BABY MUST HAVES?

Time for us to start buying all the things necessary for our baby! Comment what you thought was the most important things! <3

Hej babes! Här kommer ett inlägg där jag behöver er hjälp lite grann, ni brukar ju vara grymma på sånt. :-) Idag går vi in i vecka 32 i graviditeten (wow, vad hände??) och börjar väl känna stressen inför att vi inte har förberett så mycket… Vi har en säng, en del kläder och en vagn på gång och that’s it! I veckan tänkte jag sätta mig och beställa det mesta och skulle därför vilja be er om hjälp med vad som behövs för en nyfödd. Jag har såklart min syster jag kan fråga men det är alltid bra med flera åsikter så man inte glömmer något. Jag tänker att jag kommer sammanställa era kommentarer och skriva en lista på vad vi köper sen. Låter det som en plan? Har du en bebis, har haft en bebis eller ska få en bebis så kommentera gärna vilka produkter/saker ni inte kunde vara utan i början! PUSS <3

//Hey babes! Here’s a post where I need your help a bit, you’re usually great at that. :-) Today we’re entering week 32 in the pregnancy (wow, what happened??) and I’m starting to feel a bit stressed since we haven’t prepared that much… We have a bed, some clothes and a stroller on the way and that’s it! This week I’m planning to sit down and order most of it so I would like to ask you for help about what is needed for a newborn. Of course I can ask my sister but it’s always good with more opinions so you don’t forget anything. I’m planning to summarize your comments and write a list on things we get later. Sounds like a plan? Do you have a baby, have you had a baby or will you have a baby please comment what products/things you couldn’t be without in the beginning! HUGS <3

44 reaktioner på “BABY MUST HAVES?”

 • Anna-Li says:

  Hej fina du! Stressa inte, man behöver inte så mycket som man kan tro. :) Det vi använde mest var helt klart babynest, massa filtar, skötbord (inget måste men vi tyckte det var skönt att ha allt samlat) och barnvagn. Babyskydd är såklart ett måste också! Nu var det några år sedan men dessa minns jag var viktigast. Njut av sista tiden!! Kärlek till er.

  • Hanna says:

   Instämmer på allt! Har en 5,5 månaders och allt du skriver är det vi haft mest användning av! Vi har även adapter till vagnen så man kan sätta babyskyddet på vagnen vilket varit sjukt smidigt!

 • Erika says:

  Babynest är ju väldigt bra, då kan man bära med sig bebisen trots att han sover. Och om han inte vill sova själv så är ju bärsele/bärsjal väldigt bra. Det använde jag väldigt mycket när mina tjejer ville vara nära och man ändå ville göra saker medan de sov. Jag hade också andningslarm vilket jag tyckte var väldigt skönt. Då kunde jag sova gott om nätterna. Även babyvakt var ju skönt om de sover i annat rum.
  Gud vad fort det går förresten, snart har ni er lilla pojke hos er! <3

 • Anna says:

  Inotyol mot röd bebisrumpa, pysventil för ont i bebismage, amningsskydd mot ömma bröstvårtor, små kräk handdukar, filtar och babynest :)

 • Sara says:

  Min syster tipsade mig om en Baby breezer (vällingsmaskin), sa att det sparade massor av tid!!! Om man nu tänkt att inte bara amma :-)

 • S says:

  Tips till bebisen:
  – Filtar, tunna och tjocka, stora och små
  – Små handdukar ”kräkisar”
  – Inotyol mot röd bebisrumpa
  – Babysitter (iaf när dom börjar närma sig 4-5 veckor)
  – Nässug ifall att bebis plötsligt skulle bli förkyld/tät, eftersom bebisar endast andas genom näsan de första 6 månaderna.
  – Babynest
  – Vid blöjbyte hemma: handla hem kompresser från Apoteket (dom är supermjuka) som annars används till såromläggning. Blöt dom med vatten och några droppe babyolja när du byter bajsblöjor (istället för våtservetter som innehåller en massa skumma saker, dom kan få bo i skötväskan istället)
  – Stokkes ihopvikbara badbalja – tar ingen plats alls!

