FOOD & SLEEP SCHEDULE – 6 month old

Leon’s food for 6+ months, haha! <3
Photo by Paulina Torbjörnsen, make up by Pami.

Hej hjärtan! <3 Hoppas ni har en fin helg so far. Jag har fått en del frågor om våra rutiner för Leon, och jag har faktiskt tänkt fråga er om hur ni gör/har gjort också. Jag antar att det är mitt liv från och med nu, att alltid vara lite orolig – “Får han i sig tillräckligt?”, “Ger jag honom rätt mat?”, “Mår han bra?” osv osv… Jag antar att han mår bra då han sällan är gnällig, men man undrar ju iallafall haha! Jag har ju ammat och gör fortfarande. Jag skulle säga att jag helammat i 6 månader, men från att han var 5 månader så fick han ett mål riktig mat om dagen till lunch. Nu ser våra tider ut såhär (på ett ungefär, allt kan flyttas lite pga hur länge han sover osv!):

06.30-07.00: Vaknar och jag ammar
08.30: Frukost. En portion gröt och lite fruktpuré
09.00: Sover sin första nap (runt 30 min-1h)
11.30: Lunch. En portion mat (220 gram ungefär, en stor burk)
12.30: Sover sin andra nap (30 – 45 min)
14.00: Ammar
15.30: Sover sin tredje nap (30 min)
16.30-17.00: Middag. En portion gröt och fruktpuré
18.30-19.00: Ammar och somnar för natten
22.00: Ammar innan jag lägger mig (jag väcker honom, “dreamfeed”)

Så har vi kört senaste dagarna, och jag ger honom lite vatten när han äter mat och gröt för att vänja vid flaskan. Han börjar tycka det är okej nu! :-) Ska prova med ersättning någon dag snart, ska bara åka och köpa det. Jag undrar väl mest – ammar jag för lite? Hur mycket ersättning ger man om han äter såhär mycket mat? Tänker att jag ska fråga min barnläkare också men alltid intressant att se hur andra gör också! Leon verkar väldigt nöjd och glad iallafall så det är det jag går efter, han går upp i vikt och leker massor när han är vaken. :-) I två dagar nu har jag inte gett mat på natten när han vaknar (han vaknar runt 02.00 och är lite gnällig, så nu har jag bara vaggat/kramat honom lite sen somnar han om). Dom ska inte behöva mat på natten när dom är i den här åldern, så jag försöker vänja av det så kommer han troligtvis äta mer på dagarna. Om jag ska vara ärlig så verkar han inte så hungrig på natten, så vi kör på sålänge han är okej med det. Skulle han verka hungrig så skulle jag ge mat – såklart. :-) Han verkar inte bry sig så mycket om amningen heller, han är mest ofokuserad och typ vill få det “överstökat” så det är inte så att det är en supermysig stund för oss. På kvällen innan han ska sova är det väldigt mysigt, men jag tror inte han kommer sakna det när vi slutar. Vill dock att han ska ta flaska och ersättning innan jag slutar helt, men planen är att byta ut ett mål amning mot ersättning i veckan typ och sedan sluta. Får se hur det går, känner absolut ingen stress just nu. Han ÄLSKAR mat, och har inte ratat någon mat än. Så glad för det, jag ska fortsätta ge massa olika smaker så kommer han förhoppningsvis vara en allätare som sin mamma och pappa (förutom röd sås, hehe). Nu vill jag veta – hur ser/såg era rutiner ut för era 6-7 månaders bebisar? Hade ni rutiner eller bara “go with the flow”? Jag är ju en rutinmänniska så jag älskar det. PUSS <3

//Hey loves! <3 Hope you’re having a nice weekend so far. I’ve gotten a few questions about our routines for Leon, and I was actually thinking about asking how you do/have done too. I guess it’s my life from now on, to always be a bit worried  – “Does he eat enough?”, “Am I giving him the right food?”, “Is he feeling good?” etc etc… I guess he feels great since he’s usually never grumpy, but you always wonder either way haha! I’ve been breastfeeding and I still do. I would say I’ve been fully breastfeeding for 6 months, but from 5 months I gave him one meal of real food per day for lunch. Now our routines looks like this (approximately, everything can move a bit depending on how long he sleeps etc!): 

