HOMEMADE HUMMUS

My favorite sauce – hummus! So quick and easy to make. :-)

Hej babes! Nu var det söndag igen och helgen sprang förbi i vanlig ordning. :-) Jag har lagat hummus vilket är min absoluta favorit. Saknar OCCO i Marbella (pappas restaurang), undrar om dom ens kommer öppna i år… Vi får se om vi ens kommer till Marbella i år. Allt är lite uppe i luften som ni förstår! Det var dock inte det jag skulle prata om, utan jag skulle ge er det här superenkla receptet! Jag har alltid köpt hummus för jag har tänkt att det är svårt att få till det hemma efter att jag försökt förut, men det här receptet blev grymt och var så enkelt! Som ni vet funkar hummus till ALLT! :-) Here we go:

Du behöver:
1 burk kikärtor (färdigkokta, häll av och skölj av)
2 matskedar tahini
1 citron
2 vitlöksklyftor
Olivolja (känn av efter konsistens)
Salt och kummin efter smak

Mixa allt i en matberedare/mixer tills det är den konsistens du gillar (jag la till mer olja under tiden tills den blev perfekt!) och sen är det klart! Häll lite olivolja på toppen för extra smak – ENJOY! <3

//Hey babes! Now it’s sunday again and the weekend passed by quickly as usual. :-) I’ve made hummus which is my absolute favorite. I miss OCCO in Marbella (my dad’s restaurant), I wonder if they will open this year… We’ll see if we’re even able to go to Marbella this year. Everything is a bit up in the air as you understand! That was not what I was about to talk about though, I was about to give you this super simple recipe! I’ve always bought hummus because I thought it was hard to make a nice one at home after trying before, but this recipe turned out great and it was so simple! As you know hummus works with EVERYTHING! :-) Here we go: 

You need:
1 can of chickpeas (pre boiled, drained and rinsed)
2 tbsp tahini
1 lemon
2 garlic cloves
Olive oil (after your own preference of consistency)
Salt and cumin after your own taste

Mix it all in a food processor/blender until it is the consistency you like (I added more oil while making it until it was perfect!) and then it’s done! Add some olive oil on top for some extra flavour – ENJOY! <3

9 reaktioner på “HOMEMADE HUMMUS”

Leave a Reply

Your email address will not be published.