  Till till dig som nyförlöst:
  – Purelan till ömma bröstvårtor ifall att du tänkt amma
  – Amningsinlägg
  – Stora bindor och trosor
  – Paracetamol mot diverse krämpor
  – Amaningsbh utan spännen – jag iaf vill inte sova med en hård ”vanlig” amningsbh under natten, jätteskönt ju!

  Det är mina bästa tips, varmt lycka till :)

 • Olivia says:

  Babynest, filtar, kräkhanddukar, pysventil, bärsele, nässug, babysitter, babyskydd till bilen.
  Till dig: purelan (för ömma bröstvårtor), bekväma trosor, bindor, amningsinlägg.

 • Linnea says:

  Vad mysigt! Här kommer lite tips som var ovärderliga för oss i början:

  Babysele/babysjal – så att bebis kan vara när men man ändå kan tex laga mat, vika tvätt, plocka med diverse. Vissa bebisar vill absolut inte ligga ensamma.

  – Babynest till sängen, soffan om man vill samsova. Hade inte vågat det annars.
  Supermysigt!

  – Tvättlappar till blöjbyte, överdrag till skötdynan som man har på skötbordet (olyckor sker hela tiden…) och ”trasor” för mjölk som kommer upp igen.

  Till dig:
  – Bröstpump elektrisk, i fall du får mjölkstockning eller bara vill pumpa ur ibland.

  – purelan för ömma bröstvårtor

  – STORA bindor…och sköna, breda, rejäla trosor

  – sköna amningsbh:ar, även mjuka att sova i.

  Lycka till med listan!

 • Hanna says:

  Mina bästa tips är helt klart babyvakt, vi köpte vår när hon var ett halvår, men hade varit så skönt att ha innan. Sen det som de andra har skrivit. Sen vill jag tipsa om att köra EC potting med bebisen speciellt när det är en kille. Googla på det så får du mer info och det bästa valet vi har gjort är att köra blw när man introducerar mat då slipper man all barnmat osv. Skippa vällingen det är bara socker, funkar hur bra som helst utan.

 • Emma says:

  Babynest, side by side säng och andningslarm. Amningskudde är också bra att ha i början. Skötbord, babyolja, eventuellt zinksalva eller liknande. Amningskupor för att förhindra drag/blåst/kyla åt brösten och risk för mjölkstockning (vilket är fruktansvärt).. Amningströjor från Boob, några filtar och snuttisar för att vänja in. Napp skulle jag inte viljat vara utan på nån av mina barn. får för mig barn som varit utan napp är svårare att söva om på nätterna..(förutom då barnet behöver äta på natten då, men det slutar den färhoppningsvis med så småningom).. 😊😊😊

 • Terese says:

  – Babynest (brukte den i sengen, i vognen, i lekegrinden og på sofaen.
  – Vippestol. Om du skal dusje så satt hun å lekte i den eller når jeg laget mat ❤️
  – På sykehuset får du STORE bind, nesten som bleier 😂 Du må ha store bind hjemme også. Eller ta med deg fra sykehuset!
  – Bæresele eller bæresjal er et must!!
  – Ammebh uten spiler, nesten som sportsbh ❤️

 • Hanna says:

  Babygym
  Färgglada leksaker/babymobil
  Nappar
  Skötbord
  Skötväska
  Bilbarnstol
  Mysiga filtar
  En gosig snuttefilt
  Regnskydd till vagnen + solparaply
  Vi har en babysitter men har knappt använt den, ganska onödig om du frågar mig!
  Ett babynest hade vi i början typ 3 veckor, nu sover hon utan det
  Något att sterilisera nappar, nappflaskor med. Vi har någon behållare som vi fyller med 3dl vatten och in i micron i 8min. sen färdigt!

