PREGNANCY WEEK 27

Week 27
Days left: 91
Weight: + 6,5 kg

Bebis status: Han är nu ca 32 cm lång (vi ska på ultraljud idag, så vi får förhoppningsvis se hur lång han är då!) och väger ca 1075 gram. Där gick vi över 1-kilos gränsen, stort! :-) Han samlar på sig allt mer underhudsfett men huden är fortfarande för stor. Ögonfransarna är fullt utväxta (gulligaste jag läst <3) och han suger ofta på tummen.

Min status: Jag har mått bra och för första gången har jag känt att jag måste tänka på att jag har en mage ivägen. Den har växt MASSOR i veckan, har sett skillnad varje morgon. <3 Så galet. Jag gissar och hoppas att han växer på för fullt där inne. :-) Min hy har varit lite halvdålig i veckan och det känns som något hormonpåslag, nu har det lagt sig lite igen dock så det är jag glad för. Annars en riktigt bra vecka med mycket energi!

Cravings: Knäckebröd med smör och ost. Har ätit minst 2-4 st om dagen! Lagade äntligen stuvade makaroner i veckan, ni kanske minns att jag skrev det som en craving för flera veckor sedan men hade inte ätit det än. Nu har jag ätit det och som med alla cravings så äter jag det en gång sedan är jag nöjd, haha!

Baby’s status: He’s now around 32 cm long (we’re going for an ultra sound today, so hopefully we’ll see how long he is!) and weighs around 1075 grams. There we passed the 1 kilo mark, big! :-) He’s putting on more fat now but the skin is still too big. His eyelashes are now fully grown (cutest thing I’ve read <3) and he’s sucking on his thumb often. 

My status: I’ve been feeling great and for the first time I’ve felt that I have to think about that I have a belly in the way. It grew a LOT this week, I’ve seen a difference every morning. <3 So crazy. I guess and hope that he’s been growing a lot in there. :-) My skin hasn’t been awesome this week and it feels like an extra hormone boost, now it has calmed down a bit again though so I’m happy for that. Other than that a really good week with lots of energy!

Cravings: Crackers with butter and cheese. I’ve had at least 2-4 a day! I finally cooked “stewed” macaronis this week, you might remember that I wrote that as a craving several weeks ago but I haven’t had it yet. Now I’ve had it and like with all cravings I eat it once and then I’m pleased with it, haha!

5 reaktioner på “PREGNANCY WEEK 27”

Leave a Reply

Your email address will not be published.