SMILE MATTERS THE MOST

janni-deler-DSC_6636
SMILE!

Snart drar Stockholm Fashion Week igång, och det är jag såklart glad för! :-) Kul med massa ny inspiration, träffa alla människor och bara ha det gött i Stockholm. Det kommer vara stressiga dagar med mycket spring, det är moments när man inte riktigt har tid att fräscha till smink och liknande och jag drar på ett stort leende istället. Funkar lika bra! Kommer ni ihåg ett inlägg jag skrev för ett tag sedan om Oral-Bs kampanj “come as you are” och om stunder där just leendet spelar störst roll? Nu kommer en rolig grej till er i samband med det, om ni gillar allt som har med mode och fashionweek att göra! Ni kan nu vinna biljetter till en visning på Fashion Week! :D För att vinna ska ni kommentera moments när ni inte har tid för smink och ert leende spelar störst roll, det kan vara allt från långa flygresor till när man hoppas fallskärm, när man kommer som man är helt enkelt! :-) Ska bli kul att läsa era storys! Ni är tre personer som kommer vinna och får ta med en vän var. Jag har några visningar jag ska på och Mayla-visningen är en, ni kommer kunna hänga med oss på snapchat från Oral-B:s konto. Vet att det var uppskattat förra gången när vi var i Falun under VM (haha), ska försöka uppdatera er nästan lika mycket den här gången! ;-) Puss på er och lycka till! <3

//Soon Stockholm Fashion Week will start, and of course I’m happy for that! :-) Fun with new inspiration, meet all the people and just have a good time in Stockholm. There will be some stressful days with lots of running around, those are moments when I don’t really have the time to freshen up my make up so I go for a huge smile instead. Works just as good! Do you remember the post I did a while ago about Oral-B:s campaign “come as you are” and moments where the smile matters the most? Now there’s a fun thing for you guys about that, if you like everything about fashion and fashion week! You can win tickets for a show during fashion week! :D To win you have to comment moments when you don’t have time for make up and your smile matters the most, it can be everything from a long flight to when you do sky diving, when you come as you are. :-) Will be fun to read your stories! Three of you will win and can bring a friend each. I have a few shows I’m going to and the Mayla-show is one of them, you will be able to join us from Oral-B:s snapchat. I know some of you liked it the last time when we went to Falun during the World Cup (haha), will try to update almost as much this time! ;-) Hugs babes, good luck! <3

80 reaktioner på “SMILE MATTERS THE MOST”

 • Kristina says:

  Jag har under hela min tonårstid haft problem med acne o därför använt otroligt mycket smink då jag skämts för min hy. Men på senare år så har jag verkligen slutat bry mig(det är ju faktiskt bara lite röda prickar) och bara tyckt att det är så jäkla skönt att gå utan smink. Dom moments när jag inte använder smink o bara kör “all natural” liksom är på sommaren när jag är ledig. Då är min regel att inte ha smink på sig en enda dag, oavsett om jag hänger ute på landet eller går bort på en middag. På sommaren är man ju också lite brun o då tycker jag att det är fett snyggt att gå utan smink för att man slipper ha rinnande mascara eller foundation liksom. :))

 • måste man vara bosatt i sverige för att ta del av tävlingen, bor i Finland :)

 • Lisa says:

  You’re so pretty when you smile :)

  Enjoy your Monday!
  xx
  Joy Della Vita Travelblog

 • Jag tävlar i en ny sport som heter OCR det är en hinderbana som man själv springer (alltså utan djur) , detta gör jag ihop med ett fantastiskt team som heter MIT Tough Team och har gjort i snart 1,5 år. Under tävlingarna kryper man i lera , badar och annat roligt , men jag springer ALLTID med ett leende på läpparna. Oavsett hur kall jag är , eller lerig så har jag kul , och ett leende gör allting så mycket bättre. Genom att le sprider jag glädje till andra som kämpar , vilket jag tycker är väldigt viktigt. Därför gör det mig stark då jag hjälper andra och mig själv med något så enkelt som ett leende.

  Till vardagen så lägger jag hellre mer dig på kläder än smink , just därför att genom att le så behövs knappt smink. Det är ett praktexempel på när ett leende spelar en stor roll. För vem blir inte glad utav ett leende , det gör absolut mer än vad man kanske tror!

 • Lovisa says:

  Har du utsett vinnaren av nikon kameran än? :))

 • Julie says:

  Oh how I love that competition. I’ve always wanted to join a Fashion Week.:) And I don’t even have to think long about my answer:)
  I got a shiba inu puppy a few weeks ago and since than I’ve got less time for things like make-up of course. There’s no way to go outside always with a perfect make-up, especially in the mornings. But I think it doesn’t matter at all, because my smile couldn’t be bigger these days :) She brings so much love ad fun into our little home and I can just smile when I see her.
  My mum always said that a smile is the best accessorize you can wear and that’s what i’m doing:)
  Keep your smile up!:)
  Love, Julie

 • Hanna Josefsson says:

  Jag har sällan mycket tid över att sminka mig på under de stressiga vardagsmånarna då man helst bara vill hoppa tillbaka ner i sängen. Så antingen blir det några duttar av concealer ovanpå ojämnheterna i ansiktet, några drag med mascaran över fransarna samt en tillfrisering av brynen. Även om jag oftast bär sminkpå vardagarna så är det väldigt “nude” vilket gör ett leende till pricken över i:t. Däremot är det inte då mitt leende behövs som mest, trots att man får mer tid till att piffa till sig lite extra under de lediga sommarmånaderna är det dock då jag helt lägger sminket på hyllan, sommar för mig är tiden då man får koppla av till 100%. Trots att jag tycker om make-up gör det ofta att jag känner mig lite mer “sofistikerad” när jag bär det, alltså känns det inte lika naturligt och befriande som när jag inte har sminkat mig. Och det är just den befrielsen som jag kan infinna mig i under sommaren då det inte finns några måsten utan bara tid för en massa skoj. Dessutom är det bara jobbigt när man måste titta sig i spegeln var och varannan minut för att se till så att inte mascaran har runnit ner över kinderna medan man badade eller att foundationen har smetats ut i ojämna lager av all svett som produceras. Så med lite härliga sommarfräknar och ett stort härligt leende tycker jag man är som finast, fräschast samt mest bekväm i att vara sig själv!