  Det var allt jag kunde komma på nu tror jag! :))

  Tips: istället för våtservetter vid blöjbyte så använder vi oss av kompresser 10x10cm och tar på lite vatten & babyolja och torkar rent. Mer skonsamt för bebisrumpan!

  Vid ersättningsmatning så har vi pulver och varmt vatten i termos på sängbordet redo, när det är dags för mat mitt i natten.

  Från första månaden+ så har vi märkt att hon somnar bättre när vi vänder henne på sidan(framstupa sidoläge med hjärtat uppåt), en napp i munnen, en snutte att klämma på och en filt på kroppen. Men när hon sover djupt igen så lägger vi henne på rygg då det är säkrast för att minska risken för plötslig spädbarnsdöd.

  För vissa barn så fungerar det att gå ut & gå med vagnen när de är trötta för att de ska somna, men en reminder – känn er fram vad som fungerar bäst för er! Vår lilla tös somnar inte av att vi går med vagnen, hon tycker om att höra ljud runtomkring på en lagom volym så att hon känner närvaro och bara vara. Olika för alla, precis som oss vuxna! Testa er fram!

  Hoppas detta var till någon hjälp! 🙊

 • Geneveve says:

  Hi Jani,

  Congratulations!
  I am currently on my 39th week. I know! 😧
  I didn’t actually start getting all the stuff together after my 37th week or so.

  Here are some tips I have received.
  Make sure you have tons of wash cloths. For swaddling get muslin blankets.
  Don’t buy too many new born diapers and new born clothes. Your baby will change drastically within weeks so buy it as you need it. Their size will change a lot. One of my friends had to get rid a lot of clothes she couldn’t use. Make sure to check out a list of things that you’ll need as well like nursing bras, nursing pads and period pads.

  Wish you all the best and can’t wait to see your little one.

  Geneveve

 • Anonymous says:

  Halloj!
  Måste tipsa om att skaffa någon form av bärsele eller bärsjal då det hjälpte mig när min dotter är i stort behov av närhet. Om du väljer bärsele så tänk på att selen kan användas på en nyfödd och alltid ett plus i kanten om man kan ha den längre fram oxå. Och njuuuut av sista tiden tillsammans och i graviditeten med!

  Ha det så bra och ta hand om er!

 • Em says:

  Gjorde så sjukt mycket research om vad man behövde och inte behövde inför ungens ankomst. Ungen är nu fyra månader och jag har insett att man aldrig kan veta innan vad just ens egen unge kommer gilla så det hjälper liksom inte att fråga andra 😂. Det som jag tror kan underlätta livet med de flesta bebisar är dock:

  – Mjuk bärsjal, åtminstone första månaderna. Utan den hade jag suttit i soffan konstant i 2 månader. Hon var en skrikig bebis men så fort hon hamnade i sjalen blev hon tyst och nöjd. Bar henne hela dagarna, inga problem med att hinna gå på toa, handla, rasta hunden eller äta tack vare bärsjalen. Bärsele funkar inte lika bra i början när man bär hemma, mkt skönare att sitta i soffan med sovande bäbis i sjal då det inte finns några remmar eller spännen ivägen samt att nyfödda sitter bättre i sjalen. Hade jag henne i sjalen sov hon lätt 2-4 timmar i stöten, försökte jag ha henne sovandes i vaggan sov hon max 30 min eller inte alls. (Sambon tyckte innan det såg löjligt ut med sjal men tycker nu det var det bästa inköpet vi gjorde).

  – Bärsele från typ 2-3 månader. Tips Ergobaby i mesh, har blivit bäst i flera tester, superbekväm (bar min utan problem på 3-dagars vandring i denna). Den sitter min nöjd i under flera timmar så jag kan ta långpromenader med hunden i skogen eller städa lägenheten osv. Tar man vagnen tröttnar hon ofta efter typ 20 min och börjar skrika. Så mycket smidigare än vagn också.

