Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:35 | May 28, 2020

SWEET POTATO FRIES

All you need is sweet potato, salt, pepper and garlic powder (optional)!

Hej hjärtan! Här kommer vårt senaste obsession vi lagar flera gånger i veckan! :-) Sweet potato fries! Ni vet säkert att det är min favvo, beställer det alltid om det finns på menyn. Jon googlade massor av recept, även om det låter enkelt att laga så ville vi få till bästa möjliga. Så vi gjorde sähär, och det blir sjukt gott och krispigt (man behöver ingen olja ens, sjukt!):

Sätt ugnen på 210 grader
Skär upp din sötpotatis i “pommes-stavar”
Lägg dom i iskallt vatten i ca 30 minuter (eller längre!)
Placera ut dina pommes fint på en plåt
Salta, peppra och lägg till vitlökspulver om du vill

Ha dom inne i ugnen i ca 30 minuter, eller håll koll på när dom fått lite färg. Viola, klart! MUMS!
(Om någon vet varför det kalla vattnet gör det mer krispigt, let me know. Vi provade utan att göra det och det blev inte lika bra, haha!)

//Hey loves! Here’s our latest obsession that we make several times a week! :-) Sweet potato fries! You probably know that it’s my favorite, I always order it if it’s on the menu. Jon googled lots of recipes, even if it sounds simple we wanted to make the best possible. So we made them like this, it turns out so yum and crispy (you don’t even need oil, crazy!):

Put the oven at 210 degrees celsius
Cut the sweet potato in “fries” shape

Put them in super cold water for about 30 minutes (or more!)
Place the fries nicely on an oven plate
Put salt, pepper and garlic powder if you want

Put in the oven for about 30 minutes, or check when they get some color. Viola, done! YUM!
(If anyone knows why the cold water makes it more crispy, let me know. We tried without it and it didn’t turn out as good, haha!)


32 kommentarer32 kommentarer om “SWEET POTATO FRIES”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Världens godaste fries!!

  http//johannagrahn.se

  Reply
 • Det såg jättegott ut! 😋 Angående Spanien, du och Jon lär komma in eftersom ni är bosatta i Monaco, äger egendom i Spanien och ej har vistats i Sverige. Men tror tyvärr din syster med familj kan glömma det, svenskar är av förklarliga skäl persona non grata i resten av världen. Sverige har 40 döda per 100.000, det är galet mycket! Jämför med Norge som har 4, det är alltså 10 gångar så många döda och länderna räknar på exakt samma sätt.
  Ca 230 döda mot 4200 i Sverige, inte svårt att förstå varför andra länder absolut inte vill ha in svenskar. Dessutom har Sverige den senaste tiden haft flest döda per capita per dag, dvs dödsfallen sjunker i andra länder men inte här… Sverige har misslyckats totalt med val av strategi och offrat mångas liv. Bland de som överlevt är det många som riskerar att aldrig bli riktigt friska igen. Läget är väldigt allvarlig, det säger alla läkare och sjuksköterskor som jobbar med covid-19 sjuka.
  Jag förstår så väl att man vill träffa sin familj, jag har själv min pojkvän och min familj utomlands och det är hemskt att jag inte lär kunna träffa dom på många många månader, det kanske kommer gå ett år sen jag senast fick träffa dem. 😭
  Men det är klart att land som kämpat jättehårt för att kontrollera smittan och rädda liv och nu knappt har någon smitta alls inte vill importera massa smitta från land där smittan fortfarande är helt bortom kontroll och otroligt många människor dör varje dag. Vi får ju hoppas att situationen i Sverige blir bättre om några månader, även om det ser mörkt ut just nu. Men satsa på att åka så sent som möjligt och se till att få papper på att de har tillåtelse att komma in i landet. Annars riskerar de stå där på flygplatsen med ungar och packning och bli avvisade. Det är inte kul, vet några som trodde de skulle få komma in i olika länder pga att de hade familj där men nej, de fick sätta sig på nästa flyg hem.