 • Olivia says:

  Jag känner mig som snyggast när jag har ett genuint leende som kommer enda inifrån. Oftast är det när jag vaknar upp, utan smink, och bara blir nöjd över mitt naturliga jag. Jag, som säkert många andra tjejer, blir nervös i situationer där jag känner mig obekväm -från att komma in helt själv i en stor grupp eller känna sig osäker att gå i skolan med fel klädval för dagen. Då hjälper det alltid mig att fejka ett leende, just för att utstråla den härligheten ett leende faktiskt ger och samtidigt ge det till mig själv. Jag tycker smink är väldigt kul egentligen, men lite överskattat. En fet festmake-up är inget jag tackar nej till och jag tycker alla tjejer ska få ta på sig sin finaste make-up och få komplimanger över hur snygg man är för kvällen, MEN trots det brukar jag i slutet av kvällen, när jag kommit hem och tar av sminket framför spegeln, känna att det är inte så stor skillnad. På den sminkande versionen av mig själv som jag varit så nöjd med -nästan beundrat- ,och den osminkade som jag känt motsatsen för. För att det är jag. Det är då mina fräknar syns som mest, kanske en finne just för veckan men det är ju också jag. Jag kan nästan känna mig snyggare osminkad just för att då går inget förbättra, då är det bra som det är, då är det ansiktsuttrycken som counts liksom. Finnen kommer vara där tills den om en vecka förhoppningsvis försvinner, mina fräknarna och ärr sitter inprintade i huden och de ytliga blodkärlen, som jag förövrigt alltid har i desperata försök (läs googlat alla sorters skönhetingrepp/ operationer och laserbehandlingar) försökt gömma för omvärlden, kommer vara där troligen i hela mitt liv. För det är jag. Liksom med smink så kan en eyeliner alltid förbättras, det finns alltid en finare och lyxigare foundation och counteringen känns alltid lite för dålig. Så jag har nog alltid tid för smink men i situationer när jag väljer att inte ha det är det när jag är som lyckligast och som nöjdast. När jag vaknar upp glad in i benmärgen och känner mig tillräcklig som jag är. Det är också då jag visar mitt största leende som mest!

  PS. bästa tävlingen, fashion week had varit drömmen sen jag visste att den existerade, på riktigt!! :)

 • Anna W says:

  Jag har alltid varit tjejen som aldrig använt så mycket smink. Det är helt enkelt inte jag, då är ett leende så viktigt och kan göra så mycket både för en själv, men också någon annan som ser det. Ett leende utstrålar så mycket mer än vad en perfekt hy gör. Några situationer då jag aldrig skulle bära smink är på stranden i solen, är du brun i ansiktet behöver man inget smink tycker jag. En annan situation är i skidbacken, för där har jag alltid det bredste leendet på läpparna och det spelar ingen roll om håret är isigt och kinderna är röda, för då gör jag något som jag verkligen älskar <3
  PS tack för en superrolig tävling jag har väldigt länge velat gå på fashion week :)

 • Karin says:

  Jag pratade på ett sjukhus i somras där det rådde sminkförbud. Avdelningen jag jobbade på tog hand om äldre med lungsjukdomar osv. Många av de som bodde på denna avdelning var inskrivna i månader och hade därför inte besök varje dag, i bland gick det veckor innan någon anhörig kom förbi. Därför hade vi i personalen ett extra stort ansvar för att se efter och socialisera oss med patienterna. Då är så klart ett stort leende viktigt.

 • Viktoria says:

  Jag säger bara semester. Man är utvilad, man är fräsch och man är lycklig att äntligen få vara lite ledig. Man blir lycklig av lugnet och jäkligt snygg med sitt leende, PUSS!

 • Emelie says:

  Okej jag ska inte dra en lång text fast jag skulle vilja men att dra på sig ett stort leende i snygga träningskläder efter en stressig dag. Bara ta en joggingtur eller gå på ett träningspass, rensa ut kroppen/skallen! INGET smink utan bara köra på med ett stort leende och bra musik. Släppa allt det stressiga för en stund!

 • Siri says:

  Till hösten ska jag åka till Asien för att volontärarbeta på ett barnhem. Och där är det inte tal om att lägga en massa tid på att sminka och fixa sig. Man får vara glad om vattnet räcker till en dusch liksom. Så ett stort leende på läpparna när man är där är en av de viktigaste sakerna. Att sprida glädje till alla barn på barnhemmet och visa att man är fin och alla är lika mycket värda precis så som man är, måste väl ändå vara det viktigaste budskapet jag kan förmedla till dom under min tid där. Och att göra det osminkad med ett glatt ansikte känns som det bästa sättet.

  Samtidigt som jag ska ge mig iväg till ett barnhem i Asien, vilket är ganska långt ifrån livet man lever här hemma, så älskar jag mode/skönhet och kläder så att få gå på modeveckan i Stockholm hade varit en dröm!

 • Sara says:

  I skidbacken, när solen skiner och smink bara ser genomskinligt ut är det helt fantastiskt att bara vara osminkad och nöjd med sig själv. Och att gå upp tidigare för att sminka sig är heller ingenting man orkar när man är ute och åker skidor hela dagarna. Speciellt när snön är vit så är det extra snygg om man ler så stort man kan och visar sina tänder, som dess utom blir ännu snyggare och vitare med oral b. Är också väldigt skönt att inte behöva oroa sig för att mascaran ska rinna eller så om man får snö i ansiktet. Man kan vara mycket friare och ta flera risker, för om man trillar och får massa snö i ansiktet är det bara att le och hoppas att ögonblicket fångats på bild. Det är ungefär såhär jag känner varje gång jag går osminkad, som om sminket inte kan stoppa mig för att utmana mina gränser.

 • Lovisa says:

  När jag ligger i sängen med min pojkvän, då använder jag mitt leende! Han brukar säga att jag är som sötast osminkad med ett leende på läpparna, och jag vaknar ju alltid med ett lycklig när jag vaknar med honom och då ler man ju automatiskt! Då behövs inge smink! <3

 • Catrine says:

  Jaja, måste du inte skriva att det är ett REKLAMSAMARBETE?

