PREGNANCY WEEK 31

Week 31
Days left: 63
Weight: + 8 kg

Bebis status: Nu är han ca 37 cm lång och väger runt 1,76 kg! Snart 2 kilo! <3 Alla organ är färdigutvecklade, lungorna är det organ som blir färdig sist, och nu behöver han i princip bara gå upp i vikt. Han har nu ofta ögonen öppna när han är vaken och aktiv och blundar när han sover, gulligaste jag hört.

Min status: Det har varit en både bra och dålig vecka för mig, jag har mått bra i kroppen men har sovit riktigt oroligt. Vaknar flera gånger per natt, antingen för att kissa eller för att jag måste ändra positition. Känns som kroppen förbereder sig typ? Jag har också haft sjukt mycket sammandragningar, ibland flera gånger i timmen… Magen blir stenhård men det gör inte ont. Ska försöka lägga till lite mer vila i mitt “schema”, vet inte om det beror på det men vill helst inte gå runt med sammandragningar 50% av min vakna tid redan nu haha! Svårt att vila dock när man känner sig pigg och har mycket energi, men jag gissar att kroppen behöver det. Nu kan vi ju säga att magen växer i raketfart, han växer ju snabbt nu där inne så det är väl därför. SÅ MYSIGT!

Cravings: Typ kaffe? Konstig craving, haha! Har druckit massa kofeinfritt kaffe den här veckan, mer än vad jag brukar och jag skulle lätt kunna dricka 5 koppar om dagen.

Baby’s status: Now he’s around 37 cm long and weighs around 1,76 kg! Almost 2 kilos! <3 All organs are now developed, the lungs will be developed last, and now he mostly just needs to put on weight. He usually have his eyes open now when he’s awake and close them while he sleeps, the cutest thing I’ve heard. 

My status: It’s been both a good and bad week for me, my body has been feeling good but I’ve been sleeping really bad. I wake up several times per night, either to pee or because I have to change position. It feels like my body is preparing? I’ve also had a lot of contractions, sometimes several times an hour… My belly gets super hard but it doesn’t hurt. I will try to add some more rest in to my “schedule”, not sure if it’s because of that but I don’t want to walk around and have contractions 50% of the time already haha! Hard to rest though when you feel energized and on top, but I guess my body needs it. Now we can for sure say that the belly is exploding, he’s growing fast in there so I guess that’s why. SO COZY!

Cravings: I think coffee? Weird craving, haha! I’ve had lots of decaf coffee this week, more than I usually have and I could easily have 5 cups a day.

25 reaktioner på “PREGNANCY WEEK 31”

 • Anna says:

  Behöver veta vart din bh är ifrån?!? 😍😍

 • Nicki says:

  Hey Janni, love your updates and really enjoy your posts about baby topics.
  I was wondering: did you get educated in Hypnobirthing as well? Like, did you read the book or took a hypnobirthing course with Jon?
  If so, I would really like to hear more about that since I think it’s so, so important for us women nowadays to come back to a natural and healthy understanding of a calm birth experience.

  Sending you lots of love

 • Desire Inglander says:

  Så fint!🦋🦋

 • Lucia says:

  Hey Janni!
  You are so beautiful pregnant :)! I’m a fan of yours since 3 years I watch every video of you on youtube and follow you on social media, as welle as Jon. You are truly a huge inspiration and motivation in my life :) thanks for that. Because of you, I wanted to start travelling…but I didnt had savings (I was a student).. so I applied for a job as a stewardess and I got it :)). Now I travel around Europe and next month I can start working on longhaul flights. Yess :) I cant wait…

 • Anonymous says:

  Älskar att Du är så frisk, normal och utan massa “hangups” <3

 • Drea says:

  Ah, jeg er 31 uker på vei i morra! :D Fin du er!

 • Anonymous says:

  Så fin! <3
  Jeg lurer også på hvor din BH er ifra? <3

 • Maja says:

  Hej! Är jätte nyfiken på var du hittat korgarna som ni har på köksskåpen (syns på bilderna)? Älskar era korgar och annan inredning som ni har hemma (så tips på dina favvo indredningssajter vore också uppskattat hehe)! Tack på förhand om du hinner svara <3
  Grattis till graviditeten! Kram

 • Netti Starby says:

  Åh vad fin du är och nu är det inte många veckor kvar! <3 Kramis

 • M says:

  Hej Janni!
  Måste bara säga det så du inte fått
  Det om bakfoten 😆 ett barns lungor är inte fullt utvecklade förrän efter vecka 34. Jag fick min dotter pga havandeskapsförgiftning i vecka 34+0 och det var precis på gränsen sa de till mig på förlossningen där jag var inlagd. Jag hade fått kortisonsprutor dagarna innan då man var orolig över att behöva ta ut henne innan man passerat vecka 33 fullt ut😊 kortisonet hjälper nämligen lungornas utveckling på traven 🤗

  • janni says:

   Jag skriver bara det appen jag har säger! :-) Åh vilken tur att det gick bra för er! <3

 • Felicia says:

  Såå himla vacker Janni!
  Älskar att hänga här inne på bloggen o se alla mysiga o härliga inlägg!
  Kram <3

 • Hilde says:

  Det hadde vært så gøy om du hadde laget en video på YouTube der du reagerer på andre svenske youtubers fødselsvideo! 😄 Spesielt nå som du er gravid!

 • Kattis says:

  Så fin! Nu har verkligen magen poppat! 😍 Jag har haft mycket sammandragningar under båda mina graviditeter, kommit med 1-4 min mellanrum dygnet runt och startade i v 15 resp v 11. Väldigt påfrestande framförallt mentalt. Det positiva är att livmodern blir superstark inför förlossningen (tog 5 h resp 3 h för min del), så det är iaf något att trösta sig med 😊

  • janni says:

   Jaa äntligen, så mysigt med magen!! <3 Haha vi kan ju hoppas på att livmodern tränar massor nu, hade varit skönt med en ganska snabb förlossning. ;-) KRAM!

 • Dorien says:

  Hi Janni!

  Did you try a pregnancy pillow when sleeping? You can place it under your belly, between your legs and in your arms.

  Looking good by the way!

  • janni says:

   I use our regular pillows, it’s pretty long so it works just as a pregnancy pillow I guess! :D Xx

Leave a Reply

Your email address will not be published.