PREGNANCY WEEK 23

Week 23
Days left: 119
Weight: +5 kg

Bebis status: Han är nu ca 27 cm lång och väger 495 gram enligt vårt ultraljud (say what!? Nästan ett halvt kilo redan! <3). Han har nu en egen dygnsrytm som jag faktiskt redan märker av, vet ungefär när han är vaken. När jag sitter still är han som mest aktiv och när jag går runt och gör saker så vaggas han till sömns. Hur mysigt? Hörseln förbättras och nu kan han höra ljud innanför och utanför min kropp. <3

Min status: Jag har mått så bra av att göra pilates varje dag denna vecka, wow vad min kropp mår bra av det! Nu är jag dock sugen på att mixa upp det med styrketräning och köra typ varannan dag (inte varje dag men när jag känner för det). Vi var på ultraljud i veckan (det stora!) och allt såg så bra ut! Hjärna, ryggrad, kissblåsa, benen i armar, ben och fingrar såg bra ut och vi fick höra att det var en stor bebis. Så konstigt då både Jon och jag var små bebisar haha! Vi blev framflyttade en vecka tom så vi fick hoppa över vecka 22 och direkt in i slutet på vecka 23! Har känt att han växer så det knakar där inne, har haft galen växtvärk i magen i hela veckan och känner att det drar på sidorna… Snart kommer väl magen bara explodera och nu har jag faktiskt en liten kula även när jag vaknar! Visst är det ganska stor skillnad från förra veckans mage? Jag känner stor skillnad iallafall! Det är helt galet vad kroppen är kapabel till att göra. <3

Cravings: GE MIG MJUKGLASS! Haha! Det ska jag köpa så fort jag landar i Sverige denna vecka, en riktig svensk mjukglass med chokladströssel. :-) Annars det gamla vanliga – ceasarsallad och nektariner. ;-)

Baby’s status: He’s now around 27 cm long and weighs 495 grams according to our ultrasound (say what!? Almost half a kilo already! <3). He now has his own “day rhythm” that I can feel, I know around what time he’s awake. When I sit still he’s the most active and when I walk around doing things he’s getting sleepy. How cozy? His hearing is getting better now and he can hear sounds inside and outside of my body. <3

My status: I’ve been feeling so good after doing pilates every day this week, wow my body feels good by doing it! Now I feel like mixing it up with some weight training and do every other day (not every day but when I feel like it). We went for another ultra sound this week (the big one!) and everything looked great! Brain, spine, bladder, the bones in the arms, legs and fingers looked good and we got told it was a big baby. So weird since both Jon and I were small babies haha! We got to move our due date one week so we got to skip week 22 and go straight in to the end of week 23! I’ve felt that he’s growing like crazy in there, I’ve had crazy growing pain in my stomach all week and I can feel it on the side of my belly… I think the belly will just explode soon and now I actually have a little bump even when I wake up! There’s a pretty big difference from last weeks belly, right? I feel a huge difference anyhow. It’s insane what the body is capable of. <3

Cravings: SOFT ICE CREAM! Haha! That’s the first thing I’m gonna buy when I land in Sweden this week, a proper Swedish soft ice cream with chocolate sprinkles. :-) Other than that the usual – ceasar salad and nectarines. ;-)

17 reaktioner på “PREGNANCY WEEK 23”

 • Anonymous says:

  Hope everything is Ok with you guys. I can see that Jon has changed in some way… he looks at you different, he speaks to you different, I don’t know but it’s as if he has had enough. I’ve had a boyfriend that all of a sudden changed like that and it’s not fun.
  Take care of yourself Janni ❤️

  • janni says:

   Not sure if you’re trying to be nice or tell me that my husband is tired of me? ;-) Maybe you don’t know but he’s been burnt out the last few months and hasn’t had energy for anything, so we’re working on getting him back on track but it takes time. It’s never fun when your loved ones don’t feel 100% so that’s what we’re working on now… Hugs! <3

   • Anonymous says:

    No, was worried for you Janni, that’s all ❤️
    Sorry if it may have come off any different.
    Happy to hear you are working on his issue and that you know what’s wrong. Being burnt out is no joke, he’s lucky to have such amazing people around him to help him pull through. Wishing you guys all the best ❤️

   • anonymous says:

    Jon may be nervous about becoming a father. This is a normal thing some expectant fathers go through.

 • amelie says:

  haha soft ice. i heard many have that during pregnancy. kenza and ines (who i think you also know quite well) have both had this craving like crazy and when kenza said it on her blog many commented that they had it as well :D and now you have it too ;)

  so you are currently in week 24 since you switch weeks on saturdays? damn time passes so quickly. more than half-way done?! holy wow. that went fast. mayne just for me (us) because we got to know it not since day one but when you were already in your 3/4.?! month :)

 • H says:

  Wow man ser verkligen skillnad varje vecka. Kul att se!

 • JoanneNor says:

  Hi
  I am experienced Web and software developer located in Central Europe.
  I am building awesome business and personal websites and software applications at the highest industry standard.

  My portfolio: http://diamondev.com & http://59minutelab.com

  Drop me a line if you need a quote.

  Best,
  Dejan

 • Linda says:

  Så fin mage :)

 • Good Karma To You BOTH says:

  janni – 22nd July 2019, 11:27 am
  Bästa Janni, jag har märkt detsamma! Och visst kan det bero på Jons utbrändhet. Men blir man utbränd, när man har det slags arbete som Jon har bör han verkligen REFLEKTERA över sin livssituation & attityd, för då är det – tyvärr – något som skaver…och inte är ÄKTA,liksom…
  Förstår Du vad jag menar? Jag är garanterat så mycket känsligare än Du när det gäller att uppfatta dessa vibbar – men det var som allra tydligast efter Jons sjukhusvistelse, men även då ni gjorde videon, när barnets kön skulle avslöjas…Då reagerade jag igen.

  Nu är ni dock BÅDA (fina höga) 9:or (= livstal & numerologi) så ert äktenskap bör absolut hålla livet ut, jag menar vilka har inte haft ups and downs i sina långvarigare äktenskap? Take care beautiful soul <3<3<3

 • Pernilla says:

  Wow man ser veklingen skillnad från vecka till vecka! Och du har så fin/gullig mage!
  Kram <3

 • Karro says:

  Tack för en superbra blogg och så fin du är!
  Jag & min man ska köpa hus i Marbella och vi har liten son på 1 år, tänkte höra med dig vart du tycker man ska köpa någonstans? Många av våra vänner har hus i nueva Andalucia & Benhavis och kan inte bestämma vilket område jag gillar bäst?
  Tacksam för svar <3

 • Aurelija says:

  Would be nice to see all weeks pics together in collage :) all the best waiting for the little one to arrive soon!

 • Netti Starby says:

  Så himla fin du är och mjukglass är verkligen gott! <3

 • We All Grow Up says:

  OMG :-) Mrs Janni is the Queen <3 and this charming "douchebag" better take care of her …Ha ha <3
  https://www.youtube.com/watch?v=F4qT6AbJ5jg

 • Lindsey says:

  Looking beautiful Janni! Everyone’s belly grows different amounts so no worries. I am happy you feel great and do Pilates, inspires me. You and Jon are going to be amazing parents! Enjoy the journey!

 • Mariya says:

  I hope you’ve had plenty of soft ice cream!

  Mariya | https://www.brunetteondemand.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.