06.30-07.00: Wakes up and I breastfeed
08.30: Breakfast. One portion of oatmeal and some fruit puree
09.00: He sleeps his first nap (around 30 min-1 hour)
11.30: Lunch. A portion of real food (around 220 gram, a big can)
12.30: Sleeps his second nap (30-45 minutes)
14.00: Breastfeed
15.30: Sleeps his third nap (30 min)
16.30-17.00: Dinner. A portion of oatmeal and fruit puree
18.30-19.00: I breasfeed and he goes to bed for the night
22.00: I breastfeed before I go to bed (I wake him up, “dreamfeed”)

This is how we’ve done the last few days, and I give him some water when he eats food and oatmeal to make him get used to the bottle. He’s starting to think it’s ok now! :-) I will try with formula soon, I just have to go and buy it. I mostly wonder – am I breastfeeding him enough? How much formula would you give if he eats this much food? I will ask our pediatrician too but always interesting to hear how other people do! Leon seems to be very pleased and happy anyways so I go after that, he’s gaining weight and plays a lot when he’s awake. :-) For two days now I haven’t given him food during the night when he wakes up (he wakes up around 02.00 and is a bit sad, so now I’ve just taken him up to rock/hug him a bit and he falls back asleep). They’re not supposed to need any food during the night when they’re his age, so I’m trying to get him used to that and hopefully he will eat more during the day. To be honest it doesn’t feel like he’s hungry at night, so as long as he’s ok with it I will do this. If it seems like he’s hungry I would give him food – of course. :-) He doesn’t seem to care too must about the breastfeeding, he’s mostly unfocused and feels like he just wants to get it “over with” so it’s not the coziest time for us. At night before bed it’s very cozy, but I don’t think he will miss it when we quit. I do want him to take the bottle and formula before I stop though, but the plan is to switch one meal of breast for formula per week and then quit. I’ll see how it goes, I feel no stress about it right now. He LOVES food, and so far he hasn’t rejected anything. So happy for that, I will continue giving him a lot of different flavours so hopefully he will like everything like his mom and dad (except red sauce, hehe). Now I want to know – how does/did your routines look like for your 6-7 month old babies? Did you have routines or just “go with the flow”? I’m such a routine person so I love it. HUGS <3

46 reaktioner på “FOOD & SLEEP SCHEDULE – 6 month old”

 • Emma says:

  Min son (nu 14 mån) var väldigt matglad och vid 7 månader ungefär åt han mat till frukost, lunch och middag. Vi kompletterade med ersättning till mellanmål om han ville ha och såklart en stor flaska när han skulle sova. Så småningom bytte vi ut mellis-ersättning till mat-mellis typ macka, frukt, ägg osv. Han sov två gånger om dagen, en kort lur ca 9 och en längre ca 12. Sedan somnade han för natten 19 och sov hela natten fram till 6 ungefär. Om jag får ta mig friheten att tipsa så skulle jag säga att öka på med maten, om Leon gillar den och magen funkar så kör på. Det är väldigt smidigt att komplettera med mellis-ersättning. Om det funkar med flaska så skulle du oxå kunna ge ersättning vid nattning så han är riktigt mätt när han ska sova. Klokt att du inte ger mat på natten, det kommer verkligen löna sig att vara konsekvent (så länge han inte är vrålhungrig såklart). Kramar till er!

 • Malin says:

  Jag tror du känner själv om det känns som att han får tillräckligt med amning eller inte. Han verkar ju äta bra så låt han äta! Det som däremot skulle kunna vara bra i sommar om det blir väldigt varmt i Spanien är att han får amma lite extra så han får i sig mycket vätska. Ibland är det så mycket enklare att få i dom amning än vatten om det är varmt :)

 • Nettan says:

