VEGETARIAN

janni-deler-vegeterianDSC_4257
janni-deler-freshfoodcafe-marbellaDSC_8560

Saw the documentary “Cowspiracy” yesterday and it really made me thinking…

Hej på er! Jag har kommit fram till något som jag kommer börja med 1a Januari. Jag skaffade Netflix för två dagar sedan (I know, så efter), och kollade på dokumentären Cowspiracy igår som jag hört massor om. Jag satt fastklistrad från början till slut! Om ni inte har sett den – gör det! Jag reser ju massor och mår dåligt över hur mycket det påverkar miljön, men efter att ha sett denna så känner jag att mitt resande inte påverkar så mycket som jag tror om man jämför med att äta kött/fisk. Hade faktiskt ingen aning om hur mycket det påverkar jorden och miljön! Jag har ju slutat med rött kött sedan en tid tillbaka men kyckling och fisk äter jag varje dag… När jag satt och kollade på den här så kände jag bara mer och mer att jag måste sluta äta kött/fisk, det är inte hållbart att fortsätta. Självklart kommer det vara ett stort steg och säkert sjukt svårt ibland, jag måste ändra hela mitt tänk när det kommer till mat. När jag ska äta så tänker jag “är jag sugen på kyckling eller fisk?” och sen bestämmer jag vad jag ska äta till utefter det, så att ta bort det kommer vara knepigt men självklart kommer det gå.

Har bestämt mig för att 1a Januari kommer jag köra vegetariskt, kommer börja köra Januari ut och förhoppningsvis fortsätta. Har massor att lära mig och att laga mat/äta ute kommer vara svårt i början, men jag hoppas att ni är några här som kan hjälpa till! :-) Jon kollade med mig också och tro det eller ej, han kör det med mig! Då måste jag bara berätta att Jon är den största köttätaren och hatar allt som heter grönsaker, då kanske ni förstår hur mycket den här dokumentären påverkar. Dokumentären säger att man borde köra på vegan-livsstilen men jag tror att det blir ett för stort steg att börja med, så vi får se vart det leder men det känns som en bra början. Känner mig faktiskt riktigt peppad på detta, snacka om livsförändring! Jag hoppas ni är några som vill köra på det med mig/oss, då kan vi hjälpa varandra! :-) Någon som är med mig? Vi börjar med en vegetarisk Januari och så ser vi hur vi går vidare sen. Kärlek <3

//Hey guys! I decided to do something that I will start with 1st of January. I got Netflix two days ago (I know, so late), and watched the documentary Cowspiracy yesterday that I’ve heard so much about. I was stuck infront of the screen from start to finish! If you haven’t seen it – do it! I travel a lot and feel bad about how much it affects the environment, but after I’ve seen this one I feel that my traveling doesn’t affect as much as I think compared to eating meat/fish. I actually had no idea how much it affects the earth and environment! I stopped eating red meat a while back but I eat chicken or fish every day… When I watched this I just felt that I have to stop eating meat/fish, it’s not sustainable to continue eating it. Of course it will be a huge step and so hard from time to time, I have to change my entire way of eating. When I’m about to eat I think “do I feel like chicken or fish?” and then decide what to eat to it after that, so to take that away will be tricky but of course it’s possible.

I’ve decided to eat vegetarian from the 1st of January, will start with January and hopefully continue. I have a lot to learn and to cook/eat out will be hard in the beginning but I hope some of you guys can help me out! :-) Jon watched it with me too and believe it or not but he does it with me! I have to tell you that Jon is the biggest meat-eater and hates everything that’s called vegetables, then you may understand how much this documentary affects you. The documentary says that you should do the vegan-lifestyle but I think it will be too big of a step to start with, so we’ll see where this takes us but it feels like a good start. I actually feel really excited to do this, talk about a life change! I hope some of you guys want to do it with me/us, then we can help each other! Anyone who’s with me? We’re doing a vegetarian January and then we see how to continue. Love <3

92 reaktioner på “VEGETARIAN”

 • alma says:

  Vilket smart och viktigt nyårslöfte! Jag la om till en vegetarisk kost i slutet på sommaren och ÄLSKAR det, men ska nu gå mot att bli vegan.
  Ett tips är att kolla in Pinterest. Där finns tusentals bra och goda vegetariska recept att spara ner så att man lättare kan hitta nya, goda maträtter. Här är min Pinterestmapp där jag sparat ner flera hundra vegetariska och veganska recept: https://www.pinterest.com/almahsn/recipes/

 • Sofie says:

  Jag ska nog ta och se den där dokumentären

  • Hedvig says:

   Har samma nyårslöfte! Dock tänker jag mer på djurhållningen och de stackars djuren som förs till slakt.. Gott nytt år :)

 • Jag är med dig! Definitivt!

