again to get the best crisp haha). I miss the food already! <3

En dag åt vi lunch på ett supermysigt ställe, tydligen brukade vi äta där ofta när vi var små. Smidgården i Fryksås är stället!

//One day we had lunch at a super cozy place, apparently we went there pretty often when we were kids. Smidgården in Fryksås is the place!

Jag provade deras Halloumi med potatis, och my gosh så gott… Älskar när dom inte snålar med osten! ;-)

//I tried their Halloumi with potatoes, and my gosh it was good… Love it when they don’t hold back on the cheese! ;-)

Jon hade åkt längd så han hade saknat lilleman. Finaste jag vet i en och samma bild! <3

//Jon had been out for a cross country session and missed the little man. The most beautiful thing I know in the same picture! <3

 

Hur gossig!? Barn är ju så söta så man smälter i björndräkter och riktiga mössor. <3

//How cozy!? Babies are so cute in bear suits and beanies. <3

Vi busade till det och sprang på vasalopps-spåret. ;-) Skoja bara, man gick över för att komma till andra sidan haha! Fun fact – jag brukade dela ut blåbärssoppa till åkarna när jag var liten. Det ni, haha!

//We were sneaky and ran out on the Vasalopp track. ;-) Just kidding, you walked over it to get to the other side haha! Fun fact – I used to hand out blueberry soup to the people racing when I was a kid. That you didn’t know, haha!

Vi åkte hem till mamma på frukost en morgon, hon har renoverat huset och det har blivit SÅ fint! Vi har ju spenderat några veckor varje sommar i det huset så extra kul att se hur mysigt det har blivit nu. Hon är så duktig min fina mamma! <3

//We went to my mom’s place for breakfast one morning, she renovated the house and it turned out SO nice! We’ve spent a few weeks there every summer when we were kids so it’s a bit extra fun to see how cozy it is now. She’s so amazing my lovely mom! <3

Vi avslutade med en semla innan det var dags att lämna Mora och även Sverige dagen efter! TACK Sverige för några supermysiga dagar, har verkligen varit underbart. Nu känns det så mysigt att vara tillbaka i Monaco däremot, har saknat det. <3 PUSS!

//We finished with a semla before it was time to leave Mora and also Sweden the day after. THANKS Sweden for a few super cozy days, it’s been amazing. Now it feels great to be back in Monaco though, I’ve missed this place. <3 HUGS!

8 reaktioner på “DALARNA”

Leave a Reply

Your email address will not be published.