BROCCOLI PIZZA

Simple and healthy pizza – made with broccoli! :-) (SUPER YUM!)

Hej babes! Hur mår ni? Jag mår faktiskt väldigt bra idag, Leon har varit så rolig och han både roterade massor i “krypposition” och sen plaskade han i vattnet och log så stort när han badade. Hans lilla smile gör att jag smälter. <3 Vi har rensat lite här hemma idag, lagat mat och så har det spöregnat exakt hela dagen. Lite mysigt för en gångs skull. Vi försöker göra det bästa av situationen här och om jag ska vara ärlig så känns det här livet som det nya “normala”… Konstigt men efter så många veckor är det väl så. Till något mer positivt – broccolipizza! Jag har ju lagat denna i en YT-video men insåg att jag inte postade receptet här, så here we go! Jag lagade det idag och det är väldigt enkelt och en väldigt hälsosam pizza:

Du behöver (för en eller två personer beroende på hunger!):
1 broccolihuvud
2 ägg
1,5 handfull med riven parmesan

Sätt ugnen på 200 grader!
Mixa alla ingredienser i en mixer/matberedare (eller riv broccolin först och sen mixa med resten!).
Lägg ut bakplåtspapper på en plåt eller galler, forma broccolismeten till två mindre pizzor!

In i ugnen i 15 minuter (eller tills den är lite guldig!). Ta ut den – lägg på topping du gillar och in i ugnen igen i 5 minuter. ENJOY!

//Hey babes! How are you? I’m actually feeling great today. Leon has been the funniest guy ever and he rotaded a lot in “crawling position” and then he “splashed” the water and had the biggest smile when he was having a bath. His little smile makes my heart melt. <3 We’ve been cleaning out a bit at home today, cooked food and the rain has been pouring down all day. Pretty cozy for once. We’re trying to make the best of the situation here and to be honest this life feels like the new “normal”… Weird but after this many weeks I guess that’s how it feels. To something more positive – broccoli pizza! I’ve made this in a YT-video but realized I never posted the recipe here, so here we go! I made it today and it’s so simple and healhty:

You need (for one or two people depending on hunger!):
1 fresh broccoli
2 eggs
1,5 handful grated parmesan cheese

Put the oven at 200 degrees celsius!
Mix all the ingredients in a blender/food processor (or grate the broccoli first and then mix with the rest if you don’t have one!)
Put baking paper on a baking tray, put the broccoli mix in a shape of two small pizzas!

Bake in the oven for 15 minutes (or until a bit golden). Take it out – add topping you like and in the oven again for 5 minutes. ENJOY!

8 reaktioner på “BROCCOLI PIZZA”

Leave a Reply

Your email address will not be published.