  – Amningskudde. Inte nödvändigt men skulle inte velat vara utan, så skönt att sitta bekvämt och dessutom ha både händerna fria medan ungen äter så man kan tex. äta middagen samtidigt (min blev första tiden ALLTID hungrig exakt när min middag var klar att äta…). Jag har en domoo men hade nog i efterhand hellre haft en BBhugme som man kan knyta fast runt midjan.

  – En miljon små tvättlappar (krama) från Ikea att torka kräks, dregel, mat, you name it med…

  – Babynest

  Allt annat man kan köpa känns mest som att det antingen är för ens egen skull eller väldigt beroende av vad just ens egen bebis gillar (min fastnade tex aldrig för babysittern men älskar hoppgungan). De flesta bebisar verkar knappt använda sin säng, så det är oftast ett onödigt inköp (men de är fina att titta på 😁).

  Håller för övrigt med någon annan som skrev – babypotting is the shit! Började inte förrän vid tre månader och gör det inte hardcore alls, men går förvånansvärt lätt och man blir sjukt bortskämd att slippa kladdet med att göra rent en bajsig stjärt 😁😁

 • Anonymous says:

  babysitter och bärsele från BabyBjörn!

 • Bella says:

  babysitter,börsjal, kräkhanddukar, mjuka gosiga filtar, skötbord (skönt att ha ett ställe där allt finns. Babynest ❤️
  Enkla kläder, omlott är väldigt skönt att ha första tiden när man är lite rädd för att hålla på med huvudet.

 • Isa says:

  Haklapp i tyg för kräks och dreggel, tvättlappar i bomull, många filtar, babynest!

 • Joy says:

  I’m also week 32 and got this:
  -Maxi cosi car seat with Iso fix + adpter for the stroller
  – stroller: joolz geo
  – ergo baby carier. Mostly for my husband to cary around the baby when were out and about. Also good for bonding
  -sling to cary the baby at home.
  – trip trap with newborn chair for the table.
  -baby björn babybouncer for hanging out in the living room
  – changing tabel and changing matt
  -diaper bin that smell less then a normal one
  – baby tub from stokke
  -baby bottels from medela
  – didn’t get a breast pump yet, but might depending on how things go after birth
  – nippel shields for breast feeding in the beginning. They tend to get sore
  -pacifier from medela
  -thermometer cause babys get sick fast. So always good to check
  – baby bed from babybay.
  – baby nest – looked cosy
  – sleeping bag so baby doesn’t smother from the blanket.

  -pampers
  – weleda cream for sore butt
  – cloth in the first to sizes

 • Alina says:

  One must have, that was recommended to us, was a baby carrier. We bought one from “rookie”, wich are pretty nice and clean in there design and easy to use. We also liked for our 9 week old son, a babynest from the brand liewood. He loves to sleep in there.

 • Sofie says:

  Vi ska få vår bebis några veckor efter er och det köp som vi gjort som vi är mest taggade över är en cocoonababy! Som ett babynest men bebisen sägs ligga mer ergonomiskt o mer likt som i livmodern än ett vanligt babynest.

 • Wow! <3 Love it. :)

 • Olivia says:

  Hej Janni!
  Stort grattis till lillen, så spännande! Som många redan skrivit så är det inte så mycket man faktiskt behöver egentligen. Man lär känna sin bebis för varje dag som går och inser ganska snabbt vad han gillar och inte. Babynest är helt klart en favorit för vår lillgrabb sedan älskar han att sova i vagnen och helst när den rör sig. Vi köpte oss en baby rocker som man fäster på vagnens handtag, den gör så vagnen vibrerar/skakar i 30 min (en sömncykel) vilket räddat denna mamma mååååånga gånger för att bara få en paus, fixa något, ta en dusch eller hinna köra ett kort intensivt träningspass 👍👍! Sedan skulle jag säga att pysventiler kan bli ens räddare i nöden när magen krånglar. Blir näsan täppt är även physiomer en riktig dröm! Stort lycka till och stor kram!