 • Julia says:

  Jag har också sett den! Tvingade min kille att kolla på den också, hehe. Kommer köra 30 vegan days from 1 jan. Känns som att det kommer bli tufft, men som du säger, det är inte hållbart att äta så mycket kött som vi gör. :)

 • Lovisa T says:

  Åh men vad grymt! Du är så inspirerande, ska också kolla in dokumentären då! Kanske också blir det den 1:a januari ;)

 • Helene Mjånes Berge says:

  Så utrolig bra at du skriver om dette! Det er så viktig. Jeg skal ha en måned som veganer fra 1.januar og se hvordan det går. Tenker å ha annenhver uke som veganer og annenhver uke som vegetarianer.
  Stå på!
  Mvh. Helene :)

 • Iida says:

  I watched the same documentary a while ago and have the same thoughts. So I’m in with you! I’m actually really excited, because I thing vegetarian food is tasty. I will also bake a lot, raw chocolate etc.. We can do this!

 • Anna says:

  Jag såg dokumentären för några månader sen och slutade också äta kött efter det. Tänkte också först att det enda rätta är att bli vegan helt och hållet men sen insåg jag att det kommer inte att funka att göra en så drastisk omvandling från en dag till en annan när man inte är helt påläst i vad man ska äta istället liksom. Och jag äter faktiskt fisk än så länge, men inte ens en gång i veckan. Men är vi ute och äter och det bara finns ett vegetariskt alternativ och en fisk-rätt så kan jag ibland ta fisk liksom. Ambitionen är såklart att sluta med fisk också. Har även valt bort mjölk och ägg, men lagar mat med creme fraich fortfarande då jag inte lärt mig att laga god mat med typ oatlys alternativ. Man får ju börja någonstans liksom! Har inte ännu men skulle nog kunna tänka mig att äta älg t.ex, dels för att djuren gått ett liv i skogen och sedan slipper slakt, transport osv och dels för att det inte är samma miljöpåverkan. Vad säger du om det? Visst, man kan tycka att man inte ska döda något djur alls för nöjes/god mats skull men jag vet inte.. Osäker på vad jag tycker egentligen… Tycker iaf det är sååå kul och bra att ni också kör, hoppas vi kan hjälpa varann med goda recept eller tips! :)

  • janni says:

   Ja visst blir man påverkad… Håller med, jag tror det blir för stort steg att bli vegan direkt, men det kan ju vara ett mål! Jag kommer köra Januari helt vegetariskt, tänker att det är en månad av mitt liv och sen får jag se om jag kanske gör samma som du – finns det inga bra alternativ så kan jag äta fisk. Jag vet inte vad jag tycker om det ännu, har inte hunnit fundera ännu men det låter ju som något som är okej. Svårt! Ja nu hjälps vi åt med recept, ser fram emot det massor och det kommer kännas helt nytt! :D <3

 • Isabell says:

  Det kommer gå super bra! Låter klyschigt, men inget smakar så gott som ett gott samvete ?

 • Paulina says:

  Bästa beslutet

 • Sofie says:

  Hej! Tycker verkligen det är bra att du värnar om miljön och tar upp det i bloggen!! Jag tror också att vi idag, farmförallt i västvärlden, har en för hög konsumtion av kött. Men jag tyckte din text var lite missvisande vad gäller flygresor som faktiskt är en riktigt stor miljöbov. En flygresa till Thailand motsvarar 1 års bilkörning (!) och 4 års avhållande från en blandad köttkonsumtion (!). Så jag håller helt med dig om att vi borde minska våra portioner kött, men jag tycker också man måste ha en större helhetsbild än så, där transportmedel är en väldigt viktig del. http://kontakt.naturskyddsforeningen.se/org/naturskyddsforeningen/d/fult-med-langflyg/

  Tack för en bra blogg!!