  Reply
 • Vill inte skapa en Corona diskussion här men tycker det är konstigt att jämföra antal avlidna per 100.000 medborgare. Här i uk är det tyvärr över 37.000 st som gått bort i Covid-19 och det är mer än i Sverige. Att folk tyvärr dör vet vi inte än hur, om ens alla det är kopplat till antal medborgare i landet. Att Sveriges strategi är fel kan ingen säga än och att säga att Sverige offrat mångas liv tycker jag är väldigt fel.

  Reply
 • UK har ett betydligt större invånarantal än Sverige, och man bor tätt på liten yta.
  Sverige har flest singelhushåll i hela världen och få människor sett till ytan!
  Och självklart jämför man smittan i förhållande till befolkningsmängd.
  Sverige är numera ökänt och dess strategi är ett totalt misslyckande! Jämför med Norge, så får du en rättvis jämförelse!
  Sverige är passivt och handlingsförlamat, går inte ens att få tag på munskydd!
  Att utsätta sin befolkning för ett okänt virus, som kanske blir kroniskt i framtiden och vars effekter man vet så lite om, är inget annat än ANSVARSLÖST! Först sa man att barn inte drabbas och nu kommer det rapporter från hela världen om hundratals barn med Kawasaki liknande symptom och multiorgansvikt! Skrämmande!

  Reply
 • Antal smittade jämfört med befolkningsmängd absolut men dödsfall är svårt eftersom det har med demografin av befolkningen att göra, underliggande sjukdomar etc. Men vi behöver inte tycka lika och jag är inte ute efter att skapa en diskussion i Jannis kommentarsfält. Jag tycker det är alldeles för tidigt att säga att Sveriges strategi är fel, här i uk bor vi fortfarande under lockdown så vi vet ju inte vad som händer med statistiken här när det börjar gå upp igen.
  Och alla länder utsätter ju sitt folk för detta virus, det finns och kommer finnas länge enligt WHO. Det är inte Sveriges fel att det finns. Och det har rapporteras om Kawasaki men man är osäker på hur det hänger ihop och jag följer bbc och SVT och där har det inte rapporterats om hundratals barn så tycker att om du ska skriva det är det bra att lägga med källa. Men jag accepterar att vi tycker olika och resonerar olika. Jag vet inte om Sverige gör rätt eller om något annat land gör rätt. Kanske Sydkorea om jag skulle välja något land.

  Reply
 • Spanien däremot imponerar och har skött det hela så snyggt, trots att de var bland de värst drabbade i Europa! Ordning och reda!
  Kände mig så mycket tryggare i Spanien. Säljs fina munskydd i överflöd ute på apoteken, till och med Mercadona har tagit in det i sitt sortiment. En vecka var det brist på handsprit men det korrigerades fort och befolkningen har haft tillgång till handsprit i överflöd! Sverige framstår som ett u-land i jämförelse! Ja som en cirkus om du föredrar det! Folk hostar och nyser fortfarande rakt ut och poletten verkar inte trilla ner ang social distansering. Vill du veta mer ang drabbade barn, räcker det att du googlar! Läs New York Times, BBC, you name it!
  ADIOS!

 • Hey Janni!
  The cold water removes the layer of starch from the potato so that when it’s exposed to heat they crisp a lot quicker!

  Reply
 • Hej Janni!
  Sverige är en smitthärd-undvik!! Smittan har släppts lös och Sverige riskerar dessutom en andra våg i höst! Det saknas handsprit och munskydd på apoteken.
  Och när man försöker skydda sig själv och andra med tidigare införskaffat munskydd, blir man uttittad!
  Dessutom är vädret skit, växlande molnighet varje dag! D-vitamin stärker ju immunförsvaret och utan sol försvagas kroppen! Ett tips: smörj inte in dig med en massa kemikalier, läs krämer med solskyddsfaktor; de gör mer skada än nytta. Ut i solen och njut!

  Reply
 • Jag tror att vattnet drar ur stärkelsen från potatisen och att det är därför de blir krispiga. Sjukt gott är det i alla fall! Det är min favvo också.

  Reply
 • These look really yummy!