 • Hennagal says:

  Hi Janni – one thingbI can really recommend is a BRAUN THERMOSCAN
  https://smile.amazon.co.uk/Braun-ThermoScan-Ear-Thermometer-Precision/dp/B07KVNC3SW/ref=sr_1_1_sspa?crid=2VI3AUMYJWZ7P&keywords=braun+thermoscan&qid=1568585767&s=gateway&sprefix=Braun+tger%2Caps%2C189&sr=8-1-spons&psc=1&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUEyWTBOVjUzMDkwQlg3JmVuY3J5cHRlZElkPUEwOTgwODgxVU5QS1FaRVQ0UlVTJmVuY3J5cHRlZEFkSWQ9QTAwOTE0MjlSVVlMRVdHTEExMUYmd2lkZ2V0TmFtZT1zcF9hdGYmYWN0aW9uPWNsaWNrUmVkaXJlY3QmZG9Ob3RMb2dDbGljaz10cnVl
  When babies cry sometimes their head feels HOT – then you dont know if the baby has a fever or not and this can be scarey 0.0 so to solve this the Braun Thermoscan has an infrared sensor – you place it into the baby’s ear and it gives a digital temoerature from the ear drum – baby feels hot, middle of the night but Thermoscan says core temperature ok – no fever – Brilliant ! So good they use in childrens hospitals- with Love from Hennagal x x

 • Linnea says:

  -något att slänga blöjorna i (nope, man slänger dom inte direkt i sopan, det luuuktar). Så antingen blöjhink eller blöjpåsar.
  -skötbädd (den madrassen man byter blöja på)
  -bärsjal
  -massa filtar i olika tjocklek
  -babynest (som man kan flytta med sig till soffa, säng, mm)
  -våtservetter eller torra tvättlappar du tar vatten på vid blöjbyte
  – kräkhanddukar
  -badbalja med insats
  -babyskydd (bilstol) till bilen

 • Sandra says:

  Stort grattis!

  Minifom var det absolut bästa vi använde då vår lilla hade problem med magen i början. Det Minifomen gör är att den slår sönder luftbubblor i magen som inte är riktigt färdigutvecklad än. Var en riktig livräddare för oss!
  Babynest var perfekt i början. Vi hade den på matbordet, i soffan, i sängen, i tvättstugan… Mycket värdefull under första tiden då bäbis kunde vila vars man än befann sig i huset.
  Nässug var jag ytterst tacksam att hitta i skötbordet första gången hon blev förkyld. Vi hade en sån där klassisk Näsfrida och denna fungerade klockrent.

  Lycka till nu!

 • Hedda says:

  Grattis! du ligger några veckor efter mig, jättekul att följa.
  Skulle dock bara vilja kasta ut en tanke: varför ska alla blivande föräldrar bli så hetsade att konsumera så mycket? Sakerna en bebis “behöver” har så kort användningstid, och jag kan känna att det känns så jobbigt i magen att sätta ett barn till världen när man samtidigt förstör den genom att konsumera så mycket. Hoppas att man blir mer omtänksam mot sig själv, men också mot planeten, som gravid. En extra grej som influenser också tänker jag, att inte uppmana till köphets. Även fast det är infunsers jobb ibland. Hur som, en tanke bara. Jag känner att mitt tänk kring världen har förändrats mycket, att jag sätter en ny generation till världen. Jag hoppas den kommer att få leva ett liv och inte behöva “sota” för att min generation inte brydde sig.

  all lycka till, så roligt! vill inte anses som negativ!

