RAW BROWNIE

Easiest and yummiest brownie recipe (raw!).

Hej hjärtan! Har ni haft en fin helg? Det har vi! Sista dagen i “complete lockdown” idag… Imorgon öppnar affärer och vi får vara utomhus utan att ha en “anledning”, plus att det kommer vara krav på munskydd i matbutiker. Vi kommer såklart fortfarande vara försiktiga och säkert inte ändra så mycket av vårt liv, jag kommer nog försöker ta en promenad med Allegra för att vi får äntligen träffa andra! :-) Jag hade önskat att stranden öppnade för jag ville ta med Leon dit, men den öppnar i Juni om allt går bra så det är inget att göra åt. Stranden kommer ju vara kvar senare. Vi är ändå glada att vi är här och kan njuta av fint väder och promenader! <3 Till något annat – mitt nya favvorecept jag snott av Hanna! MUMS! Ni måste prova. Jag bytte ut nötterna till cashew (istället för valnöt) eftersom min syster sa att det var gott, så välj nötter själva. Allt verkar funka! :-) Såhär gör man (perfekt söndagsfika!):

Du behöver:
3 dl valnötter eller cashewnötter
8 dadlar
3 matskedar kakao
Nypa salt

Mixa nötterna! Lägg till dadlar, kakao och salt och mixa till en deg.
Pressa ut degen i en form med bakplåtspapper i botten!

För topping:
0,5 dl kokosolja
1,5 matsked kakao
2 matskedar honung

Smält kokosoljan and lägg till dom andra ingredienserna och blanda till en sås. Häll den över kakan och ställ in i kylen i ca 1 timme eller mer! Jag la på lite riven kokos på toppen också – tips! NJUT!

//Hey loves! Have you had a nice weekend? We have! Last day of “complete lockdown” today… Tomorrow the stores will open and you can be outside without having a “reason”, plus that you have to wear a mask in the grocery store. We’re gonna be careful still of course and probably not change too much of our life, I will however try to go for a walk with Allegra since we can now see other people! :-) I would’ve wished for the beach to open because I want to take Leon there, but that will open in June if everything goes well so nothing to do. The beach will still be there later on. We’re still happy about being here and that we can enjoy the nice weather and go for walks! <3 To something else – my new fave recipe I totally stole from Hanna! YUM! You have to try. I swapped the nuts to cashew (instead of walnuts) since my sister told me it was good, so choose the nuts you like. Everything seems to work! :-) This is how you do (perfect sunday snack!): 

You need:
3 dl cashew or walnuts
8 dates
3 Tbsp cacao
Pinch of salt

Mix the nuts! Add the dates, cacao and salt and mix to a dough.
Press out the dough in a form with baking paper.

For the topping you need: 0,5 dl coconut oil
1
,5 tbsp cacao
2 tbsp honey

Melt the coconut oil and add the other ingredients and mix to a sauce. Pour it over the cake and then place the cake in the fridge for about 1 hour or more! I added some shredded coconut on top as well – great tip! ENJOY!

15 reaktioner på “RAW BROWNIE”

Leave a Reply

Your email address will not be published.