THE FLU

First time Leon is sick… :-( 3,5 months old and already on medicine, poor guy!

Hej hjärtan! Igår var det tyst här för min lilla älskling vaknade upp med feber. :-( Jon har varit sjuk i veckan och i torsdags åkte han till sjukhuset för att kolla vad det var och fick svar att det var influensa typ B. Vi var lite oroliga för Corona där ett tag men vi ringde och kollade ifall han skulle testas för det/stanna hemma men fick svaret att han kunde åka till sjukhuset då han inte varit i något drabbat område. Lite konstigt tycker jag då man absolut kan ha träffat på någon med viruset… Aja strunt samma, det var inte det iallafall! Dagen efter vaknade Leon upp varm så jag kollade och han hade feber. På sjukhuset sa dom till Jon att vi skulle åka till doktorn och han fick feber så igårkväll gick vi till en riktigt bra barnläkare här, så skönt att ha hittat det! Plus att hon är typ 2 minuters gångavstånd hemifrån oss – perfekt! Hon sa iallafall att vi skulle ge alvedon och även börja med en medicin som förbygger influnesan och gör att man inte blir så sjuk (om jag förstod det rätt haha). Han tog sin första dos imorse och vi ska fortsätta i 5 dagar. Lilla killen, mitt hjärta gör så ont för hans skull. Igår var han på mig konstant men idag är han redan bättre tror jag! Han har ingen feber även om det är 10 timmar sedan han fick en alvedon så håller tummarna för att allt mitt ammande hjälpte till igår. Jag tvingade i honom mat varje 1,5 timme hela dagen igår så hoppas han fick allt mitt immunförsvar. ;-) Nu – mysa hemma med mina sjuka killar och hoppas på att jag får hålla mig frisk. PUSS <3

//Hey loves! It was quiet in here yesterday because my little love woke up with a fever. :-( Jon has been sick all week so on thursday he went to the hospital to check what it was and the answer was the Flu type B. We were a bit worried for Corona for a while but called and checked if he was going to get tested for that/stay at home but the answer was that he could go to the hospital since he hasn’t been in any of the infected areas. A bit weird in my opinion since he could’ve met someone with the virus… Well whatever, it wasn’t that! The day after Leon woke up warm so I checked his temperature and he had a fever. At the hospital they told Jon that we should go to the doctor if he gets a fever so last night we went to a really good pediatrician here, feels so good to have found one! Plus she’s like a 2 minute walk from our home – perfect! She told us to give him paracetamol and also start with a medicine that prevents the flu and makes you not getting as sick (if I understood it correctly haha). He took his first dose this morning and we’re gonna continue for 5 days. Little boy, my heart hurts for him. Yesterday he was on me constantly but today he’s already a bit better I think! He doesn’t have a fever even though it’s 10 hours since his last paracetamol so fingers crossed all my breastfeeding yesterday helped. I forced him to eat every 1,5 hour all day yesterday so hopefully he got most of my immune system. ;-) Now – chill at home with my sick boys and hope that I get to stay healthy. HUGS <3

4 reaktioner på “THE FLU”

Leave a Reply

Your email address will not be published.