 • Emilia Lambro says:

  Mitt leende spelar en otroligt stor roll när jag är tillsammans med mina nära och kära. Som tillexempel när jag fyller år, då är hela släkten samlad och äter god mat, skrattar, pratar och umgås tillsammans. Vid dessa tillfällen kan jag inte låta bli att le, och speciellt inte när alla ens vänner och familj står upp och sjunger “Ja må hon leva”. Just då, när alla sjunger för fulla halsar så att det ekar i hela huset av deras underbara och måttligt falska stämmor är jag så lyckligt lottad att jag har dem just där och då, att de är samlade enbart för mig, för att fira min dag. Just då är mitt leende som allra störst och som allra viktigast. För det är med mitt leende som jag visar min tacksamhet att de finns i mitt liv.

 • Jag känner mig som vackrast och lyckligast då det bara är jag och min pojkvän tillsammans hemma. Hans fina personlighet lyckas alltid trolla fram mitt största riktigt genuina leende. Får mitt hjärta att slå fortare och ger mig fjärilar i magen bara jag tänker på att det är med honom jag har mitt hjärta, det är med honom jag vill spendera mitt liv. Ingen annan har samma magiska effekt på mig. Där och då, osminkad och ofixad när vi bara är med varandra , skrattar och pratar helt okomplicerat, är mitt leende det enda jag behöver i mitt ansikte. Han får mig att känna mig som den vackraste tjejen i världen. Smink är då helt oviktigt. All kärlek och alla dessa leenden och blickar är något av det värdefullaste jag har i mitt liv. De känslor han ger mig kan jag inte sätta ord på. Jag älskar kära leenden. Förlåtande leenden. Uppskattande leenden. Drömmande leende. Busiga leenden. Leenden är magi.

 • Det där leendet på läpparna man får efter att ha nått ett mål, finns inget bättre leende. Det är bara för dig själv, det är så äkta och man känner sig så stark. Det är så viktigt att sprida leenden runt människor omkring dig men du får aldrig glömma dig själv heller :)

 • astrid says:

  Dagar jag inte har tid för smink har vart väldigt många nu i sommar när jag har jobbat nästan varje dag. Är extremt morgontrött som person och ligger hellre i sängen de där 10 minuterna man hade kunnat lägga på att sminka sig. Men med fantastiska kollegor kan man inte låta bli att gå runt och le hela dagarna även om man känner sig lite ofräsh utan smink ibland så glöms det bort med all glädje. Det är också underbart när man bara hänger med ens allra bästa kompisar eller pojkvännen och man har så roligt att man inte kan sluta le och när man har haft en sån där bra dag att man sitter och ler för sig själv påväg hem. Tycker att alla människor blir så mycket finare när de ler, speciellt äkta leenden som smittar av sig
  Jättebra tävling Janni, va roligt att du ger folk chansen att gå på fashionweek.
  kram

 • Sara Edlund says:

  jag jobbar på McDonalds mestadels i köket och där är det alltid jättevarmt. Detta gör att svetten rinner i ansiktet jämt och ständigt – typ. Att ha smink är därför baracatt glömma eftersom man helt enkelt torkar bort det när man torkar bort svetten (haha). Ska jag då sedan ut i restaurangen och torka bort och dona är därför ett brett vitt leende det allra bästa alternativet som vinner med hästlängder framför smink.

 • Julia says:

  Den lyckliga tiden jag kan spendera i stallet, när jag möts av alla nyfikna hästhuvud när jag går igenom stallgången. Oavsett hur stressig vardagen kan vara så är det som att allt stannat, att bara få vara. Med hästlukten i näsan och närvaron av hästarna så kan jag inte låta bli att bli lycklig i hela kroppen och med ett ständigt leende. Den tiden i stallet är oslagbar och är jag otroligt tacsam för :D

 • Emelie says:

  Hej, jag har nästan ingen smink på mig varken till vardags eller fest då jag inte tycker jag passar i det och jag ärligt inte kan något om smink. Men när jag flyttade upp till Stockholm för några år sedan och seriöst inte visste va hell Kitchen var och en vän ringde mig sent på kvällen och frågade om jag vill mötas upp och dansa. Jag älskar att dansa så jag tacka såklart ja. När jag kommer dit i mjukisbyxor, noll smink och tofsen mitt på huvudet och går rakt in utan att förstå att det är sjukt lång kö och man visst skulle betala så dansar vi så sjukt mycket. Vi får tusen blickar och knuffar ifrån tjejer som säger att vi inte hör hemma så som vi ser ut där. Men vi dansar på och annat folk sedan går fram och till oss och säger ” fan va ni ser lyckliga ut och ni verkar ha sjukt kul” skönhet sitter inte i smink och kläder utan i utstrålningen och leendet!

 • Ida says:

  Jag är en av de få som föddes utan anlag till två tänder. Tandläkaren har varit min kompis sedan långt tillbaka och jag har idag två stift som agerar som extratänder. Enligt mig själv syns detta rätt väl vilket har gjort att tänderna har blivit min osäkerhet sedan tidig ungdom. Jag har alltid försökt dölja mitt leende och använt smink och kläder till att dra uppmärksamheten ifrån mina två lösgaddar. Men jag minns så väl när jag precis hade fyllt 18, efter många år av att ha fejktänder, då jag en kväll var hemma hos min mormor och morfar. Jag kom som jag var, osminkad och i myskläder, för att vi skulle äta kvällsmat framför tv:n. När vi äter i tystnad och jag plötsligt skrattar tills jag gråter åt det som hände på tv:n så säger min gosiga morfar: ditt leende är så vackert. Detta är något som jag alltid kommer att minnas. Efter det har jag haft lättare att visa mitt leende och på så sätt visa mitt äkta jag. Det kvittar att jag har fejkgaddar- mitt leende kan lysa upp vilket rum som helst, till och med utan smink och i ett par urtvättade mjukisbyxor från högstadiet.

