COFFEE ADDICTION

My daily bff – coffee. Time to reduce it, a lot!

Hej hjärtan! Förlåt för ett sent inlägg här, men jag får skylla det på kaffe-avvänjning… ;-) Jag är ju den största kaffeälskaren, och det vet ni nog om ni följt mig ett tag. Jag dricker säkert 4-5 koppar per dag. Det första min kropp får i sig på morgonen är en eller två koppar kaffe. Efter lunch blir det oftast en kopp och på eftermiddagen är det ALLTID en kopp, haha! Ibland även på kvällen. Ni hör ju, ingen bra idé. Jag känner ju ingen skillnad när jag dricker kaffe, jag älskar ju bara smaken så tror att det är därför jag dricker det. Efter att ha pratat med Madeleine senaste dagarna så bad hon mig dricka lite mindre kaffe och se hur det känns. Kaffe stressar ju kroppen och stressnivåerna ökar, och mitt fokus nu är att inte stressa så det känns onödigt att ge kroppen ännu mer stress. Igår drack jag en kopp på morgonen och that’s it, kände faktiskt inte av det så mycket och tänkte att det här klarar ju jag. Bestämde mig då för att prova köra en vecka helt utan kaffe/koffein (allt eller inget person, det är jag det haha) och startade istället dagen med varmt vatten och citron… Jag kan ju lugnt säga att huvudvärken har kommit och knackat på med full kraft, haha! Har sjukt ont i huvudet nu så försöker dricka massa vatten. Inser ju också att jag är beroende av kaffet, och det vill jag inte vara. Good bye for now my old friend, vi ses snart igen i måttliga mängder haha! Hur många koppar dricker ni om dagen? Är ni lika beroende som jag? Nu ska jag trotsa huvudvärken och möta upp Allegra för lunch! PUSS <3

//Hey loves! Sorry for a late post here, but I will have to blame it on my coffee detox… ;-) I’m the biggest coffee lover, and you know that by now if you’ve followed me for a while. I probably drink 4-5 cups a day. The first thing my body gets in the morning is one or two coffees. After lunch I usually have a cup and in the afternoon I ALWAYS have coffee, haha! Sometimes even at night. You can hear it, it’s not a good idea. I don’t even feel a difference when I drink coffee, I love the taste of it so I think that’s why I drink it. After I’ve been talking to Madeleine the last few days she asked me to drink less coffee to see how it feels. Coffee is stressing your body and the stress levels increase, and my focus now is to not stress so it feels bad to give my body even more stress. Yesterday I only had one cup in the morning and that’s it, I actually didn’t feel anything different so I thought this will be easy. I then decided to try a week without coffee/caffeine (all or nothing personality, that’s me haha) and instead I started the day with hot water and lemon… I can easily say that the headache came in full force, haha! My head is hurting like crazy so now I’m just trying to drink lots of water. I do realize that I’m addicted to coffee, and I don’t want to be. Good bye for now my old friend, see you soon again in a more moderate way haha! How many cups of coffee do you guys drink every day? Are you as addicted as I am? Now I’m gonna try to forget my headache and meet up with Allegra for lunch! HUGS <3

31 reaktioner på “COFFEE ADDICTION”

 • Sara says:

  i think one coffee a day is the best solution

  http://7-sevendays.blogspot.com/

 • Diana says:

  Att sluta med kaffe är skitjobbigt första två veckorna och rena döden första dagarna men du klarar av det! Du ger inte intryck av att ha någon direkt stress i tillvaron som gör det svårare så tror det kommer gå galant. Har avvänt mig från kaffe några gånger och precis som du säger, man tror inte man är beroende förrän man slutar. Ha tålamod dock, det dröjer kanske upp till tre veckor innan du på riktigt känner hur mycket bättre man mår utan.

 • Mona says:

  Haha, gud vad jag känner igen mig! Jag försökte ge upp kaffe ett tag men suget var för stort. Har lyckats dra ner det till en kopp om dagen men skulle nog också behöva sluta helt ett tag! Men det är för jäkla gott med kaffe!

 • Carissa says:

  Ah yes! I usually drink like 2-3 cups a day, but am going to try water and juicing in the mornings for a while. xx

 • Bibbi says:

  Jag dricker kanske 5 koppar men för mig att sluta skulle innebära en större stress för kroppen för jag älskar kaffe. OCH, kaffe är inte farligt. Jag tror tyvärr att hela den här hälsosamma kulturen där man knappt får äta/dricka något kommer ge människor en oönskad stress. Och tänk vad oskyldigt att vara beroende av kaffe :)

  • Sara says:

   Håller fullständigt med dig. Jag känner mig nöjd och tillfreds när jag sitter ned och dricker en kopp eller tar en takeaway när jag är i farten. Dricker nog mellan 4-7 koppar/dag men ser också detta som helt oskyldigt då jag inte har några andra beroenden.
   Själv hade jag nog dött om jag skulle sitta på en fikarast på jobb och inte haft möjligheten att ta mig en kopp kaffe.

