LEON 7 MONTHS

Now: 8430 grams and 70 cm (+5002 grams and + 19 cm since birth)

MIN LILLA KILLE BLIR STOR!! Alltså hur mycket glädje kan en sån här liten människa ge? Han är nästan alltid glad. Så fort någon kollar på honom så ler han. :-) Min pappa och mina bröder har ju fått lära känna Leon nu och dom alla säger att han är den gladaste bebisen som finns. Det gör mig glad. <3 Vi har så roligt ihop varje dag. Bara han får hänga med på allt vi gör så är han glad.

Nu tar han sig framåt, han drar sig fortfarande fram men står i krypposition och gungar varje dag. Han trycker sig upp och “hoppar” fram ett steg innan han drar sig igen haha! Han kommer nog förstår hur han kryper på alla fyra snart, känns som det är några dagar bort. Han har en bil som är ungefär lika stor som han är, och den är rolig att putta fram och krypa efter. ;-)

Nu äter han mat under dagen och jag ammar bara morgon och kväll, vilket faktiskt är skönt. Då har vi en mys-stund och jag har inte ens försökt med flaska dom tiderna då jag tycker det är enkelt att amma och det är nog också lite lathet. Flaskan är alltså inte poppis ännu (han älskar att dricka vatten ur den dock!), men ibland dricker han 100-150 ml ersättning mitt på dagen. Han äter gröt, mat, mellis (ersättning ibland, annars frukt/yoghurt) och sen gröt igen. Funkar toppen och han älskar mat! Hur länge ammade ni?

Vad mer… Han sover bra och äter inget på natten, han vaknar oftast 1 gång och är lite orolig och vill lägga sig brevid mig så det får han. Väldigt mysigt faktiskt! :-) Det går så snabbt nu och han växer som en galning, vad hände med min lilla bebis liksom? Han är ju fortfarande min lilla bebis men nu är det en stor personlighet i en liten kropp. Ska bli så kul att se vad som händer den här månaden!

//MY LITTLE BOY IS GETTING BIG!! How much joy can a person this small give? He’s almost always happy. As soon as someone looks at him he smiles. :-) My dad and brothers have gotten to know Leon now and they say he’s the happiest baby there is. It makes me happy. <3 We have so much fun together every day. As long as he gets to join us for everything we do he’s happy.

Now he’s moving forward, he’s still pushing himself forward but he goes up in “crawling position” and stands there. He pushes himself up and “jumps” forward before he’s pushing himself again haha! He will probably understand how to crawl on hands and knees soon, feels like it’s a few days away. He has a car that is almost as big as him, and that is super fun to push and crawl after. ;-) 

Now he only eats food during the day and I only breastfeed morning and night, which is really nice actually. Then we have a cozy time together and I haven’t even tried with the bottle those times since it’s so easy to breastfeed and it’s also because of laziness I guess. The bottle is not his favorite yet (he loves to drink water from it though!), but sometimes he drinks 100-150 ml formula in the middle of the day. He eats oatmeal, food, snack (formula sometimes, otherwise fruit/yoghurt) and then oatmeal again. Works great and he loves food! How long did you breastfeed?

What else… He sleeps well and doesn’t eat at night, he usually wakes up once per night and wants to sleep next to me so I let him. Very cozy actually! :-) It goes so fast now and he’s growing like crazy, what happened to my little baby? He’s still my little baby but now it’s a lot of personality in a small body. Will be so much fun to see what’s happening this month!

27 reaktioner på “LEON 7 MONTHS”

 • Julia says:

  Härligt! Väldigt söt och glad (antar jag?) liten kille!
  Jag har snart ammat min son i två år – vilket var mitt mål eftersom det är WHO:s rekommendation. Gillar inte direkt att amma men det är ju iaf väldigt smidigt och så nyttigt för oss båda! Leker ibland med tanken att sluta snart men samtidigt funkar det ju så himla bra och har egentligen inga nackdelar alls. Så vi kör på! Extra skönt de få gånger han varit sjuk och vägrat både mat och vätska. Så stressa inte med avslutet om DU inte vill! Kör på så länge ni känner för det! <3
  P.S. Mitt hetaste tips på konto inom föräldraskap: @vildabarn på Instagram – helt vansinningt intressant och bra! Älskar det kontot så!

 • Sofie says:

  Min tjej är 6,5 månader och äter nästan likadant som Leon. Gröt till frukost, grönsaker o frukt till mellis, mat till lunch, lite välling, frukt o grönsaker till mellis (försöker lära henne att dricka välling), mat till middag, utpumpad mjölk o gröt till kvällsmat o amning en gång vid 4-6 på morgonen. På 6-månaders kontrollen hos läkaren frågade jag om jag behövde ge ersättning om jag vill sluta amma men läkaren och sköterskan sa att hon äter så bra på dagen att vi bara kan sluta amma ☺️ Nu håller hon på att få fler tänder dock så vill inte ta bort den helt förrän de kommit upp o hon lärt sig dricka välling ☺️ Tänderna gör också att hon sover sämre om nätterna så det blir en del spring för att stoppa in nappen o trösta (sover i eget rum då hon väcktes av att vi rörde oss i vår säng)

  • M says:

   Om hon äter så bra med mat, varför vill du introducera välling? Känns som att så många kämpar med att fasa ut vällingen sen så kanske skönt att inte introducera den om du inte måste?