  Mireia from TGL
  https://thegoldlipstick.com/

  Reply
 • It’s because they release the starch in them :)

  Reply
 • Namsi!!
  Tycker det är sjukt svårt att skära upp sötpotatisen. Finns de några tips?? ☺️

  Reply
 • Potatis innehåller massa stärkelse som dras ut i vattnet. Ni har säkert sätt att vattnet ni häller av är lite grumligt, det är stärkelsen :)
  Desto längre potatisen ligger i vatten desto mer stärkelse dras ut = ännu mer krispiga pommes.
  Ytterligare ett tips som gör era pommes ÄNNU mer goda och krispiga: torka av potatisen med hushållspapper eller en kökshandduk efter vattenbadet. Om det är mycket vatten på potatisen kommer det bilda vattenånga i ugnen vilket gör dem lite svampiga. Torr potatis gör att den blir riiiiiktigt krispig <3

  Reply
 • Hej Janni , bor i Madrid . Nu är det så att från 1 juli så är alla välkomna in i Spanien. Innan dess så kan du och Jon utan problem däremot måste ni vara i “karantän” 14 dagar dvs enbart gå till affär apotek läkare osv , kram

  Reply
 • Åh vad gott, det ska jag testa! Älskar när du tipsar om veganska/vegetariska rätter då jag är vegetarian – alla tips är välkomna! Vart kommer dina tallrikar ifrån? Superfina!

  Reply
 • Ska jag göra imorgon!!! :-)
  Tack för tips.

  Reply
 • Åh, vill ha hela receptet! Ser så gott ut :D

  Reply
 • Tänker främst på det ni gjorde i bloggen med mera greens och zucchini :D

  Reply
 • Tried this two times and not crispy after 410 US degrees at almost 60 minutes – Still good but want crispy…What are we doing wrong?

  Reply
 • I am in US too –baking first batch right now –I will let you know, but probably a hotter oven temp.??? (My husband is a chef, but is napping right now, and pretty much wants nothing to do with this project ;-)

  Reply
 • I am in USA as well, fries are delish, albeit not crispy –maybe pat dry before placing on pan and crank heat up to 425° F ???? I did a split batch– 1/2 with olive oil brushed on and 1/2 without — they taste exactly the same- so truly no need for oil!

  Reply
 • Dear Janne does not bother to respond?!?

  Reply
 • ** Janni, of course

 • Ett annat tips för krispiga pommes är att lägga en skvätt ättika i vattnet :)

  Reply
 • For what must run the oven 30 Minutes before you put them in??? Not environment friendly!

  Reply
 • Wow! That looks delishios.
  i love sweet potatoes, they are actually my favorite vegetable.
  i thought that frise can just be fried in oil and not in the oven.
  i will make it for sure.
  thank you.

  Reply
 • Prova torkad dill över sötpotatisstripsen tillsammans med vitlökspulvret, super gott!

  Reply
 • Thanks for Sharing

  Reply
 • Woww/..Its looking soo delicious..
  Thanks for sharing this wonderful pics
  https://www.skoolbeep.com/blog/library-management-system/

  Reply
 • r håll koll på när dom fått lite färg. Viola, klart! MUMS
  https://jachoos.com/

  Reply
 • Data Wave is an established IT And Telecom Integrator in UAE. Our business approach is based on establishing long term relationships that encourage success through mutual benefit.
  Data Wave was established to be a pioneer in development and implementation of smart IT Infrastructural designs and of proficient business solutions.
  Our procedures and solutions has been growing at a pace where, we were able to achieve a hand full in each of the leading technologies of IT infrastructure in the market.
  We provide IT oriented services to different business verticals all over UAE and Middle East.
  https://datawave.ae/

  Reply
 • Just because we are the best in middle east with result-oriented treatment and therapies with more than hundreds of satisfied patients.

  Ayurdhara is specialized in curing one’s suffering from prolonged illness’s like Back Pain, Migraine, Sinus, Pigmentation Issues, and even Infertility treatments.

  Patients were extremely satisfied for Ayurvedic treatments as it cures the route cause rather than symptoms. Happy to serve you with utmost sincerity and dedication. We are a team you can trust.

  Your health is our happiness-Team Ayurdhara

  Reply