  Hej!
  Har en dotter, Saga, som föddes 25 november. Alltså lika gammal som Leon. 😊
  Rutinerna svajar lite beroende på vad vi gör på dagen, men det ser oftast ut såhär;
  7:00 vaknar och får en flaska ersättning. (Slutade tyvärr amma när Saga var 4 månader, fanns inte tillräckligt med mjölk) ca 200 ml.
  9:00 gröt med fruktpure.
  9:30 nap på allt mellan 30 minuter och 2 h. 🥴
  12/13 lunch – spagetti köttfärssås, couscous med grönsaker m.m kör just nu nästan bara färdig burkmat. Har inte kommit in i laga egen mat än.
  13/14 nap. Ca 30 min
  15 flaska ersättning
  17 nap
  18 kvällsmat, gröt eller får smaka det vi äter.
  BVC säger att vi kan/ska ge henne samma som vi äter. Men har inte heller blivit någon reda med det. Igår åt vi sushi, i förrgår stark mat, glasnudlar m.m så har inte riktigt verkat gott för henne. 😊
  20:00 flaska ersättning och sovdags.
  Sover hela natten och har gjort sedan 4 månaders ålder. Lyxigt, jag vet. Tror det beror på att jag slutade amma.
  För övrigt är Saga en mycket nöjd och väldigt glad bebis, ler hela tiden ❤️ Hon tar sig inte fram när hon ligger på magen än. Men hon sitter och har gjort det sedan hon var 5,5 månad. Hon hamnar på alla fyra ibland och gungar fram och tillbaka, men blir sedan frustrerad och jag får sätta henne upp igen.
  Tack för all inspo och kärlek du ger. Krama Leon från Saga. 🤗

 • Sanna Saarinen says:

  Hello love!
  I have also a son that is 6 months old just like Leon, i was wondering why his naps are so short? 30-45 minutes??
  My son sleeps 2-3 hours per nap.
  He slept just like Leon before but the thing that has helped his room its pitch black and he sleeps very long good naps now.

  • Maren says:

   Hi there,
   my daughter is almost 6 months now and we haven‘t started with „real“ food yet, I am still fully breastfeeding, so I cannot say anything regarding this. But regarding the naps, it‘s the same with my daughter. In the morning she sometimes has a longer nap but mostly her naps during the day (3 times) are almost exactly around 30 minutes each time and she seems very happy and well rested afterwards. This is SO individual, some kids need more sleep during the day, some don‘t. So if the child seems well rested, there‘s no need for longer naps.

   • Sanna Saarinen says:

    Hi !

    Thats true! Every baby is different you can’t compare anyone to each other. My baby slept very short naps before but i’ve read in alot of sites that it matters the light of the room. It there is too much bright light the naps are very short. I guess there is no ”wrong” or ”right” baby sleeps how much he/her needs.👍🏻

  • Elisa says:

   Hej, my son is 4 months and his naps are also short during the day, nap times same as Leon, so funny. He doesn’t „need“ longer naps 🤷🏻‍♀️ Also I read That they should be able to distinguish between day and night and to not make it too dark in the room…:-)

   • Anonymous says:

    Hi!
    They are at that age that they know the difference between day and night. 👍🏻

 • 2019 says:

  I have a 7 month old daughter. Our routine looks like this:

  06.00-06.30: Wakes up
  07.00: Formula
  08.45: Some sort of porridge
  09.00-10.30: Sleep
  11.00: Formula
  13.30: Some sort of porridge or oatmeal and fruit puree
  13.45-15.15: Sleep
  15.30: Formula or a snack depending on how she eat throughout the day
  16.30-17.00: Dinner. Real food.
  18.30: Bedtime
  22.00: Formula
  And then she wakes up once a night to eat.

  We were told that babies at that age still need 750 ml. milk per day and 500 ml. when they turn 10 months. :-)
  However, our daughter eats alot and she loves food, so it’s not every day that she gets 750 ml. milk. Sometimes it’s between 500-600 ml. But since you are breastfeeding then it’s difficult to know how much milk Leon gets in a day. But I think every mom knows her child and knows if they are hungry or not. And is Leon seems happy, then he’s probably getting everything he needs. :-D

 • Gemma says:

  I think all babies are different. And I’m also sure thousands of people will contact you! Mine second baby is nearly 9 months and I give him 4 breastfeeds a day. First thing in the morning, then breakfast, after his first nap then lunch and after his second nap and then before bed.

