TAKE THE STEP

janni-deler-quadbikes-sanddunes5F4A7727

I took a chance and did what I wanted, do a test to see what job suits you!

Nu är det lite mer än 1 1/2 år sedan jag startade min blogg, hade ingen aning om att jag skulle jobba med det på heltid såhär snabbt. Jag har alltid älskat att ha många bollar i luften och göra roliga och galna saker vilket jag får göra ganska ofta nu för tiden. Alla är ju olika, vissa gillar att ha ett “vanligt” jobb med fasta tider och rutiner, men sån är inte jag. Har provat på kontor, klädbutik, restaurang och ja allt känns det som. Med mitt egna företag och bloggen kan jag göra lite vad jag vill, resa, jobba med roliga märken och designa vilket är det jag brinner för. Jag tänker ofta “man lever bara en gång”, vilket många brukar skratta åt men så tänker jag. :-) Ingen kommer ju tacka mig för att jag gjorde det jag “borde” och egentligen inte ville när jag blir äldre, det är bara jag som kommer vara sur på mig själv. Jag är riktigt glad över att jag tog steget och vågade prova, satsade allt och det har gjort att jag kan göra det jag gör idag. Är det ett speciellt jobb man vill ha eller något man vill göra tycker jag att man ska satsa på det! Självklart ska man tänka steget längre, man kan inte bara sluta jobba och sitta med en hyra och räkningar att betala men man ska iallafall försöka hitta en lösning och göra det man vill. Då skulle alla vara gladare tror jag. Riktigt babbel på mig idag men vi har ett samarbete med Monster.se där jag gjorde ett personlighetstest (här!) där man kan se vad man borde jobba med. Jag blev kommunikationschef vilket jag tror passar mig ganska bra, jag kommunicerar ju med er varje dag och älskar det! :-) Jobbar ni med det ni vill? Vad är eran dröm? Skulle va riktigt kul att höra! Lite tankar såhär på kvällen, sov så gott. <3

//Now it’s a bit more than 1 1/2 year ago since I started my blog, had no idea that I would work full time with it this fast. I’ve always loved to have a lot going on and do fun and crazy stuff which I get to do pretty often now. Everyone is different, some like to work at a “normal” job with set times and routines, but that’s just not me. I’ve tried office-work, clothing store, restaurant and well most of it. With my own company and my blog I can do some of what I want on my own, travel, work with fun brands and design which is all the things I love. I often think “you only live once”, and a lot of people laugh at me but that’s how I think. :-) No one will thank me for doing what I  “should” and didn’t want to do when I get older, it’s just me who will be mad at myself. I’m so glad I took the step and took a chance, went all in and that’s what made me be where I am today. If there’s a special job you want or want to do I think you should go for it! Of course you have to think one more step, you can’t just quit your job if you have a rent and bills to pay but you can try to find a solution to do what you want. I think everyone would be a bit more happy then. A lot of talking from me today but we have a collab with Monster.se right now where I did a personal test (here! – in swedish though) and you could see what you should work with. I ended up to be a head of communications which I think suits me pretty well, I communicate with you guys every day and love it! :-) Do you work with what you love? What’s your dream? Can’t wait to hear it! Some thoughts here during the night, sleep tight. <3

21 reaktioner på “TAKE THE STEP”

 • Modevärlden says:

  Min dröm är också att få jobba med min blogg http://www.modevarlden.se på heltid. Jag jobbar redan med den hela kvällarna men det är otroligt svårt att få mycket läsare så vad har du för tips? Jag jobbar heltid och har en liten ettåring att ta hand om så att sluta jobba är liksom inget alternativ =) Hade varit jätte kul att höra vad dina lyckas faktorer är?

  Kram Johanna

  • Janni says:

   Hej fina! För mig gick allt väldigt snabbt, men som jag förstått det tar det tid att få en stor blogg. Mitt tips är att kämpa, var framåt och fortsätt göra ditt bästa. Jag har inga supertips tyvärr men kanske kommentera på andra bloggar? På så sätt hittar andra till dig. :-) Stor kram!

 • Lisa says:

  Mitt drömjobb är helt klart att göra en karriär inom bloggvärlden och sedan jobba mig uppåt. Har varit en dröm sedan många år tillbaka och kan inte tänka mig att jobba med något annat :)
  Xx/ http://nyheter24.se/modette/itgirls/lisabengtsson/

 • ivanka says:

  Du inspirerar verkligen! Jag gillar också att ha många bollar i luften och just nu pluggar jag musik&event management å min dröm i framtiden är att få jobba i musik branschen. Planen är att få jobba i LA med att skriva låttexter åt alla stora artister! Vill bli en riktig powerwoman och äga hela musikindustrin :) haha

 • Maaike says:

  I’m studying to be a dentist, and sometimes I really hate being a student with such a busy schedule (mostly 8.30-17.30 because of all the (practical) skills) we have to develop. But I’m really glad that I am able to do this, because it is what I like to do! Then, when I think about it, I think I could be more grateful that I get the chance to do it, because only 250 people a year are able to study dentistry in The Netherlands. So it’s great to hear you say that you should love what you’re doing! It’s simple but so true! And be grateful for life and what you can do :-)
  I’m really glad that you started you’re blog, read it everyday at least twice. Would love to see you design more clothes or something, I really like your style. Hope that’s something that you can do in the future, if you still want it though, haha!
  Good night, XXX

  • Janni says:

   Thanks a lot babe! <3 Wow, sounds great to study what you want to do, wishing you all the good luck!! Hugs!

