FOOD ANGLES

janni-deler-nikon-photo-foodDSC_1437
janni-deler-nikon-photo-foodDSC_1439
janni-deler-nikon-photo-foodDSC_0004

Shooting food can be a problem… Ever seen anyone standing up on the toes to get the perfect food-shot? ;-)

Hej hjärtan! Kamera-snacket och min #CreativeTrail för Nikon fortsätter, den här gången snackar vi matfoto. ;-) Jag älskar ju bilder uppifrån, tycker det blir fint och man ser allt. Jag kommer ihåg i början när jag fotade mat till exempel, min kamera hade ingen vridbar skärm och samma gäller ju mobilen – så jag stod upp och försökte få med allt. Oftast på tå. Fick ju provta några bilder innan jag satte den om jag säger så. ;-) Nu när den här vridbara skärmen kommit så slipper jag det! Samma gäller selfies (såna som man tar ibland, hehe), man kan bara vrida på skärmen på den här D5500 så ser man vad som kommer med. Känner ni igen er? Brukar ni fota mat hängandes över bordet? Haha, jag brukar se det på restaurang ibland… Ni kan se resten av min Creative Trail och #IAMdifferent här! Bara hojta till om ni vill veta något mer om hur jag fotar. Puss <3

//Hey loves! The camera talk and my #CreativeTrail for Nikon continues, this time we’re talking about food photos. ;-) I love pictures from above, think it looks nice and you can see it all. I remember in the beginning when I shot food for example, my camera didn’t have a vari angle screen and the same goes for the phone – so I stood up and tried to capture all of it. Usually standing on my toes. Had to take a few shots until I nailed it if I put it that way. ;-) Now when this vari angle screen is available I don’t have to do that anymore! Same goes for selfies (take those too sometimes, hehe), you can just flip the screen on this D5500 and see what’s on there. Do you recognise yourself in this? Do you take photos of your food while hanging over the table? Haha, I can see it in restaurants sometimes… You can see the rest of my CreativeTrail and #IAMdifferent here! Just let me know if there anything else you want to know about how I shoot. Hugs <3

26 reaktioner på “FOOD ANGLES”

 • Ilona says:

  Måste ha denna kamera! Men kan du göra någon training program här? :) Det skulle vara så kul!

  • janni says:

   Om du menar träningsschema så kan jag försöka lite längre fram, nu tränar jag väldigt olika varje vecka. :) Kram!

 • ISA says:

  Janni!! din kollektion<3<3 så grymt!

 • Ida says:

  You are so talented! I have asked you a couple of times, but you never answer me :/ Do you spend much time editing your photos after they are taken? I’ve read that you use Lightroom. Is it a special presets, or just manual editing in Lightroom? I am going to make a scrapbook for my mum this year, and I LOVE your photos (lights, that “golden” feeling on every single picture) and would really be happy if you helped me a bit buy answering? <3 Other than that you are my favourite blogger, you seem so nice and "down to earth", with a big heart. Nobody like you in the "blog world". Hugs!!

  • janni says:

   Thanks sweetie! That’s weird, I always answer comments. :-) I edit all my photos in Lightroom, I use filters most of the time but also always manual editing afterwards. A filter is never perfect for different pictures because of different lighting and so on. Just practice and google around and I’m sure you’ll be a pro soon! ;-) Thanks for your sweet words, makes me so happy! <3

 • Emma says:

  Haha älskar dina tips!! Har du några tips o trix för vidvinkel? :) kram

  • janni says:

   Vidvinkel älskar jag att fota med, men där får man öva hur man ska fota. Det man vill fota ska man ha i mitten enligt mig, annars kan det bli väldigt utdraget… ;-) Kram!

 • Malin says:

  Det är ju grymt med en sådan skärm!!

  http://fitnessbymalin.blogg.se/

 • effie says:

  Janni! I am ready to purchase the blue sweater! but I would love to know if you wear it in S or XS….

 • Anna lyhs says:

  Spännande recept jag testade idag

  För två

  Varsin burrata (som en mozzaella med god krämig fyllning)
  1 blodgrape (eller blodapelsin om i säsong)
  1 msk olivolja
  1 tsk rinnig honung
  1/2 tsk torkade lavendelblommor
  1/2 tsk korianderfrön
  1/2 vitlöksklyfta
  Färsk basilika

  Börja med att filea blodgrapen/-apelsinen. Skär bort allt det vita och skiva den
  Fördela på tallrikarna med burratan
  Värm upp olivolja, honung, lavendel och krossad vitlök, när blandningen sjuder
  Ta bort från värmen och låt svalna.
  Rosta korianerfrön och häll i blandningen. Slå genast över burrata och citrusfrukt
  Riv lite basilika över o servera bums

  Grym rätt o visuellt snygg! Lägg gärna upp bild om du lagar!

  Ps! Impad av alla dina talanger!
  A

 • Natalie says:

  Vad använder du för objektiv till kameran? Är det standardobjektivet eller något annat? :D

  • janni says:

   Här använder jag 20mm f1,8 :-) Kram!

   • Natalie says:

    Är det objektivet du brukar använda mest? :) Eller vilket brukar du använda mest när du fotograferar? :) Funderar nämligen på vad jag ska köpa för startpaket!

 • What Lens(es) do you have for your Nikon?

  Have a nice Day ;)

  Lisa | Joy Della Vita Travelblog

 • Matilda Iwanson says:

  Vart är tröjan ifrån ? Har så länge letat efter den perfekta “knitted sweater”.

  • janni says:

   Åh, den är ju från min kollektion för Nelly! :D Du kommer ÄLSKA den, så otroligt skön! Gå in på Nelly.com så hittar du det under nyheter :-) Kram!

 • aleida says:

  hey Janni, love these posts. I am more curious about the after. how do you edit your photos? i am having trouble editing my photos sort of the same to get a nice theme. maybe you can help!? thank you xo, aleida

  • janni says:

   I’m using Lightroom! :D Super simple, google around and you’ll learn a lot, that’s how I started. Hugs <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.