BALI GUIDE

10_MG_3120-Edit-Photo-by-Fabian-Wester-900x600

Äntligen kommer min Bali-guide! Har tagit ett tag men äntligen har jag hittat lite tid över. Bali är ett av mina absoluta favorit resemål, har bara varit där en gång men kommer garanterat åka tillbaka. Här kommer mina tips, har massor kvar att se men det var detta vi hann med!

//Finally ready with my Bali-guide! It’s took a while but now I finally got the time for it. Bali is for sure one of my favorite places, I’ve only been there once but I will for sure go back. Here’s my tips, have a lot more to see but this is what we had time for!

Boende: Vi bodde på tre olika ställen, alla var fantastiska. Vi började på Chandra Villas, där bor man i en villa och det ligger nära Seminyak staden. Frukosten blir uppdukad på morgonen i villan och jag ger det 5 av 5 möjliga! W hotell flyttade vi till några dagar och det var minst lika bra men en helt annan sak, det är ett hotell och otroligt vackert. Sista dagarna bodde vi på Ametis Villa, även det en villa som var Fantastisk! Alla dessa har nära till stränder/surf. Kan varmt rekommendera alla, beroende på vad man är ute efter.

//LodgingWe stayed in three different places, all of them amazing. We started at Chandra Villas, you live in a villa and it’s close to the Seminyak town. The breakfast gets served in the villa every morning and I give it 5 of 5 points! W hotel was our second stay for a few days and it was just as good but totally different, it’s a hotel and so beautiful. The last days we stayed at Ametis Villa, also a fantastic villa! All these are close to beach/surf. Would recommend all of them, depending what you’re looking for.

6_MG_0417-Redigera--950x633
MG_2494-900x563
12_MG_3150-Edit-Photo-by-Fabian-Wester-900x600

Utflykter: Det finns massor att göra men här är mina favoriter. Uluwatu och bada bland grottorna, en bit bort från hotellen vi bodde och en hel del trappor för att komma ner, men absolut värt det! Risfälten i Ubud, bland de vackraste ställena jag sett! Åk dit vid solnedgången och njut. Monkey forest, även det i Ubud, kanske inte var något för mig eftersom jag blev attackerad konstant men gillar man apor är det häftigt att se. ;-) På Ametis Villa kunde man låna cyklar, ett härligt sätt att se mer av ön men ta det försiktigt, bilarna kan köra som galningar. Hett tips är att hyra en chafför när ni ska iväg, väldigt billigt och de flesta hittar överallt (kolla med hotellen/villan ni bor i).

//Things to see: There’s a lot of things to do but these are my favorites. Uluwatu and swim by the caves, it’s pretty far from the hotels we stayed at and lots of stairs to get down there, but totally worth it! The rice fields in Ubud is one of the nicest places I’ve seen! Go there by sunset and enjoy. Monkey forest (also in Ubud) wasn’t really my thing since I got attacked all the time but if you like monkeys it’s cool to see. ;-) At Ametis Villa you could borrow bikes, a fun way to see more of the island but take it easy, the cars drives like crazy. Great tip is to hire a chauffeur when you’re going somewhere, super cheap and most of them know the way everywhere (check with the hotel/villa you stay at). 

DCIM103GOPRO
IMG_2517 (1)
janni-deler-monkey-forest-ubud_MG_1867-900x626
DSC_4718-2-900x538

Surfing: Vill ni lära er surfa rekommenderar jag stranden vid Seminyak, jag bokade en instruktör precis vid Ku De Ta (restaurang) och lärde mig otroligt snabbt. Stranden har bara sand och inga rev, vilket är skönt när man är nybörjare. Grym surfing där för nybörjare! Vi surfade även Balangan Beach, en bit bort men värt att se. Där är det rev så man surfar med skor, lite läskigt i början men lite större vågor där. Canggu surfade vi sista dagarna, bäst surf enligt mig! Brädor finns att hyra billigt på alla dessa ställen.

//Surf: If you want to learn how to surf I recommend the beach in Seminyak, I booked an instructor right by Ku De Ta (restaurant) and learnt so quick. The beach have just sand and no reefs, which is nice when you’re a beginner. Great surf there for beginners! We also surfed at Balangan Beach, a bit further away but beautiful. Over there you surf by the reef so you wear shoes, a bit scary in the beginning but the waves are bigger there. We surfed Canggu the last days, best surf according to me! You can rent surfboards pretty cheap on all these places. 

GOPR2505-900x675
GOPR2835-900x675
janni-deler-canggu-baliDSC_4552-900x613

Stränder: Vi hängde mest på Balangan beach eftersom vi mest surfade, superfint ställe där man kan sola eller surfa som man vill. Annars stranden i Seminyak. Hörde en hel del om Finn’s beach men hann tyvärr inte dit, ska vara väldigt vackert!