 • Kikki says:

  Hej
  Jag har följt dig nu under graviditeten eftersom jag med är gravid (första barnet) . Är i vecka 29 och tycker det är spännande att följa din graviditet eftersom vi är i nästan samma vecka. Jag har inte heller köpt speciellt mycket så vore kul och veta vad andra tänker att man kan behöva införskaffa. Så en lista vore spännande 🙂

 • Anonymous says:

  Hej <3

  Till den första tiden-
  Babynest- Så skönt, även om man samsover!
  OMLOTTbodys till bebis- Mycket lättare och smidigare precis i början när dem är som minst att slippa dra bodyn över huvudet.
  Bebismössor
  Bärsjal/Bärsele- Otroligt skönt om man är ensam med sin bebis då man behöver händerna fria
  Amningsinlägg och smidig amningbh om du ska amma :)
  Inotyolsalva
  Muslinfilt- Väldigt mysig filt som värmer men samtidigt andas. Perfekt då man slipper bli orolig om filen kommer för ansiktet

 • Annika says:

  I think some products work for another and different products for another. In first months I was happy with babysitter from babybjörn, a play mat and a play arch, like a support bar for bath, swaddling clothes from Love To Swaddle Up (when she grew up we used a sleeping bag from Ikea), a chancing mat and products from ACO minicare are the best like the diaper rash spray, also loving Sophie la Girafe – brand (they have Ecocert certificate).

  At the beggining you can do it with fewer items! It’s easy to get something later when you find out what you need. :)

 • Lotta says:

  Frottéunderlägg att ha när du byter blöjor tycker jag är så bra! : ) Flera stycken så skyddar du skötbädden.
  Näsfrida är ett måste i kombi med pysionom! :D

 • Dutchie says:

  Hi Janni,
  A real must have is a bib (haklapp) from a brand called: Silly Billyz.
  You only need 3 or so. They are easy to rinse under the tap and dry quickly. But the biggest advantage: your baby’s clothes don’t get wet when he pukes, because the bib has a plastic back.
  I don’t know if they sell it in your country but I think there are similar products.
  Enjoy the last trimester!

 • Johanna says:

  Babynest! Vår son sover mellan oss i det om natten :). Även snuttefiltar från Done by deer 70×70, att lägga på huvudet för att förknippa det med sömn, funkar så bra! Och de är tunna så de kan andas igenom om den kommer i ansiktet. Sen är tvättlapp ”krama”från Ikea guld att ha vid amning och kräkningar. Själv köpt 3 paket så vi har och inte behöver tvätta hela tiden 🙈

 • Angelica says:

  Bröstpump och amningskudde. Vet att många säger att amningskudde är helt onödigt men med mitt första barn var den verkligen guld! Med andra barnet fanns, för mig, inte samma behov. Säker tack vare längre bröst 😂🙌🏻 Stort grattis och lycka till 🥰

 • Carlien says:

  The little one definately needs Duukies Beachsocks for the hot sand in Marbella! So easy and soft for the little feet when they start walking!

 • Sofia says:

  Till lillen använde vi mest: babynest, filtar, tunna mössor, badbalja, babysitter, babyvakt, babyskydd med adapters så att det gick att ha det direkt på barnvagnschassit.
  Till dig själv: Om du har tänkt amma så vill jag slå ett slag för Multi-Mams kompresser för bröstvårtorna! Personligen hatade jag Purelan, kladdade bara och hjälpte inte mig alls. Kompresserna däremot var guld värda, de kyler samtidigt som de läker vilket var perfekt!

 • Nicole says:

  I highly recommend you to listen to the audio book „your self-confident baby“. After listening to this audio book you won‘t need most of the stuff people tell you you couldn‘t live without. Plus you most likely get a calm and relaxed baby. Our 7 week old daughter is super easy to take care of and is just the most relaxed baby. What could make your life easier at the beginning is a changing table. Don‘t get to many clothes, they grow so fast. Buy as you need it.

