LEON 5 MONTHS

Now: 7190 grams and 65 cm (+3762 grams and +14 cm since birth)

Grattis på 5-månaders dagen mammas lilla prins! <3 Hur har det redan gått 5 månader?? Anyways! Den här lilla mannen har den roligaste personligheten jag vet och den kommer fram mer och mer för varje månad som går. Ska bli otroligt kul när han pratar, tror vi kommer ha riktigt kul ihop. En speciell liten kille! Vi var på 5-månaders kontroll för några dagar sedan och fick vaccin igen, det gick super!

Vår läkare sa att Leon var redo för mat så den här månaden har vi börjat med smakportioner, och han ÄLSKAR mat! Nu äter han en halv burk mat varje dag (och lite mosad frukt på eftermiddagen) och i veckan tänkte jag öka till en burk vilket är typ 130gram. Han drar i min arm som håller skeden med mat, så han gillar mat haha! Än så länge har allt gått hem, sötpotatis, morot, gröna bönor, potatis, banan och äpple… Magen har varit som vanligt så vi ökar långsamt för att inte chocka den. Ska prova lite ersättning nu också tänkte jag, vill inte amma forever och har ammat 100% sedan han föddes (alltså inte ens ett mål i flaska med pumpad mjölk, sjukt ju haha) så dags att börja blanda med lite annat.

Han vägrar att ligga på rygg och rullar över direkt på mage. Han har börjat vilja sitta den här månaden också, han sitter inte själv än men tror han kommer göra det snart. Han älskar även att stå och speciellt att stå och kolla sig själv i spegeln. Väldigt kul! ;-) Vi håller såklart i honom men behövs bara lite stöd, nu går det snabbt!

Sömnen däremot – den är sämre under natten! Tror han blir mer hungrig eftersom han är mycket mer aktiv under dagarna (rör sig konstant), så han vaknar nu 3 gånger varje natt för mat… Har försökt att bara ta upp och lägga honom brevid mig men han är verkligen hungrig och suger på händerna som en galning så då ger jag mat. Ska prova med gröt eller något någon kväll och se om det hjälper, alternativt ersättning och se om det gör någon skillnad. Någon som har provat eller har några tips? Han somnar oftast vid 19-19.30 och sover till runt 00.00, förut sov han 19-04 ungefär. Han får somna i vårt sovrum nu och inte i soffan på kvällen, så ovant i början att lämna honom “själv” där men nu har jag vant mig och kan njuta av att kolla tv på kvällen. :-)

Det var nog allt för den här månaden! Jag älskar vår lilla kille så otroligt mycket och han blir verkligen roligare för varje dag som går! <3

//Happy 5 months mommys little prince! <3 How can it already be 5 months?? Anyways! This little man has the funniest personality I know and I see it more and more each month. It will be so fun when he will be able to talk, I think we will have so much fun together. A special little guy! We were at his 5 month check up a few days ago and got another vaccine, it went great!

Our doctor said that Leon was ready for food so this month we started with smaller portions, and he LOVES food! Now he eats half a can of food every day (and some mashed fruit in the afternoon) and this week I’m gonna increase it to one can which is like 130 grams. He pulls my arm that holds the food, so he likes food haha! So far he likes everything, sweet potato, carrot, green beans, potato, banana and apple… His tummy has been as usual so we’re increasing slowly to not shock it. My plan is that I will try some formula as well, I don’t want to breastfeed forever and I’ve done it 100% since he was born (not even a single meal from a bottle with pumped milk, so that’s crazy haha) so it’s time to mix in something else as well.

He refuses to lay on his back and rolls over to his belly straight away. He started to want to sit this month as well, he’s not sitting on his own yet but I think he will soon. He also loves to stand and especially to stand and look at himself in the mirror. Very fun! ;-) Of course we’re holding him but only a little, it’s going fast now!

His sleep though – it’s not as good during the night! I think he’s getting more hungry since he’s so active during the day (moves constantly), so now he wakes up 3 times per night for food.. I’ve tried to just take him up and put him next to me but he’s really hungry and he’s sucking his hands like a crazy person so then I give him food. I will try some oatmeal or something one night and see if it helps, or formula and see if it makes a difference. Anyone that has tried or have any other tips? He usually falls asleep at 7-7.30 pm and sleeps until 00.00, he used to sleep 7pm-4am. He now sleeps in our bedroom and not on the couch at night, it felt so weird in the beginning to leave him “alone” in there but I”m used to it now and can enjoy watching tv at night. :-)

That was it for this month! I love our little boy so incredibly much and he just gets more and more fun each day! <3

22 reaktioner på “LEON 5 MONTHS”

 • Erika says:

  Hej!
  Har tyvärr inga tips att ge då det var så länge sen mina barn var så små haha, men måste bara säga att Leon är så otroligt söt! Ska bli så kul att följa den lille killen. :-)
  Älskar din blogg, vlogg för du ger bara positiv energi och det älskar jag.
  Ha en fortsatt bra kväll.
  Kram Erika

 • M says:

  Tipsar om att läsa på om five month sleep regression 🙂 kan förklara era nätter. Oftast handlar det inte om just hunger. Iaf inte förrän 6 månader. Lycka till med allt 🙏🏼

 • Mirre says:

  Ersättning mättar mer och det hjälpte på vår tös så hon sov lungt och skönt, vet att vissa gett gröt innan läggdags med så de är mätta,

 • Linn says:

  Jag har en son som är tre månader. Och ammar honom men på kvällen får han ofta en flaska ersättning (antingen påfyllning efter amning) eller bara en flaska ersättning (då handpumpar jag brösten fort för att ersättningen ersatte ett mål). Och då sover han 9 h i sträck utan uppvak. När jag ammade honom på kvällen kunde han vissa nätter vakna upp typ 7 gånger för mat. Det är inte hållbart! Så prova ersättning som sista mål precis innan läggdags. Det är mer fett i det så dom håller sig mätta på det längre. Jag märker STOR skillnad.