//Beaches: We spent most of our days at Balangan Beach since we mostly surfed, super nice place where you can tan or surf as you like. The Seminyak beach is nice too. We heard a lot about Finn’s Beach but didn’t have time to go, it’s supposed to be super beautiful!

janni-deler-balangan-beachDSC_3503-900x600
janni-deler-beach-surf-baliDSC_3633-900x600

Mat: Finns så många bra matställen, och billiga(!!). Betelnut café i Canggu blev min favorit för lunch, massa smoothies och nyttig mat (organic food). Ku De Ta hade bra frukost och riktigt bra juicer, testa ananasjuice med cashewnötter på toppen (mums!). För middag måste ni åka till Kuta och Fat Chow, den godaste middagen jag ätit och servicen var fantastisk. Vi åkte tillbaka dit två gånger även om det tog 45 min… Sate Bali ligger i Seminyak och var ett mysigt hak med god och enkel mat, väldigt bra priser. Den finaste middagen åt vi när vi bodde på Ametis, de hjälpte till att anordna en middag på stranden i solnedgången. Vill man ha en romantisk middag så kolla med hotellet så är jag säker på att går det att ordna. ;-)

//Food: There’s so many good food spots here, and cheap(!!). Betelnut café in Canggu turned out to be my favorite, lots of smoothies and healthy food (organic food). Ku De Ta had great breakfast and delicious juices, try the pineapple juice with cashewnuts on top (yum!). For dinner you have to go to Kuta and Fat Chow, it was the tastiest dinner I’ve had and the service was great. We went back there twice even if it took us 45 min to get there.. Sate Bali in Seminyak is a cozy and simple place, great prices. The nicest dinner we had was when we stayed at Ametis, they helped us set up a dinner at the beach in the sunset. If you want to have a romantic dinner check with the hotel and I’m sure they can help you out. ;-)

janni-deler-betelnut-cafeDSC_4557-900x600
janni-deler-betelnut-cafeDSC_4582-900x600
janni-deler-kudeta-baliDSC_3304-900x630
janni-deler-kudeta-baliDSC_3317-900x613
janni-deler-fatchow-baliIMG_0281-900x599
janni-deler-fatchow-baliIMG_0254-900x599
DSC0617-900x601
MG_3255-Redigera-950x633

Shopping: Vi hängde mest i Seminyak, grymma små butiker där vissa saker var dyrare än andra. Kul att kolla runt där! Kuta var nog bäst för marknader, men otroligt mycket folk och många som sliter i en. Beror helt på vad man är ute efter! Fanns ett grymt shoppingcenter i Kuta som var nybyggt, butiker som Bershka, Zara, H&M osv.

//Shopping: We mostly hung out in Seminyak, great small shops with both cheap and more expensive things. Fun to look around! Kuta is the best place for markets, a lot of people though and people who wants you to shop. All depends on what you’re looking for! There was also a great shopping center in Kuta that was pretty new, shops like Bershka, Zara, H&M etc. 

MG_0184

Solnedgång-ställen: Solnedgången är magisk på Bali, så jag tycker absolut man ska sätta sig någonstans och kolla och njuta. Man kan bara sitta på stranden om man vill, eller surfa såklart (magiskt i solnedgången!). För en drink eller häng så tyckte jag Potato Head var toppen! Goda drinkar, härlig stämning och väldigt fint! Även W hotel som ligger precis brevid var fantastiskt.

//Sunset-places: The sunset in Bali is amazing, so I really think you should sit down somewhere and enjoy it. You can just sit on the beach if you want, or surf (magical by sunset!). If you want a drink and nice hangout I think Potato Head was great! Nice drinks, great feeling and beautiful! W Hotel was also super nice, right next to Pototo Head. 

janni-deler-potato-headDSC_4424-900x600
janni-deler-sunset-wDSC_4107-900x607

Träning: Förutom surfen som är nog träning enligt mig så tränade vi lite annat. Yoga på morgonen i villan när vi bodde på Chandra, fantastisk start på dagen. Vi gick även strandprommis/joggade på Seminyak-stranden, man kan springa så långt/kort man orkar. Såg även några crossfit-boxar, men provade tyvärr inte på det. Fanns även gym på W hotell, om man vill träna annat än surf!

//Workout: Except the surf which is enough training for me we did some other things. Morning yoga in the villa when we stayed at Chandra, amazing start of the day. We also went for a beach walk/run at the Seminyak-beach, you can go as long/short you like. We also saw some crossfit places, didn’t try it out though. There was a gym at W Hotel, if you want to do other training than just surfing. 