  He does now sleep through the night but we had help from an amazing sleep consultant.

  Sounds like Leon is in a good routine, maybe though he could do with a mid morning feed before his lunch? I think it’s “food for fun” until they’re one. I try and give my baby (called Louis) food about an hour or hour and a half after a feed.

  Every baby is different and my first was very different – he slept and took a bottle!! 🤣

  Like you I really need the routine!!

 • Stephanie says:

  My baby is 10 days older than yours and we have a quite similar schedule. I nurse him on demand (and boy does he makes himself clear by trying to tear my shirt off) almost every 3 hours or so. Food integration is quite similar to you and we’ve added some snacks in between meals (home-made popsicles with fresh fruits, teething organic sweet potatoes biscuit) It helps a lot as his first tooth is coming out right now. Our nights are rocky. He wakes up every 2-3 hours (sometimes more). I breastfeed him as part of our night time routine. Then he doesn’t need to nurse until midnight or so. However between midnight and morning when he wakes up it is easier for me to offer him to nurse 2-3 min so he stays calm and goes back to sleep faster (otherwise I was having some major crisis and it was hard on me). Keep it up mama! You’re doing great!

 • Anna says:

  Hi! Thanks so much for sharing, I have last couple of days been wondering if he gets enough milk/sleep/food.. it was good to read that you give Leon a big lunch at 11.30. I think I have been giving a bit too less food and a bit too late. Also he seems quite into water which has confused me and also made me wonder – how much water should they really drink?

  My Ludde is 7 months.
  6.30-7 wake up and breastfeed
  7.30 porridge with fruit purée
  8.30 nap 30 min-1 hour
  10 breast feed
  11.30 nap around 45min-1 hour
  12.30 breast feed and food can (around half a can but I think this should be increased) and some water after this meal
  15 nap 30-45 min
  16 breast feed
  18 breast feed, porridge and evening routine (brush teeth, put pyjamas start to “wind down”
  After that we put him to bed when he shows the first sign of being tired. But he wakes up crying heavily between 1-3 times until 22 but he is very tired so falls easily back to sleep.
  Wakes up around 3 for breast feeding, sometimes not at all, sometimes two times.. I think I will during the summer try to not feed him during night….

 • Christine says:

  I had twins so we were super strict with routines. They started sleeping through the night at 6 months which was awesome!
  My tip would be to help him have longer naps and also give him more food. As he gets older, the food will help him sleep longer :-)
  There is a baby sleep book by Lucy Wolfe that has an amazing routine that make kids sleep through the night, I highly recommend it! Shes also very good with food recommendations to ensure they get the right nutrients :-)

 • Amanda says:

  Hej!
  Dem rutinerna som ni har låter jättebra och kan säga att jag hade liknande med min dotter som nu är lite mer än 1 år. Med maten så har det gått upp och ner och det beror på tänder då ger vi den maten hon äter mest då för dem får ju ont i munnen. Men när hon va runt 6 månader så amma jag knappt för hon ville inte det så mycket och jag tyckte inte jag hade så mycket mjölk kvar så det blev mindre med tiden. Gällande ersättning.så står det på förpackningen hur mycket man ska ge i den.åldern så gör den mängden som står och erbjud Leon det sen så äter han så mycket han vill av det, så har iaf jag gjort och fortfarande gör med min dotter.

  Vet inte om det jag skrev gav dig något men kan iaf hoppas på det. Och kan säga att rutinerna ändras hela tiden. Ha en riktigt trevlig helg !
  Kram kram!

 • Anonymous says:

  Hej!
  Vår son är född en vecka innan Leon och hans sömn och matschema ser nästan exakt ut som ert! 😊 Det som skiljer sig är att han får en flaska ersättning vid lunch, vanlig mat till middag när vi äter och en flaska ersättning innan läggdags vid 19 och sen sover han hela natten, säkert för att ersättningen mättar så mycket. Har alltid fått ha ersättning som komplement till amningen sen start förmiddag ock kväll för min mjölk räckte inte riktigt.