 • Alexandra says:

  Jaaaaaa vad bra! Heja heja, man vänjer sig snabbt. Det finns massor av god vegetarisk mat!

 • Katarina says:

  Hi Janni – Absolutely love your blogg. I’m thinking of doing the same, but go completely vegan. Please post recipes when you go vegetarian. X

 • Madeleine says:

  Jag är med!

 • Emma says:

  Kul att du vill bli vegeterian! Själv är jag pesceterian men äter sällan fisk =) Jag tror att ett bra sätt att bli vego är att trappa ned med lite i taget, jag slutade först med kött, sedan kyckling och nu är det inte många fisksorter jag kan bli sugen på. Nästa mål för mig är att äta mer veganskt, Istället för ett “måste” ser jag det som ett roligt mål att lära mig fler roliga och goda recept :)

  • janni says:

   Ja precis, ville först bli vegan men känner att jag måste börja någonstans. :-) Låter som ett bra mål! <3

 • Elinor says:

  Fan vad bra! Jag har själv varit vegetarian ganska många år nu, man känner verkligen att man göra nåt bra för både sig själv, djuren och miljön. Kramar <3

 • Har faktiskt inte sett denna dokumentär ännu, kanske ska ta och göra det till att börja med. Sjukt snygga bilder och maten er het fantastisk ut :) Gott Nytt År!

 • Ida says:

  Jag är med! :D

 • Towe says:

  Vad kul att du väljer veggie! Jag har varit veggie i över 10 år och det är faktiskt aldrig något problem att hitta veggie mat när man ska äta ute. Det är så vanligt nu *äntligen* så det är lätt att både äta ute och laga veggie hemma :D Lycka till!!

 • Juliee says:

  Cool!!! Jeg er vegetar 90% af tiden, du skal klart se ”Forks over Knives” på netflix også!!

  I hope you understand danish ^^, so close to swedish.

 • Catarina says:

  Hejsan! Vad glad jag blev när jag läste att du tänker ge den vegetariska livsstilen en chans! Själv har jag varit vegan i två år och var vegetarian i några år före det. Jag skulle inte påstå att det varit svårt (förutom att man får en hel del hat kommentarer nu och då eftersom folk blir provocerade) och jag har lärt mig otroligt mycket! Mår superbra, blir så gott som aldrig sjuk och min hud har blivit mycket bättre! Kolla in dokumentären Forks Over Knives på Netlix också, den berättar om hälsoskäl till att äta mer plant based. Jag hjälper gärna till och ger tips om det behövs. Det finns glass, mjölk, yoghurt, nuggets, choklad, ost, jaa you name it, som vegansk version. Lycka till!

  • janni says:

   Tack för tips, du får mer än gärna hjälpa mig! :D Vad man kan äta, recept och allmänna tips :D <3

 • ayu says:

  I’ve been pescetarian for almost 20 years now, since I was a child. I don’t eat fish all that often, but sometimes I do.
  Vegetarian food is tasty! Also easier to eat undercooked (I love crispy vegetables) than raw meat ;) My favorite food is grilled veggies (broccoli, sweet potato, zucchini, carrots, apples, onions..) with mditerranean spices or anything Indian or Southeast-Asian.

 • Märta says:

  Kul! Efter dokumentären valde jag att sluta äta kött helt dock äter jag fortfarande fisk då och då. Mina föräldrar och syskon som är helt insnöade i att kött/fisk är ett måste för en god måltid har faktiskt börja uppskatta vegetarisk mat mer vilket är kul. Om du vill ha lite inspo kan du kolla t ex. greenkitchenstories (mkt vegetariskt och en del vegan) och deliciously Ella(veganiskt, men väldigt rolig mat) mfl. Ett tips för en snabb, men supergod middag är en falafel med hummus! Denna mixen är gryyym!!
  https://www.mathem.se/varor/falafelmix/falafelmix-glutenfri-eko-480g-ewalie
  Lång kommentar men men hehe….
  Stort lycka till! kram :)

 • Nora says:

  Wow, that’s cool. I’ve been vegetarian for 7 years when i decided to go vegan. I’m training four times a week and i’m super fit. I love it. You can totally do it. But it needs some Research. Often people just stop eating the meat and milk but don’t add other stuff and that’s not healthy in my opinion. (i’m sure you are aware of that, but still important) I recommend lentils. Really healthy and you can use them almost in every meal, according to me. Have fun! :)

 • Pia says:

  Janni, I watched the exact same film and decided to do the exact same thing as you before I had read this post! :) So yes I’m in and hope you give some nice recipes. And Welcome to Netflix, that’s about the time haha!