MG_1105-950x633-900x599
janni-deler-morning-baliDSC_3466-900x589
Det här var det vi hittade på, älskade Bali! Rekommenderar alla att åka dit om man får chansen. <3

//So this is what we did, amazing Bali! I recommend everyone to go there if you ever get the chance. <3

44 reaktioner på “BALI GUIDE”

 • Sanna says:

  ååå det ser helt magiskt ut !

 • Sofia says:

  Gud va härligt det ser ut!!! Kan du inte tipsa om
  Snygga skidkläder för damer? Älskar din stil och behöver hjälp med just kläder inför skidresa! Kram på dig

  • Janni says:

   Det var det verkligen! :-) Jag har faktiskt svårt att hitta det själv men ska försöka kolla runt lite och göra ett inlägg. :-) Kram!

 • Liv ♡ says:

  Oh, looks so amazing! Bali is one of my dream destinations. This was so helpful, thank you! You’re lovely ♡

 • Katarina says:

  Tack för tipsen! Åker iväg till Bali själv om några dagar!! :)

  • Janni says:

   Åh vad avis jag blir haha! Hoppas du får en underbar resa och kanske har lite nytta av guiden. :-) Kram!

 • Veronika says:

  I just LOVE Bali, been there also just once but coming back asap!

  http://www.veronikad.com

 • Victoria says:

  What an amazing Bali guide. I should definitly check out these places when I’m going in february. Luckily I’m gonna stay for 3 months, so I have plenty of time to explore everything Bali has to offer

 • Sofie says:

  Älskar dina bilder därifrån

 • Erica says:

  Ser fantastiskt ut! Drömmer om att åka till Bali någon gång…
  Jag såg kommentaren om tips om skidkläder och jag hade också blivit jätteglad för ett sånt inlägg! :)

 • Isabelle says:

  Underbara bilder! Vem är det som fotar och vad är det för kamera samt objektiv? Kram!

  • Janni says:

   Tack! :-) Jon eller jag brukar fota, till Bali var Oskar och Fabian (två fotografer) med också. Fotar med Nikon D600, använde mest 20mm 1,8 objektiv. Kram

 • beautyboxbys says:

  Look amazing. So beautiful place. :)

 • Shopgirl says:

  Hej!
  Tack för grymt bra guide. Nyfiken fråga bara, att bada i grottor låter underbart! Men såg du några djur/kryp där? Jag är i bali nu och har seriös ormfobi villet gjort att jag inte har kunnat njuta fullt ut av det, t.ex har jag inte vågat köra water rafting eller trekking i ubud. Efter den här baliresan har jag också fått ödlorskräck efter att ha bott i djungeln där vi såg många :-p

  • Janni says:

   Hej och kul att du gillade den. :-) Såg faktiskt inga djur där men vet inte hur det brukar vara så kan inte lova något om du är superrädd haha! Men, jag såg inga. Ödlor var det lite överallt men väldigt små och helt ofarliga. Tror du kan vara lugn, grottorna var riktigt balla att se. Kram!

 • Jenny says:

  Hej Janni!!! Undrar vart den vita klänningen kommer ifrån som du har när du cyklar?? Jätte fin!! Keep up the good work!!

 • Emma says:

  Jättebra guide :) Läste ditt svar om vilken kamera du använder (Nikon D600, 20mm 1,8 objektiv) Är det ett objektiv som ger vidvinkel? Om man är sugen på att köpa denna kamera, har du några andra tips på objektiv som kan vara användbara. Vilka har du själv? Tack för en inspirerande blogg!

  • Janni says:

   Tack fina du! Yes, det är vidvinkel. :-) Jag har även 50mm f1,8, jag skulle rekommendera 35 mm (ska köpa en) samt ett zoomobjektiv kanske? 24-70 så får du ganska mycket i ett objektiv. Kram!

 • Grymma bilder och vilken jädra resa. Man blir ju sådär lagom avis :)

 • Linnea says:

  Det här fick mig att vilja åka till Bali ännu mer! Bilderna är så otroligt fina, så man förstår vad du menar när man ser dom:)

 • maria says:

  Åh ser helt underbart ut där ju!! Så bra tips!

 • Janni, we were so happy you loved Bali so much. It really is an amazing little paradise, so full of culture and beauty. As you know. we really hope you’ll be back again in 2015 for more morning yoga and beautiful breakfasts. Next time, we’d love to help you discover a little bit of Balinese culture with some ceremonial offerings and temples. At the right time of day, it’s also a perfect chance to use that Nikon of yours! You tool some amazing photos, so thank-you and thanks also for being such gracious guests. Happy 2015!