  Tack för att du delar med dig 🤗

 • Anonymous says:

  Hi Janni,

  My babyboy is 6 months as well our routine is:

  07.00: wakes up and I give breakfast at 07.30/08.00 260ml pf formula
  12.00: 240ml of food
  16.00: fruits or oatmeal
  18.00: bath and pyjamas
  19.00: 260ml formula
  19.30-20.00: he goes to bed.

  X

 • Joni van acker says:

  Hello Janni,

  My son is also 6 months, our schedule is:

  07.00-07.30: wakes up
  07.30-08.00: 260ml formula
  10.00: sleeps (30min-1h)
  12.00: he eats 240 ml food
  13.00: sleeps (30min-1h)
  16.00: 180ml of fruits or oatmeal
  16.30: sleeps (30min)
  18.00: bath time + pyjama
  19.00: 260ml formula
  19.30/20.00: he goes to bed!

  Xx

  • Anonymous says:

   Hi there!!

   Thats a perfect amount! You son has a big appetite! My son cant even finnish 120 ml of formula let alone 260ml!!!
   You are lucky!

 • Johanna says:

  Jag tycker det låter som att ni har en helt normal och bra rutin. Min son (nu 8 månader) är likadan och älskar mat. Därför blev det en snabb nedtrappning på amningen, mina bröst hänge inte riktigt med, haha. Han hade inte lika stort behov helt enkelt. Nu ammar jag bara en dream feed, precis som du när jag lägger mig, och ungefär en gång till under natten. Jag började jobba varannan vecka när han var 6 månader, så när min sambo var hemma så fick han ersättning innan sina naps. Ca 100-120ml. Han fick alltså ersättning då jag egentligen skulle ha ammat. Men sen har det gått ganska fort till att han äter mer ordentliga mellanmål, så nu vid 8 månader får han ingen ersättning. Vi ger honom en flaska havre/fullkorns-välling till frukost och en innan läggdags. Lite mer mättande 😊 Men vet att det inte säljs där ni bor..

 • Mira says:

  Hey!
  I have a son who is turning 7 months in a week. We still have 7 breastfeeds in 24 hours and for food we do Baby led Weaning,so He eats real Food on his own and just rarely i give him puree. Our schedule is like this:

  6/7 am: wake up and breastfeed
  8 am: breakfast (a Bit of fruit, oat pancakes or Porridge)
  8:30/9 am: first nap (1-2 Hours)and breastfeed
  11:30/ 12 am: lunch(mainly veggie sticks but also what we eat baby Adapted )
  13 pm:second nap ( 1 hour) + breastfeed
  15/16 pm: sometimes fruit snack and breastfeed
  18pm: dinner-Real food/veggie sticks,sometimes puree
  19/19:30 pm : breastfeed and sleep

  Around 3am He has another breastfeed, but it varies!

 • Aysegulerik says:

  Hello Janni,
  I have 6.5 months baby. His name is Leo as I mentioned before :) I stopped breastfeeding 3 weeks ago. Because there was no more milk unfortunately. I started solid food for him. He loves yogurt (made by me) with fruits of course. But we have other problem about him. He has white ( because he is Swedish haha and super sensitive skin and when someone touches him or Leo leaning to somewhere he has rush on his body. It’s so annoying but hopefully it will get better soon. I’m so happy that Leon loves food and he already crawled. Leo is working on it haha.

 • Vera says:

  Hej janni!!

  Jag har en bebis typ 6 dagar yngre än Leon och äter inte mer på nätterna :) vår dag ser ut såhär (jag har varit ganska noggrann med rutiner för vill att han skall ha rutiner).
  Vaknar mellan 6.30-7
  7.30 gröt med fruktpure + ersättning (100-120ml) typ 30min efter gröten
  9.30-10 nap
  10.45 lunch + frukt till efterrätt
  12.15 100-120ml ersättning
  12.45-14/14.30 nap
  14.30 100-120ml ersättning
  15.30 middag
  16.30-17 en kort typ 15min powernap att han orkar till läggning
  18 kvällsgröt+blåbär
  18.30 120-150ml ersättning
  19 sova

