BEAUTIFUL PLANET

janni-deler-crazy-skyDSC_9318
janni-deler-crazy-skyDSC_9305

The craziest sky I’ve ever seen yesterday on the way down to Nice…

Alltså himlen igår när jag skulle landa, satt helt förtrollad. Precis när vi kom ner under molnen så var det solnedgång, hela havet var rött och jag tror aldrig jag har sett något så fint i hela mitt liv. Nu kommer jag kanske låta knäpp men jag fick mig verkligen en funderare där uppe, tänk vilken otroligt fin planet vi faktiskt bor på. Jag flyger runt och alla gör vi saker som successivt förstör den, fick en klump i magen. Jag kommer inte kunna ändra hela mitt liv helt men jag kommer absolut försöka göra så gott jag kan för att inte påverka det negativt. Så mycket fint man får se och uppleva här! Lite tankar jag fick bara när jag satt där, vår fina planet alltså… <3

//The sky when I was about to land yesterday, I just sat there all enchanted. When we flew down under the clouds it was sunset, the entire sea was all red and I’ve never seen anything this beautiful in my entire life. I may sound crazy now but this really got me thinking, what an amazing planet we live on. I fly around and we all do things that actually destroy this place bit by bit, I felt so bad. I won’t be able to change my entire life but I will for sure try to do the best I can to not affect this place in a bad way. We get to see so much nice things here and just enjoy it! Some thoughts I had when I sat up there, our beautiful planet… <3

13 reaktioner på “BEAUTIFUL PLANET”

 • Mickis says:

  En bra början kan ju vara att starta ett etiskt rätt klädmärke, du som har planer på det :) Istället för Nelly, sheinside och alla de märkena som ger mig en klump i magen oh samtidigt bidrar till att jorden förstörs mer och mer. Hysteriskt vad folk konsumerar just kläder, som de bara använder några gånger. Hurra om det startas ett snyggt klädmärke av dig Janni som samtidigt har kläder från ekologiska bomullsplantage och fabriker med bra arbetsvillkor! Nu vart jag astaggad på att få se det! Jag kommer stötta och se till att enbart köpa dina kläder då! Du kommer lätt vara den mest unika modebloggaren då! Om nån kan klara det så är det verkligen du Jag tror på dig!

 • antonia says:

  i think about that very very often…and i really do my best to not destroy it!!! i really keep an eye of it. because we all never appreciate things when we have them, we first have to lose or in this case destroy it before we learn and realize how good we had it. we just realize after everything is damaged that the things we alsways took for granted shouldnt be taken for granted…

  if you want to see a beautiful sky from this morning in berlin look here: http://instagram.com/p/sjSaXTN70f/?modal=true
  my best friends instagram…i thought she took a really cool pic this morning

 • Tuva says:

  Med tanke på att både du och Jon reser väldigt mycket, framförallt med bil och flyg, kan det kanske vara en idé att miljökompensera det? Det är faktiskt mycket billigare än vad man tror för att plantera några träd och ersätta ens utsläpp. Det finns flera företag som erbjuder de tjänsterna, för både andra företag och privatpersoner. Jag och min familj miljökompenserar alla våra resor vi gör under året, oavsett om det är med bil, flyg eller båt. :)

  • Janni says:

   Precis min tanke, med alla resor bidrar man ju en del men med våra jobb så blir det svårt att skära ner helt. Jag försöker åka tåg så ofta det går iallafall! Det ska jag kolla upp, tack för din kommentar fina! <3

 • Tereza says:

  I think she rather gets a new chanel bag!

 • Josefin says:

  En annan bra början kanske skulle kunna vara att rösta grönt!! Jag hoppas verkligen du röstar i valet janni, kanske kan kompensera för alla flygresor…

 • Åh jag håller med dig! Speciellt när man reser till nya platser så märker man verkligen hur fin våran planer är.

 • stina says:

  Det låter inte knäppt. Det låter klokt. Fler behöver få sådana wake up calls och verkligen inse vilken fantastisk planet det här är och vad den ger till oss samtidigt som vi lever i någon slags bubbla av materiella ting och som du skriver, successivt förstör den. Alla vet vi ju om det idag. Men det som tar emot är vad vi känner att vi är redo att offra och ge upp av vår livsstil. Det är svårt. Men det går att börja successivt. T ex köper vi alltid ekologiskt producerad mat. Kött från närliggande gårdar där djuren fått beta gräs och inte knapra sojafoder som ska odlas och skeppas över hela jorden. T ex att ta med vattenflaska med vårat fantastiska svenska kranvatten istället för att köpa på flaska. T ex att sopsortera så att material kan återanvändas. Köpa second hand och likaså sälja vidare och aldrig slänga saker/kläder för att man tröttnat, om det inte är helt obrukbart. Sen kan man ju ta cykeln oftare/kollektivtrafik. Se över sitt elavtal så man har förnyelsebar el. Klimatkompensera genom att köpa utsläppsrätter eller, det som jag tror mer på, köpa träd genom Vi-skogen där man skänker pengar som hår till att träd planteras bla i Afrika vid Victoria sjön. Träd binder koldioxid och är viktiga för både naturen och människorna i Afrika.

  Jag håller med ovanstående om att du verkligen borde satsa på ett eco friendly designmärke. Sjukt snygga kläder – producerade på schyssta villkor för miljön och människor/djur. Jag skulle köpa upp varje kollektion. Du skulle verkligen bli unik och antagligen ledande på marknaden eftersom många plagg som görs ekologiska helt enkelt inte är så snygga så man vill betala de summorna. Jag hittar oftast rätt tråkiga eko-kläder och då avstår jag ju tyvärr. Snälla satsa på ett miljövänligt märke! Det skulle vara så jävla grymt!

  • Janni says:

   Tack för din grymma kommentar! Jag sorterar alltid, pantar, försöker köpa ekologiskt så ofta jag kan och går oftast när jag ska någonstans i Sthlm (eller buss om det är för långt!). Det finns alltid något mer man kan göra och jag ska göra mitt bästa from nu! Klädmärket ska jag kolla upp lite mer, känns som det kan behövas inom en snar framtid… Stor kram!! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.