PITEPALT

janni-deler-pitepaltDSC_4758
janni-deler-pitepaltDSC_4753

Lunch one day last week, northern traditional dish: Pitepalt!

Har ju glömt komma med ett utlåtande på palten (tror jag?) haha! Alex bjöd mig på en riktig palt-lunch, vi åt stekt palt utan kött. Tog en makrill-macka till så fick i oss proteinet där. :-) Så vad tyckte jag då? Jag älskade det! Vi åt det med smör och lingonsylt, smakade nästan som stekt potatis eller tunnbröd. En blandning typ! Kommer garanterat äta det igen men lite mindre… Portionen kanske inte ser så stor ut men tallriken var gigantisk, jag var proppmätt i 7 timmar efteråt. Det är väl det dom kallar palt-koma, kändes precis som det. Är faktiskt sugen på det igen! Jag velade för mycket så tar tåget direkt till Åre imorgonbitti istället, beslutsångest som vanligt. Ska möta upp Klara nu och hänga istället, mysigt! <3

//I forgot to tell you what I thought about palt (I think?) haha! Alex invited me for a true palt-lunch (traditional northern dish), we had it fried without meat. Had a mackerel sandwich with it so we got our protein. :-) So what did I think? I loved it! We had it with butter and lingonberry jam, almost tasted like fried potatoes or flat bread. Like a mix! Will for sure eat it again but maybe a bit less… The portion may not look that big but the plates were huuge, I was soo full for about 7 hours afterwards. Guess that’s why they say “palt-coma”, felt exactly like it. Actually want to eat it soon again! I couldn’t decide so I will go to Åre straight in the morning tomorrow, felt better. Meeting up with Klara now to hang out instead, cozy day! <3

13 reaktioner på “PITEPALT”

Leave a Reply

Your email address will not be published.