 • Isabella says:

  Wow! Imponerande! Jag lever med en man med många allergier(bland annat fisk, skaldjur, baljväxter och nötter) så för oss blir det svårt att ändra kost som redan är svår att få ihop men vi båda vill egentligen det. Kanske om allergierna växer bort så kanske vi också kan bli iaf vegetarianer(veganer är typ omöjligt)

 • Sofie Eriksson says:

  Ta kontakt med Bettina på Bettinas Kitchen hon är vegetarian/vegan och håller olika workshops etc i Marbella där hon bor (hon ska ha en i sverige i januari också). Hon har skrivit för Jamie Oliver och flera andra, kolla hennes instagram så kan hon säkert inspirera och hjälpa. Hälsa att Sofie Eriksson tipsade dig ;)

 • Marty says:

  Jag spyr rakt ut om jag ser sådana filmer. Jag klarar inte av det, man mår ju helt klart psykiskt dåligt. Vill någon förklara vad som händer i filmen? Är med på att bli veggo!

  • Johanna says:

   Den fokuserar inte så mycket på djurhållningen och djurens förhållande (även om det såklart finns med) utan fokus ligger på att kött-, fågel-, fiske- och mejeriindustrin står för nästan 60% av miljöförstöringen i världen. Alltså mer än dubbelt så mycket som hela världens transportsektor. Det är även djurindustrin som skövlar överlägset mest regnskog m.m. Ett väldigt tydligt miljöfokus i dokumentären alltså, och det är sjukt läskigt! Kommer det ens gå att besöka vissa delar av världen när våra barn växer upp? En skrämmande tanke! Hoppas det förklarar lite om filmen i alla fall! :)

  • janni says:

   Det handlar mer om hur mycket det påverkar miljön, så kolla på den! Öppnar ögonen rejält… <3

 • Amanda says:

  Bra beslut! Gjorde samma för ett år sedan, ångar mig inte :D

 • Cassandra says:

  Ja såg också den dokumentären iår den 30 november. Samma dag vart jag veggo och har bötjat köpa mestadels av ex. Växtmjölk, havregrädde havre-creme frachie(smakar lika gott!) men äter fortfarande vanlig ost å smör på mackorn. Men jag hade reflekterat över att bli vegetarian i säkert 2år och dokumentären gav en rejäl skjuss alltså. När man sett den så kännde jag bara att jag måste bli vegan, och då var det inte alls tufft att ta steget över att börja med att bli vegetarian. Kändes väldigt natruligt!!! Älskar att aldrig mer ha dåligt samvete efter jag ätit mat<3
  Coolt å bra förebilder ni är båda två som ska testa detta steget!!! Ni kmr inte ångra er☺️

  • janni says:

   Ja, jag har ju kört meatless monday ett tag förut så har väl alltid varit intresserad. Slutade med kött också men kyckling och fisk har jag inte riktigt sett problemet med innan. Känns grymt kul och jag är peppad! Kram <3

 • Möörve says:

  Hej Janni! I started to shift towards veganism one year ago for ethical reasons. (If you’re interested I suggest you watch Gary Yourofsky’s speeches on Youtube). Gradually started to add more veggies to my diet and eliminate animal products from cosmetics and clothes too. I try to listen to my body. I have had some cravings for cheese etc, and have gave in for the temptation – only to be reminded it didn’t taste as good as I remembered, and it left me feeling tired and all that. I tell you, nothing tastes as good as being vegan feels! I have never felt better :)
  Just want to wish you well on your journey, vegetarianism is a good choice, (vegan even better..)!
  Gott nytt år från Finland!

 • Amanda says:

  Jag är på!! :) Började äta vegetariskt för ca en månad sedan då jag innan åt endast kyckling och fisk som dig då jag redan hade skippat kött sen ett år tillbaka! Bästa beslutet jag gjort! Ett tips är att köpa massor av frukt och grönsaker med kryddor och såser som du gillar och utgå från vad du är sugen från dag till dag! Ena dagen kan det bli sallad med spenat, grönkål, sockerärtor, blåbär och mango och andra dagen veg tacos, till lax i ugnen med grönkålschips!

