EXPLORING THE JUNGLE

Jungle mission and lots of monkeys in Costa Rica. :-)

Hej babes! Hoppas ni mår strålande! Både Jon och jag låg och vred och vände på oss till 2 inatt, man fick ju sota för att man sov på dagen haha! Idag ska jag hålla mig vaken, kom precis hem från en prommis som var så skön. Solen skiner, det är varmt och det är faktiskt väldigt mysigt att vara hemma igen. <3 Vi har försökt bli bättre på att göra lite mer utflykter när vi åker till olika ställen, ett stopp i Costa Rica blev djungeln. ;-) Jag är ju inte ett så stort fan av apor, tycker dom är lite obehagliga om jag ska vara ärlig. Min lillebror blev biten av en i Thailand för massa år sedan så han fick ta massa olika sprutor i några månader, bland annat. Men – det var väldigt härligt att gå runt i djungeln och se alla djur och ställen. Det var första gången jag hörde “howler monkeys” och det var helt galet! Dom skrek till varandra och man undrade ju verkligen vad dom sa… Haha! Jag visste inte ens att det fanns såna apor om jag ska vara ärlig. Kul liten utflykt och vi fick en liten paus från surf, min kropp behövde det. ;-) Nu ska jag ta tag i min väska och packa upp den, desto längre jag väntar desto tråkigare blir det. PUSS <3

//Hey babes! Hope you’re feeling great! Both Jon and I were struggling with sleep last night until 2 am, that’s the price to pay when you sleep during the day haha! Today I’m gonna stay awake, I just got back from a walk which was so nice. The sun is shining, it’s hot and it’s actually so cozy to be home again. <3 We’ve tried to get better at doing some more activities when we’re going to places, one stop in Costa Rica was the jungle. ;-) I’m not a huge fan of monkeys, I think they’re pretty scary to honest. My little brother got bitten by one in Thailand several years ago so he had to take lots of different shots for a few months, and some other things. But – it was very nice to walk around in the jungle and see all the animals and places. It was the first time I heard “howler monkeys” and it was crazy! They were screaming to each other and I was really wondering what they were saying… Haha! I didn’t even know that those kind of monkeys existed. It was fun with a little adventure and we had a break from surfing, my body needed that. ;-) Now I’m finally gonna unpack my bag, the longer I wait the more boring it will get. HUGS <3 

8 reaktioner på “EXPLORING THE JUNGLE”

 • Malin says:

  Hej Janni!
  Tack för en underbar podd! Jag har en fråga som har med resande att göra. Det är så att jag skulle älska att upptäcka världen men mina rädslor sätter stopp för mig. Rädslorna går från allt som har med djur som kryp, ormar, spindlar, hajar och maneter till sjukdomar som rabies och få värsta magsjukan. Hur hanterar du/ni sådana rädslor om ni har några vid resor till exotiska platser?
  Sen en undran till, hur fasiken gör man för att inte bli magsjuk när man är utomlands? Kan inte äta en glass i Danmark utan att magen blir orolig.
  Hälsningar / Oroliga Malin

  • Anna says:

   Hej! Från en annan som rest en del kan jag varmt rekommendera dukoral för magen, det är ett drickbart vaccin som tar innan man reser. Blir du sjuk ändå blir det betydligt lindrigare ;-) Angående rädslor tror jag bara det är att köra ändå! Rädslor går ofta över när man väl är på plats och man ser så mycket annat fint! Med lite sunt förnuft kommer det gå utmärkt. Lycka till!

   • Malin says:

    Tack Anna för tipset! Det ska jag prova.
    Ja det är sant, det vackra och roliga stöter nog bort rädslorna tids nog. Svårt men man måste nog utsätta sig för det för att få fobierna att gå bort.
    Tack för ditt svar! 😌

  • janni says:

   Hej fina! Åh vad jobbigt… :-( Jag är faktiskt inte så superrädd för djur/sjukdomar, jag försöker ju undvika det såklart (inte klappa lösa djur osv) och maneter har jag känt av några gånger men det går över så snabbt och är ingen fara. :-) Magsjuka brukar jag faktiskt aldrig få, jag äter ju dock inte kött/kyckling/ägg osv vilket jag tror hjälper en del. Men jag vet inte. :-) Blir man magsjuk så blir man, såklart supertråkigt men jag brukar inte tänka på det och har nog aldrig fått det när jag varit utomlands. KRAM <3

   • Malin says:

    Tack snälla Janni för svar!
    Jag ska försöka våga mer. Man missar ju så mycket av det som är härligt och roligt. Din blogg inspirerar och jag ska försöka bli lika cool som dig.
    Kramar från mig <3

 • Sarah says:

  Gorgeous pictures! I love the jungle, it’s the kind of place where I feel all senses awaken. Totally get you for finding monkeys scary, i don’t trust them either. I guess I’m more the butterfly kind of girl. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.