  • janni says:

   Haha, jag tänkte precis som du men när jag slutade en dag och insåg huvudvärken jag fick så kände jag att jag var beroende. Vill inte vara beroende. ;-) Min syn på saken är att äta/dricka allt med måtta, så inte utesluta allt som är “onyttigt” utan äta lite av allt. Men – just kaffe är ett beroende jag haft i några år så ville bryta det då det stressar kroppen. Kram <3

 • ISA says:

  Att tänka mig ett liv utan kaffe känns så tråkigt!! Hemskt men sant, det är liksom min ljusglimt när man får sätta sig med dagens första kopp, haha. Borde väl trappa ner men äsch, ändå ett rätt lindrigt beroende tänker jag ;) Håll oss uppdaterade hur det går då? Kram <3

  • janni says:

   Absolut, jag har tänkt som du! ;-) Men – mår faktiskt SÅ mycket bättre och har inte alls sug efter koffeinet nu! Jag ska göra en post om det. :-) Xx

 • Alma says:

  Är det endast koffeinet som anses vara det dåliga för kroppen eller kaffe i allmänhet (är inte så insatt)? Min kropp klarar inte av koffein men jag tycker om själva smaken på kaffe så när jag blir sugen beställer jag alltid koffeinfri cappuccino/latte osv från caféer. Det finns även koffeinfria kapslar till kaffemaskiner så ifall det endast är koffeinet man bör undvika är ju koffeinfritt kaffe en god lösning på problemet :)

  • janni says:

   Är inte helt kunning än, men jag tror att det är väldigt vätskedrivande, men vet inte om det är kaffet eller koffeinet. Ska läsa mer om det. :-) Jag gillar smaken så dricker decaf ibland också, så länge man inte dricker för mycket så är det nog helt lugnt. :-) Allt med måtta är nyttigt enligt mig, haha! Kram <3

 • Marie says:

  This is why I have transitionned to chicory / coffee soluble mix! I drink whichever quantity I want and there’s only 20% of coffee in each cup ^^

 • M says:

  Jag dricker inte kaffe öht allt koffein är inte alls bra för kroppen. Dricker inte svart te heller, endast ört/fruktte. Som du märkt blir kroppen beroende av koffein, det är en drog som ger abstinens när man slutar. Jon borde verkligen reducera sitt Redbull-drickande, vet att de sponsrar honom men det är skadligt för hjärtat att dricka det ofta. Koffein och andra uppiggande substanser leder dessutom till att man använder energi som kroppen egentligen inte har. När kroppen behöver vila och man döljer det med koffein är det som att handla på kreditkort med jättehög ränta. Vatten är den bästa drycken, hälsosamt och passar till allt. Men om du älskar smaken av kaffe så finns det ju koffeinfritt kaffe, det skulle kanske göra det enklare för dig i en övergångsperiod? 😊

 • Elsa says:

  Jag dricker koffinfrittkaffe, smakar precis som vanligt kaffe :)

 • Malin says:

  Jag dricker så lite kaffe jag bara kan för att kunna ta till det när jag behöver det. Jag studerar så då är det skönt om kaffet funkar när man behöver det 😉 Dricker en max 2 koppar dom dagarna när jag behöver det för att få extra energi 😊

 • Bianca says:

  Hi Janni,
  Yes, I was addicted to coffee, but due to a skin rash (rosecea) that came out on my face I decided to give up all inflammatory foods, so I gave up coffee, alcohol, dairy and wheat. It made a huge difference and all the inflammation went totally away. So, long story short…..giving up coffee is hard, but after a couple of days you will feel 100% better. Good luck!!
  p.s I haven’t been able to get my husband to give up his daily grind….good luck getting Jon to give it up too.

 • Anonymous says:

  When I am on holiday I drink 2 cups a day. But at home I only drink like 3-4 cups per week. Coffee taste is sth special yep I agree !

 • Mireia says:

  Coffee if the best prop for photos!

  Mireia from TGL
  https://thegoldlipstick.com/

 • Anonymous says:

  Jag dricker också 5 koppar om dagen men det kan även gå en dag när jag endast dricker en. Försök att dricka ett glas vatten efter du druckit kaffe så hjälper du iallafall till med vätskebalansen!

 • Anonymous says:

  Så gott med is kaffe :)

 • Anonymous says:

  dricker koffeinfritt eftersom jag dricker det för jag gillar smaken och inte för koffeinet så det kan du ju börja med! smakar exakt samma

 • Sanna says:

  Hey Janni. I gave up coffee a year ago too due to my hormonal issues. Before that I was like you, I had 2 to 3 cups just with brekkie.
  Now I drink a homemade matcha latte every morning, it has little caffeine too, but not like coffee does. Really recommend you to try making your own matcha lattes. Buy a good quality matcha powder, foam your own almond/oatmilk, add some boiled water and maybe coconut butter or cinnamon to smoothen the taste :)

  • janni says:

   Oh I love Matcha! <3 I actually bought it recently so I'll start making it at home. :-) Xx

 • Sandra says:

  Oh yass, this is real, haha. <3 But I do not drink more than one coffee in one or two days. I love my coffee especially with oatmilk, but almond milk is also really good. <3
  Love, Sandra / https://shineoffashion.com/
  https://www.instagram.com/sandraslusna/

 • Pernilla S says:

  Älskar kaffe jag också! Men försöker hålla mig till två koppar per dag typ, ibland dricker jag inte ens en kopp per dag. Energidryck klarar jag inte ens av för får panikångestattacker då. Är ganska konstant inre stressad (pga pengar,sjukdom osv), och jag har märkt att koffein funkar inte så bra ihop med det så då avstår jag hellre :)

 • Randi says:

  Om du är pepp på att bli gravid så kommer du tycka kaffe smakar prutt, testa då att sluta :)

 • Lina says:

  Att dricka 3 koppar kaffe om dagen skyddar mot demens så varför sluta..

 • Olyaa says:

  I drink coffee non-stop))))
  Love, Olyaa https://olyaa.website/

 • Julia says:

  You have tried to reduce it before but always continued the old way…

Leave a Reply

Your email address will not be published.