 • Emelie says:

  Jag är en tjej som alltid har tyckt om mode och stil, och att göra mig fin. Men jag har inte alltid sminkat mig, speciellt inte när jag var liten. Då var man ju verkligen all natural och brydde sig inte hur man såg ut bara man var glad och kunde le var det bra. När jag var liten red jag väldigt mycket, jag fick min alldeles egna ponny när jag var runt 7 tror jag och ingenting kunde mäta sig med den lyckan man kände när man red eller pysslade om sin häst! Man hade ett leende på läpparna när det gick bra och när hästen tramsade kunde man skratta åt det.
  Jag rider än idag och bor långt ute på landet där det inte spelar någon roll hur man ser ut. Jag har ingen tid att stå framför spegeln och sminka mig precis innan ett ridpass och det vill jag inte heller. Det känns så bra att bara kunna slänga på sig ridkläderna och sticka till stallet där man vet att hästen väntar. För den bryr sig inte om du är sminkad eller ej, det enda den vill är att se dig lycklig och ett leende övervinner även den bästa mascaran!

 • Josefine Hedmo says:

  Hej!
  En av de stunder i vardagen där jag känner mig minst lika fin utan smink som om jag hade det på mig. Då jag verkligen känner att ett äkta leende är det enda som behövs. Det är när jag efter en lång dag tar bort sminket, eller bara sköljer ansiktet om jag inte haft något smink på mig under dagen, borstar tänderna för att sen krypa ner i sängen bredvid min pojkvän. Då bara ler jag, jag ler för att jag är lycklig och jag ler för att han säger att jag är det finaste som finns, även om jag är osminkad och trött.
  Det är den bästa stunden och då känns det verkligen som att ett leende är det enda som behövs.
  Kramar!

 • Lovisa says:

  När man jobbar som skidlärare för barn så spelar det ingen roll om man har smink på sig eller inte, det enda de bryr sig om är att man är glad. Det gäller också för föräldrarna, för om jag är glad så blir barnen glada och glada barn = glada föräldrar :) det är också varierande väderlek i svenska fjällen och efter tre säsonger har man ju lärt sig att mascaran rinner efter en snöstorm eller snöblandat regn, men med största leendet på fixar man allt!

 • Sandra Jawad says:

  Mitt leende är det starkaste “vapnet” jag har, visar jag mitt leende så visar jag vem jag är, jag kommer som mig själv.
  Har under min skoltid upptäckt att de är många som inte vågar visa och vara sig själv i skolmiljön. Går man in i en skola idag ser de flesta ut som kopior, tyvärr. Ingen vågar gå sin egen väg med till exempel klädval, frisyr, smink och alla ska alltid ha de nyaste märkes skorna. Man får aldrig se deras riktiga jag. Ingen vill sticka ut i mängden. Men det har jag gjort vilket har varit mycket negativt då jag haft många emot mig, men det har även varit positivt och gett mig massor av erfarenheter. Men det som räddat mig i dessa situationer är ett citat som pappa alltid sagt till mig, ler du mot livet så kommer livet le tillbaka till dig. Och det har räddat mig. När jag fått dessa kommentarer har jag alltid haft ett leende på läpparna, struntat i kommentarerna och visat mig starkare än de genom att bara ha ett leende på läpparna och vågat vara mig själv.
  Att dansa, spela musik och resa har även hjälpt mig mycket, dans, musik och resor får mig att må bra. Att bara släppa loss på dansgolvet får mig att må bra lika så väl att stå bakom ett Dj-bord och sitta i ett flygplan. Att dansa, spela musik och resa utan smink får mig att må bra. Dessa tre aktiviteter fyller hela min kropp med energi, glädje och kärlek vilket framkallar mitt vita lilla glugg-leende och skratt.
  Ett sista moment som alltid betyder extra mycket för mig är att jag alltid, och då menar jag alltid kan vara mitt riktiga jag i min familj. Oavsett om jag skulle förändras på utsidan eller insidan så vet jag till 100% att familjen alltid kommre stötta mig och finnas vid min sida. Jag behöver aldrig låtsats vara någon annan för att de ska vara ännu mer stolta eller ännu mer lyckligare som föräldrar. Och bara det gör att jag får ännu ett leende på läpparna.

 • Matilda says:

  Jag själv läser en linje som heter stylist & spa, där jag utbildar mig till makeup artist, spaterapeut och klädstylist. När jag vissa mornar inte hinner eller ens känner för att fixa mig så spelar det faktiskt ingen roll, för när jag kommer till skolan och möts av min fina klass så får jag det där leendet som är så mycket bättre och spelar så mycket större roll än vad allt smink i världen gör. Jag vill visa att även vi, som jobbar med smink, faktiskt också kan skippa ytan och bara köra på vår egen utstrålning. En utstrålning som verkligen kommer inifrån som sedan lyser ut- vårat leénde, och ändå känna oss självsäkra. :)

 • Chloe says:

  På sommaren, man är brun ( om det inte är en sån sommar vi haft i Sverige i år ), känner sig mkt snyggare och dessutom för att undvika fläckar av smink när man är i solen. Spelar ingen roll om jag jobbar, går på en date eller är o badat, all natural på sommaren är en vana för mej. Jag är ganska lat när det kommer till både smink o hårfix och tycker drf att momentet “tvätta bort sminket på kvällen” också är ett stort plus! :)

 • Ida Roos says:

  Jag använder aldrig smink och då menar jag verkligen aldrig! Jag har aldrig passat särskilt bra i smink så det är ingen idé att kladda på då! Ler mest hela tiden nästan! Ett leende och bra sömn är det som behövs för mig!

 • Ellen Engardt says:

  Har så länge jag kan minnas haft problem med att visa mig utan smink för allmänheten, men även för mina vänner och familj. Utan smink känner jag mig naken och ful, eller åtminstone brukade jag det. Började sminka mig i 5:an och har inte gått utan smink en enda dag sedan dess, även vid stranden, på gymmet och sleepovers hos kompisar. Jag var rädd att mina kompisar skulle tycka mindre om mig om dom såg mig utan “full-on-makeup”, med ifyllda ögonbryn, mascara och lipliner, men hur galet är det egentligen inte att tänka så? Bestämde mig för ett tag sen att gå emot normerna och våga gå osminkad och framförallt vara stolt över mitt nakna ansikte!! Det bästa med det hela var inte bara bättre hy (haha), men även att folk började ge komplimanger om mitt leende istället för färgen på mitt läppstift. En sån komplimang är värd tusen gånger mer! Så nuförtiden, istället för att spendera en timme på att sminka mig varje dag innan skolan, kan jag istället äta en bra frukost i lugn och ro och hinna med bussen, men framförallt vara stolt över mitt osminkade, naturliga och vackra ansikte och le ett genuint leende dagen ut (:

 • Nellie says:

  Jag jobbar som personlig tränare och instruktör, och på mitt jobb har leendet störst roll. Självklart vill man vara fin på sitt jobb även om man jobbar med träning. Men det är något speciellt att gå in i en stor gruppsal utan smink med massor av kunder och köra ett hårt svettigt pass. Alla är där för samma sak, att bli svettiga och trötta i kroppen och i den situationen bryr man sig inte hur man ser ut. Allt som betyder då är att man ha roligt och ha världens största leende på läpparna. Ett leende kommer man så mycket längre på i just den situationen än att se fräsch och fin ut. Att komma ut ur salen med nöjda trötta kunder och själv är man svettig från topp till tå och röd i ansiktet, då är man nöjd trots att man kanske se hemsk ut. Ett leende sprider så mycket mer glädje!!

 • Fanny says:

  Mitt leende gör hela mig och visar vem jag är! Har haft tandställning tidigare i livet och den satt i i 4 år.. Efter det har mitt leende varit mitt allt och jag ler nästan konstant :D Jag själv tycker inte jag passar i smink efter att jag hade en period i livet där jag bar MYCKET smink, så svårt att bära smink utan att tänka på den tiden. Naturligt är det finaste och så jag trivs bäst oavsett var jag ska och då utgör leendet en stor del i hur man ser ut och sprider för energi!

 • Sofia says:

  Mitt leende är mitt signum, och antagligen anledningen till att mitt smeknamn är solstråle. Nu på sommaren är det många tillfällen då jag väljer att lägga min tid på att njuta istället för att sminka mig. Man vaknar tidigt på morgonen, drar upp persiennerna och upptäcker vilken go dag det är! Då ringer man ihop några vänner, slänger på sig en klänning och åker till stranden! Sådana dagar (precis som idag). Går jag au naturale och låter mitt leende vara min största accessoar.

  Nu får jag hoppas att jag har turen att vinna biljetter till fashion week då det vart en dröm ändå sen jag var barn att delta i fashion week! Då får jag även överraska min bästa vän som precis flyttat till sthlm!

  *Håller tummarna*

 • Anna says:

  När jag semestrar och är utomlands så satsar jag all in på mitt leende. För då vill jag bara skippa sminket, låta ansiktet andas, gå runt i en fin bikini på stranden, bli brun, sippa en god drink och bara LE!!! Då mår jag bäst!!

 • Leane says:

  Such a sweet post! I’m so bad at putting on make-up, so I usually wear only mascara. My facial skin isn’t perfect but I’ve always thought that natural is okay and make-up is okay too, you just don’t have to put tons of make-up on. We all have a beautiful smile, it doesn’t matter if you wear braces or have a gap between your teeth. Every smile is unique and beautiful in its own way.
  Smile matters the most to me every day. I love to smile, make other people smile and see other people smile. Smile is a good medicine too (and it’s free!) :)

 • Malin says:

  När man vaknar upp på morgonen helt osminkad och pojkvännen kollar på en och säger att han är så lycklig att han får vakna upp bredvid enligt honom finaste tjejen, då börjar man dagen med ett stort leende :)

 • Lovisa T says:

  När jag flyger känner jag att jag inte har varken tid eller ork för smink ibland. Speciellt om det är en nattflygning för då ska man ju ändå ta bort det typ haha och sova. Men som räddare i nöden har man ju då sitt leende och det gör såååå stor skillnad. Bara man ler så ser man alltid mycket bättre och trevligare ut så det funkar verkligen. Jag menar om man jämför bilder på en själv när man ler och när man inte gör det så är det ju massiv skillnad!!! Leeeee mer!

 • Lorna says:

  I’ve always dreamed of going to a fashion show as i absolutely love fashion so here is my story…! So one day I went to my local small supermarket next to home and i just went with my joggers and no make-up at all thinking that i wouldn’t see anyone…But when i arrived there were 3 friends of mine and a guy that i kinda liked and i turned around hoping they wouldn’t see me but it was too late and they called me so i just thought “okay, just smile and everything will be okay”! I totally agree with you Janni that a big smile is the best! xx
  -L

 • Marie says:

  Det finns tillfällen när smink hjälper till, och kanske också, krävs. Men jag har personliga erfarenheter då inget smink i världen har kunnat dölja det man verkligen känner. Att befinna sig på sjukhus när en älskad familjemedlem ligger inne. Då är man sig själv helt och hållet. Men då har det hjälpt oerhört att ha ett positivt sinne och le det mest omtänksamma och smittande leende man kan. Det var guld värt, både för mig personligen och för den älskade i sjukhussängen.

 • Josefin says:

  En varm sommardag, när man ska möta vännerna för att gå till stranden och avslutar med en picknick på något mysigt ställe, då kör jag alltid utan smink med ett stort leende :) Leendet kommer av sig själv när man är med nära och kära, men även folk man kanske inte känner alls, stämningen gör mycket så då tycker jag att smink bara är onödigt. Ett leende är det vackraste som finns på en kvinna eller man, med eller utan smink!

 • Nathalie says:

  Jag är väldigt intresserad av både smink och kläder. I sommar har jag jobbat på en industri-fabrik, vilket egentligen inte alls är likt mig. Men har varit sjukt lärorikt! Här på jobbet så har jag självklart inte använt smink, träffar mycket olika människor hela tiden och där får leendet göra sitt istället. En så enkel sak som ett leende kan faktiskt förbättra någons dag! :)

 • Sara says:

  När man vaknar på morgonen bredvid killen man är kär i, helt rufsig i håret och osminkad. Då ska man komma ihåg att han är kär i en för att man ser ut precis så! Och hur morgontrött man än är ska man använda sitt vackra leende för det är ju DET som han föll för! Man glömmer ju alldeles för ofta hur fin man är naturligt..!

 • I stallet, utan smink och ett stort leende på läpparna! :)

 • Sandra Jernberg says:

  mitt största leende är när jag ser på min lilla dotter som är 4 månader gammal. Behöver varken sömn, smink eller en dusch för att ändå se ut som världens lyckligaste!