  Den korta tredje powernapen kommer falla bort kring 7månader, kanske 7.5mån men då borde han kanske få sovet till typ 14.45/15 så han sku orka till 19. Men får se hu de går sen :) gröten lagar vi också på ersättning så han får tillräcklig dos av ersättning per dag :)

 • Janine says:

  Hey. My daughter is now 6,5 months old (19.11.2019).
  Our „problem“ is that she never drinks formula awake, only when she is sleeping. (I breastfeeded 2 months only,then she refused the breast AND the bottle)☹️ Difficult time!!!. When she was 3,5 months old we had to give her real food, formula only at night.
  Our schedule now:

  -5.30-6.00 she wakes up
  -7.00-7.30 breakfast (greek joghurt with apples/banana and almond puree)
  -8.00 napping time for 30 minutes
  -8.30-9.00 second breakfast (she eats the rest from the first)
  – 10.30-11.00 lunch (puree of different kind of meat, vegetables and fruit mixed)
  -11.30-14.00 sleeping time 🙈😂 (yes a lot)
  -15.00-15.30 „snacks“ like corn puffs ( I don‘t know the name) or some banana ( because she has 5 teeths already)
  -17.00-17.30 meal, semolina pudding with fruit puree
  -18.30 sleeping time

  BUT she needs 3 formula bottles per night. Kinda a lot! But the midwife said she needs it🤷🏻‍♀️

  We love a routine! I think she needs it! 🌸

 • Marta says:

  Hi Janie, my son is nów 9 mths old, he jad same routine as Leon, he was sleeping olny 30 minute during naps and he was waking 3-4 Times at night (one breastfeed). We has sleep consulting when he turned 7 months. We had to adjust sleeping conditions (peach black, white noise, sleeping bag) and teach him to fall asleep on his own. Also feeding and tyoes of food are important. Now he sleeps a naps (first 1-1,5 h and second 45m-1h), and sleeps very good at night (all night or one feed at 4-5). Every baby is differend, we gad to adjust our routine after one week becouse it was not working very well with 3 naps. So its amazing that he sleeps almost 3h during the Day. As I mentioned every baby has slightly differend needs, So its Best to consult with specialist So your baby is well rested and sonare you. Best wishes from Poland.

 • Anonymous says:

  Vår dotter är född någon dag tidigare än Leon. Tilläggsmatades med ersättning på BB och vi varvare amning och ersättning i ca 1 mån, sen har hon bara ätit ersättning pga privata anledningar. Har alltid gett mängden som står på paketet och det har hon varit nöjd med. Har ätit var fjärde timme ganska exakt sedan hon föddes. Nu ser våra rutiner ut ungefär såhär;
  06.15, vaknar
  06.45, en portion gröt
  08.00, sover 30-45min
  09.00, äter lite fruktpuré och har börjat pröva att ge lite macka men det går inte riktigt hem än.
  11.00, äter ersättning eller mat
  11.30, sover 2-3h
  14-14.30, ersättning
  17.15, äter mat
  19.00, lite ersättning inför natten. Ökar/minskar mängden beroende på hur hon ätit under dagen.

 • Lollo says:

  Hej!!
  Min kille William (född 17/11) haft bf dagen innan dig och EXAKT på pricken samma graviditet som dig så väldigt roligt att följa för våra killar då dom är lika snälla båda två och har ungefär samma rutiner. Dock tog Wille aldrig bröstet så fått massa hjälp men inget hjälpte så vi kör ersättning och våra dagar ser ut såhär nu:
  Vaknar ca 6
  Gröt 7.30
  Sover 9-11
  Äter en halvportion burkmat ca 11-11.30
  Sover igen vid 13 tiden ca 30 min
  14 får han en flaska ersättning (210ml) äter oftast inte riktigt upp.
  Sover en sista gång ca 15.30 i 30 min.
  17. En portion gröt
  Läggdags ca 19 och får då en flaska ersättning igen ca 210ml.

  Och nu när vi började med de så äter han heller ingenting på natten men ifall han vaknar byter jag en blöja bara så brukar han somna om!! Så svårt med mat nu och man märker att man måste planera på ett helt annat sätt med sömn och mat. Haha!!

