BECAUSE I AM A GIRL

janni-deler-plan-forhenneDSC_2226

A very important thing we are now

Visste ni att det varje dag gifts bort 39 000 flickor? Jag blev helt chockad när jag fick höra det. De är fortfarande barn! I Sverige har alla sina egna rättigheter och man får välja och tycka själv, vilket jag tycker är en självklarhet. Man lever en gång och då ska ingen bestämma vad och hur man ska leva. Nu på lördag är det den Internationella flickdagen, Plan Sverige har startat en kampanj #förhenne där man kan låna ut sin röst till en flicka på sin facebook eller twitter den 11 oktober klockan 11. Jag ser det som en självklarhet, och hoppas många av er gör detsamma. Ni kan signa upp er här: https://plansverige.org/forhenne   Nu hjälper vi till så gott vi kan tycker jag. <3

//Did you know that 39 000 girls gets forced to get married every day? I was so chocked when I heard it. They’re still kids! In Sweden we all have our own rights and voices, which for me is something everyone should have. You only live once so no one should tell you how to live your life. This saturday it’s the international Day of the Girl, Plan Sweden started a campaign #förhenne (for her) where you can give your voice to a girl on your facebook or twitter the 11th of october 11.00. I will do it and I hope some of you guys do it too. You can sign up here: https://plansverige.org/forhenne  Let’s do as much as we can. <3

11 reaktioner på “BECAUSE I AM A GIRL”

 • Maria says:

  Good job creating awareness for this cause, PLAN, Because I am a Girl also works to prevent and help children/girls from human traficking!

 • Freddie says:

  Gud vad bra inlägg! Detta är verkligen något som är så sjukt viktigt att ta upp. Senaste idag läste jag en blogg som en norsk 12-årig flicka har. På lördag ska hon bli bortgift med en man i 30-års åldern. Jag blev helt choklad när jag läste det! Flickan är 12 år och dessutom bor hon i vårt grannland, känns så fel på alla sätt och vis! Alla. Körde ha rätt att styra över sina egna liv…

  • Janni says:

   Åh jag har hört om det, låter helt sjukt och man blir så chockad att det händer så nära… Alla borde absolut ha rätt till det!!! Kram <3

 • Freddie says:

  All borde ha rätt att styra över sina egna liv! Ska det såklart stå

 • Karina says:

  Helt sjukt att jag inte hittat din blogg förens nu! :) Men väldigt glad att ja gjort de och kan läsa tillbaka massor! :) tack för de!!

 • Helena says:

  Det här är en petitess, men det stör läsandet för åtminstone mig tyvärr (när man fastnar på ett ord och märker att det är fel så tappar man sammanhanget lite)… Inget illa menat, men dem hör inte in här och såg samma ett par inlägg ner. Dem hör ihop med oss, mig och dig, medan de är utbytbart mot vi, jag och du. Inte exakt, men det är en lätt regel om du vill fortsätta skriva de/dem istället för talspråkets dom. Om du inte klarar att skilja på de och dem (många unga som inte gör, inget konstigt) så försök skriva dom, det är helt accepterat nuförtiden och gör inte att man fastnar på ett ord som läsare!

  • Janni says:

   Haha ojoj, då ber jag om ursäkt! Har försökt lära mig men antar att jag blandar ihop det, vet inte varför men gillar inte att skriva dom… Får väl försöka ändra på det! ;-) Kram

 • Ida says:

  Janni! Vilken underbar tunika var har du hittat den någonstans? Tack för en underbar blogg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.