 • Johanna says:

  Äääälskar att läsa kommentarer som du kommer få på det här inlägget. Det finns inget stopp nuförtiden! Man får drömma och bli vad man vill, älskar det!!!

 • sofie says:

  Du är underbar!
  Men jag gjorde nyss testet, anledningen är att jag läser till visual Merchandiser men vet inte om det är det jag vill jobba med… haha men nu dör jag för enligt testresultatet ska jag bli lastbilschaufför, är alltså på helt fel bana! ;)

 • Lina says:

  När jag var 15 år fick jag chansen att tillsammans men min klass åka ner och besöka en skola i Tanzania. Sedan dess tror jag att jag lämnade en del av mitt hjärta i barnens ögon. Detta var något som förändrade mycket av mitt liv.
  Jag älskar att resa och önskar att jag satt på ett flyg till nya platser varje dag. i två års tid har jag rest runt och upplevt olika kulturer, olika länder, mat, träffat människor som jag inte ens visste fanns.
  Men inget ha förändrat mig så som att se lyckan i ett barns ögon när man plockar fram en fotboll och ett par bunkar med såpbubblor.

  Min dröm att en dag få jobba för UNIFEC, CHILDHOOD what so ever.
  Att få vara med och hjälpa och förändra.

 • Jennifer says:

  Min dröm är att plugga till läkare, och jag studerar just nu till Högskoleprovet för att kunna komma in på läkarprogrammet i Göteborg! :) Jag testade på civilingenjör men insåg ganska snabbt att det inte var något för mig haha! Kram och tack för en superbra blogg!!

 • Lovely post & amazing picture !
  I don’t really know yet, but I’d love to do something with fashion, journalism.. (:
  Love, L

  http://www.Lsfashiondiary.blogspot.com

 • MatildaN says:

  Så gött jobb verkar du ha! Själv jobbar jag som content writer, vilket innebär att jag skriver reklamartiklar och annat som hamnar på nätet (ni har säkert scrollat förbi såna haha). Älskar att resa jag också och bor för tillfället i Costa Rica. Innan bodde jag i Chile, nästa år blir det Japan! Mitt drömjobb är att kunna jobba från min egen dator, då kan jag resa jämnt! Har redan ett drömjobb, fast hade gärna haft bättre betalt ;)

  Kram, ha det gött! ps. Läser sällan bloggar men din är riktigt bra och “färgglad”.

 • Oscar Edler says:

  Studerar naturprogrammet på gymnaiset nu och tar studenten om några månader, sen har jag tänkt att utbilda mig till pilot, om allt går vägen! :D

 • William says:

  Min dröm har sedan barnsben att bli jobba som fotograf. Jag har alltid varit intresserad av mode&människor och ögonblick.

 • Louise says:

  Tack för att du delar med dig och inspirerar. Jag funderar på att helt byta bana men känns alltid lite scary och osäkert. Man kanske bara ska göra det utan att tänka. Kan aldrig bli helt fel -man vågade ju:-)

  Stor kram och tack för bästa bloggen!

  Kram,
  Louise

 • ISA says:

  tror verkligen att allt är möjligt bara man brinner för det tillräckligt mkt och kan tänka sig att ta omvägar! ditt jobb verkar så härligt, drömmen för mig med <3

 • amanda says:

  hej Janni!
  Älskar din blogg och blir så inspirerad av dig!
  Vill själv gärna starta en blogg men vet inte riktigt hur jag ska börja och sedan få den stor. Hade gärna velat få lite hjälp och tips.
  Kram <3

 • Madeleine R says:

  Jag gjorde testet och fick också kommunikationschef, vilket jag tänkt plugga vidare till! Du är väldigt inspirerande och älskar din blogg supermycket, dina videor också! Kram, Madeleine

 • Julie says:

  Hej Janni,

  I think it’s the best feeling there is, if you’re doing what you love and feel satisfied with your life. I think even when you have a full schedule and it takes a lot of energy, if you’re doing it for the right thing and fulfill your wishes with it, it’s worth it.
  Right now I’m kind of stuck with everything and looking for a new and fresh start and my own project. I’m still studying (media and communication, and it’s great), but it’s not 100% fulfilling for me. I have been thinking about starting my own blog for about 2 years now, but I wanna do it perfectly from the very beginning, and feel like I need to learn so much more… But like you said, you’ll never now, unless you try, right?
  Love, Julie

 • Malin says:

  Hej Janni! Vilket inspirerande inlägg och alla kommentarer du har fått. Roligt att läsa igenom.
  Jag har alltid haft höga drömmar. När jag var liten reste jag och familjen till USA en gång per år och mitt mål var då att flytta dit när jag blev äldre. Jag drömde även om att jobba som frisör och makeup artist villet jag gör idag. Nu är min dröm att flytta till Sthlm och försöka frilansa vilket jag hoppas kommer slå in i framtiden.

  Ha en otroligt bra dag och påskhelg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.