  William hälsar så gott till Leon och hoppas ni får en fin sommar, roligt att följa er!! Kram 🥰

 • Mikaela says:

  Vår dotter åt bara mat från 6 månader och hon har vuxit precis som hon ska. Vi ammade tills hon var 4 månader och hon fick lite ersättning mellan 4-6 månader samtidigt som vi ökade på maten. Vid 6-7 månader åt hon gröt till frukost, mellis(smoothie/frukt/macka), lunch(mixad hemma lagad mat) + katrinplommonpuré, mellis(smoothie/frukt/macka), middag(mixad hemma lagad mat) + katrinplommonpure, gröt eller välling innan läggdags.

 • Anna says:

  Hi Janni!

  I have 6 months old Son, our routine goes like this.
  Wakes up at
  7.30 eat 180 ml porridge ( mixed with milk)
  Naps at 10.00 for 1-2 hours
  Lunchtime at 12 making some veggie puree ( 1 potato 1 carrot and meat a little bit, sometimes its beef sometimes it’s chicken) i mix that with 90 ml of formula.
  At 16.00 we eat some fruit mixed with 120 ml of formula ( banan, apple, mango, ) its not the same everyday.
  At 19.00 120 ml of milk.

  My son doesnt like to drink formula when he is awake, only when he is asleep unfortenately :(
  He gets 2-3 bottles at night each 120 ml.
  I talked with my doctor she adviced me to mix his solids with milk so he gets enough of it.

 • A says:

  https://www.nestlebarnmat.se/sites/default/files/nestle_maltidsplanerare.pdf

  Tips från Sverige 😘 Men alla är olika och gör i sin egen takt, såklart. Men detta kan ju vara ett exempel att följa på ett ungefär. Lycka till!

 • Vincy says:

  Our daughter is 1 day younger than Leon ♡

  7: 00-7: 30 wake up. Breakfast with formula (180 cc with 6 scoops).
  9:00 a sleep of 45 – 90 minutes
  11:00 lunch with formula 180cc + piece of bread
  12:00 90 minutes sleep
  14:00 few bites of fruit
  15:00 formula 180cc
  17:30 few bites of vegetables
  18:30 formula 180cc 19:00 sleeping

  she often refuses to sleep between 15:00 and 17:30

 • Anna says:

  Min son är 6,5 månader. Jag försöker att följa honom och inte vara så rutinmässig även om det går emot min personlighet så det är lite svårt. Men han brukar vakna runt 7-8 och då amma innan vi går upp och äter frukost. Han äter rätt lite mat lite gröt och macka innan hans första nap som brukar va mellan 30 min-1 h. Han får nästan alltid nått att äta när jag äter även om det ibland är att han får smaka det jag äter. Han ammar oftast när han ska sova och när han vaknar och ibland något mer. Har märkt att han vill ammas mer nu när det är varmt. Han sover oftast 3 ggr om dagen och brukar somna mellan 20- 21. Vi samsover och han ammar några gånger på natten ibland bara en gång och ibland fler. Tror det mest handlar om närhet och trygghet då.

 • Stephanie says:

  Kan du inte lägga upp lite recept vad du lagar till Leon? Har en liten som är född någon vecka efter och tycker det är så svårt
  😂

 • Helle says:

  https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa–miljo/kostrad-och-matvanor/barn-och-ungdomar/spadbarn
  Följ den här länken, då kan du läsa om de svenska rekommendationerna kring spädbarns mat. Lycka till 🌸bvc sköterska

 • Emelie says:

  Jag har en son som är exakt en månad yngre än Leon och hans schema ser ut som följande:
  07.00-07.30 vaknar och äter ersättning typ 150-200ml (vi ammar inte)
  Ca 10 sover han sin första nap, brukar bli 30-40 minuter
  11.00 ersättning 200ml
  12.30 sover sin andra nap ca 1 timme
  14.00 ersättning 200 ml
  16.00 sover sin tredje nap ca 40 min
  17.00 äter ersättning 200ml och får smaka det vi äter ofta eller bara lite avokado eller broccoli typ.
  19.00 får en portion gröt och sen lägger vi honom. Ibland vill han även ha flaskan när han ska sova och då brukar han få det.
  Äter aldrig på natten och har inte gjort det på rätt länge (sån lyx)