 • Matilda says:

  När jag inte hinner sminka mig utan tar på mig ett leende och en knut på huvudet är när jag jobbar för mycket. Jag har ett heltidsjobb där jag även jobbar på var fjärde helg. Sen har jag sedan 18 års ålder jobbat som bartender till och från. Nu i sommar har jag tagit upp bartender jobbet igen. Så vissa helger har jag jobbat från 6.45 på lördagen till eftermiddagen, börjat som bartender vid 22-04 och sen jobbat från 6.45 igen på söndagen. Då hinner/orkar jag inte sminka mig utan ett leende sitter då bra :) Kram

 • Pia says:

  When my puppy needs me more than my face needs a make-up! The happy face of his doesn’t need anything extra either when he meets his friends;)

 • Sofia says:

  Mitt leende och skratt syns mest när jag är med mina fantastiska vänner. Det spelar ingen roll vad vi gör – det viktigaste är att vi är med varandra och att leendet finns där hos oss alla. När jag ler så stort att kinderna krampar vet jag att mina ögon också lyser av glädje och då har sminket ingen betydelse. Utan det viktigaste i dessa stunder är mitt leende.

 • Anastasia says:

  Jag kan “come as I am” när jag spenderar tid med min mamma. Det finns ingen person i världen som jag kan vara så genuint lycklig, glad och äkta med som tillsammans med henne. Hon gör mig stark och hon får mig att le. Var vi än står i livet så får hon mig att le lite bredare och skratta lite högre och hon gör mig stark.
  Vi delar samma intressen där mode är ett av dem och om jag vann två biljetter till fashion week skulle jag definitivt ge en av dem till min mamma så att vi skulle kunna ta en paus i vardagen och tillbringa vår tid tillsammans, skratta och må bra. Hon förtjänar det och det skulle betyda mycket för mig om jag fick chansen att överraska henne med det, då skulle hon bli så glad och det är vad som betyder mest för mig.

 • www.nouw.com/jenniferevelina says:

  Mitt leende spelar alltid stor roll och jag får ofta höra att jag alltid är så glad. Tror på att ett leende sprider glädje och man ger energi och ödmjukhet genom att dra på smilbanden. Samtidigt som ett leende faktiskt gör alla människor vackrare :) #comeasyouare

 • capucine says:

  Hey Janni, plenty competition on these days! So great! I’ll try to win once more than! :-)
  More over this price is priceless! :-p It would be a dream come true for the little shit i am to see a real fashion week :-p
  I would say that it’s hard when you can’t waer make up for me at least just some bronzer cause otherwise i look quite pale :-p But when i do wakeboarding session with my love and friends it’s not that good to look perfect before going on the water and then come back with everything off the face and show myself as i am ;-) So i have no choice to put the biggest smile on my face…Not that hard as i love wakeboarding ….the sensations always make my smile cause you feel like flying and almost like a super hero like the silver surfer XD.
  Huge kiss! bye and good luck to everyone!

 • Bea says:

  Jag jobbar som kock alltså inget smink, då jag öppnar ugnar med ånga står över värme och är allmänt svettig! Men… Vad gör det när man älskar sitt jobb och är konstant glad hela tiden och där kommer ju självklart mitt Leende in.
  Att vakna med måndagsångest finns inte i min värld utan att få gå till jobbet och skapa magi i köket att få mina gäster mätta och belåtna det är lycka för mig. Ett glatt kök är ett roligt kök, ett roligt kök skapar magi!

 • Diana says:

  Jag går en utbildning som heter Scenproduktion. Detta innebär att man får lära sig allt som har med scen och produktion att göra. När man jobbar inom den branschen, som vi redan nu får göra, är ett leende viktigare än smink. Det är ett stressigt, tungt och svettigt arbete. När många blir stressade blir de ofta arga eller irriterade, då är det viktigare med ett leende för personens, samt teamets skull, så att arbetet kan flyta på utan större spänningar.

 • Louise Ericson says:

  Jag är en så otroligt morgontrött person och att få ihop det med tidiga mornar innan skolan funkar inte så bra..
  De flesta mornar brukar jag endast kliva upp så jag hinner äta och klä på mig innan jag måste till bussen och därför finns det inte tid att ställa sig framför spegeln. Jag kan tycka det är superkul att göra sig fin innan man ska ut bland folk men innan skolan orkar jag bara inte, haha. Därför är det så obeskrivligt härligt att få höra när man kommer till skolan, eller bara när man sitter helt vanligt och skrattar, att man är fin. Et vanligt leende kan göra en mycket finare än mycket annat de flesta gångerna och det är viktigt att komma ihåg. Jag menar hur kul är det inte att få höra att man är fin när det enda man har i ansiktet är ett leende? :)

 • Annica says:

  När solen skiner som starkast så skippar jag alltid sminket och använd mitt leende till att vara vacker på stan när jag fikar med vänner. Sinket är bara något extra men ett leende kan man aldrig tvätta bort. ;D

 • Kexin Hou says:

  Jag känner att jag alltid kan #comeasyouare när jag har ett leende på läpparna. Det spelar ingen roll om jag har fixat hår eller är osminkad, ett leende är ens bästa accessoar . Ett leende smittar av sig och kan även få en själv att må bättre även om man från början kände sig dyster.

 • Rebecca Scanlon says:

  I would absolutely love to visit Stockholm, never mind the fashion week too, it would be an amazing experience! The best times are when you can smile and be truly happy. That happened to me this summer. Myself and my family took a sailing trip around the Greek Islands, like your one. It was the best holiday I’ve been on in a long time. I didn’t have to wear makeup once and my smile was spread from ear to ear every single moment! I loved waking up on the sea, sailing around, stopping in beautiful coves & meeting new people. I never stopped smiling when I was on that holiday! True happiness!
  I would love if you picked me to go to Stockholm fashion week as I’ve never experienced Stockholm or a fashion week before & I’m sure I would never stop smiling there too!