 • Fan says:

  Since exclusively breastfed he may not bottle feed at all – however if he does take it you can double dose the formula to give more calories and make sure he takes a full bottle like whatever is the usual for that age(perhaps 240ml). Also if he won’t take formula you can still use it with your oatmeal and that could be a nice dinner before bed :) remember full belly better sleep, our breasts only hold so much that’s why bottlefeeding is easier (though of course not anywhere close to breast milk) but 5 months exclusive is good – you can still breastfeed till 3 years and it’s a nice bonding experience to continue and is a great brain food to stay with.

 • Helena says:

  Tack för pepp via blogg och vlogg nu under Corona kris. Så mysigt att följa dig, Jon och Leon. Min kille sitter också klistrad nu när jag ser dina vloggar för att han tycker Leon är så söt och lik Elvis haha 😍kram!

 • Anonymous says:

  Gröt funkade toppen för oss när min lilla tjej helt plötsligt ville äta heeela nätterna.. Jag helammade i fyra månader så hon vägrade flaskan i början men älskade att äta med sked så då var gröt perfekt och mättade bra. Gott att blanda med lite fruktpuré också. 😊

  Om han vägrar flaskan vill jag bara ge pepp att fortsätta kämpa, till slut kommer han acceptera även om det kan kännas hopplöst i början!

 • Mikaela says:

  Så himla söt han är! Och han är typ exakt lika lång och väger lika mycket som min 3 månaders (han vägde exakt 7kg och är 66 cm) , haha. Jag måste ha en jättebebis.

  Med mitt första barn gav vi ersättning som sista mål och då sov han alltid bättre, och senare fick han gröt någon timme innan läggdags vilket också gjorde att han inte vaknade på natten för hunger. Hoppas ni hittar något som funkar för er. Så kul att han gillar mat :).

  Kram!

 • Mireia says:

  Aww how lovely!

  Mireia from TGL
  https://thegoldlipstick.com/

 • Klara says:

  Sån go liten kille ni har <3
  Min son är 2 veckor äldre än Leon och det som har hjälpt oss för bättre nattsömn är pumpad ”morgonmjölk” på flaska utspädd med lite ersättning som sista mål innan natten. Jag pumpar alltså på morgonen för då är mjölken fetare (enligt min BVC sköterska iaf) än på kvällen. Jag tycker han sover bättre på det. Och så ger jag honom ett mål mat när han sover innan jag går å lägger mig. Det funkar för oss :)

  • janni says:

   Bra tips!! Tack <3 Ska dock försöka med gröt till "middag" runt 17, men ska kolla med min läkare vad hon tror först! Nu sover han bättre igen och vaknar typ 1 gång så back on track! ;-)

 • Lina says:

  Min son är lika gammal som Leon och jag helammar också fortfarande. Har börjat med gröt och har märkt skillnad på natten, han somnar snabbare och äter 1 gång istället för 2-3 gånger/natt. Sover från 19-30-20 till 7.
  Kram

 • Jenny says:

  Hej! Uppskattar dina vloggar i dessa tider. Lite nyfiken på hur det är när ni väl går ut, t.ex på promenad eller handla. Får man vlogga t.ex eller är det “strikt promenad” som gäller.

  Min dotter är 6 mån och vaknar varannan timme för amning, men om hon har ätit bra med mat under dagen så vaknar hon bara 2 ggr/natt

 • Emilia says:

  Hej Janni , min son är 2 veckor yngre än Leon , fick dock aldrig igång mjölkproduktionen pga hälsoskäl , däremot så sover han sen han va 2 mån 7-9 timmar genom natten då han får flaskan 3 ggr mellan 18-23 , bor i Spanien och använder endast Blemils produkter till barnen. Kan tipsa om Blemil optimum 1

  • janni says:

   Tack för tips!! Nu vaknar han en gång per natt igen så det funkar! :-) Ska spana in den om vi åker till Spanien! Xx

 • t rex game says:

  I’m glad I found this web site, I couldn’t find any knowledge on this matter prior to. Also, operate a site and if you are ever interested in doing some visitor writing for me if possible feel free to let me know, I’m always looking for people to check out my web site.

 • Malin says:

  Det är krävande för mamman att helamma framför allt när barnet blir större och börjar kräva mer av en ;) Men det är väldigt fint att ha den kontakten och tacksamt när hon sedan blev magsjuk två gånger, att ändå kunna amma. Vi började med ett mål gröt på kvällen runt den tiden men hade ändå mycket amning (snuttande) på nätterna tills vi slutade nattamma vid 10 månader. Du gör ett jättejobb som orkat helamma så länge!

 • T rex game says:

  Leon is very cute. I am the mother of 2 children. Lactating to 1.5 years old. Now 5-year-old daughter and 3-year-old son. How to raise a child is because you feel right, you follow. Wish Leon always happy.

 • gtyityo says:

  Leon is adorable. Hope Leon is always content.

  @happy wheels unblocked

 • In the roguelite role-playing game Vampire Survivors, the goal is to outlive your adversaries for as long as you can.

Leave a Reply

Your email address will not be published.