 • Cynthia says:

  Such a fab picture

 • Hannah says:

  Vår son som är 4dagar äldre än Leon, äter 210ml ersättning 🥰

 • Ida says:

  Hej Janni!
  Du ammar inte för lite, så länge han är nöjd bebis så är det helt okej. Bvc i Sverige brukar säga att man kan byta ut amning till mat i lagom takt från 6mån ålder (Alla gör som sagt som de själv vill och känner och inget är mer rätt eller fel än det andra. Det hänger också på vilket barn man har. Om barnet är intresserat av mat – kör på med mat! Om inte, vänta in tills intresset kommer och kör på då!) så länge bebis inte blir förstoppad så går det bra, annars får man pausa på den nivån man är tills magen vant sig och sedan fortsätta trappa upp när man känner att den är redo.

  Ett litet tips till dig som bor utomlands är att kolla rikshandboken.se. Det är den guide som bvc i Sverige utgår ifrån. Där kan du söka på tex matupptrappning och de olika ”besöken” för respektive ålder. Så kan du få lite faktabaserat om du är nyfiken på vad bvc i Sverige säger och tittar på vid de olika åldrarna.

  Hoppas han tar flaskan snart, kämpa på !
  Ha det fint / Ida, barnsjuksköterska

 • Josefine says:

  Han är så söt Leon 😌 Vi fick våran son också den 19 november som ni så dom är lika gamla haha och våran son matheo har detta schemat
  07:00 vaknar & dricker 240 ml ersättning
  09:00 somnar för en nap 30 min -1h
  10:30 äter en stor portion gröt med fruktpure
  12:30 sover nap 30 min
  13:30 äter gröt/frukt klämmas & rån/majskrokar till mellis
  15:30 sover nap 30 min
  16:00 äter stor portion gröt med fruktpure
  19:00 dricker halva flaskan knappt med välling/ersättning
  Sen sover han för natten och vaknar först igen 07:00.
  Försöker också ge ett mål med riktig mat men han hatar barn matburkar och gillar mer våran riktiga mat så ska testa och göra portioner till honom när vi lagar mat till oss 😊 han är väldigt stor våran pojk han föddes på 4700 g och väger redan 10,5 kg haha så han ser ut som en 1åring ungefär haha 😂

 • Anonymous says:

  Think he should have 500 ml milk in That age. Do you breastfeed at Night? If you have a of milk maybe three times a day is enough but of course depends on how much milk he drinks when breastfeeding. 🥰

 • Karin says:

  Angående hur mycket ersättning han ska dricka så är det upp till honom. Fri amning/fri flaskning. Gör en flaska enligt instruktionerna på paketet och så äter han tills han är nöjd. Du lär dig mängden snabbt. Det blir att man får slänga en del ersättning men en riktlinje är att det alltid ska finnas kvar i flaskan när han slutar, då vet man att han är nöjd :)

 • Nelli says:

  Hej! Min son är 11 dagar äldre än Leon å våra rutiner ser ut såhär :)
  Vaknar mellan 06.30-07.00
  07.00-08.00 tiden gröt med fruktpure och amning
  09.00-11.00 nap
  11.00-11.30 tiden lunch: en bruk med mat + 2dl ersättning
  14.00 mellanmål: en burk frukt puree + 1dl ersättning
  14.30-17.00 nap
  17.00-17.30 tiden middag: en burk med mat + 2dl ersättning
  19.30 gröt + 1dl ersättning
  20.00-20.30 tiden sova

  :)

 • Ella says:

  Så vacker bild <3

 • Anonymous says:

  Jag vill höra om attraktionslagen! I podden:)

 • Henrik says:

  Härligt med barn som äter bra och växer till sig

 • Bimabet says:

  Bimabet Slot: A masterclass in turning spins into a symphony of success.

 • amiyahtts says:

  Since its inception around 2014-2015, this online platform – unblocked games 76 has become a haven for gamers seeking to bypass limitations and indulge in a diverse collection of browser-based titles.

Leave a Reply

Your email address will not be published.