 • Anna Lyhs says:

  Cowspiracy is of course made by lobby groups and is certainly biased. I only buy eco produced meat from trusted sources.

  The best veggie cookbook is Plenty by Ottolenghi. Find it at amazon.co.uk

 • Johanna says:

  Bra, heja er! :) Min sambo är inte så lätt att få med sig men jag har i alla fall börjat med “veggo-måndag” här hemma sedan en tid tillbaka och planerar på att lägga till fler veggodagar så småningom, babysteps, haha! :) Men en start är alltid början på något nytt :)

 • Annaa says:

  Hey Janni, remember our interview for my site 1,5 years ago?

  I still go raw vegan and I love it! It will be 4 years of my raw lifestyle in march!
  And im gonna say its not hard at all! When you just figure out how to manage our meals or what are your favourites from this food – its not a problem anymore.
  I went to the gym this year and i dont feel so much sore muscles after training while going raw. Its great! Protein theory is not so important to me, muscles still can grow but a bit slower.

  Anyway! I dont get sick still since I went raw vegan.
  A lot of power inside and nothing to worry about.
  So for you…
  Dont be afraid it just takes a little time to make it your usual…

  About a few months and thats it!!! Good luck !

 • L&A says:

  This looks so yummy!

  Have a Happy New Year!

  Kisses,
  L&A
  http://www.lawayoflife.com

 • Linnea Friberg says:

  Ååh! Vad kul! Jag är på :D

 • antonia says:

  yaaaas good decision. i went vegetarian in 2012- it isnt so hard as you may think. everyone thinks you just can eat veggies when you turn vegetarian but this is so wrong :D you can do a lot with for example chickpeas, like for example falafel and then veggies on the side. there are tons of options to make delicious things.i also dont drink cow milk since 2012. the only animal products i consume are cottage cheese, normal cheese, quark and eggs (but i try to avoid it as much as i can and stick to better options) trust me you can do it. maybe that will mean that you have to cook more often though…i feel it is soo much easier to took delicious meals at home then to find vegetarian dishes in restaurants. but it isnt hard…i mean in this time now where you even can find veggi burger and stuff it shouldnt be that much of a challenge :D <3 <3 <3 we will support you with recipe ideas <3

  • janni says:

   Haha, I know… That was my first thought in the beginning. But I love veggie-food, sometimes I have it when we eat out and I’m a huge fan of vegetables. Please send me as many recipes you can, haha! Hugs <3

 • Izabella says:

  Jag är vegeterian (äter fisk p.ga. omega 3 balansen, bara tillskott räcker inte) ..sedan två månader tillbaks.. and i love it!! Jag har Citygross vegetariska matkasse varannan vecka (3middagar/två pers), så det är ett hett tips för att få inspiration & motivation?♻️❤️

 • Izabella says:

  vegetarian*?

 • Alisa says:

  I really like http://www.oneingredientchef.com for vegetarian dishes. Maybe you can get ideas or inspiration there, because some are reeeeeeeeally difficult and much and hard to get ingredients ;)
  Watch out your iron, zinc and b12! :)

 • Rebecka says:

  Åh fantastiskt val.
  Det är mycket att tänka på som vegetarian då det mesta innehåller djur. Till exempel ostar som innehåller löpe, vilket har med ko-mage att göra, och gelatin i bakelser och godis. Och det beror ju på hur noga man är men jag äter inte heller färgämnet E120 som är framställt av löss (finns i ex polka). Så det gäller att plugga på och läsa innehållsförteckningar kan jag säga! :)

  kan dela med mig om min favoritgryta!
  4-5 potatisar
  1 gul lök
  1-2 grönsaksbuljongtärningar
  1 paket krossade tomater
  Hericovertz
  Persilja
  1 dl röda linser
  1 förpackning stora vita bönor
  Lite vatten, olivolja, salt, peppar, cayennepeppar, paprikakrydda efter smak.

  Hacka löken och fräs i olivolja med bönorna samtidigt som du rör om, häll i lite vatten och de krossade tomaterna. Häll i linserna och resterande ingredienser. Potatisen kokas i små bitar brevid och tillsätts sedan i grytan.
  Sen är det bara smaka sig fram med kryddan och för att känna om det är klart.