  • Janni says:

   Ah we miss that place so much!! We would love to come back to you soon, and we will. :-) Have an amazing day, big hug!

 • rebecca says:

  ÄLSKAR när du gör sådana inlägg som det här!! GRYMT, gör dig till en av det bästa bloggarna

 • Anna says:

  Hej! Underbar guide till bali! Bali är ett stort mål jag har som jag vill resa till, har några frågor bara. Hur tog ni er dit, vad är ”viktigt” att tänka på då man bokar flyg och hotell, ska man boka charter eller på egen hand. Hur flyger man di osv.
  Undrar också hur du tar dig till Monaco då du är där. Tycker det är så fin där men undrar hur du flyger dit. det är också ett drömställe jag haft väldigt länge!
  Skulle vara kul om du ville göra ett litet inlägg om dessa saker.

  • Janni says:

   Hej söta! Vi flög och mellanlandade i Bangkok, kolla momondo (där hittade vi bäst biljetter) och skriv in Denpasar. Vi bokade allt separat, kändes lättare. Till Monaco är det superenkelt, flyg till Nice och sen en buss 35 min. :-) Kan hitta tor för 1200kr om du har tur. Kram!

   • Anna says:

    menar du att hela resan till monaco kostar 1200kr? :D Tack så jätte mycket för svar!

    • Janni says:

     Om du har tur så kan du hitta med antingen Norwegian eller sas. :-) Sen bussen för typ 10€ till Monaco! Kram!

 • Jätte bra inlägg, fortsätt med detta! :D
  Älskar hur du redigerar dina bilder för du får en personlig touch, gissar att du har ett färdigt filter eller något för att få detta disiga i soliga bilder (inte så mycket “disiga” bilder i detta inlägg men många från marbella)? :)

  Mvh

 • Christine says:

  Ja Bali har verkligen massor att erbjuda! Är sååååå fantastisk på så många många sätt!

  PS. Har ni inte varit i Costa Rica tror jag ni skulle bli lika förtjusta där! :)

 • Lisa says:

  Hej janni! Vilken fantastisk guide! Jag och min pojkvän är i Seminyak just nu! Vi blev väldigt sugna på att besöka Potato Head. Ligger det i Seminyak eller vart ligger det? :) // Lisa

  • Janni says:

   Hej söta! Ja, det ligger i Seminyak, nära W hotell så det är bara googla adressen :-)

 • Mikaela says:

  Bra tips och älskade, älskade bali! har varit på bali 3 gånger nu, några månader sammanlagt och det ni inte får missa nästa gång är ju Giliöarna dock, ligger intill Lombok (stora ön bredvid Bali) och är helt fantastiska. Så jävla fin dykning, ingen motortrafik, bara cyklar och gåvägar som precis nu bara håller på och bli asfalterade – Gili Trawangan som är störst med flest turister har också ett himla trevligt nattliv och sen Gili Air som är mindre och mycket mer privat. (tredje ön gili meno är inte så mycket alls än) Under mina 6 veckor på Gili T glömde jag allt vad skor hette och jisses vad man hamnar i symbios med alla människor, natur och livsstilen. Och sen såklart Lombok i sig där man kan trekka upp för Rinjani, eller ta sig vidare till Komodo och se de gigantiska komodo-ödlorna! Giliöarna+Lombok ligger ca 2h med båt från Bali och padang bai som hamnen heter! haha herre, inget tvivel om att jag måste tillbaka..

 • Nella says:

  Hej! Jag tänkte boka en resa till Bali i februari/mars. Har du nån erfarenhet om väder? Då det är regnsäsong..
  kram :)

  • janni says:

   Åh vad kul! Vet inte exakt, har inte varit där under regnperioden men jag har förstått att det regnar en del… :-/ Kram!

 • Naveen Bedi says:

  Hi Janni…Your Bali blog is amazing and the vlog is superb. Loved it. How long were u in bali for? I m going to Bali in december for 10 days and not sure if 10 days would be enough or not. Anyways…there’s always a next time though. Keep up the good work .

 • Ronnie says:

  Hej Janni!
  Ser verkligen härligt ut på Bali, bilderna är kanon liksom du på dem. Vi åker snart så kollar runt efter mer information o insperation
  Bor i Sanur men ska troligen boka någon minirundresa för att se ön. Har du några tips på bra reseagenter generellt?
  Undrar om befolkningen är lätta att komma i kontakt med o att de inte är skygga för att bli fotograferade.
  Ska ju regna lite då o då på vintermånaderna men hoppas det är som i asien, 10 minuter ihållande o sen sol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.