 • Smink är ju så otroligt roligt och jag har det nästan varenda dag. Men ett så starkt minne jag har som handlar just om smink och att vara sminklös är en morgon för några år sedan. Jag och min pojkvän hade precis, efter ett par år som bästa vänner, tagit steget och blivit ett par. Innan den här morgonen så hade vi sovit tillsammans ett fåtal gånger, men jag hade alltid varit den som klev upp först eftersom vi skulle iväg till skola och jobb. Men just den här morgonen så var vi båda lediga. Vi ligger kvar i sängen länge och har det mysigt. Plötsligt säger han att han nog aldrig har sett mig så vacker som just då. Där ligger jag helt osminkad och håret åt alla håll, men jag har nog aldrig känt mig vackrare eller lyckligare än just då. Det var första gången jag insåg att mitt skratt och leende nog gör mig vackrare än alla skönhetsprodukter i världen.

 • Narcis says:

  Jag har aldrig använt mycket smink, eller ens varit duktig på att sminka mig. Ju äldre jag blivit desto mer har jag testat på olika produkter, men känner mig aldrig lika fräsch med smink som utan. Min omgivning brukar ofta kommentera att jag inte ska använda mycket smink för det skiner om mig i vanliga fall också. Jag har ju aldrig riktigt trott på det, först jag träffade en helt random kille på ett fik och han kommenterade. Jag slår vad om att du ser lika bra ut som nu fast utan smink. Klart jag inte var beredd på den kommentaren, jag följde upp med att jag undrade varför? Hans svar var, du har mörka drag och mörka ögon som gör att ditt leende får sitt egna liv.

 • Samara says:

  Jag använder alltid smink till vardags, även om jag skulle tillbringa hela dagen hemma. Saken är den att jag känner mig alltid så fräsch och pigg när mitt ansikte ser uppfiffat ut. För när jag ser bra ut så känner jag mig bättre. De enda gångerna jag inte har tid eller behov av smink på vardagar/kvällar är när jag åker på en utlandssemester. När huden får bada i det salta vattnet, när jag får såndär perfekt solkysst hy, och inte en enda finne syns till, det är då jag får samma energi som sminket annars ger mig. Och jag ler lika stort åt båda scenarierna.

 • Johanna heikkilä says:

  Det finns många moments i en stressig vardag där leendet är det man strålar med. Men mitt största moment är när all stress från jobb är över över jag får chansen att äta middag med min andra halva mellan jobb och träning. Vi är två personer med olika intressen vilket gör att vår tid utanför arbete inte alltid spenderas tillsammans men när vi får tid och båda är helt slut, är mitt leende som störst och viktigast.

 • Wow this is the Perfect Challenge :) my Englisch isn’t the best but i’ll try to descripe my way :) As I was 14 years old my Skin wasn’t the best. I hated it! Bad skin and 10kg too much weight. So my life was pretty horrible. Now my skin is Perfect and i lost 10kg :) why? I had done a lot of Sport. Sport is the Perfect way to loose fat and to sweat is good for your Skin! And while i’m doing Sports i don’t need make-up! Sport and Fitness is my life and i pretty Love ist to stand in Front of my Group and teach some exercises and only Wear Sports clothes and a Smile :) thank you! Have a nice day and good luck to all the Girls

 • Anastasia says:

  Hey Janni ! Thanks for the opportunity ;)
  I live in Saint-Petersburg which is kind of similar according to the weather question to Stockholm. And not a long time ago I was asked on a date FINALLY by the man of my dream…. So he arranged the date on a private boat. By all means it was facny shmancy )) So all dressed up I got on a boat with the best make up I could do to myself ….
  THE evning started great, but in less then 30 min after we got on a boat Mr. Poaring Rain started raining like crazy! We were on the top floor of the boat I got all of my make up leaking oh his shirt! Since at that moment he was trying to cover me with his jacket. GOSH it was terrible but I was trying to do my best to stop it but freking make up was leaking its best as well. As being a great person he politely smiled while I was thinking to myself being terrified: who needs the princess with the trashy colored face???!!! ;)))
  We had no other choice but going inside the boat …. where I washed my face completely. No make up….just wearing my smiley smile coz that is the only thing left after the rain ;)
  At the very end of the date the man said that he is happy that the rain is over and the rain showed him the real me.

  p.s.: while the whole thing going I didn`t mention that the sea sick also showed up that night) So I was laying down with this MAN sitting right by my head and talked A LOT! Still taliking to him ))

 • Lauren Grell says:

  What a positive and great post from a beautiful person inside and out. It’s easy to rely on getting dolled up with makeup and not comfortable letting our inperfections show. Mornings when I wake up with a house full of close friends visiting for the weekend I don’t want to waste a moment to catch up and laugh over memories or the events of the night. I don’t even think about putting on my makeup. Seeing everyone’s smiles and laughter reminds me of how beauty comes from within and shines through our smiles and eyes.

 • I try to put a smile on every morning before work :) not only does is make the mood better for the entire day but sometimes one smile is contagious and can put everyone you see in a good mood!

 • Nicolina says:

  Mitt leende är ett tecken på att jag älskar mig själv, mina medmänniskor och det jag gör. Att helt enkelt känna “fan vad jag är bra, vilka bra vänner jag har och vad jag älskar att se vad framtiden har att erbjuda”. Något av det finaste jag vet är när någon verkligen älskar att gör något som att laga mat, dansa eller som jag leka med mode/andra kreativa ting och det verkligen syns i glöden i deras blick eller i deras leende medans de lagar ihop den där svåra maträtten, klarar av det där danssteget eller får till den perfekta outfiten. Ingenting gör mig mer lycklig och får mig att le så mycket som när jag får göra kreativa saker som jag älskar. Och jag tror att när du verkligen har funnit din passion i livet så bryr du dig inte så mycket om vad andra tycker om dig, så länge du älskar det du gör och ler så att du får ont i mungiporna.

 • Alexandra says:

  Hej Janni!
  Första gången jag träffar nya människor tycker jag att leendet är så mycket mer betydelsefullt än smink. Ett brett och vackert leende sprudlar så mycket glädje och att då ha ett glatt leende när man träffar någon för första gången ger personen ett trevligt första intryck av dig.

  Dessutom älskar jag när folk ler så att man får en glimt av tänderna, personen känns verkligen glad på riktigt då och det gör mig glad. Sen har ju leenden även en tendens att smitta av sig så delad glädje är dubbel glädje!