 • Rebecka says:

  Och näringsämnena är även viktiga. Olivolja innehåller omega 3. Och så är även kalium, B12, järn osv. Själv tar jag ett vegetarian-tillskott från Apoteket. Och för att få i B12 som finns i kött, kyckling, ägg osv så dricker jag spirulina B12 pulver i mina juicer och så. Det är ett naturligt pulver framställt av sjögräs :)

  Jättebra beslut för miljön och djuren. Och personligen tycker jag det ingår i att vara vegetarian att inte använda päls, läder, dun, skinn osv. Jag beställer även mitt smink från Ecco vrede och craycray där det finns mycket veganskt smink som inte är djurtestat.

 • Jasmine says:

  Åååh vad härligt att höra!! Har själv varit vegan i 2 år och vegetarian i 6månader före det. Jag har aldrig mått lika bra, psykiskt&fysiskt! Jag har också sett Cowspiracy, sjuk eyeopener!! Earthlings dokumentären är SÅ sjukt bra (finns att kolla på youtube) samt Forks Over Knives, The Ghosts In Our Machine, Blackfish & The Cove är sjukt bra. Lycka till med kosten, det kan kännas överväldigande i början men man kommer även märka att det finns en HELT ny annan värld med smakupplevelser och olika maträtter som är plant based och cruelty free:) kram!

  • janni says:

   Tack för tips, ska kolla in dom också! Jaa det är det som känns så galet kul, känns som jag kommer lära mig massor :D<3

 • Emma says:

  Like, like BIG LIKE!! Jag har varit vegetarian i snart två år och märkt sån otrolig skillnad på hur min kropp mår idag, jämfört med tiden då jag åt kött. Helt underbart! Skönt för samvetet, kroppen och knoppen! ;) Min pojkvän låter nästan som din, förr åt han helt snuskiga mängder med kött (pga träningen) men nu föredrar han vegetariskt och äter knappt något kött alls. Träningsresultaten har till och med blivit bättre! Ska bli kul att följa er resa. KRAM!

 • Zara says:

  Åh! Samma nyårslöfte här också! Gud vad roligt att vi är så många som gör det tillsammans, då blir det en större förändring för miljön och en större positivism kring att äta vegetariskt! :)

 • lis says:

  Vad kul! Jag har varit vegetarian/vegan sen jag var 15/16 år o snart fyller jag 25 ? det är verkligen skönt och roligt att så många fler börjar bli medvetna om allt dåligt som köttätandet innebär för oss människor. Extra kul när offentliga personer som du tar upp det och kan inspirera ännu fler till att ändra sin kost ?

 • Athena says:

  I think it’s great that you’re doing this! I notice more and more people around me making the switch. I’ve been trying to eat more vegan food over the last 6 months and tried three weeks vegan before, but this January I’ll do the whole month vegan eating. I know it feels so great physically and mentally so I’m excited! (I wrote a post about it on my blog if you want some tips! whiskersandlions.com)

 • Ida says:

  Vad kul! Själv är jag ‘vegeterian’ sen ett halvt år tillbaka. Eller pescovegetarian, alltså äter jag fortfarande fisk ibland (är 15 år och det skulle annars bli för svårt.) Att vara vegetarian är faktist inte alls så svårt man tror i början! Och åtminstone jag märker positiv skillnad på hur jag mår fysiskt, speciellt då jag en gång under hösten åt kött och märkte genast att det var dåligt för min kropp, men som jag tidigare inte uppmärksammat.

  Mina bästa tips är;
  ÄT INTE SOJA! Det finns massor på nätet om man bara kan googla unfermented soy, men jag har typ förstått att soja är pretty much gift för kroppen…

  Och annars är frysdisken jätte bra! Där finns massor av allt möjligt gott, och saker som vege bacon, biffar, köttbullar, nugettar, julskinka(!?) osv. Tyvärr består flera av soja som är billigt och har rätt smak, men inte är bra att äta. Fast det tar inte länge att lära sig se skillnaden:-)

  Lycka till!

  • janni says:

   Tack fina du för tips! <3 Har hört dåligt om soja så ska kolla upp det... Brukar oftast dricka sojamjölk då jag gillar smaken men får läsa på lite. :-( Stor kram!!