 • Emma B says:

  Ett banynest!! Hade inte klarat oss utan de dom första veckorna

 • Anna says:

  Först och främst, GRATTIS! Ni har det bästa i livet framför er. All lycka till er!
  En sak jag bara måste tipsa dig/er om är en sak som ni redan har! The backpack med CIA väskan, det har blivit den perfekta baby/blöjväskan för min sambo.
  Han måste ha ordning och reda, annars skulle han glömma det mesta. Men med denna kombi kan han direkt se vad som saknas då var sak har fått sitt fack, allt från blöjor och flaskor till nappar och krämer. Helt klart ett life hack för oss!
  Och jag får ha min väska ifred, med den ordning som jag vill ha. Plus att sambon mer än gärna bär sin ”blöj-väska” då han älskar sin douche bag. Win-Win!

 • Theresa says:

  Hey Janni,
  I recommend for your little baby boy some probiotic dietary supplements.
  It’s really important for the intestinal health and the immune system and also for preventing allergies for the newborn,
  so your boy will have a healthy and balanced start in his life. Wish you all the best for the next weeks. 😊

 • Erik says:

  Hej! Som kille kan jag säga att de finns några viktiga grejer som är väldigt bra att ha.
  Ex att babyskyddet kan flyttas över från bilen direkt till barnvagnen så slipper man spänna lös bebisen om han sover.
  Jag kan även rekommendera att när bebisen blir större och ni ska byta bilbarnstol så finns det
  de som är svängbara, så sparar man på ryggen.
  Sen små handdukar eller trasor för när olyckan är framme.
  En nässug kan vara bra att ha med redan på förlossningen, då bebis kan ha fostervatten i näsan.
  Små bambu-tvättlappar för när det är dags att bada. De är jättemjuka och lena för bebisens hud.
  Ett babynest med höga kanter, men som är öppen ner till så man kan ha den lite längre.
  Om bebisen tar napp sen så kan jag rekommendera att använda en napprem som är länkad mellan nappen och snutten, så är de lätt att hålla reda på.
  Flaskor och matgrejer kan jag rekommendera saker från twist shake, det funkar i mikro och diskmaskinen.
  Vi köpte även en bärsjal för när man inte vill eller kan ta vagnen.
  Lyckta till med allt!

  • For me this is my list
   3 long-sleeved newborn shirt with cross-tied waistband (easy to wear, warm chest, remember to choose the square bodice, do not choose the bodice will appear umbilical, cold belly).

   – 3 short-sleeve overalls with diapers (daytime wear, warm stomach, easy to change description, easy to wear extra pants outside if it’s cold).

   – 3 pieces of 100% cotton bath towel with hooded corner, wipe yourself after bathing or gently cover your baby when it’s hot

   – 3 round hats with a non-patterned round head as possible so that they don’t need a baby’s head. Buy one with one fold so that if it is tight, you can remove the folds, the carefree team

   – 3 pairs of gloves have ventilation holes, do not buy sewing with shrugged rubber thread that will make a mark on your baby’s skin.

   – 2 cloth bibs, buy more convenient paste type of string.

   – 15 infant diaper pants + 15 diaper pants of 3 months old, should not buy white pants, easily tinted with baby yellow color, extremely washable.

   – 5 long, wide pants (wide bottom, assemble a piece of fabric at the bottom to make a curved bottom, not a pointed tip), which is very convenient when wearing diapers.

   – 2 sets of bean cover pillows: 1 cushion + 1 head pillow + 2 hug pillows.– 2 net blankets to cover when it’s a little cold or the baby lying very cool

   – 1 small mat.

   – 10 square pads on one side of a nylon towel, used to line a child’s buttocks when the urine is spilled out, it cannot be absorbed into the mat.

   – 2 big bags of diapers applied to newborns like BVS used to attach to diaper pants

   – 1 pack of diapers for babies to wear on the road

Leave a Reply

Your email address will not be published.