PREGNANCY WEEK 28

Week 28
Days left: 84
Weight: + 7kg

Bebis status: Han är nu ca 34 cm lång och väger ca 1,4 kilo. Hjärnan och dom inre organen fortsätter att utvecklas och han lägger på sig mer vikt. Det finns inte lika mycket plats att röra sig på nu, men han fortsätter sparka som en galning. ;-) Vi var på ultraljud denna vecka och hon sa att hon trodde att han skulle bli lång och väga mellan 3,1-3,5 kilo när han kommer. <3 Hon sa också “hoppas han är lugnare på utsidan”… Hahaha!

Min status: Jag har mått bra men varit trött denna vecka, känner att jag behöver vila oftare. Har också känt av hur det är att vara en väldigt varm person, haha! Jag kan gå från att vara helt normal till att få en värmeslag-attack, inte kul. Gissar att det är alla hormoner och kanske extrakilon som gör det? Ingen aning men jobbigt är det iallafall, hade ju hoppats på lite svalare väder men så kommer man till Sthlm och det är fortfarande sommar. Glad över att fortfarande må så bra dock!

Cravings: Behövde verkligen fundera på den här, och insåg att jag ätit yoghurt med granola två ggr om dagen senaste veckan. Så det måste vara det! ;-) Helst sojayoghurt med vaniljsmak.

Baby’s status: He’s now 34 cm long and weighs around 1,4 kilos. The brain and the inner organs are still developing and he’s putting on more weight. There’s not as much space to move around, but he’s kicking like crazy. ;-) We went for an ultra sound this week and she thought he was going to be a long baby and weigh around 3,1-3,5 kilos when he arrives. <3 She also said “I hope he’s calmer on the outside”… Hahaha!

My status: I’ve been feeling good but I’ve been tired this week, I feel that I need to nap more. I’ve also felt how it is to be a very warm person, haha! I’ve gotten from being completely normal to getting a heat wave attack, not that fun. I guess it’s all the hormones and maybe the extra kilos that does it? No idea but it’s not nice anyhow, I was hoping for colder weather and then I arrived to Sthlm and it’s still summer. Happy to still feel good though!

Cravings: I really had to think about this one, and realized I’ve had yoghurt and granola twice a day the last week. So it has to be that! ;-) Preferably soy yoghurt with vanilla flavor. 

15 reaktioner på “PREGNANCY WEEK 28”

Leave a Reply

Your email address will not be published.