 • p says:

  Jadu, källkritik.. Läs detta innan du börjar: http://primaleye.uk/ethical-meat-eaters-response-to-cowspiracy/

 • Katherine says:

  Hey! I used to be vegan about three years ago after learning exactly how everything I normally ate got into my plate. Anyway, after obviously being horrified with the meat and dairy industry, I decided to go vegan. Honestly cutting out the meat (which was primarily just chicken, as I’m not a huge red meat fan) was pretty easy. I know you’re not going vegan but I think you should definitely at least try a few vegan recipes, maybe like vegan chocolate chip cookies! Just little things here and there not only make a difference in our environment but your body will be so incredibly thankful! :)

  • janni says:

   Sounds great! I feel super now after two days as vegetarian, I look forward to learning more and more. I will for sure try vegan recipes as well! :-) Hugs! <3

 • Vi är vegetarianer här hemma! :) Jag och min man blev det tillsammans för ett par år sedan och det är det bästa valet vi har gjort någonsin! :) Vi utesluter även mejeri så gott det går! :) imat från oatly är ett jättebra tips i matlagning! :) Ersätter matlagningsgrädde perfekt :) LYCKA till! :) Stor kram och gott nytt år! :)

 • Ellen says:

  Åh vad kul att du kör! Själv är jag vegetarian och trodde att det skulle vara ett större steg att ta än det kändes som efteråt. Jag och min syster blev vegetarianer samtidigt och det underlättar mycket att vara två, så jättebra att Jon hänger på! Jag mår mycket bättre av att äta vegetariskt. På många sätt, men framförallt i själen. Det känns så bra att aktivt göra ett val för att jobba för bättre miljö. Lycka till verkligen!

 • Tilde says:

  Heja dig!
  För ett år sedan gjorde jag en tvärvändning och gick från att ha ätit kött, mejeriprodukter osv. till att helt utesluta animalier på en dag. I början handlade det om kosten men med tiden kom jag att övergå helt till en vegansk livsstil. Bästa valet någonsin! Framför allt är det mycket lättare än vad man tror, finns så fantastiskt bra utbud idag. Fantastiskt att du tar det här steget, ska bli kul att följa den här resan! :)

 • Frida says:

  Tusen tack att du skriver om detta! Det är så otroligt viktigt ämne :) Jag har själv tänkt mycket på det (speciellt efter att jag också så cowspiracy) och hänger på din utmaning! Det hade varit så kul om du satt upp recept när du hittar något god vegetarisk maträtt. Massor med lycka till!

 • naomi says:

  vad kul att du ska börja köra vegetariskt!!! har själv varit vegetarian i tre år och är nu vegan. det är faktiskt inte alls så svårt som det känns de första dagarna, dessutom finns det nu en massa köttsubstitut i frysdiskarna i matbutikerna (hälsans kök t.ex har jättegoda vegobullar, fry’s supergoda “kyckling”strips, samt oumph som är såå gott och har väldigt skön textur! testa specifikt pulled oumph, magiskt). Finns även hur mycket recept på nätet som helst, både typ icas och expressens egna matlagningshemsidor samt pinterest, vegokoll.se, vegoriket.se osv osv. Lycka till och jättebra initiativ!!!

  • janni says:

   Hej söta! Håller helt med, nu känns det inte alls svårt. Har dock inte varit ute på restaurang ännu men känner inte att det kommer bli problem. :-) Tack för bra tips!! <3

 • Erica says:

  Så himla roligt att läsa att ni ska testa på vegetariskt! Jag har inte sett dokumentären än men har hört mycket om den. Hittills det här året har jag (utan att ens ha tänkt på det) enbart köpt hem ekologiska grönsaker och mat för att göra vegetariska måltider. Så att läsa det här är superkul, jag hoppas på massa inspiration, tips och idéer på mat!

 • Sandra says:

  I recently started a vegan diet and I feel so much better both physically and mentally. Me and a friend started a blog that incorporates many perspectives that advocates for animal and human welfare. Also some delicious recipes :) bloomingmoringa.wordpress.com

 • Meeloun says:

  Professional study abroad assignment ghostwriting http://www.cieae.net/liuxuezuoye have rich experience, and if we choose to ghostwrite, our pass rate will also be guaranteed to a certain extent. In fact, the existence of overseas homework ghostwriting has indeed brought great help to international students.

Leave a Reply

Your email address will not be published.