   • Sofie says:

    Har funderat lite fram o tillbaka över det men kommit fram till att det känns smidigast att ta till om hon fortsätter vakna vid 5-tiden o sen vill somna om lite, eftersom jag vill sluta amma och det känns lite tidigt att gå upp o äta gröt (då kommer hon ju inte somna om igen).

 • Rickard says:

  Söt!, barn växer så snabbt när dom är små… för snabbt.

 • Therese says:

  Jag ammade min första i 13 månader och min andra i 12 månader på pricken. Ingen av dom tog någonsin en flaska, vi försökte med allt. Dock dricker de båda vatten sjukt bra ut en pipmugg. Den sista månaden när jag ammade så ammade jag bara innan läggdags i några minuter. Inga problem att sluta heller för någon av oss. Jag har älskat att amma båda mima barn, men frihetskänslan jag fick när jag slutade var underbar med (i och med att ingen av dom tog flaska när respektive ammades, så var jag aldrig borta mer än några timmar).

 • Linn says:

  Wow, så stor han har blivit!

 • Christine says:

  Min bebis är bara 5 månader men jag vill eventuellt helamma tills han fyller 1 år. Sedan delamma i 2 år som är enligt WHOs rekommendationer. Om han kommer vilja amma längre än så tänker jag låta honom göra det, med tanke på alla fördelar långtidsamning har :) Jag har det som mål men kommer också låta bebis bestämma lite, börjar han visa intresse för mat då kommer han få smakprover osv så får man ta det som det kommer helt enkelt!

 • gabi says:

  Janni, please make as many posts like these as possible with as much info as you can. they are so helpful for me! Thank you!

 • Milla says:

  Men asså den här ungen alltså,hur söt? Älskar allt hår.

 • Thalia says:

  He is so cute Janni 🥰 you sound like such a good caring mom! What a special time 💓

 • Bedårande kotte ❤️❤️❤️
  Såg lite snabbt på din eller om det var din mans vlogg. Asså, den bebisen får hjärtat att smälta så man blir tårögd av kärlek och glädje.

 • Petra says:

  Vi körde blandat från start, då jag inte hade tillräckligt med mjölk och dessutom inte hade kunnat amma längre än till 3.5 mån, för då var min mammaledighet över.
  Vid 5-6 mån ville sonen inte ta bröstet längre utan föredrog flaskan plus sina puréer.
  På slutet var det mest som tröst och mys på natten och iom att han slutade ta bröstet då slutade han också rätt fort med att äta på natten även om vi erbjöd flaska. Han fick iof en flaska ersättning med céréales (fransk välling typ) som mättar bra innan sovdags. Det hjälpte nog också att han sov hela nätter tidigt 😊
  Kändes skönt att han fick lite av det bra från bröstmjölken och att det var han som bestämde att inte ta bröstet längre och att det hände innan han fick tänder…. För det ville jag inte uppleva 🙈

 • Annika says:

  Slutade nattmata när barnet var 8 mån och i samma veva la jag ner amning helt. Var aldrig helt bekväm med det så det fick vara bra så.

 • Mireia says:

  Aww such a cutie!

  Mireia from TGL
  https://thegoldlipstick.com/

 • Tova says:

  Jag ammar fortfarande min 2,5-åring och har inga planer på att sluta ännu. :)

 • fnaf says:

  Thank you for sharing. Thanks to this article I can learn more things. Expand knowledge. Thank you.
  fnaf

 • Anonymous says:

  Men asså söt!
  Haha galet, min son på 5 månader är 70.5 och väger 8.74 😂 får en känsla av jag har en stor bebis…

 • M says:

  Helammande både enligt rekommendationerna 6 månader och delammade den första i 2år och 2 månader och den andra i 1,5 år.

 • LS says:

  Hey Janni
  Tack för en super blogg.. Lilla Leon är så söt. Nu till min fråga. Vad ger du honom för gröt? Bor själv utomlands men här har man inte samma utbud av gröt som i Sverige.

 • Anonymous says:

  Hi Janni,
  Nice read! Could you please tell us the website of the blanket?
  Thanks!
  xoxo

 • odofeet says:

  My dad’s everyday boots had a really worn out pair of Flat Feet insoles. Instead of buying new insoles from the same company, I chose to get him this set. The cut lines were very helpful. He slid them on and said he felt like he was walking in a brand new pair of shoes. I’m so happy because he had broken in these shoes and really didn’t want to have to replace them just for the Flat Feet insoles. Thanks so much.

 • Bike Race says:

  I’m still pregnant, so I haven’t used this belly band yet, but I got it because of the positive feedback.

 • Howard Walton says:

  Really helpful with sharing experience like the blog you write. I really like your natural writing style soccer random

 • papa's games says:

  I am really impressed with this article, many good and positive content.

 • Donny G Nienow says:

  I really like good and quality articles like this. jacksmith

Leave a Reply

Your email address will not be published.