  Puss och kram
  Alexandra

 • Mitt leende utstrålar självsäkerhet även om jag går osminkad, att jag är stark och modig för det är man ju när man är glad och ler, jag känner mig oövervinnelig.
  Det döljer min nervositet i situationer som en arbetsintervju, första dagen i skolan eller på första dejten.
  Mitt leende bjuder in till nya samtal och smittar av sig på mina vänner under deras dåliga dagar.
  Att det annars kan va så svårt att visa känslor men när vi känner just känslan “glädje” så har kroppen så svårt att hålla inne på det att vi brister ut i ett leende, tex vid kärlek. Världens härligaste grej ju! Jag känner mig fri att #comeasyouare överallt i min vardag och hoppas att det smittar av sig på min omgivning. Kram

 • Elin Kardell says:

  På vintern är det så lätt att känna sig blek, grå och allmänt ofräsch när man inte har smink (även om så inte alltid är fallet). Men när jag tänker på ett osminkat ansikte och ett stort leende så tänker jag helt enkelt på sommaren. Då känner jag och säkert väldigt många andra att man är fräschare ju naturligare man är. Finns inget bättre än att ta en snabb dusch efter en dag på stranden, slänga på sig något fint, luftigt och bekvämt för att sedan dra på after beach eller bara till en härlig uteservering för att umgås och dricka drinkar. Solkysst hy, sommarblekt hår, en svag doft av hav saltvatten samt det största, naturligaste leendet på läpparna. Bättre än så kan det inte bli. Det bästa med just det leendet är också att det är så himla naturligt. Att kunna vara sig själv utan att bekymra sig över att sminket rinner, eller hur ser jag ut nu? Måste jag bättra på pudret? Inget spelar någon roll för man är så himla avslappnad och det spelar faktiskt absolut ingen roll om världens snyggaste kille går in nu, för jag är så himla het. Jag är så sjukt fräsch i min naturliga, naturella och avslappnade look. För mig handlar att strunta i smink och bara köra på ett leende, att leva i nuet och bara vara så himla lycklig. Går man utan smink är man bekväm i sig själv och det ger mer glow än alla världens olika highlighters! För att sammanfatta. Stort leende och inget smink är en sommarkväll med solkysst hy, lite för slitet och sommarblekt hår, mitt i en afterbeach, efter en fantastisk dag vid havet.

 • Emelie says:

  Har inte tid för smink när jag ligger bredvid den killen jag älskar mest. Det är även där mitt leende betyder mest. Att visa uppskattning och kärlek i en så enkel form som i ett stort leende. <3

  [email protected]

 • Agneta Sundberg says:

  När en god vän kontaktar mig och behöver stöd spelar mitt leende störst roll.
  Oftast åker jag över och tar med mig något gott att äta och dricka, ingen tid över för sminkning inte.
  Genom mitt lyssnande, stöttande OCH UPPMUNTRANDE LEENDE hjälper jag min vän att må bättre och bli gladare igen.

 • Cissi says:

  På fotbollsplanen. Det ruset. Mitt så viktiga happyplace. Det spelar ingen roll vem du är eller vart du kommer ifrån, det är spelet och kärleken för bollen som står i centrum. I en alldeles för ytlig vardag finns det inget bättre än att komma till en plan utanför stan i mörkret. Bara strålkastare som lyser upp. Det duggar lite ute. Det börjar bli kyligt.
  Sen spelar man med vänner i alla åldrar, med ett leende på läpparna och drömmen i hjärtat. Allt annat i livet blir bara bakgrundsljud.

 • Malin says:

  Leendet är det viktigaste varje dag, med eller utan smink :)

 • Astrid Pernebjer says:

  Några moments då jag känner att jag verkligen inte behöver smink eller liknande är när jag umgås med mina vänner och min familj. Jag vet att dem inte bryr sig om jag har lite glansiga läppar, eller om mina ögonfransar är täckta av mascara. Det ända dom bryr sig om är att jag är glad och att jag mår bra. Därför har jag alltid ett leende på mina läppar när jag träffar dem, för man vet aldrig när dagen kommer då man inte kommer få se det leendet igen. Leendet är det finaste man har, och då tycker jag att man ska använda det. Jag vet att mitt leende kan hjälpa någon annan att också le. Som sagt “A smile is the best makeup you can wear” xx

 • Kayla says:

  Now that I am 24 and not as insecure, a lot of things make me smile! The quiet at night after I get in from work and sit down to read, the crickets chirping outside my window (rare when you live in a city!), the sound of the wind in the palm trees, when the weather gets cooler at night, waking up early to see the sun peeking through my window, lying on my mat in shivasanna and thinking about all I am grateful for, dreaming about my future and traveling, working on my mental health project when I get to connect to others on a deep and meaningful level (!), meeting genuine and authentic souls, talking to my friends and family, visiting home after not seeing anyone in a long time, the salt air whenever I’m near the ocean, watching a really great film or reading an amazing book, cooking something new and yummy, stepping into the shower, rainy days and lying in bed in sweats doing nothing, thinking about my father (he died when I was younger, and now it makes me smile when I think of him in addition to the sadness, where it was once only just sadness). I love all these moments, and everything makes me smile.

 • Lina says:

  Med smink är det inte vad jag kallar för ett äkta leende på
  läpparna. Känn dig fri och låt ditt naturliga jag stråla och stärk din självkänsla för att ställa in dig själv när en dålig dag kommer. Men nog utan det att jag har världens finaste pojkvän vid min sida som får mig på så bra humör och får mig att gap le som tidigast på morgonen, ute på stan eller sent på kvällen. Eftersom ett leende på läpparna är viktigt i livet. Jag älskar den känslan och att få dela den med min fina pojkvän betyder så mycket. Jag mår bättre och känner mig speciell. <3 #comeasyou jag älskar mode, så det skulle vara en dröm att få vara på plats med min bästa vän.

 • Malin says:

  Jag har ett ganska dåligt självförtroende vilket gör att jag inte så ofta vågar visa mig utan smink tyvärr…MEN när jag är omringad av min underbara familj känner jag verkligen att jag kan “come as you are”. När jag umgås med dom känner jag ingen press att se ut på ett visst sätt utan det enda som behövs är ett stort fett leende på läpparna. Ett leende är det enda “sminket” jag är i behov av när jag är omringad av min familj och det är jag så tacksam för!

Leave a Reply

Your email address will not be published.